Και εγένετο φως!
Αγόρασα σε συμβολική τιμή το ακόλουθο σύστημα:
Επεξεργαστής:
Pentium 200MHz MMX, Μητρική:
Soyo SY-5VA socket7, Κάρτα γραφικών:
S3 Trio64V 2MB, Μνήμη:
64MB SDRAM, Κάρτα ήχου:
C-Media (το μόνο αδύναμο σημείο), Σκληρός:
Quantum Fireball 3GB.
Ο Μύστης που μού το προσέφερε έχει κατασκευάσει PS/2 θύρα για οπτικό ποντίκι, κουμπωμένη στο κατάλληλο header και έχοντας κάνει όλη τη δουλειά που έχει αναφερθεί ανωτέρω για την τάση κλπ.
Πάνω σε αυτόν τον υπολογιστή έβαλα ως δευτερέοντα τον δικό μου σκληρό και όλα δουλεύουν εξαιρετικά. Είμαι πολύ χαρούμενος.
Κάποιες εικόνες:
Πίσω όψη του συστήματος όπου φαίνεται η ιδιοκατασκευή:
Το ποντίκι που ανταποκρίθηκε επιτυχώς στη συνδεσμολογία είναι το ακόλουθο HP:
Σε λίγες μέρες θα δοκιμάσω την κάρτα ήχου του αρχικού μου συστήματος, που είναι κλώνος της Soundblaster 16, μιας και η κάρτα ήχου με την οποία ήρθε το σύστημα με δυσκολεύει σε περιβάλλον καθαρού DOS (στο οποίο φτάνω με bootable δισκέτα και από εκεί και πέρα αρχίζω να φορτώνω οδηγό για το ποντίκι κλπ.) Το μοντέλο είναι το ακόλουθο:
Βρήκα τον driver εδώ:
https://theretroweb.com/chips/3629#driver αλλά αυτός αρνείται να εγκατασταθεί. Με το που δίνω install και επιλέγω path μου λέει ότι "δεν μπορεί να βρει το αρχείο" και η διαδικασία σταματά. Μιας και η εν λόγω κάρτα είναι αντίστοιχη της Soundblaster pro αξίζει να δοκιμάσω την παλιά μου κάρτα ήχου που πρέπει να είναι ανώτερη μιας και όλα τα παίγνια της εποχής την έβλεπαν ως SB16. Αν πάντως έχετε κάποια ιδέα πως να κάνω αυτή C-Media να δουλέψει σε καθαρό DOS δώστε καμιά συμβουλή.
Γενικώς σάς ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση σε όλη αυτή την περιπέτεια. Σήμερα ήταν μια ωραία μέρα, ο παλιός μου σκληρός δίσκος και τα συγκινητικά περιεχόμενα του είναι ασφαλή, το οπτικό ποντίκι δουλεύει άψογα, το Quake τρέχει "τάπα" και το "νέο" μου PC είναι ένα πανίσχυρο (για το 1997) σύστημα... Η ζωή είναι ωραία.