Απόκριες! Τί ντυθήκατε όταν ήσασταν μικροί;

Εμάς μας έραβε στολές η γιαγιά μου, η οποία έραβε πολύ καλά, θυμάμαι χαρακτηριστικά 2 χρονίες , την μία είχα ντυθεί "ζάρι" με ένα τεράστιο χαρτονένιο καπέλο-ζάρι στο κεφάλο μου και πρέπει να είχα καρφιτσωμένα κια τραπουλόχαρτα πάνω στην στολή μου και την άλλη με έντυσε "Νεφερτίτη" με ένα εξίσου εντυπωσιακό χρυσαφί καπέλο!!!!
 
Δε μπορώ να πω..δεν έχω παράπονο..κι αν έχω βάλει στολές στη ζωή μου στις αποκριές! Αυτά που μου έρχονται τώρα στο μυαλό είναι μπαλαρίνα, κοκκινοσκουφίτσα, πίπη φακκιδομύτη, πριγκίπισσα, νεράιδα, κλόουν, χανούμισσα,χίπισσα...αλλά και ιππότης :eek: ! Ακόμη τη ρωτάω.. καλά όλα τα άλλα βρε μαμά..αλλά εκείνο το ιππότης πώς σου ήρθε στα 5 μου να με ντύσεις έτσι!?? Και απάντηση..καλά και συ δε βαρέθηκες τόσες χρονιές με τα κοριτσίστικα..το έκανα για αλλαγή!! Δε μπορώ να πω, με κάλυψε..
 
Θυμάμαι πολλές αμφιέσεις. Μέχρι το 2003 ντυνόμουν στις Απόκριες

Το 1997 είχα ντυθεί βασίλισσα/μπαλαρίνα θα με γελάσω!!! με άσπρο φόρεμα και πήγα τότε στον Εθνικό Κήπο και είχα ταίσει τις πάπιες ένα έντυπο χα χα!!!!.

Το 1999 είχα ντυθεί στρατιώτης, με αρβύλες (όχι ράδιο αρβύλα χα!) με στολή.

Το 2000 είχα ντυθεί βασίλισσα της νύχτας με μαύρο φόρεμα που είχε μια νύχτα και είχα πάει στην αποκριάτικη γιορτή του Δημοτικού.

Το 2003 ντύθηκα Κολωνακιότισσα κυρία, με ακριβό ρούχο, ντύσιμο, και μεγαλίστικο στύλ.

Καλά μετά έπαψα να ντύνομαι στις Απόκριες
 
Ρετρό αποκριάτικες στολές

Στολές αποκριάτικες. Θεωρώ πιο απλές από τις τωρινές. Αγνότητα ακόμα κι εκεί. Απόδειξη; Ορίστε οι στολές του Μινιόν της δεκαετίας του '70.

Είχα ντυθεί: κουνέλι (η αγαπημένη μου στολή), βασίλισσα της νύχτας :p , τιρολέζα :p , σπανιόλα :p (με αξεσουάρ ένα σιδερένιο σπαθί, άσχετο αλλά πολύ μου άρεσε γιατί τους έγδερνα όλους)

Εσείς τι στολίτσες είχατε; :cool:

picture.php
 
εγω μικρος ειχα ντυθει μελισσακι αλλα και ζορο!! (μεγαλη επιτυχια)
 
DianaTheSuperstar91 είπε:
Το 2000 είχα ντυθεί βασίλισσα της νύχτας με μαύρο φόρεμα που είχε μια νύχτα και είχα πάει στην αποκριάτικη γιορτή του Δημοτικού.
Εγώ τώρα γιατί άρχισα να νοιώθω σαν παλιόγερος;;; :D :D
 
Aποκριες 1988 δεν τις ξεχνώ ,είχα ''φτιάξει'' στολή ninja και δεν την αποχοριζόμουνα σχεδον ποτέ. Με σπαθιά, αστεράκια και διαφορες άλλα εξαρτήματα του ''ninja'',εκεινη την περιοδο ειταν στις TOP προτημήσεις η συγκεκριμένη αμφίεση καθώς και αυτη του ''zoro''.

Τα σημερινα πεδάκια δειχνουν να μην τους αρέσει αυτο το εθιμο ,να μην το ζουν(ίσως είναι προς τη σωστη κατευθυνση βέβεα).
 
Πάντα ντυνόμουν Batman από το 1994 ως το 1999 εκτός από το νηπιαγωγείο που είχα ντυθεί φάντασμα!Συνήθως πηγαίναμε σε party φίλων,ή σε σχολικές γιορτές μαζί με τους γονείς.Υπήρχαν και λαχνοί και είχαμε κερδίσει πακέτο με 10 90άρες κασέτες TDK,πακέτα μακαρόνια,μικρά κουτιά playmobil Lyra κλπ.Για μεγάλο δώρο έδιναν κάποια συσκευή βίντεο ή 14άρα τηλεόραση.
 
Eίχα ντυθεί ινδιάνος, φάντασμα(αν και λόγω μυτερής κουκούλας πιο πολύ με κου-κλουξ-κλαν έμοιαζα :( ) και τραπουλόχαρτο! Το τελευταίο θεωρώ οτι ήταν και το πιο επιτυχημένο...
 
video80 είπε:
Aποκριες 1988 δεν τις ξεχνώ ,είχα ''φτιάξει'' στολή ninja και δεν την αποχοριζόμουνα σχεδον ποτέ. Με σπαθιά, αστεράκια και διαφορες άλλα εξαρτήματα του ''ninja'',εκεινη την περιοδο ειταν στις TOP προτημήσεις η συγκεκριμένη αμφίεση καθώς και αυτη του ''zoro''.Τα σημερινα πεδάκια δειχνουν να μην τους αρέσει αυτο το εθιμο ,να μην το ζουν(ίσως είναι προς τη σωστη κατευθυνση βέβεα).

Και εγω τη δεκαετια του 80 στο δημοτικο ειχα μια μανια με τους ninja. Νοικιαζα οποια σχετικη ταινια υπηρχε και αποκριες παντοτε η αναλογη αμφιεση που μου επετρεπε να ειμαι ενα κινητο οπλοστασιο. Φυσικα στα παρτυ την εβγαζα με duels με τους αλλους καθε λογης "μαχητες".

Τελευταια μου αμφιεση ηταν τελη της δεκαετιας '90 που με ειχαν ντυσει (μετα απο πολυ ψησιμο) Πιπη Φακιδομυτη. Τοτε ειχα ακομα και το αναλογου μηκους μαλλι ωστε να μη χρειαζομαι περουκα.

Πλεον οταν τυχαινει παρτυ μασκε δεν ντυνομαι τιποτα, και ας με λενε ξενερωτο
 
Λοιπον! Εγω ειχα ντυθει :

1)καουμποι

2)Ζορρο

3)Σουπερμαν

4)Καρατε κιντ
 
Ξεκίνησα από καουμπόης, πολύ μικρός είχα ντυθεί κορίτσι (τόσο μικρός που δεν θυμάμαι λεπτομέρειες), μετά ξανα μανά καουμπόης κα με αστέρι στο μέσο του καπέλου, στα τέλη της δεκαετίας του ' 80 μαρκήσιος (με ωραία μανικέτια εποχής και γκέτες αλά 18ου αιώνος) :p . Έπειτα καρδινάλιος (κάτι σαν Ρισελιέ) με μουστάκα και μουσάκι και πολυ΄αργότερα, το 2003 ντύθηκα... οξαποδός! Ε, αυτή ήταν και η τελευταία μου μεταμφίεση πριν ντυθώ το 2008 Άι-Βασίλης για... επαγγελματικούς λόγους.
 
Δεν ξερω αν κολλαει εδω αλλα οταν το διαβασα εσκασα στα γελια.....

Ο ΤΟΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ....

.

Ηταν αποκριές, και ο Tοτός γύρισε ευτυχισμένος σπίτι. Μόλις τον είδε ο πατέρας του τον ρωτά:

- Τι έγινε Tοτό και είσαι τόσο χαρούμενος;

- Τα παιδιά στο σχολείο αποφασίσαμε να κάνουμε πάρτι μασκέ.

- Και εσύ, τι θέλεις να ντυθείς;

- Σταχτοπούτα!

Μόλις το άκουσε αυτό ο πατέρας του... παίρνει μία βούρδουλα και τον σαπίζει στο ξύλο.

Τον επόμενο χρόνο, πάλι αποκριά, γυρίζει ο Tοτός χαρούμενος στο σπίτι. Tον βλέπει ο πατέρας του και τον ρωτάει:

- Τι συμβαίνει;

- Μπαμπά, είμαι χαρούμενος γιατί τα παιδιά στο σχολείο αποφασίσαμε να κάνουμε πάρτι μασκέ.

- Και εσύ, τι θέλεις να ντυθείς, ρωτάει ο πατέρας, σκεπτόμενος όσα είχαν συμβεί πέρσι.

- Χιονάτη!

Μόλις το άκουσε αυτό ο πατέρας, ξαναπαίρνει μία βούρδουλα και τον σάπισε στο ξύλο.

Την επόμενη χρονιά, ξαναέρχεται ο Tοτός στο σπίτι χαρούμενος. Πάλι αποκριές. Τον βλέπει ο πατέρας του και τον ρωτά, γιατί είναι χαρούμενος. Ο Tοτός του απαντά:

- Είμαι χαρούμενος γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πάρτι μασκέ στο σχολείο.

- Αααα, λέει ο πατέρας του, καθώς θυμόταν τι είχε προηγηθεί τις δύο προηγούμενες χρονιές.

- Μπαμπά, μπορείς να μου πάρεις ένα σπαθί;

- Ναι, λέει χαρούμενος ο πατέρας του.

- Μπαμπά, μπορείς να μου πάρεις μία ασπίδα;

- Ναι αγορίνα μου, λέει ο πατέρας ανακουφισμένος.

- Επίσης, μπορείς να μου αγοράσεις και ένα θώρακα;

- Ναι αγόρι μου, λέει ο πατέρας του, νιώθοντας ο πιο ευτυχισμένος πατέρας του κόσμου. - Αλλά, τι θέλεις να ντυθείς;

- Ζήνα !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
-Πιτσιρίκα με είχαν ντύσει Σπανιόλα

-Α Δημοτικού νούφαρο

-Β-Γ Δημοτικού κλόουν

-Δ Δημοτικού άνοιξη

-Ε Δημοτικού χανούμισα

-ΣΤ Δημοτικού μάλλον δεν είχα ντυθεί κάτι...

Ήθελα να ντυθώ τίγρης μια χρονιά

Επίσης μου άρεσαν και οι αγορίστικες στολές νίντζα,μπάτμαν.superman,καράτε κιντ,χελωνονιντζάκι κλπ...
 
έζησα δεκαετία '70 σαν πιτσιρικάς οπότε δε θυμάμαι να υπήρχαν και άλλες στολές από zoro & cow-boy, αλλά η νονά μου έκανε μιά στολή ινδιάνου (φτερά ξέρετε από που τα πήρε, απλά πράματα) που τη φορούσα μέχρι το τέλος της δεκαετίας που σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτά
 
:xm: :xm: :xm: :xm:

picture.php


Παρατηρήστε την βάση από το σπαθί μου. Ζορρό με διαστημικό εξοπλισμο εχετε ξαναδεί?

Παντως μετά ντυνόμουν Ninja. Mε Ninja σπαθί, οχι Thundercats :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αγαπημενη μου στολη ηταν χελονονιντζακι(ειχε και μασκα θυμαμαι την γιαγια που μου ελεγε θα σκασεις παιδι μου με αυτο το πραγμα)νταρτανιαν σκρημ ηταν μια στολη που δαιλεγαν ολοι ακομα ντυνομαι αν τυχει παρτυ περσυ ειχα ντυθει διαιτητης κορυφαια στιγμη που πηγα να βρω ενα φιλο μου να φυγουμε μαζι και ειχε ντερμπυ αεκ-παοκ και με κοιταζαν ολοι
 
Πίσω
Μπλουζα