Απόπειρα σύνδεσης οπτικού ποντικιού σε παλιό Pentium

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Omenforever
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Προσοχή στις μητρικές τέλη 1990s, έχουν όλες επηρεαστεί στο γνωστό "Capacitor plague".

Για Socket 7 μητρική πάρε μία με το ALI Aladdin V chipset και χωρίς onboard audio κτλ. Προσπάθησε να έχει τουλάχιστον τρεις ISA θύρες.

Οι CPUs δεν καίγονται εύκολα. Σε βραχυκυκλώματα την πλήρωναν μνήμες και κάρτες επέκτασης, ή κάνα chipset με το bios.

Πάντως στο ebay είναι και δύο ελληνικά καταστήματα που έχουν τρελά πράγματα. Ο ένας είναι γνωστός συλλέκτης που έχει και blog με παρουσιάσεις παλιών μηχανημάτων και ο άλλος δουλεύει στον χώρο του Hardware χρόνια και έχει τρελή συλλογή. Τιμές λογικές.

Τελευταία επεξεργασία:
Γίνεται αναζήτηση για μητρική στα υπόγεια δύο παλαιών συνοικιακών καταστημάτων, θα υπάρξουν ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω.

> αναζήτηση ... μητρική ...υπόγεια

αν δεν έχει γίνει πράσινη (δεν εννοώ "κομματικός" που πάει το πονηρό μυαλό σας)

Την υπόθεση χειρίζεται πλέον Βετεράνος του χώρου που τον "άγγιξε" το δράμα μου. Ανέλαβε την αποστολή να βρει νέα μητρική, πιο "φιλική" στο εγχείρημά μου, και θα πασχίσει να κάνει τουλάχιστον ένα σύγχρονο ποντίκι να δουλέψει στον ιερό υπολογιστή μου. Του ευχόμεθα καλή τύχη.

μην κολλάς σε κάτι που δέχεται τον επεξεργαστή που έχεις, αν βρείς super-socket 7 (με CPU) σε λογική τιμή ακόμα καλύτερα, full PS/2 (MSE/KBD) σίγουρα

argh... αν τράβαγες μια φωτο το κάτω μέρος στο BIOS boot (οπως ή 1η αλλα το κάτω μέρος) για να έβλεπα το BIOS ID.

Δικό σου. Η μάρκα ίσως σε σοκάρει όπως σόκαρε και μένα, γιατί μάλλον μιλάμε για κάποια "γενόσημη" μητρική:

mobo.jpg

Αναθερμαίνω το νήμα και αναφέρω ότι η μητρική εξακολουθεί να αρνείται να δει οποιοδήποτε πληκτρολόγιο. Έτσι αναζητούμε άλλη ώστε να σκυλέψουμε την υποδοχή πληκτρολογίου της μήπως και έχει καεί μόνο αυτό το τμήμα στη δική μου. Ειδάλλως, η φαντασίωση είναι να βρω μητρική με 200άρι MMX επάνω (όχι 233, γιατί υπήρχαν και Pentium II σε αυτά τα MHZ) και να το ζήσω ως καπιτάλας του 1997.

Δικό σου. Η μάρκα ίσως σε σοκάρει όπως σόκαρε και μένα, γιατί μάλλον μιλάμε για κάποια "γενόσημη" μητρική:
αστέρι.. είναι τελικά Shuttle HOT-555A V3.0/V3.1 και σίγουρα η υποδοχή δίπλα στο KBD είναι PS/2 ποντίκι, κρίμα για το πρόβλημα με το KDB port, δεν είναι σίγουρα η υποδοχή, αλλά κάποιο εξάρτημα γύρω εκεί ή που συνδέεται με το port αυτό, ίσως και κάποια γραμμή στην μητρική ...

σε τελική ανάλυση, κρατάς CPU -αν είναι συμβατή με SS7 (ρεύματα) - και κοιτάς να βρείς μια SS7 μητρική χωρίς CPU

Τελευταία επεξεργασία:
Σωστος. Πριν αρχισετε να ξυλωνετε πραγματα απο την πλακετα, καλο ειναι να γινει ενας σωστος ελεγχος.

Εχουμε 4 γραμμες απο την θυρα πληκτρολογιου. Τα πιο ευκολα ειναι γειωση και 5V.

Αν εχουμε παλμογραφο και η γειωση/5V ειναι ok, τοτε μετραμε τις γραμμες keyboard clock και data στο βυσμα και πανω στον keyboard controller (pins 57-58 στο ΙΤΕ IT8680F-Α).

Αν δεν εχουμε παλμογραφο και η γειωση/5V ειναι ok, τοτε τσεκαρουμε τα 5 ferrite beads που ειναι ακριβως κατω απο το βυσμα για συνεχεια.

Αν εχουν ολα κανουμε μια γενικη αναζητηση με το πολυμετρο σε συνεχεια απο την καταληξη των ferrite beads εως τα pins 57-58 στο ΙΤΕ IT8680F-Α (keyboard clock και data). Ενδιαμεσα ειναι πιθανο να υπαρχουν καποιες διοδοι ή/και αντιστασεις. Αν αυτες ειναι σωστες και η συνεχεια απο την θυρα εως τον keyboard controller ειναι σωστη τοτε μαλλον τα εχει παιξει ο controller.

Αλλα για να το πεις σιγουρα αυτο θα χρειαστεις παλμογραφο.

• Like
Reactions: xc8
Η Shuttle έφτιαχνε καυτές μητρικές όντως το 1998 - 2000 και με επιδόσεις λόγω chipset στο SS7.
Είχα από το 1999 μέχρι το 2001 την Shuttle HOT-591P με Voodoo 3 και Κ6-3. Έτρεχε άνετα τις cpus με bus μέχρι 112 MHz. Μετά την έδωσα στον πατέρα μου, όταν πήρα τον Athlon XP τα χριστούγεννα του 2001. Και την είχε μέχρι το φθινόπωρο του 2004 που τον αναβάθμισα από 98SE σε 2000 PRO SP4 με Athlon 2600+ XP.

Πίσω
Μπλουζα