Απόκριες! Τί ντυθήκατε όταν ήσασταν μικροί;

Δυστυχώς μικρός δεν είχα καμία όρεξη να μετέχω στις απόκριες. Η οικονομική κατάσταση της οικογενείας μου τότε ήταν τόσο άθλια που μόνο κουράγιο δεν υπήρχε για τέτοιου είδους ξεσκάσματα.

Ειλικρινά ζήλευα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου για την ανεμελιά που είχαν τη στιγμή που εγώ δεν μπορούσα να έχω ούτε λίγη ησυχία.

Λόγω της όλης κατάστασης ποτέ δεν ζήτησα από τους δικούς μου τίποτε γιατί έβλεπα ότι τους πείραζε πάρα πολύ να μην μπορούν να μου δώσουν κάτι το οποίο άλλα παιδιά θεωρούσαν εντελώς αυτονόητο. Μάλιστα σε ερώτησή τους σε ηλικία 12 ετών αν με πειράζει που και εκείνη τη χρονιά θα κοίταζαν να κάνουν κανένα μεροκάματο αντί να το γιορτάσουμε όλοι μαζί, τους είχα απαντήσει ότι όλα αυτά είναι βλακείες και δεν ήθελα επουδενί να μετέχω.

Η ψυχή μου ήξερε πόσο ήθελα κι εγώ να μπορούσα να είχα ζήσει σαν παιδί όταν έπρεπε. Δεν πειράζει όμως.

Zώ σαν παιδί τώρα και το απολαμβάνω και διπλά. :cool:
 
Η ψυχή μου ήξερε πόσο ήθελα κι εγώ να μπορούσα να είχα ζήσει σαν παιδί όταν έπρεπε. Δεν πειράζει όμως.

Πολύ στεναχωρέθηκα τωρα! Και η δική μου οικογενεια, δεν ειχε και την καλυτερη οικονομικη κατασταση, αλλά προσπαθούσε σε πάρα πολλα πραγματα (γιατι ήμουν και μοναχοκορη), να μην μου λειπει κατι. Κυριως επειδη, δεν ειχα και πολλες παρεες, και στεναχωριοταν, και προσπαθουσαν να μου δινουν χαρα, εστω και στερουμενοι οι ίδιοι. Το κακο ήταν πως το ένιωθα, και ντρεπομουν, που χαιρομουν, όταν μου αγοραζαν πραγματα. Ειχα πολλες τυψεις γι'αυτο, και δεν τους ζητουσα και εγω πραγματα που ηξερα πως θα δυσκολευονταν
 
Τα πρώτα χρόνια οι γονείς μου με έντυναν "καμπόη"... :D :D

Είναι γεγονός πάντως ένιωσα μια απέχθεια για τις απόκριες, σχετικά μικρός.

Δεν ξέρω, τις θεωρούσα πολύ κιτς...ειδικά όταν έβλεπα άντρες να ντύνονται γυναίκες δεν άντεχα :D :D
 
zorro παντα γιατι ειχε ισιο καπελο πιστολι αλλα και σπαθι !!!!ολα σε μια εμφανιση!!!!
 
Πολύ στεναχωρέθηκα τωρα! Και η δική μου οικογενεια, δεν ειχε και την καλυτερη οικονομικη κατασταση, αλλά προσπαθούσε σε πάρα πολλα πραγματα (γιατι ήμουν και μοναχοκορη), να μην μου λειπει κατι. Κυριως επειδη, δεν ειχα και πολλες παρεες, και στεναχωριοταν, και προσπαθουσαν να μου δινουν χαρα, εστω και στερουμενοι οι ίδιοι. Το κακο ήταν πως το ένιωθα, και ντρεπομουν, που χαιρομουν, όταν μου αγοραζαν πραγματα. Ειχα πολλες τυψεις γι'αυτο, και δεν τους ζητουσα και εγω πραγματα που ηξερα πως θα δυσκολευονταν
Δεν υπάρχει κανένας λόγος στεναχώριας αγαπητή Λορένα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιοι δεν μπορούν να ζήσουν την στιγμή που πρέπει κάποια πράγματα. Και φαντάσου αν οι απόκριες ήταν non matter για μένα τι ίσχυε σε κεφάλαια του τύπου "καλοκαιρινές διακοπές", "Χριστούγεννα και δώρα την Πρωτοχρονιά", "γενέθλια" και άλλα λοιπά που δίνουν χαρά σε κάποια παιδική ψυχή.

Ίσως για το λόγο αυτό έχω "κατεβάσει" στα 39 μου ένα ολάκερο Jumbo, παίζω ακόμα με αυτοκινητάκια και τρελαίνομαι στη θέα ενός απλού παιχνιδιού με μπαταρίες. Γιατί ενώ και οι δικοί μου πάλευαν να μη μου λείπει τίποτα, εγώ είχα επιλέξει από εξαιρετικά μικρή ηλικία να μην τους πιέζω και να μην τους επιβαρρύνω. Όσο μπορούσα.

Από τα παραπάνω φαντάζομαι, καταλαβαίνεις και γιατί είχα μπει στο περιθώριο από πολύ μικρός και γιατί είχα γίνει το κέντρο επίθεσης πολλών τρίτων, γιατί είχα ελάχιστους αλλά πραγματικούς φίλους και άλλα πολλά.

Για να μην το διαλύσουμε πλήρως, πέρυσι πάτως το είχα φχαριστηθεί τρελλά. Είχα βάλει ένα κράνος Darth Vader που μιλάς και αλλάζει τη φωνή σου, μαύρη μακριά καπαρτίνα και κράταγα ένα φωτόσπαθο. Η πλάκα που έγινε με τον ανηψιό μου ασύλληπτη.

Ειδικά στο σημείο που φώναζα δημοσίως στο δρόμο: "Luke I'm your father..."!!!!!!!!!!!!!!! ..... σκηνικό για ψυχιατρείο λέμε!!!!!!!!!!!!!!!!
 
δεν ντυνόμουν πάντα, αλλα μικρούλης με έντυναν μέγα αλέξανδρο ή βασιλιά λολ.

Επανήλθα θεαμάτικα όμως πριν δύο χρόνια με στολή Ελ Λουτσαδόρ!!
 
Εμμ..

Αρλεκίνος,σωματοφύλακας(ναι από εκείνους του Δουμά :D ),Ρομπότ(όμως εγώ ήθελα να ντυθώ Lion O αλλα΄ήταν ακριβές οι στολές μάλλον),Μπάτμαν και έκτη δημοτικού ένα "πράγμα"-μια μάσκα ζόμπι και ένα καπέλο World Cup 94 ή Orlando Magic-lol ό,τι να'ναι :sweat:

Χταπόδι είχα ντυθεί σε ένα καλοκαιρινό σκετς χορευτικό στο νηπιαγωγείο υπό τους ήχους των τεσσάρων εποχών του Vivaldi(λογικά ήμουν στο καλοκαίρι)

Βρε τι μου θυμίσατε...Θυμήθηκα και τα σπαθιά με μπαταρίες που φωτιζόντουσαν στο σκοτάδι όπως και κάτι σετ πολεμιστών με ασπίδες κτλ απαραίτητα για τις Απόκριες. :D
 
στη πρωτη ταξη , η μανα μου θεωρησε χαριτωμενο να με ντηση αρλεκινο, εγω ομως ηθελα καμποις ... τελικα πηγα στο σχολειο αρλεκινος αλλα φορεσα τη ζωνη με τα πιστολια μου.....χαχαχαχχχαχαχααχα
 
χμ.. εμείς είχαμε μεγάλη λατρεία στις απόκριες σαν οικογένεια! έτσι κατά καιρούς είχα διάφορα κουστούμια, πολλά φτιαγμένα από τη μαμα! τα πιο χαρακτηριστικά ήταν:μπαλαρίνα, μάγισσα, γκέισα με φουλ μακιγιάζ κ περούκα, νύφη (λοολ!), κατάδικος, βαμπίρ :cheers:
 
Πολύ ωραίο θέμα συζήτησης!

Εγώ έχω ντυθεί μάγειρας, γιατρός, spiderman, καουμπόι, κλόουν, πόρνη, παπάς κ.α.

Πάντα ήθελα να ντυθώ τρία πράγματα τις απόκριες, αλλά δεν τα κατάφερα:

  • Γυμνός
  • Τσολιάς
  • Άγιος Βασίλης
 
Vag είπε:
Χα! Τώρα μου θύμισες έναν φίλο μου που είχε ντυθεί "κλόουν" στη Β΄ Δημοτικού.

Είχε απλά φορέσει ρούχα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε βάψιμο και ήταν πιτσιλισμένα με μπογιά!!!
 
Μόνο μικρή; Οι απόκριες είναι η γιορτή μου! Είμαι υπέρ του καρναβαλιού 365 μέρες τον χρόνο! Δε νομίζω να μην έχω ντυθεί μια φορά! Και να μην έχω ντυθεί, θα έχω τουλάχιστον βάλει μια μάσκα(έχω και μάρτυρες από εδωμέσα!). Απόκριες, Halloween, μασκέ παρτυ, cosplays, σ'όλα είμαι μέσα!! Μικρή πάντως με είχαν ντύσει μπαλαρίνα, Άννα Καρένινα

annakarenina.jpg
και Κινέζα. Μια φορά είχα φτιάξει και μόνη μου στολή μες το καλοκαιρι και είχα ντυθεί Μπερτόδουλος ( ο φίλος του Σαίνη). Επίσης κάποιο καλοκαίρι την είχα ψωνίσει και κυκλοφορούσα ως σερίφης και μάλιστα φιλοινδιανικός μιας και άφηνα τα τότε ίσια και μακρυά μαλλιά μου για να μοιάζω και με ινδιάνο. Επίσης ένα καλοκαίρι κυκλοφορούσα με ένα δίχτυ(απ'αυτα που είχαν μπάλες μέσα) στο κεφάλι παριστάνοντας τον μασκοφόρο. Ευτυχώς που ήμουν γλυκούλα δηλαδή γιατί θα με είχαν δώσει σε κανένα τσίρκο οι δικοί μου... Θα ταίριαζα τέλεια εκεί...

Τώρα για ενήλικη να σκεφτώ μερικές τουλάχιστον.. Μαύρη Βασίλισσα (σκακιού), αρλεκίνα, βαμπίρ (τι δαγκιές έπεσαν εκείνο το βράδυ...), Μάγισσα (με ένα φωσφοριζέ πράσινο κρανίο για "συνοδό" μου, τον Jorje), Sephiroth ( ο του FFVII για όσους ξέρουν), Πανδώρα (η μυθική.. ντυμένη αρχαιοελληνικά κυκλοφορούσα με ένα κουτί που είχε μέσα το βιβλίο "the miseries of human life"

και ένα μπουκάλι ούζο που το είχα βαφτίσει ελπίδα) και πάει λέγοντας!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τιποτα ιδιαιτερα προτωτυπο (αλλωστε η τελευταία φορα που ντυθηκα καρναβαλι πρεπει να ηταν 4η ή 5η δημοτικου),Ρομπέν των (καμμένων)Δασών ,Καουμποι,,Ζορρό,και μια φορα Τσολιας (ναι σε αποκριατικο παρτι μικρος ,οταν την στολη του Ρομπεν των Δασων ειχε καπαρωσει ο αδελφος μου)
 
Κι εγω μια απ' τα ιδια όπως οι πλειοψηφια των παιδιων, καουμπόϋς και Ζορό. Μια χρονια (καπου στην Εκτη νομιζω) ντυθηκα Λάϊονο απο τους Θαντερκατς με τη στολη ενος μεγαλυτερου ξαδερφου μου αλλά δεν με χαλασε καθόλου.

Στα χρόνια μετα, της εφηβειας και αργοτερα, αυτοσχεδιαζα πιο πολύ με σκισμενα ρουχα και τετοια και με μασκες τερατων. Μια φορα ειχα ντυθει γιαγια με τα ρουχα της γιαγιας μου και μια φορα (ημασταν και μεγαλη παρεα τότε) ειχα ντυθει νύφη με μάσκα της Μαντονα. Τρελή θραυση, δεν μπορουσαμε να κρατηθουμε απ' τα γελια καθ' όλη τη διαρκεια της βραδυας.

Το χειροτερο ειναι πως τα σταματησαμε αυτά, γιατι μετα το στρατο δεν ντυνεται κανενας απ' την παρεα μου πλέον, ίσως ουτε κι εγω. :precry: :cry:
 
Τιρολέζα, βασίλισσα της νύχτας, και διάφορες βλακείες. Η καλύτερη στολή μου ήταν η στολή ΄΄κουνέλι΄΄.

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Vag είπε:
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!ακομα γελαω με αυτη τη φορεσια..σε φανταζομαι με μινι με παχος οσο ενα πενταευρο και εξοφθαλμο βαψιμο!!!

