Ας διαβάσουμε Pixel (Mr.Computer Videos)

Mr.Computer

RetroWannaBe
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
50
Αντιδράσεις
183
Pixel.jpg
Στο κάτωθι playlist του καναλιού μου, ανεβαίνουν βιντεάκια με τεύχη του Pixel:

Σε αυτά ξαναζούμε (όσο είναι εφικτό) τις στιγμές που διαβάζαμε το περιοδικό, ενώ βλέπουμε τα περιεχόμενα να ζωντανεύουν στη φαντασία μας (ως επί το πλείστον σε πραγματικό hardware), υπό τη συνοδεία της κατάλληλης μουσικής υπόκρουσης.

Παραθέτω τα τεύχη που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ενώ σύντομα θα ανεβάσω και τα υπόλοιπα. (Περισσότερες λεπτομέρειες για το κάθε τεύχος, στην περιγραφή του αντίστοιχου βίντεο)

Ελπίζω να σας ταξιδέψουν!

Pixel 58 - Σεπτέμβριος 1989
Πολύ καλό φθινοπωρινό τεύχος κι ένα λόγος για να είμαστε χαρούμενοι που τελείωσαν οι διακοπές. Απολαυστικό Software File με διαστημικά παιχνίδια, δυνατοί τίτλοι στο Software Review, όπως Silkworm και Test Drive 2 και για Special Review το πρωτοποριακό Populous! Στο Adventure του μήνα, το ψαρωτικό Fish! Επίσης, ενδιαφέρον θέμα το (Μη) Γίνετε προγραμματιστής, το οποία είχα αφήσει για εκτενή νυχτερινή μελέτη αργότερα. (Περισσότερο μπλα μπλα, στην περιγραφή του βίντεο)
Pixel 59 - Οκτώβριος 1989
Αυτό το είχε πιάσει η άκρη του ματιού μου να κρέμεται σ' ένα περίπτερο, καθώς έβγαινα απ' το κολυμβητήριο και κατάλαβα πως επιτέλους η αναμονή τελείωσε! Κύριο θέμα οι παιχνιδομηχανές, αλλά και το ελληνικό πακέτο Μαθηματικά Γυμνασίου της Acocsoft. Στα Peek & Poke η ρουτίνα του Amstrad είχε λάθη στην BASIC και τον Κώδικα Μηχανής. Τα διόρθωσα και μπορείτε να το δείτε να λειτουργεί. Στο Software File δύσκολα παιχνίδια για σκληρούς παίκτες. Πολύ καλό Software Review με το Rick Dangerous να ξεχωρίζει, Special Review το χαριτωμένο και πολύ καλό conversion του New Zealand Story, ενώ στα Adventure το εξαιρετικό Lancelot.

Pixel 60 - Νοέμβριος 1989
Κύριο θέμα, φυσικά, η Batmania της εποχής, λόγω της ταινίας, του πολύ καλού παιχνιδιού της Ocean στο Special Review, αλλά και του soundtrack από τον Prince. Hardware Test ο πολύς αλλά απλησίαστος (λόγω κόστους) Archimedes 3000. Συμπεριέλαβα δύο σύντομα πλάνα για να τον δείτε σε λειτουργία. Στα Peek & Poke το πρόγραμμα του Atari δεν λειτούργησε, αλλά μπορείτε να δείτε το ίδιο αποτέλεσμα με χρήση της auxsubs γιατί με έπιασε τεμπελιά. Πολύ καλό Software File με τα Beat'em up, ενώ στο Software Review τα παιχνίδια είναι ένα κι ένα: Shinobi, Fighter Bomber, Ten Ten, κτλ κτλ. Στο Adventure, το χιουμοριστικά δυστοπικό Manhunter.
Pixel 61 - Δεκέμβριος 1989
Το Χριστουγεννιάτικο τεύχος που αποχαιρετά τη δεκαετία του 80. Κύριο θέμα η Sega Master System και Software File τριών διαστάσεων με ισομετρικά παιχνίδια. Το πολύ καλό Software Review συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Cabal και Altered Beast. Special Review το Untouchables από την ομώνυμη ταινία και στη στήλη των Adventure, το Chrono Quest. Έντονη ανάμνηση, να κάθομαι το βράδυ στην κουνιστή καρέκλα και να διαβάζω το Video Review με όλες τις ταινίες του James Bond!
Pixel 62 - Ιανουάριος 1990
Η νέα δεκαετία ξεκινά με ένα πολύ καλό τεύχος. Νοσταλγική αναδρομή στην περασμένη δεκαετία, με δύο πολύ καλά άρθρα, που θυμάμαι να διαβάζω απόγευμα στο (ακόμα στολισμένο) σαλόνι. Στο ίδιο μήκος κύματος το Software File με τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του 80. Το Software Review έχει πολύ καλούς τίτλους, όπως ChaseHQ, Tusker και Powerdrift, ενώ στο Special Review το αγαπημένο Super Wonderboy. Φυσικά, δεν λείπει το Adventure του μήνα με το Deja Vu 2.

Αυτά προς το παρόν... τουλάχιστον ένα μήνα υπό κατασκευή, έκαστο! :cry:
Σύντομα και η συνέχεια. Μείνετε συντονισμένοι!
 

Mr.Computer

RetroWannaBe
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
50
Αντιδράσεις
183
Super Pixel '88

Η 2η ετήσια έκδοση του Pixel, για το 1988. Έχοντας ως θέμα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αποτελεί αναδημοσίευση των Software & Special Review, Χαρτών κι Επεμβάσεων των τευχών του 1987. Επίσης, υπάρχει μια σύντομη περιγραφή του τεύχους και των εξελίξεων στην αγορά των υπολογιστών από την Αγάπη Λαλιώτη, καθώς κι ένα άρθρο του Αντώνη Λεκόπουλου, για τα διάφορα είδη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Καλή ανάγνωση!
 

Mr.Computer

RetroWannaBe
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
50
Αντιδράσεις
183
Pixel 74 - Φεβρουάριος 1991

Το 2ο τεύχος του 1991 με αφιέρωμα στο Virtuality, αλλά και στο Computer Show, την τηλεοπτική εκπομπή του περιοδικού!
Επίσης, παρουσίαση δύο πολύ καλών προγραμμάτων της Amiga, ήτοι Deluxe Music Construction Set και Sculpt Animate 4D, αλλά κι αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα.
Στα παιχνίδια ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, τα Captive, Chrono Quest 2 και Nitro, καθώς και πολλά από το Software Flash, όπως τα Prince of Persia και Lemmings.
Είχε μεν αρχίσει να χάνει την παλιά του αίγλη το Pixel για μένα, εκείνη την εποχή, αλλά κάτι τέτοια τεύχη έβγαζαν και με τουμπάριζαν! :)
Καλή ανάγνωση!
 

Blue Max

RetroNuts
Joined
13 Οκτ 2020
Μηνύματα
1.962
Αντιδράσεις
6.283
Φοβερή δουλειά. Με έκανες να χαμογελάσω πρωί πρωί και με πήγες αρκετά πίσω.
Ζωντάνεψες το τεύχος κυριολεκτικά Μr.Computer.

(τι παιχνιδάρα το Captive, από τα ωραιότερα που έχω παίξει σε Amiga)
 

Mr.Computer

RetroWannaBe
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
50
Αντιδράσεις
183
Pixel 65 - Απρίλιος 1990

Το Πασχαλινό τεύχος του 1990 με κύριο θέμα τον Sam Coupé, καθώς περιέχει test του μηχανήματος από τον Κ. Βασιλάκη. Επίσης, αφιέρωμα στα καλύτερα joystick της αγοράς απ' το οποίο δεν λείπουν φυσικά τα καλύτερα παγκοσμίως, δηλαδή τα ελληνικά!
Επιπλέον, οι ανανεώσεις της ύλης και της μορφής του περιοδικού συνεχίζονται με μια νέα στήλη, αποκλειστικά για παιχνιδομηχανές, ενώ το Προσεχώς μετονομάζεται σε Software Flash και μεταφέρεται στις πρώτες σελίδες.
Τέλος, υπάρχει κι ένα δώρο για το Πάσχα: Ένα μικρό ένθετο με τις λύσεις για 12 adventure, από τον Α. Τσουρινάκη.

Το τελευταίο από τα αγαπημένα μου τεύχη. Είχα διαβάσει κάποια κομμάτια στην Αθήνα ενώ άλλα, όπως το τεστ του Sam, τα άφησα για να τα διαβάσω στις διακοπές, στο χωριό. Το ένθετο το ξέχασα τότε εκεί, όταν επέστρεψα στην πόλη, και δεν το ξαναβρήκα :cry:

Έχω βάλει αρκετές λήψεις του Sam Coupé στην αρχή και στις σελίδες του τεστ, για να τον ευχαριστηθείτε.
Σε peek & poke κι επεμβάσεις έχω κάνει διορθώσεις όπου υπήρχε πρόβλημα για να τα δείτε να λειτουργούν, εκτός απ' του ST που δεν είχε τυπωθεί ολόκληρο και δεν ήθελα να φάω άλλο χρόνο στο βίντεο (μου είχε φάει ήδη ένα μήνα)
Τέλος, έχω βάλει επιπλέον σχόλια, αναμνήσεις, κτλ σε ελληνικούς υπότιτλους. Προσωπικά δεν μ' αρέσει το μπλα μπλά και δεν βάζω στα βίντεο, αλλά αν σας αρέσει να διαβάζετε ιστορίες, μπορείτε να τους ενεργοποιήσετε.
Καλή θέαση κι αναδρομή!
 

Blue Max

RetroNuts
Joined
13 Οκτ 2020
Μηνύματα
1.962
Αντιδράσεις
6.283
Πολύ ωραία παρουσίαση, γεμάτα αναμνήσεις τα video σου.
Μου αρέσει που γράφεις τα προγράμματα στο πραγματικό τους hardware.
Θυμήθηκα τα Future Wars, X-Out, και το Lost Patrol με την φοβερή μουσική.
 

Mr.Computer

RetroWannaBe
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
50
Αντιδράσεις
183
@Blue Max
Πράγματι, αυτό και πολλά προηγούμενα καλοκαιρινά και πασχαλινά τεύχη, είναι απ' αυτά που έχουν έντονες αναμνήσεις και θα προτιμούσα να το είχα βιντεοσκοπήσει στο χωριό, στο σημείο που το διάβαζα. Γι' αυτό και τα έχω τρενάρει τόσο καιρό τα παλαιότερα, μήπως βρω τον χρόνο και την όρεξη να διαμορφώσω τον χώρο όπως ήταν, αλλά βλέπω να μην γίνεται ποτέ αυτό. :)

Όντως, πολύ ωραία και χαρακτηριστική η μουσική του Lost Patrol, αν κι αρχικά μου είχε ξενίσει λίγο επειδή δεν έμοιαζε με δεκ. 60, κατά την οποία υποτίθεται πως διαδραματίζεται το παιχνίδι (νεανικές λόξες).
Πάντως, κι ως παιχνίδι ήταν πολύ ωραίο γενικώς!
 
Μπλουζα