Αρώματα που δε θέλουμε να μυρίζουμε

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.433
Αντιδράσεις
27.832
Ενταξει, υπαρχει thread για τα αρωματα που αγαπησαμε, που φορεσαμε και ισως φοραμε ακομα.

Τι γινεται ομως με αυτα που δεν αντεχουμε να μυριζουμε και θα θελαμε να κανουμε κεφαλοκλειδωμα σ' αυτους που τα φορανε και βρισκονται διπλα μας;... :D

Μα φυσικο ειναι να μη μας αρεσουν ολα! Σας ετυχε ποτε να σας κανουν δωρο ενα αρωμα που ευχαριστως θα αδειαζατε στον νιπτηρα του μπανιου;

Ποια ειναι τα αρωματα για τα οποια αναρωτιεστε πως ειναι δυνατον να κυκλοφορουν και κυριως πως ειναι δυνατον να φοριουνται;

Προσωπικα, το πρωτο αρωμα που δεν αντεχω ειναι το Opium. Ακολουθουν το Poison και το Samsara, οπως και δυο - τρια ακομη για τα οποια θα μιλησω παρακατω.

Ζητω εκ των προτερων συγνωμη σε οσα κοριτσια του φορουμ αγαπουν αυτα τα αρωματα, αλλα δεν υπαρχει λογος να πικραινομαστε. Ειναι ζητημα γουστου και μονο. Αλλωστε, φανταζομαι οτι πολλοι και πολλες απο σας θα με μισουσατε αν περναγα απο κοντα σας και μυριζατε το Diorissimo που εγω το λατρευω...

:)

nd.93.jpg
Προβολή συνημμένου 138376
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γυναικειο αρωμα: Poison

Ανδρικη κολωνια: Jazz (δεν μπορω να πιστεψω οτι εχει κοινο "πατερα" (YSL) με την κορυφαια Kouros)
 
Για το Poison μην αισθάνεσαι ενοχές. :p Ούτε κι εγώ το αντέχω και πολύ. Δεν ξέρω, ίσως να μην είναι μόνο η βαριά και λιγάκι ενοχλητική μυρωδιά του, αλλά και το γεγονός ότι το φορούσε μια δασκάλα μου στο δημοτικό η οποία δυστυχώς απεβίωσε.

Το γεγονός αυτό το έχω χρησιμοποιήσεις και ως δικαιολογία για να καταφέρω να σοκάρω μια κοπέλα που το φορούσε ::)
 
Συμφωνώ απολύτως για την Opium. Αυτό το βαρίδι ήταν το οσφρητικό ανάλογο της κατάποσης τριών γουρουνόπουλων και τεσσάρων κομματιών μουσακά στις 6 το πρωί... μια σταγόνα πάνω στη μητέρα μου που δυστυχώς την προτιμούσε αρκούσε για να μην μπορώ να μυρίσω τίποτε άλλο για μέρες.
 
Wally είπε:
Ανδρικη κολωνια: Jazz (δεν μπορω να πιστεψω οτι εχει κοινο "πατερα" (YSL) με την κορυφαια Kouros)
Αντίθετα εγώ την Kouros θα την έχυνα ευχαρίστως στην τουαλέτα. Που μυρίζει και οριακά καλύτερα IMHO. :p
 
Καπου ειχα διαβασει πριν απο χρονια, οτι η ισχυροτερη μνημη στον ανθρωπο ειναι η οσφρητικη.

Μπορει να ξεχασουμε ευκολα κατι που ειδαμε η ακουσαμε, αλλα θα ξεχασουμε πολυ δυσκολα κατι που μυρισαμε εστω και πριν απο πολυ καιρο. Γι' αυτον το λογο η οσφρηση και η μνημη ειναι αρρηκτα συνδεδεμενες. Ποσες αναμνησεις δε βγηκαν στην επιφανεια απο μια μυρωδια που ειχαμε χρονια να μυρισουμε και που μυρισαμε ξανα υστερα απο καιρο;

Κρινοντας απο τα ποστ σας, αλλα και απο δικα μου βιωματα για τα οποια θα γραψω καποια στιγμη εδω, μια ενοχλητικη μυρωδια ειναι πολλες φορες ο λογος υπαρξης παιδικων και εφηβικων τραυματων που μας ακολουθουν δια βιου. Κι οταν αυτη η μυρωδια επανερχεται, ζωντανευει τον παλιο μας εφιαλτη.
 
Συμφωνώ σε όλα με την Bambi. Όλα όλα!
 
...έχεις μιλήσει στην ψυχή μου!

Απόλυτη συσχέτιση αναμνήσεων & αρωμάτων! Μυρίζεις κάτι στην ατμόσφαιρα και σου έρχονται εικόνες. Έχω μυρωδιές σχολείου, μυρωδιές καλοκαιρινού κινηματογράφου, μυρωδιές Χριστουγέννων...

Αλλά, για να γυρίσω στο θέμα...

"anais-anais" με διαφορά το πιο εμετικό ever!
 
Όντως, έχεις απόλυτο δίκιο bambi. Η όσφρηση είναι μια υποτιμημένη αίσθηση, αλλά τελικά είναι η πιο ισχυρή για τις αναμνήσεις!
 
Αντρική TRUSSARDI... Και το πρώτο λιβάνι !
 
[edit] greeklish [edit]

6. Aπαγορεύονται αυστηρά τα αντιαισθητικότατα GREEKLISH, δηλαδή τα Ελληνικά γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες. Μηνύματα που θα είναι γραμμένα σε φραγκοχιώτικα θα διαγράφονται ΑΜΕΣΑ από τους διαχειριστές & τους συντονιστές χωρίς δεύτερη προειδοποίηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ τους μεγέθους τους ή της ποιότητας του περιεχομένου τους. Εξαιρέσεις δε θα γίνονται για κανέναν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επανέρχομαι, αν και βλέπω ότι έχω γράψει για την TRUSSARDI. Ομοίως και για την JAZZ και την DENIM. Αλλά τώρα θα πετάξω το τούβλο :

Κάτι ξύλινα μπουκαλάκια σε σχήμα μιναρέ, με Βουλγάρικο ροδόσταμο, τα θυμάστε;

Αν υπήρχε ποτέ "αιώνια μυρωδιά" και συσκευασία που να τη θάψεις μέσα σε νωπό τσιμέντο και μετά από 20 χρόνια ακόμα να μυρίζει, ε μάλλον θα ήταν αυτό το πράγμα...
 
Εκτός απ΄το θανατηφόρο Poisson που απορώ ειλικρινά πώς κάποιοι πλήρωναν γι΄αυτό, δε μπορώ να μυρίσω χωρίς να νιώσω χάλια το GIO του Αρμάνι. Απαράδεκτο.
 
Καποτε ειχα εναν γνωστο και με κατι ακρες που ειχε με ειπε πως θα με εφερνε φοβερη κολωνια πολλα μπουκαλια να εχω να βαζω για χρονια.Με χρωστουσε κατι φραγκα απο ενα στοιχημα και καλα θα με ξεπληρωνε ετσι.Τελικα οντως αληθεια ελεγε και με εφερε 40 μπουκαλια ναι καλα διαβασατε 40 μπουκαλια απο την αηδια που ονομαζεται ''Κouros''.Το αποτελεσμα ηταν να πουλησω αρκετες σε διαφορα θυματα και να βγαλω και μεροκαμματο και της υπολειπες της εκανα δωρο σε γνωστους και εδεινα στην μανα μου να την ριχνει στην τουαλετα αν και προσωπικα χιλιες φορες προτιμουσα τα ''αρωματα'' της τουαλετας παρα την μυρωδια του κουρου :p Ευτυχως δεν με εμεινε καμια και γλειτωσα απο αυτον τον εφιαλτη.
 
"KOUROS" + από μένα...βουρ στην τουαλέτα και γρήγορα καζανάκι !
 
αριαδνη είπε:
Το αρωμα του καπνου, δεν ξερω αν πιανεται.
Βεβαια και πιανεται υπο την εννοια οτι υπαρχουν αρωματα που τον εχουν ως βαση, ανδρικα κυριως, οπως το γνωστο Tabac επι παραδειγματι.

Ενα αλλο αρωμα που ποτε δε μου αρεσε ειναι το Chanel Ν°5. Μπορω να καταλαβω οτι εγινε διασημο λογω της ατακας που πεταξε η Μονροε σε μια συνεντευξη, αλλα και παλι τοση λατρεια για δαυτο δεν μπορω να την εξηγησω.

Εχω ασχοληθει αρκετα με το θεμα των αρωματων, αν και εχω πολυ λιγα για να φοραω, και θεωρω το Ν°5 υπερεκτιμημενο.

Εχω μυρισει στη ζωη μου ενα σωρο αλλα αρωματα μικρων και αγνωστων εταιριων που το εν λογω αρωμα μπροστα τους δεν κανει ουτε σαν λαδι για τηγανισμα. Αρωματα που θα τα χαρακτηριζα αριστουργηματα, διαμαντια αληθινα, αλλα που δεν ειχαν την τυχη να τα λανσαρει μια τοσο διασημη εταιρια οπως η Chanel.

Γι' αυτο και το εχω γενικη αρχη στη ζωη μου να μην επηρεαζομαι απο διαφημισεις, ονοματα και φιρμες και να αγοραζω μοναχα ο,τι αξιζει για αυτο που πραγματικα ειναι.
 
αριαδνη είπε:
Το αρωμα του καπνου, δεν ξερω αν πιανεται
Υποθέτω πώς όχι, αλλιώς θα γράψω κι εγώ για το βραστό λάχανο τη μυρωδια του οποίου δεν την αντέχω :D :D

Edit: είχα έτοιμο το ποστ και μιλουσα κανα μισάωρο στο τηλ και μετά πατησα post αλλα στο μεταξύ με πρόλαβε η Μπάμπι :D . Το παιρνω πισω αφτό που ειπα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα