krios
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 494
Προς εγκυκλοπαιδική γνώση ρίξτε αν θέλετε μια ματιά εδώ: http://www.dailyarticle.gr/2012/02/22/how-famous-companies-got-their-names/
συμφωνω bambinella,γι ακομη μια φορα φαινεται ο πλουτος της ελληνικης γλωσσας!!bambinella 100 είπε:Amazon, Nike, Pepsi πηραν τα ονοματα τους απο ελληνικες λεξεις.Για αλλη μια φορα, η πατριδα μας δανειζει στους ξενους το παμπλουτο λεξιλογιο της!
Τώρα στα "γεράματα" έμαθα το τί σημαίνει. Δε ξέρω γιατί αλλά το χάρηκα ιδιαίτερα (προς Θεού δεν είμαι αυτιστικός)panp είπε:... ΦΑΓΕ : Φιλίππου Αφοί Γαλακτοκομία Ελλάδας...
Ακριβώς αυτός ήταν ο σκοπός που άνοιξα το θέμα αυτόbambinella 100 είπε:Amazon, Nike, Pepsi πηραν τα ονοματα τους απο ελληνικες λεξεις.Για αλλη μια φορα, η πατριδα μας δανειζει στους ξενους το παμπλουτο λεξιλογιο της!
Επισης lego στα λατινικα δε σημαινει "συναρμολογω" αλλα "διαλέγω, μαζέυω, διαβάζω"Olorin είπε:Ενδιαφέρον, αν και παραπάνω από τα μισά είναι ευρέως γνωστά, ενώ υπάρχουν και αρκετά λαθάκια...
Στην πραγματικοτητα, "νικη" και "πεψη" ειναι λεξεις που υπαρχουν και στα αγγλικα και σε αλλες γλωσσες. Η προτιμηση των ελληνικων εγινε για αισθητικους λογους.bambinella 100 είπε:Amazon, Nike, Pepsi πηραν τα ονοματα τους απο ελληνικες λεξεις.Για αλλη μια φορα, η πατριδα μας δανειζει στους ξενους το παμπλουτο λεξιλογιο της!
Οι κανονικές Αγγλικές λέξεις είναι victory και digestion. Nike και pepsis υπάρχουν μεν ως "Αγγλικές" λέξεις αλλά είναι σαφέστατα Ελληνικής προέλευσης.Rakeesh είπε:Στην πραγματικοτητα, "νικη" και "πεψη" ειναι λεξεις που υπαρχουν και στα αγγλικα και σε αλλες γλωσσες. Η προτιμηση των ελληνικων εγινε για αισθητικους λογους.
Δεν το έχω ψάξει το θέμα, όμως νομίζω ότι η Nissan η αγόρασε την Datsun, ή ήταν θυγατρική της, ή έβγαζε κάποια αυτοκίνητά με το όνομα "Datsun" (που είναι πάνω κάτω σαν να ήταν θυγατρική της..).. Και αργότερα εγκαταλείφθηκε το όνομα "Datsun" και έμεινε μόνο το "Nissan"..johnny19818 είπε:Ωραίο θέμα. Η Nissan όμως δεν είχε πάντα αυτό το όνομα. Λεγόταν Datsun και μετονομάστηκε σε Nissan.
Τα δέχομαι αυτά που λες αλλά την διαφήμιση πως την εξηγείς? Λέει καθαρά ότι η Datsun γίνεται Nissan. Και η VW group έχει αγοράσει μερικά brands αλλά βγάζουν ακόμη μοντέλα Skoda, Seat κτλ.cloud είπε:Δεν νομίζω ότι η εταιρία μετονομάστηκε από "Datsun" σε "Nissan".
Ναι, η Datsun γίνεται Nissan! Που είναι το θέμα; Αυτό δεν σημαίνει ότι η Nissan δεν υπήρχε πριν!johnny19818 είπε:Τα δέχομαι αυτά που λες αλλά την διαφήμιση πως την εξηγείς? Λέει καθαρά ότι η Datsun γίνεται Nissan. Και η VW group έχει αγοράσει μερικά brands αλλά βγάζουν ακόμη μοντέλα Skoda, Seat κτλ.