Αστικοί Μύθοι Σχολείων

Crimson Moonlight

RetroActive
Joined
13 Ιουλ 2015
Μηνύματα
524
Αντιδράσεις
313
Ελπίζω να μην υπάρχει παρόμοιο θέμα, αν υπάρχει άς μεταφερθεί. :)

 


ΞΕΚΙΝΆΜΕ!!!


 


Τα περισσότερα σχολεία από παλία είχαν κι έναν αστικό θρύλο να τα ακολουθεί. Άλλοτε αστείο, άλλοτε φρικιαστικό.


 


Στο δικό μου σχολείο από την δεκαετία του '60 έλεγαν για ένα κοριτσάκι που ανέβηκε μόνο του στην σοφίτα και κατά λάθος μάγγωσε η πόρτα κι εγκλωβίστηκε μέσα. Για μέρες φώναζε για βοήθεια, αλλά εκεί πάνω κανείς δεν την άκουγε. Δεν έβρισκε φαγητό, ενώ φοβόταν τόσο πολύ τα ποντίκια που αλώνιζαν στην έρημη σοφίτα. Πέρασε ένας μήνας και τότε την βρήκε ο θυρωρός νεκρή, κρεμασμένη μ' ένα σχοινί στο δοκάρι της σκεπής. Το σώμα της ήδη σάπιζε καθώς το κατέτρωγαν οι μύγες. Από τότε η πόρτα για την σοφίτα ασφαλίστηκε με αλυσίδες ενώ το φάντασμα της καταδικασμένης μικρούλας έμεινε να περιπλανιέται αιώνια μόνο του και οργισμένο σ' εκείνη τη σοφίτα. Όποιος μαθητής τολμησε να μπεί μέσα, βρέθηκε ανεξήγητα νεκρός στις σκάλες, μ' ένα ύφος τρόμου στην τελευταία ματιά του.


 

Σαράντα χρόνια αργότερα μια ομάδα θαρραλέων παιδιών ανέβηκε να δεί αν αυτός ο θρύλος ήταν αλήθεια. Κάποιο παιδι ούρλιαξε ότι βλέπει ανθρώπινα κόκκαλα στο πάτωμα (μάλλον ηταν σκονισμένο μπουκάλι κοκα κόλα) κι έφυγαν όλοι τρέχοντας. Με μικρές απώλειες όπως πατημένα καρφιά, έπεσαν πάνω στην πιό στρίγγλα καθηγήτρια του σχολείου. Οδηγήθηκαν στον διευθυντή απ' όπου γλίτωσαν με επίπληξη και παρ' ολίγον ράμματα. Την επόμενη μερα ο διευθυντής έβγαλε επίσημο λόγο στην προσευχή επιβεβαιώνοντας αυτή την ιστορία.
 

 


Ο δεύτερος μύθος αφορούσε ένα σπιτάκι στην αυλη του σχολείου όπου μέσα υπήρχαν γεννήτριες (μάλλον). Τα τελευταία χρόνια έβγαζε έναν ήχο σαν τρακτέρ, ενώ κανείς δεν πλησίαζε τα παράθυρα με τα χοντρά κάγκελα και το καπνισμένο τζάμι. Γιατί εκεί μέσα ζούσαν διαβολικοί επιστήμονες που απήγαγαν τα παιδιά που έμεναν μόνα τους στο προαύλιο κι έκαναν πειράματα πάνω τους. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούσαν για χέρια κολλημένα εκεί που έπρεπε να είναι τα πόδια, ματωμένες ιατρικές ρόμπες, γάντζους και πριόνια.


 

Τώρα εχουν βάλλει ψηλά συρματοπλέγματα γύρω από αυτό το σπιτάκι. Λέτε να ήταν αλήθεια;:nervous:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο χωριό όπου περνώ τις καλοκαιρινές μου διακοπές υπάρχει ένας παιδικός σταθμός με πολύ μεγάλη αυλή και σε ένα σημείο του υπάρχει ένα πηγάδι,κλειστό το θυμάμαι πάντα. Κάποτε είχαν πέσει και είχαν πνιγεί παιδάκια μέσα στο πηγάδι, έτσι άκουγα να λένε οι γείτονες...δεν θυμάμαι όμως να επικρατεί...ανησυχία...για φαντάσματα, ούτε ξέρω αν ήταν αλήθεια..., εντάξει είχα φοβηθεί τότε...ίσως το έλεγαν για να μην πλησιάζουν παιδιά εκεί...

Το πηγάδι ήταν και παραμένει κλειστό...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παροτι το σχολειο μου ηταν ενα πολυ παλιο, μεγαλο κτηριακο συμπλεγμα, δεν ειχε τυχει να ακουσω ποτε καμια παραξενη ιστορια για κανενα δωματιακι ή οροφο :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Το μονο που ειχα ακουσει που εκανε σε αστικο θρυλο, και δεν ηταν κατι ιδιαιτερο, ηταν για μια αιθουσα οπου καναμε πληροφορικη και στον τοιχο υπηρχαν κατι.... νιπτήρες 8) ρωτησαμε τον καθηγητη σε τι εξυπηρετουσαν και ειπε οτι παλια αυτη η αιθουσα ηταν τα δωματια, μαλλον των εσωτερικων μαθητων, οταν το σχολειο λειτουργουσε αλλιως.

Οκ δεν ηταν κατι ιδιαιτερο για αστικος θρυλος, και προφανως δεν ηταν θρυλος, αλλα πραγματικοτητα. Παντως μου φανηκε πολυ συναρπαστικη και ανατριχιαστικη η ιδεα οτι καναμε πληροφορικη στον ιδιο χωρο οπου πριν 80 χρονια ξυπνουσαν παιδια, εντελως διαφορετικα απο μας, και πλενοντουσαν καθε πρωι, και προσπαθουσα να φανταστω πως ηταν ο χωρος τοτε και να "δω" εκεινα τα παιδια :p
 
To χωριο μου εχει δυο σχολεια που πλεον το ενα λειτουργει σαν δημοτικο και το αλλο απλα υπαρχει και χρησιμοποιηται για διαφορες πολιτιστικες εκδηλωσεις αλλα και σε εκλογες για εκλογικο κεντρο.Αυτο που λειτουργει κανονικα βρισκεται στην καρδια του χωριου ενω το αλλο βρισκεται στην ακρη του χωριου οπου μετα απο αυτο υπαρχουν μονο χωραφια και ενα παλιο ερηπωμενο πτηνοτροφειο περιπου 800 μετρα πιο κατω που καποτε ανηκε στον παππου μου μεχρι που το πουλησε ο θειος μου και μετα απο αυτο το εφαγε η μαρμαγκα.Πριν 50 και παραπανω χρονια το συγκεκριμενο σχολειο ηταν δημοτικο και το προλαβα και γω δημοτικο και αργοτερα γυμνασιο αλλα εμας μας ενδιαφερει το δημοτικο που ηταν πριν 50 και χρονια οπως ειπα.Απο την πισω μερια του σπιτιου μου διπλα στον ιδιωτικο δρομο δηλαδη που μπαινω στην πισω αυλη εχω εναν γειτονα 77 χρονων τωρα μεγαλο ματακια με αρπαγμενη φλαντζα και χαλασμενο κυλινδροπιστονο γιαυτο και καιει λαδια που δεν του φαινεται ομως αν δεν τον ξερει καποιος και σοι παει το βασιλιο γιατι ο ηρωας με ασχημο τροπο του σχολικου αστικου μυθου που θα αναφερω ηταν αδερφος του.

Το σπιτι μου δεν ειναι κοντα με το συγκεκριμενο σχολειο ισα ισα το αντιθετο μη φανταστει κανεις φυσικα πως ειναι και καμια ωρα αποσταση αλλα ενα τεταρτο με τα ποδια θες για να πας την στιγμη που το αλλο σχολειο που λειτουγει ειναι σχεδον διπλα στο σπιτι μου.Εκεινα τα παλια χρονια λοιπον στη γειτονια μου ετυχε να υπαρχουν πολλα παιδακια που πηγαιναν στο δημοτικο και επειδη οι παρεες ηταν μεγαλες ερχοταν και απο αλλες γειτονιες μαζευοταν σε ενα συγκεκριμενο σημειο της γειτονιας και επερναν τον δρομο για το σχολειο.Για να πανε ομως εκει καποια απο αυτα τα παιδακια περνουσαν απο τον δρομο μπροστα απο το σπιτι του γειτονα μου και του ιδιωτικου μου δρομου και μετα πηγαιναν στην παρεα τους.Ο σαλταρισμενος αδερφος του εν ζωη γειτονα μου καθοταν μονιμα στην αυλη χειμωνα καλοκαιρι απο της 6 το πρωι εβλεπε ποιοι περνουσαν απο τον δρομο και με πολλους επιανε και κουβεντα μαλιστα.Φυσικα ο τυπος αυτος δεν εδειχνε πως ηταν για το ψυχιατριο αλλα οσοι τον γνωριζαν ηξεραν πως δεν παταει καλα και γενικα τα παιδακια ψιλοτρομαζαν μαζι του οταν τον εβλεπαν αλλα τι να εκαναν που επρεπε να περασουν απο κει γιατι αλλιως θα επρεπε να κανουν πολυ μεγαλη διαδρομη για να πανε στους φιλους τους και μετα ολοι μαζι στο σχολειο.Απο ολα τα παιδια που περνουσαν απο κει υπηρχε και μια παρεα τεσσαρων κοριτσιων με αρκετα ανεπτυγμενα σωματικα προσοντα για την ηλικεια τους κατι που δεν περνουσε απαρατηρητο απο τον πυροβολημενο ματακια γειτονα μου και τον σαλταρισμενο αδερφο του αλλα απλα τα σχολιαζαν μεταξυ τους και μερικες φορες μπορει και να σφυριζαν προς τα κοριτσια και τιποτα παραπανω ομως το κακο δεν αργησε να γινει.

Ενα πρωι πριν περασουν τα κοριτσια περασαν κατι αλανια που κοροιδευαν τον τυπο αυτων που καθοταν εκει εξω στην αυλη και μαλιστα εθχαν μαζι τους και κατι σαπιες ντοματες και του της πεταξαν μαλιστα και γελουσαν και κοροιδευαν συνεχως οποτε και αυτος βγηκε απο την πορτα τους κυνηγησε για λιγα μετρα και τα μαγκακια την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια.Απο κεινη την στιγμη ομως εφυγε και η τελευταια βιδα που κρατουσε τον σαλταρισμενο εγκεφαλο του οποτε πηγε πισω στην αποθηκη πηρε ενα τσεκουρι και αρχισε να κοβει με μανια τα ξυλα που ειχαν εκει.Οταν ακουσε φωνες απο τον δρομο βγηκε και αρχισε να τρεχει κατα πανω στα κοριτσια που περνουσαν και αυτα οπως ηταν φυσικο ετρεχαν πανικοβλητα και φωναζαν και για να μην γινει ντορος μεγαλος βγηκε ο αδρεφος του και τον μαζεψε οποτε και τον εκλεισαν στο σπιτι.Την αλλη μερα το πρωι ηταν να πανε στο χωραφι για γεωργικες δουλειες και το χωραφι ηταν περιπου 2 χιλιομετρα μακρια αο το σχολειο μπορει και λιγοτερο και μετα απο μερικες ωρες δουλειας ο εν ζωη γειτονας μου εφυγε απο το χωραφι να παει καπου και αφησε τον αλλον εκει μονο του με ολες της βιδες χαμενες απο την προηγουμενη μερα που το εκρυψε πολυ καλα παντως γιατι κανεις δεν καταλαβε τιποτα.Περνει λοιπον το τσεκουρι που ειχε στο καρο και αρχιζει να περπαταει για το σχολειο και μολις φτανει κρυβεται σε μια διπλανη αποθηκη και περιμενει το σχολασμα.Την στιγμη λοιπον που σχολανε τα παιδια και φτανουν στην εξωπορτα του σχολειου πεταγεται απο την αποθηκη τρεχει στα παιδια και χτυπαει με το τσεκουρι στο στηθος την μια απο της 4 κοπελες που περνουσαν καθε πρωι απο το σπιτι του μπροστα η οποια οπως γνωριζω γλυτωσε αλλα πεθανε καμια 20αρια χρονια αργοτερα και ολα τα παιδια να τρεχουν εντρομα προς καθε κατευθηνση με τους δασκαλους να βγαινουν εξω οπως και ολοι στην γειτονια να δουν γιατι ολος αυτος ο χαμος.Αυτος ομως προλαβε και επιασε μια ακομα απο της 4 κοπελες την οποια πεταξε κατω στο δρομο και με το τσκουρι της εκοψε το λαιμο με την κοελα να πεφτει απευθειας νεκρη και οταν καταλαβε τι εκανε αρχισε να τρεχει προς τα χωραφια και εξαφανιστηκε γιατι ολοι επεσαν πανω στην κοπελα που ηταν στο εδαφος.Αμεσως πηγαν στο σπιτι του ειπαν στον αδερφο του που ειχε σαλταρει και αυτος οταν τα ακουσε τι εκανε και βγηκε ολο το χωριο στο ποδι αλλα και η αστυνομια και ξεκινησαν να τον ψαχνουν μεσα στα χωραφια και γενικα παντου χωρις ομως αποτελεσμα.

2 ολοκληρους μηνες μετα που τον εψαχναν παντου τελικα το μυστηριο λυθηκε και ο τρομος ζωγραφιστηκε στα προσωπα ολων οταν ανακαλυψαν πως ολο αυτο το διαστημα κρυβοταν ελαχιστα μετρα διπλα απο το σχολιο κατω απο την μυτη ολων.Συγκεκριμενα κρυβοταν μεσα σε κατι διπλες τουαλετες που της ειχαν κλεισει πριν χρονια και ουτε γατα πατουσε εκει με της κανονικες τουαλετες των παιδιων να ειναι καμια 20αρια μετρα απο κει που ηταν αυτος και πως επιβιωσε ολο αυτο το διαστημα τι ετρωγε κλπ κανεις δεν ηξερε αλλα τελικα πεθανε εκει μεσα και την ανακαλυψη την εκανε ενας πιτισρικας που πηγε να κλεψει κατι ροδια απο μια ροδια που εχει εκει διπλα και του ηρθε η μποχα και οταν ανοιξαν της τουαλετες τον βρηκαν μεσα καμποσες μερες νεκρο με το τσεκουρι διπλα.Λιγα χρονια μετα απο κεινη την μερα το σχολειο ειχε κλεισει για ενα μεγαλο διαστημα δεν με ειπαν τον λογο αυτη που με τα δηιγηθηκαν ολα αυτα και ετσι πολλα ζευγαρακια το ειχαν κανει ερωτικη φωλια κλπ και απο τοτε αρχισε ο αστικος θρυλος με τον τυπο που γυρναει στο σχολειο με το τσεκουρι το φαντασμα του δηλαδη και πως τον ειδαν πολλα ζευγαρακια και μαλιστα καποιον τον κυνηγησε και πολλες και διαφορες ιστοριες σχετικα μαυτο το θεμα.

Οταν εμαθα εγω αυτη την ιστορια πηγαινα δευτερα γυμνασιου στο συγκεκριμενο σχολειο που ειχε γινει γυμνασιο οπως εχω αναφερει στην αρχη και μαλιστα σε χρονο ρεκορ μαζι με τον κολητο μου πηγα σε αυτες της τουαλετες που απο τοτε δεν της εκαναν τιποτα να της γκρεμισουν δηλαδη κλπ απλα της εβαψαν τα ξυλωσαν ολα απο μεσα και ειχαν τον συγκεκριμενο χωρο σαν αποθηκη για παλις μπαλες,στεφανια απο μπασκετες και διαφορων ειδων σχολικη σαβουρα.Φυσικα επειδη παντα γουσταρα αυτα τα παραφυσικα και τα περιεργα γενικοτερα διηγηθηκα και σε 2 αλλους φιλους την ιστορια αυτη αφου φυσικα διασταυρωσα πως ειναι αληθινη και οχι κανενας παπας των μεγαλητερων που απλα ηθελαν να κοροιδεψουν τον πιτσιρικα και ειπα στους φιλους μου αυτους τη παρασκευη το βραδυ που την αλλη μερα δεν εχουμε σχολιο και ημαστε εξω ως αργα να παμε μετα της 12 με 1 το βραδυ εκει και να κατσουμε και οποιος φοβαται να το ελεγε εκεινη την στιγμη και κανενας δεν παραδεχοταν πως φοβοταν εκτος απο εναν που τον πηραμε πρεφα αλα προσπαθησε να το κρυψει και καναμε πως το χαψαμε και δεν ειπαμε τιποτα.

Ετσι λοιπον ο βραδυ κατα της 1 και 15 ημασταν στο σχολειο και οχι απλα στο σχολειο αλλα λιγα μετρα μακρια απο το κτισμα που βρηκαν τον αλλον νεκρο και πειραζομασταν και πειναμε κατι μπυρες που ειχαμε παρει αν και σε ολων μας την ραχοκοκαλια υπηρχε ενα ριγος και μουδιασμα οχι τοσο απο φοβο αλλα γιατι ολοι ειχαν στο μυαλο τους την ιστορια που τους ειχα δηιγηθει.Τελικα μια χαρα περνουσαμε και γελουσαμε μεχρι ενας θορυβος ακουστηκε απο την δεξια πλευρα του σχολειου απο την πλευρα δηλαδη που ηταν η εισοδος για να μπεις μεσα στο σχολειο και στης αιθουσες και παρα τον φοβο μας αποφασισαμε να παμε να δουμε τι γινετε και μαλιστα δεν περασαμε μπροστα απ της παλιες τουαλετες αλλα καναμε τον γυρω του σχολειου και ειδαμε κατι σαν φως απο φακο μεσα στο γραφειο του διευθηντη και μολις ακουσαμε πορτα να κλεινει κρυφτηκαμε να δουμε ποιος ηταν και τελικα ηταν ο διυεθηντης του γυμνασιου που κατι ξεχασε και ηρθε να το παρει και δεν τον πηραμε χαμπαρι γιατι ειχε ερθει μετα ποδια και ευτυχως που δεν μας πηρε χαμπαρι που ημασταν πισω απο το σχολειο.Οταν εφυγε σκασαμε στα γελια μεχρι που τα γελια μας κοπηκαν γιατι πισω απο το σχολειο ακουγοταν θορυβος και σαν σιδερα να μετακινουνται σαν να ψαχνει καποιος κατι και πηγαμε σιγα σιγα να δουμε και αυτο που ειδαμε ηταν την πορτα απο την παλια τουαλετα και νυν αποθηκη ανοιχτη και μια ψηλη φιγουρα μπροστα σαν κατι να ψαχνει και μιλαμε για σκοταδι δεν ειχε φωτα εκει παρα μονο το φεγγαρι που γενικα εκεινο το βραδυ εβλεπες τα παντα σχεδον γιατι ειχε πολυ καθαρο ουρανο.Μολις το ειδαμε αυτο απο εναν φιλο μου επεσε το κουτακι της μπυρας κατω η φιγουρα στην πορτα σαν να γυρισε προς εμας σαν να μας εβλεπε και κλασματα του δευτερολεπτου μετα τρεχατε ποδαρακια μου τρεχαμε να διασχυσουμε την αυλη για να βγουμε απο το σχολειο με τον εναν να λεει πως μας κυνηγαει με τον αλλον πως ακουσε ενα ουρλιχτο και γω δεν καταλαβα τιποτα απο τα δυο παντως γιατι τα ποδια μου ειχαν φτασει στο κεφαλι απο το τρεξιμο και μιλαμε λες και πηδουσαμε αλμα εις υψος ανεβηκαμε τα ντουβαρια της αυλης και σταματησαμε το τρεξιμο μονο οταν φτασαμε στην πλατεια του χωριου που ειχαμε της παπιες και κατσαμε στα παγκακια.Αφου ο καθενας ελεγε το μακρυ του και το κοντο του καθως προσπαθουσαμε να βρουμε της ανασες μας τελικα συνενοηθηκαμε να μην πουμε πουθενα τι εγινε εκεινη την νυχτα μη μας παρουν και στο ψιλο πηρα εγω τον κολητο μου ανεβηκαμε στην παπια μου και τον πηγα σπιτι και το ιδιο εκαναν και οι αλλοι.

Την επομενη μερα το πρωι που ηταν και σαββατο με το φως της μερας που ολα φαινοταν μια χαρα πηγαμε παλι στο σχολειο να παμε στην αποθηκουλα να μας φυγει η οποια απορεια αν και παρα την μερα παλι ειχαμε εναν φοβο.Τελικα πρωτοι πηγαμε εγω με τον κολητο μου και η πορτα ηταν κλειστη αλλα οχι κλειδωμενη και παντα ηταν κλειδωμενη γιατι οπως ειπα ειχε διαφορα μεσα οπως μπαλες κλπ και αν την αφηναν ανοιχτη θα εκλεβαν τα παντα και λεει ο ενας απο τους αλλους δυο φιλους μας αφου ειναι ανοιχτη ας φαμε και καμια μπαλα να εχουμε καβαντζα ποιος θα μας παρει χαμπαρι και αρχισαμε να μετακινουμαι κατι στεφανια να παρουμε μια μπαλα μεχρι που ο κολητος μυ εντρομςο μας φωναζει να δουμε κατι και πισω απο ενα θρανειο σκεπασμενο με εναν μουσαμα ειχε ενα τσεκουρι παλιγκερησιο και ηξερα πως ηταν πολυ παλιο γιατι ειχαμε και εχουμε ακομα δυο τσεκουρια απο τον παππου μου.Μιλαμε δεν κολουσε το τσεκουρι με τα σχολικα αντικειμενα καμια σχεση και δεν πα να ηταν μερα για ποτε κλεισαμε την πορτα και την καναμε χαμπαρι δεν πηραμε καλα καλα.Ολο το σαββατοκυριακο δεν το συζητησαμε το θεμα αλλα επειδη μας ετρωγε την δευτερα στην ωρα της γυμναστικης ειπαμε τον γυμναστη να παε στην αποθηκη να μας δωσει καμια απο της παλιες μπαλες μπασκετ γιατι η καινουργια ηταν μια μονο και καλα καλα δεν μας αφηναν να παξουμε και πηγαμε ολοι μαζι μαυτον στην αποθηκουλα που μαλιστα ηταν κλειδωμενη ενω την ειχαμε αφησει ξεκλειδωτη οπως την βρηκαμε.Αφου ανοιξε την πορτα μας ειπε να παρουμε και μπηκα ε εγω με τον κολητο μου και προς μεγακη μου εκπληξη ολα ηταν οπως τα αφησαμε αλλα πισω απο το θρανιο δεν υπηρχε ουτε μουσαμας ουτε τσεκουρι.Πηραμε λοιπον της μπαλες και την καναμε και δεν το συζητησαμε ξανα ολη μερα ουτε και το επομενο διαστημα αλλα την υπολοιπη χρονια οπως και την επομενη μεχρι να τελειωσουμε το γυμνασιο αμφιβαλω αν πηγε κανεις να παρει κατι απο εκεινη την αποθηκουλα η να περασει διπλα της εγω παντως δεν πηγα μεχρι να φυγω απο κει.Απο τοτε μεχρι σημερα βραδυ δεν εχω ξαναπει στο παλιο δημοτικο/γυμνασιο ουτε και ο κολητος μου για τους αλλους δεν ξερω γιατι φυγαν απο το χωριο και δεν ξερω τι πραγματικα εγινε εκεινο το βραδυ και δεν το ψαχνω οπως δεν το ψαξαμε και τοτε αλλα για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι πως ειδαμε μια φιγουρα εκει η πορτα ηταν ξεκλειδωτη ειδαμε 4 ατομα το μουσαμα με το τσεκουρι και την δευτερα το πρωι η πορτα ηταν κλειδωμενη και τσεκουρι δεν υπηρχε μεσα.Μακρια και αγαπημενοι λοιπον με το παλιο μου δημοτικο/γυμνασιο καποια πραγματα δεν χρειαζονται ψαξιμο οπως καναμε και τοτε και οπως ξερω μεχρι και σημερα κανεις απο τους τεσσερις μας δεν ειπε ποτε τιποτα και σε κανεναν για εκεινο το βραδυ.
 
Νταξει, Μπιλι...

Τι να πω........

Ουτε ταινια τετοιο σεναριο..!!

Και δεν υπονοω οτι λες αρλουμπες....Απλα....Ολα σε σενα γινονταν?
 
viking4a είπε:
Νταξει, Μπιλι...Τι να πω........

Ουτε ταινια τετοιο σεναριο..!!

Και δεν υπονοω οτι λες αρλουμπες....Απλα....Ολα σε σενα γινονταν?
Φιλαρακι οποιος μπλεκεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες και οποιος ηταν και ειναι στη γυρα οπως εγω μια ζωη και δεν καθοταν ολη την μερα σπιτι για να μην μπλεκει υπηρχαν παρα πολυ μεγαλες πιθανοτητες να του τυχαιναν διαφορα.Γιαυτο λοιπον με ετυχαν και βιωσα διαφορα οχι ομως μονο εγω γιατι σχεδον σε ολα ημασταν παρεα ηταν και αλλα ατομα μαζι.Αν δεν ηταν και αλλα ατομα και ολα αυτα που εχω γραψει και στο δεικο μου θεμα τα ειχα ζησει μονο εγω τοτε θα αμφεβαλα αρκετα για τον εαυτο μου χαχαχαχαχαχα :D Επισης οπως εχω πει ξανα αν ηταν να γραφουμε παραμυθια της χαλιμας τοτε στο αλλο θεμα μου που ανεφερα ποιο πανω θα ειχα γεμισει καμια κατοσταρια σελιδες με ιστοριες και παραμυθια.Παραμυθια απο μενα οχι ομως και οσο περιεργα και αν ακουγονται διαφορα το θεμα ειναι πως ειναι αληθινα γεγονοτα.
 
Έχω αχνές αναμνήσεις όσον αφορά έναν αστικό μύθο που αφορά ένα παλιό σπιτάκι/γκρεμίλα κοντά στο σχολείο μας. Εκεί υποτίθεται ζούσε μία ηλικιωμένη κυρία που ήταν μάγισσα και πείραζε τα παιδιά. Δεν έτυχε να περάσω από κει ποτέ διότι δεν είχα δουλειά προς τα κει αλλά δεν άκουσα και πολλούς να συζητούν το θέμα.
 
επικο το νήμα, επικός και ο μεταλ :bow: θεε μεταλ, ζεις εσυ μας οδηγεις :cheers: θα επανερθω παρακαλω να ανεβει και στο τουιτερ, θησαυρος
 
Οχι και στο twitter μια χαρα ειναι εδω δεν θελω διασημοτητα και να αρχισουν να με περνουν συνεντευξεις μετα :p :p:p
 
Δεν εισαι εσυ να μεινεις μονο στα στενα πλαισια της ρετρο αλλα οπως θες κανε και ενα ταξιδακι αθηνα να σε γνωρισουν τα παιδια. Κοιτα πες ποια μιλαει. Σε θελει φιλτατε μπιλυ η δημοσιοτητα
 
Κοντά στο δημοτικό σχολείο που πήγαινα υπήρχε μια ψυχιατρική κλινική, με έναν έγκλειστο που είχε εγκληματικό παρελθόν.

Αυτός ο έγκλειστος κατάφερε να δραπετεύσει ένα βράδυ αρπάζοντας ένα χασαπομάχαιρο (μάλλον από την κουζίνα του ιδρύματος).

Στον δρόμο του συναντάει κάποιον που μάλλον είχε προηγούμενα μαζί του, και τον σκοτώνει.

Φτάνει στο σχολείο, κάνει την περίμετρο και πετάει το πτώμα του σε ένα απόμερο μέρος.

Συνεχίζει την πορεία του αυτός προς την πόλη, αλλά η αστυνομία του είχε στήσει καρτέρι και κατάφερε να τον πιάσει.

Στους αστυνομικούς δεν είπε για το πτώμα. Το ανακάλυψε την άλλη μέρα το πρωί ο διευθυντής.

Το μόνο αληθινό από αυτή την ιστορία είναι πως πράγματι κάποιος δραπέτευσε από την κλινική, αλλά ήταν ποιο άκακος και από πεταλούδα.

Ήταν μια ιστορία που είχαν πλάσει οι φίλοι μου, προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί δεν μας άφηναν οι δάσκαλοι να πάμε στην αυλή, μια κρύα και βροχερή μέρα του Νοέμβρη :)
 
Το δημοτικό που πήγαινα έχει χτιστεί το 1932 και λειτουργεί κανονικοτατά μέχρι σήμερα . Ένα κτήριο σχεδόν 90 έτων έχει τον μύθο του . Λένε οτι κατά την διάρκεια της κατοχής είχε μετατράπει σε φυλακή . Δεν εμάθα πότε αν ίσχυε. Για κάποιο λόγο όταν ρωτούσαμε τους δασκάλους εκείνοι απέφευγαν να μας απαντήσουν . Δεν ετύχε να ακούσω κάτι άλλο για το δημοτικό . Το γυμνάσιο αλλά και το λύκειο δεν είχε κάποιο αστικό μύθο μιας κ χτίστηκαν αρχές δεκαετίας του 90'. Στον χώρο αυτό υπήρχε το εργοστάσιο της πειραικής -πατραικής . Μαλιστά ακόμα και τώρα 30 χρόνια μετά το ευρύτερο σχολικό συγκρότημα αναφέρεται ως "πειραική " .Όσοι μένουν στην Κάλλιθεα το ξέρουν σίγουρα . Το εργοστάσιο καταλαμβάνε χώρο 2 οικοδομικών τετραγώνων όπου πλέον υπάρχουν 1 δημοτικό ,1 γυμνάσιο ,1 λύκειο ,1 ειδικό σχολείο κ ένα κλειστό γυμναστήριο . Πρίν χτιστούν τα σχολεία , οι μαθητές πήγαιναν σε ένα άλλο κτήριο το οποίο έμοιαζε με πολυκατοίκια και ονομαζόταν θάλης . Υποθέτω πως γινοντάν διπλόβαρδιες για να χώρεσουν 2 γυμνάσια και 1 δημοτικό (το λύκειο έκανε σε άλλο κτήριο μάλλον) . Τώρα έχει κατέδαφιστει κ έχει γίνει πολυκατοίκια . Έκει μένει ένας παλιός μου συμμαθητής και μας είπε μια φόρα οτι ακούγε φωνές παιδίων τα μεσάνυχτα. Βέβαια λογικά είπε ψέμματα γιατί αν όντως σύνεβαινε αυτό το πράγμα θα το ξέραμε όλοι στην γειτονία . Στην γ' λυκείου για προσωπικούς λόγους άλλαξα σχολείο και πήγα στο λύκειο ταύρου . Το λύκειο αυτό χτίστηκε το 1972 και έχει μια απο τις μεγαλύτερες αυλές σχολείου στην αθήνα και μπορεί σε όλη την Ελλάδα . Ο μύθος που συνοδεύει αυτό το σχολείο είναι ότι έχει 2-3 επίπεδα υπογείων και σε ένα απο αυτά έχει πισίνα . Λέγεται οτι κάποτε είχε πνίγει ενα παιδί μέσα και για αυτό απαγορευτηκέ δια παντός η χρήση της . Στην γ λυκείου είχαμε προσπαθήσει εγώ και αλλοί 2 να βρούμε έναν τρόπο να κάτεβουμε εκεί κάτω αλλά εις μάτην . Κάθε φορά που έβλεπα την σκάλα που οδηγούσε στο υπόγειο με επίανε μια ανατριχίλα
 
Ε αφού σκάψανε που σκάψανε για τα θεμέλια, να πήγαινε χαμένη η τρύπα? (Άσχετο)
 
Έχετε ακούσει για τη 《Ράλλειο Γυμνάσιο-Λύκειο Θηλέων Πειραιά》;;
Δεν είναι ιδιωτικό σχολείο, είναι δημόσιο κι μάλιστα το μοναδικό στην Ελλάδα μέχρι σήμερα που εξακολουθεί να δέχεται μόνο κορίτσια.
Λοιπόν από το 1969 μέχρι κι 1997 ή 98, το σχολείο στεγαζόταν σε ένα άθλιο κτίριο στην οδο Κολοκοτρώνη στην Τερψιθέα, στην πλευρά της Τρούμπας, το οποίο (μέχρι κι το 1969) ήταν το παλιό Νεκροτομείο του Πειραιά!! Δηλαδή να κάνεις μάθημα στα 70s, 80s, 90s κι να ξέρεις ότι μέσα σε αυτές τις αίθουσες, πριν λίγα χρόνια, γίνονταν νεκροψίες κι φυλάσσονταν πτώματα! :diablotin: Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν τι μύθοι κυκλοφορούσαν απο τι μαθήτριες για το κτίριο! Οτι δήθεν ακούγονταν ουρλιαχτά, φωνές, ότι έβλεπαν σκιές κι φαντάσματα, τις ψυχές των πεθαμένων σαν ομίχλη...hardcore!! :vampy:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έχετε ακούσει για τη 《Ράλλειο Γυμνάσιο-Λύκειο Θηλέων Πειραιά》;;
Δεν είναι ιδιωτικό σχολείο, είναι δημόσιο κι μάλιστα το μοναδικό στην Ελλάδα μέχρι σήμερα που εξακολουθεί να δέχεται μόνο κορίτσια.
Λοιπόν από το 1969 μέχρι κι 1997 ή 98, το σχολείο στεγαζόταν σε ένα άθλιο κτίριο στην οδο Κολοκοτρώνη στην Τερψιθέα, στην πλευρά της Τρούμπας, το οποίο (μέχρι κι το 1969) ήταν το παλιό Νεκροτομείο του Πειραιά!! Δηλαδή να κάνεις μάθημα στα 70s, 80s, 90s κι να ξέρεις ότι μέσα σε αυτές τις αίθουσες, πριν λίγα χρόνια, γίνονταν νεκροψίες κι φυλάσσονταν πτώματα! :diablotin: Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν τι μύθοι κυκλοφορούσαν απο τι μαθήτριες για το κτίριο! Οτι δήθεν ακούγονταν ουρλιαχτά, φωνές, ότι έβλεπαν σκιές κι φαντάσματα, τις ψυχές των πεθαμένων σαν ομίχλη...hardcore!! :vampy:
Αυτά είναι ! Όχι σαν το δικό μου λύκειο που ήταν πρώην... καπνομάγαζο. Τι στοιχειωτικό να δημιουργήσεις εκεί;
 
Στο δικό μου σχολείο, όπου στεγάζονταν γυμνάσιο και λύκειο, κάποιοι έλεγαν πως πιο πριν ήταν αστυνομικό τμήμα και κάποιοι άλλοι πως ήταν οίκος ανοχής. Το '98 γκρεμίστηκε γιατί ήταν ετοιμόρροπο και χτίστηκε στην θέση του πολυκατοικία.
 
Το Γυμνάσιο που πήγαινα (και λειτουργεί ακόμα) χτίστηκε την περίοδο της Χούντας και είχε στο υπόγειο καταφύγιο για περίπτωση πολέμου. Το εκπληκτικό είναι ότι το προαύλιο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και τότε ήταν γεμάτο με μπασκέτες και τέρματα χάντμπωλ. Επίσης διαθέτει 2 κλειστά γυμναστήρια-γήπεδα!!! Το ένα για αγώνες μπάσκετ και το άλλο για βόλλευ. Ο αστικός μύθος αφορούσε τις ερωτικές περιπτύξεις των δήθεν "ξεπεταγμένων" κοριτσιών με αγόρια στους σκοτεινούς χώρους κάτω από τις κερκίδες του προαυλίου. Προφανώς ήταν παραμύθια γιατί όποια κοπέλα έβαζε τζελ στο μαλί (αλά Μαντόνα) και φόραγε κανένα πάνκικο ρούχο (μιλάμε για αρχές 80s με ρούχα από το θρυλικό REMEMBER) αμέσως της έβγαινε η φήμη της εύκολης...
 
Πίσω
Μπλουζα