<<Η Τζουλια(φιλος του Γιαννη) εφτασε στο τελευταιο χειλος του εξευτελισμου>>

<<Συγγρου?>>

<<Μεχρι στηλες Ολυμπιου Διος!!>>

Alucard είπε:
5) Χταπόδι (ω ναι, είχε «σουξέ» πάντως)
Πρεπει να το δουμε αυτο!! λαικη απαιτηση να δουμε τη στολη χταποδι!!!

Οσο για μενα...τα κλασσικα..καουμποις ,νιντζα και ζορρο...η μανα μου μια πιο πρωτοτυπη ιδεα δεν μπορουσε να εχει!!
 
Οκ...

Η θεια μου ειναι μοντελιστ και η μανα μου ειχε την ραπτικη χομπυ. Οποτε επαιζαν συνεχεια καστομιες. Ποτε δεν εβαλα αγοραστη στολη. Εχουμε και λεμε απο οτι θυμαμαι.

Δεινοσαυρος. Στολη φτιαγμενη απο την μανα μου. Ηταν παραγεμισμενη με χαρτι μεχρι την ουρα η οποια οταν περπατουσα κουνιοταν. Η καλυτερη μακραν αμφιεση μου. Ενας δασκαλος στο σχολειο με το που εσκασα ειχε πεσει κατω απο τα γελια.

Ζορρο. Παλι καστομια με οδηγιες παρακολουθωντας καρε καρε την ταινια με τον Αλεν Ντελον.

Σωματοφυλακας. Εδω επαιξε υπερπαραγωγη. Ηθελα ιστορικη ακριβεια. Τι τραβηξε η θεια μου. Μου εφτιαξε τα παντα οπως στις ταινιες. Το μεγαλο πακετο ηταν το καπελο. Δεν υπηρχε στο εμποριο κατι αρκετα πλατυγυρο. Ετσι η μανα μου πηρε ενα κλασσικο καουμποικο, ξηλωσε το μπορ και εφτιαξε ενα νεο απο χαρτονι πολυ μαγαλυτερο για να ειναι γυριστο απο την μια πλευρα. Το εντυσε με μπλε τσοχα και εφαγε την κοινωνια για να μου βρει φτερα στρουθοκαμηλου. Εγινε χαμος. Μιλαμε για πολυ ξιφομαχια.

Batman. Τρελλη καστομια. Οι αγοραστες στολες ηταν ενα τρελο μουφιδι μπροστα στην δικη μου. Η μονη με τα σωστα αυτια οπως στην ταινια και οχι σαν γατι.

Rockstar. Γυμνασιο. Επαιξαν ολα τα απαραιτητα αξεσουαρ και φυσικα η πρωτη μου κιθαρα.

Πορνη στην σχολη. Kαυτο μινι, μακιγιαζ (η μανα μου ηταν αισθητικος) επαγγελματικο, κατσαρωμενο το μαλλι μου με πολλα κοτσιδακια. Για καποιο διεστραμενο λογο η δικια μου γουσταρε τρελλα.

Μαεβιους Παχατουριδης. Ο τρελλος καλλιτεχνης απο το ΑΜΑΝ. Το μαλλι στο πλαι, μουσακι, μπερες, τρελλη πουκαμισα και παλεττα/πινελο.

Αραβας με ολα τα κολπα εισαγωγης απο ενα θειο και ενα μπετονι αξεσουαρ.
 
Εντάξει πέθανα στο γέλιο απ' τις περιγραφές. Υπάρχουν φωτογραφίες;
 
Εχουμε και λεμε...πολυ μικρο με εντυσαν...ως γατο, καουμποι.

Μετα που διαλεγα εγω...ηθελα μονο ενα πραγμα. Δρακουλας.Αχ ρε μπαμπα που μου παραγγειλες μπερτα handmade είσαι θεος!

Ε κατα καιρους εκανα και το ζομπι, τη μουμια, τον αστυνομο Σαινη (καλα μιλαμε πορωση)

Καποια φαση ειχα ντυθει γυναικα μαζι με αλλους δυο στο γυμνασιο.

για καποια περιοδο τιποτα.

Τις τελευταιες αποκριες ως ζευγαρι: την ειδα fetish δοκτωρας με pvc manga-like nurse , Pimp-Lee και η τσου-lee και εσχάτως κ.k Downing και Glen Timpton αν και η κυρια επρεπε να ντυθει Halford :) :) :) :p :eek:

στις επομενες θα ερθει στη ζωη το εξωφυλλο του into glory ride των Manowar. Εχω βρει και κοσμο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα