Ας διαβάσουμε Pixel (Mr.Computer Videos)

Mr.Computer

RetroNoob
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
15
Αντιδράσεις
46
Pixel.jpg
Στο κάτωθι playlist του καναλιού μου, ανεβαίνουν βιντεάκια με τεύχη του Pixel:

Σε αυτά ξαναζούμε (όσο είναι εφικτό) τις στιγμές που διαβάζαμε το περιοδικό, ενώ βλέπουμε τα περιεχόμενα να ζωντανεύουν στη φαντασία μας (ως επί το πλείστον σε πραγματικό hardware), υπό τη συνοδεία της κατάλληλης μουσικής υπόκρουσης.

Παραθέτω τα τεύχη που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ενώ σύντομα θα ανεβάσω και τα υπόλοιπα. (Περισσότερες λεπτομέρειες για το κάθε τεύχος, στην περιγραφή του αντίστοιχου βίντεο)

Ελπίζω να σας ταξιδέψουν!

Pixel 58 - Σεπτέμβριος 1989
Πολύ καλό φθινοπωρινό τεύχος κι ένα λόγος για να είμαστε χαρούμενοι που τελείωσαν οι διακοπές. Απολαυστικό Software File με διαστημικά παιχνίδια, δυνατοί τίτλοι στο Software Review, όπως Silkworm και Test Drive 2 και για Special Review το πρωτοποριακό Populous! Στο Adventure του μήνα, το ψαρωτικό Fish! Επίσης, ενδιαφέρον θέμα το (Μη) Γίνετε προγραμματιστής, το οποία είχα αφήσει για εκτενή νυχτερινή μελέτη αργότερα. (Περισσότερο μπλα μπλα, στην περιγραφή του βίντεο)
Pixel 59 - Οκτώβριος 1989
Αυτό το είχε πιάσει η άκρη του ματιού μου να κρέμεται σ' ένα περίπτερο, καθώς έβγαινα απ' το κολυμβητήριο και κατάλαβα πως επιτέλους η αναμονή τελείωσε! Κύριο θέμα οι παιχνιδομηχανές, αλλά και το ελληνικό πακέτο Μαθηματικά Γυμνασίου της Acocsoft. Στα Peek & Poke η ρουτίνα του Amstrad είχε λάθη στην BASIC και τον Κώδικα Μηχανής. Τα διόρθωσα και μπορείτε να το δείτε να λειτουργεί. Στο Software File δύσκολα παιχνίδια για σκληρούς παίκτες. Πολύ καλό Software Review με το Rick Dangerous να ξεχωρίζει, Special Review το χαριτωμένο και πολύ καλό conversion του New Zealand Story, ενώ στα Adventure το εξαιρετικό Lancelot.

Pixel 60 - Νοέμβριος 1989
Κύριο θέμα, φυσικά, η Batmania της εποχής, λόγω της ταινίας, του πολύ καλού παιχνιδιού της Ocean στο Special Review, αλλά και του soundtrack από τον Prince. Hardware Test ο πολύς αλλά απλησίαστος (λόγω κόστους) Archimedes 3000. Συμπεριέλαβα δύο σύντομα πλάνα για να τον δείτε σε λειτουργία. Στα Peek & Poke το πρόγραμμα του Atari δεν λειτούργησε, αλλά μπορείτε να δείτε το ίδιο αποτέλεσμα με χρήση της auxsubs γιατί με έπιασε τεμπελιά. Πολύ καλό Software File με τα Beat'em up, ενώ στο Software Review τα παιχνίδια είναι ένα κι ένα: Shinobi, Fighter Bomber, Ten Ten, κτλ κτλ. Στο Adventure, το χιουμοριστικά δυστοπικό Manhunter.
Pixel 61 - Δεκέμβριος 1989
Το Χριστουγεννιάτικο τεύχος που αποχαιρετά τη δεκαετία του 80. Κύριο θέμα η Sega Master System και Software File τριών διαστάσεων με ισομετρικά παιχνίδια. Το πολύ καλό Software Review συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Cabal και Altered Beast. Special Review το Untouchables από την ομώνυμη ταινία και στη στήλη των Adventure, το Chrono Quest. Έντονη ανάμνηση, να κάθομαι το βράδυ στην κουνιστή καρέκλα και να διαβάζω το Video Review με όλες τις ταινίες του James Bond!
Pixel 62 - Ιανουάριος 1990
Η νέα δεκαετία ξεκινά με ένα πολύ καλό τεύχος. Νοσταλγική αναδρομή στην περασμένη δεκαετία, με δύο πολύ καλά άρθρα, που θυμάμαι να διαβάζω απόγευμα στο (ακόμα στολισμένο) σαλόνι. Στο ίδιο μήκος κύματος το Software File με τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του 80. Το Software Review έχει πολύ καλούς τίτλους, όπως ChaseHQ, Tusker και Powerdrift, ενώ στο Special Review το αγαπημένο Super Wonderboy. Φυσικά, δεν λείπει το Adventure του μήνα με το Deja Vu 2.

Αυτά προς το παρόν... τουλάχιστον ένα μήνα υπό κατασκευή, έκαστο! :cry:
Σύντομα και η συνέχεια. Μείνετε συντονισμένοι!
 

Mr.Computer

RetroNoob
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
15
Αντιδράσεις
46
Super Pixel '88

Η 2η ετήσια έκδοση του Pixel, για το 1988. Έχοντας ως θέμα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αποτελεί αναδημοσίευση των Software & Special Review, Χαρτών κι Επεμβάσεων των τευχών του 1987. Επίσης, υπάρχει μια σύντομη περιγραφή του τεύχους και των εξελίξεων στην αγορά των υπολογιστών από την Αγάπη Λαλιώτη, καθώς κι ένα άρθρο του Αντώνη Λεκόπουλου, για τα διάφορα είδη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Καλή ανάγνωση!
 

Blue Max

RetroMasteR
Joined
13 Οκτ 2020
Μηνύματα
890
Αντιδράσεις
2.857
@Μr.Computer τα video σου είναι υπέροχα. Η δε μουσική επένδυση τους, λόγος να τα ακούσεις... :worship:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα