Το πιό συγκλονιστικό για το δικό μου επαγγελματικό μάτι είναι ότι όχι μόνο δεν του φόρεσαν κολλάρο αμέσως μετά τον τραυματισμό αλλά έγιναν και ένα σωρό κινήσεις στον αυχένα του. Είδα στροφές αριστερά-δεξιά σχεδόν 90 μοιρών και μέχρι και κάμψη για να πιεί νερό -και αυτό μεγάλο no-no σε κακώσεις κεφαλιού/αυχένα. Θα έπρεπε να ακινητοποιηθεί αυστηρά από την αρχή. Ακόμα και στο φορείο (που τον δείχνει στο επόμενο βίντεο της σειράς) τον βλέπω χωρίς κολλάρο και με τον αυχένα μάλλον στον αέρα.BETTY BOOP είπε:Συγκλονιστικό το βιντεάκι...!!!
Εχεις απολυτο δικιο.Θυμαμαι χαρακτηριστικα τον Wayne Rainey το 93 οταν επεσε απο τη μηχανη και μαζευτηκανε να τον σηκωσουνε τους εδινε οδηγιες για το πως να τον σηκωσουν για να μην γινει καμια περαιτερω ζημια.Καμια σχεση με τον Μπομπαν που τον κουναγανε σαν να ηταν τσουβαλι με πατατες...Maddog είπε:Το πιό συγκλονιστικό για το δικό μου επαγγελματικό μάτι είναι ότι όχι μόνο δεν του φόρεσαν κολλάρο αμέσως μετά τον τραυματισμό αλλά έγιναν και ένα σωρό κινήσεις στον αυχένα του. Είδα στροφές αριστερά-δεξιά σχεδόν 90 μοιρών και μέχρι και κάμψη για να πιεί νερό -και αυτό μεγάλο no-no σε κακώσεις κεφαλιού/αυχένα. Θα έπρεπε να ακινητοποιηθεί αυστηρά από την αρχή. Ακόμα και στο φορείο (που τον δείχνει στο επόμενο βίντεο της σειράς) τον βλέπω χωρίς κολλάρο και με τον αυχένα μάλλον στον αέρα.Δεν ισχυρίζομαι ότι θα άλλαζε κάτι στην τελική έκβαση, αλλά η αρχική αντιμετώπιση του συμβάντος είναι απλά αίσχος. Προφανώς κανείς δεν σκέφτηκε ότι τα πράγματα μπορεί να είναι σοβαρά...
Ισχύει... Ήμουν μέσα στο γήπεδο κάπου 11-12 χρονών πιτσιρικάς και θυμάμαι χαρακτηριστικά τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να φωνάζουν "Πέεεθανε, πέεεθανε!"... Εντάξει, προφανώς κανείς τους δεν υπήρχε περίπτωση να είχε υποψιαστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν νομίζω να το έκαναν αν είχαν καταλάβει έστω και στο ελάχιστο το τι θα επακολουθούσε, αλλά κάθε φορά που θυμάμαι τις ιαχές, ανατριχιάζω...RIO είπε:Στην αρχή, δεν κατάλαβαν οι πιο πολλοί την σοβαρότητα της κατάστασης. Οι παίκτες κοιτούσαν αδιάφορα, ενώ ακούστηκαν και κάποια άσχημα συνθήματα, από την κερκίδα...
+όταν ''έφυγαν'' η πολυαγαπημένη μου γιαγιά και ο πολυαγαπημένος μου παππούς, οι ετοιμασίες για την τελετή είναι κάτι που θυμάμαι...BETTY BOOP είπε:-Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, όταν πήρα πτυχίο, η πρώτη δουλειά, ο πρώτος μισθός...
Η Χρεοκοπία της Atari corporation... αυτό δε χωνεύεται με τίποτα....ΚΑΤΑΡΑ!!!
Μπα? Κι εσύ επιζήσασα σιδηροδρομικού δυστυχήματος? Εγώ εκτροχιάστηκα! Τον Φεβρουάριο του 1973, σε τραίνο που δεν πήγαινε για Κυπαρισσία αλλά είχε ξεκινήσει από αυτήν. 16άρης, μόλις είχαν τελειώσει οι εξετάσεις του εξαμήνου και πήγαινα επίσκεψη στην αδερφή μου, πρωτοετή στο Μαθηματικό της Αθήνας. Τότε τα τραίνα έκαναν κάπου 11 ώρες (η ταχεία, φαντάσου να ήταν βραδεία). Είχε καθυστέρηση, κάπου 9 τη νύχτα ήτανε, και μεταξύ Κινέτας και Μεγάρων σε περιοχή όπου το όριο ήταν 40 χμ/ώρα ο σωφέρ το είχε γκαζώσει και το τραίνο έτρεχε με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 70 χμ/ώρα και σε μια στοφή του φύγανε τα 3 τελευταία βαγόνια. Το έσχατο σκαρφάλωσε στον διπλανό βράχο και παρά λίγο θα έπεφτε σε μεγάλο γκρεμό από την άλλη μεριά αλλά έμεινε στην άκρη του γκρεμού ξαπλωμένο στο πλάι. Τα άλλα δύο απλώς έγειραν και σύρθηκαν στο πλάι του βράχου, δεν τον σκαρφάλωσαν. Υπήρξαν μπόλικοι νεκροί, κυρίως στο τελευταίο βαγόνι φαντάζομαι, εγώ όμως δεν έπαθα τίποτε εκτός που μου ήρθε στο δοξαπατρί ένα χαρτόκουτο με φαγώσιμα εκ μητρός προς αδελφή που ήταν στη σχάρα πάνω από το κάθισμα. Το κεφάλι μου δεν έκανε καρούμπαλο, αλλά το χαρτόκουτο βούλιαξε. Το υπόλοιπο τραίνο έφτασε Μέγαρα, άδειασε, και ήρθε να μας πάρει. Φυσικά πήγαινε σημειωτόν, και στην παραμικρή στροφή και τρανταγματάκι ακούγονταν ουρλιαχτά τρόμου "σιγά θα μας σκοτώσεις". Από Μέγαρα πήγαμε Αθήνα με λεωφορείο, και για την επιστροφή μου πήρα λεωφορείο (ας με ζάλιζε, καλύτερα κοτόπουλο παρά πτώμα). Δεν θυμάμαι πόσον καιρό μου πήρε να ξαναμπώ σε τραίνο, όχι χρόνια βέβαια, μήνες, αλλά έτρεμε το φυλλοκάρδι μου. Σε λίγους μήνες ανέβηκα κι εγώ Αθήνα για φροντιστήριο, και άρχισα να χρησιμοποιώ τον Ηλεκτρικό οπότε αναγκαστικά συνήλθα, διότι ο Ηλεκτρικός έτρεχε και τράνταζε πολύ οπότε δεν μπορούσες να δοατηρήσεις τέτοιες ευαισθησίες.
"Ο Άγιος Νεκτάριος σε προστάτεψε", είπε η μάδερ που κρυφά μου είχε βάλει μια μικρή κονκαρδίτσα-φυλαχτό με τη φωτό του αγίου στη βαλίτσα. Δεν μπορούσε να προστατέψει ολόκληρο το τραίνο να μην εκτροχιαστεί?