Αυτό είναι ποδόσφαιρο!

...μικρός όμως είχες ανάγκη και έπαιρνες τακτικά την "δόση" σου απο 160Χ200 στο τοπικό Commodore Club !!

...αυτά γιατί δεν τα λες; :biglaugh:
 
Sorry paidia den sas katalavainw, egw mikros eixa 319x192 kai 256 xrwmata :diablotin:
 
Χε! Χε! Χε! όλα σεβαστά παιδιά αλλά πρέπει να ανοίγουμε κάπου - κάπου και το ιερό το book! Αν θυμάμαι καλά ο συντάκτης που έκανε τότε την παρουσίαση του παιχνιδιού στο Pixel (Ας με διορθώσει κανείς αν κάνω λάθος) σύγκρινε τις δύο δεκαεξάμπιτες εκδόσεις και έβγαλε πόρισμα!!!! :rolleyes:
 
καλο και το kick off αλλα ειμουν εθισμενος με το Sensible Soccer στην Amiga
 
Turrican είπε:
Χε! Χε! Χε! όλα σεβαστά παιδιά αλλά πρέπει να ανοίγουμε κάπου - κάπου και το ιερό το book! Αν θυμάμαι καλά ο συντάκτης που έκανε τότε την παρουσίαση του παιχνιδιού στο Pixel (Ας με διορθώσει κανείς αν κάνω λάθος) σύγκρινε τις δύο δεκαεξάμπιτες εκδόσεις και έβγαλε πόρισμα!!!! :rolleyes:
Turrican, το ιερό book το έχουμε σαν ευαγγέλιο - μέχρι εδώ όλα καλά !! :D

...το review είχε γίνει απο τον φοβερό και τρομερό Λεκό (μανιακός ποδοσφαιρόφιλος και kick-offάς), o οποίος όμως εξέφρασε καθαρά προσωπική άποψη υπέρ του Atari !! (το είχε παραδεχτεί και ο ίδιος).

...άποψη που γίνεται ακόμα πιό "προσωπική", αν αναλογιστούμε ότι ο Λεκό ήταν Atari ST user. ;) (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...).

Το ποιά έκδοση τελικά επικράτησε, είναι άλλη υπόθεση !! Το ότι δύο χρόνια αργότερα στο Computer Show, το τουρνουά Kick Off έγινε σε Αmiga, ήταν τυχαίο; :biglaugh:
 
billy είπε:
Το ότι δύο χρόνια αργότερα στο Computer Show, το τουρνουά Kick Off έγινε σε Αmiga, ήταν τυχαίο; :biglaugh:
Χε χε χε....!!!!.....!!!!.... :D

Αυτό έγινε γιατί η AMIGA (φτου κακά!), είχε καλύτερη συνδεσιμότητα για αναπαραγωγή από Τηλεοπτικό Σταθμό (όπως και ακολούθησαν άπειρα σήματα από AMIGA (άντε πάλι) σε άλλους σταθμούς)...

Το νου σας... θα απαντήσω σε σχόλια όταν γυρίσω από τις διακοπές που είμαι... :diablotin:
 
Γουσταρω!!!!!!!!!!!!

Amiga vs (P)Atari St

και

Kick off 2 vs Sensible World of Soccer

Ψηφιζω ασυζητητι Amiga και φυσικα SWOS (ιδιαιτερα 96-97)
 
Ωχ ανοίγεις πόλεμο portarine!!εδώ έχουμε και αταρόβιους το ξέχασες? :D
 
Tehkan World Cup σε αυθεντικό JAMMA...ουδέν καλύτερο !!
 
Sensible soccer χαλαρά. Ήταν ποιό εύκολο και ποιό χαβαλεδιάρικο από το kick off. Φυσικά και πάντα στην θεικότατη και υψηλότατη Amiga. RESPECT! :D
 
Το Tehkan world cup είναι επίσης φανταστικό παιχνίδι, αλλά διαφέρει πάρα-πάρα πολύ από το Kick off 2 (άλλωστε είναι arcade). Το Kick off 2 έχει κίνηση του παίκτη ανεξάρτητη από της μπάλας (το κυριότερο), έχει και φάλτσα, φάουλ, πέναλτι, αλλαγές, αποβολές, τραυματισμούς και πολλές κινήσεις. Επίσης παίζεις με περισσότερες πάσες απ' ό,τι στο Tehkan world cup και έχεις και πολλά συστήματα. Άλλωστε υπάρχει και το Player manager.

Είναι καί τα δύο ποδοσφαιράκια από τα αγαπημένα μου όλων των εποχών και τα παίζω ακόμη.

Για το Sensible soccer να πω ότι του έδωσα μια ευκαιρία τότε που βγήκε (είχα ήδη μολυνθεί με το μικρόβιο του Kick off 2), είχε πλάκα το demo στο φεγγάρι, αλλά μου φάνηκε κακέκτυπο του Kick off 2 (και ακόμα μου δίνει αυτή την εντύπωση). Χωρίς παρεξήγηση με όσους τους αρέσει...

Για το Goal! να πω ότι ο Dino Dini το θεωρεί το καλύτερο ποδοσφαιράκι που έχει φτιάξει ποτέ (δηλαδή καλύτερο από το Kick off 2), αλλά ο περισσότερος κόσμος (κι εγώ μαζί) διαφωνεί μαζί του. Ποτέ δε μου άρεσε, αφού έμπαινε στη ζυγαριά με τον βασιλιά.
 
SWOS

1) Η μεγαλυτερη database παικτων-πρωταθληματων-ομαδων σε εποχη που ουτε το ιντερνετ βοηθουσε ιδιαιτερα αλλα φυσικα δεν υπαρχαν αυστηρα licences

2) ΤΕΡΑΣΤΙΑ γκαμα φασεων και κινησεων. Παρα τα στανταρ κολπα για γκολ υπαρχαν απειροι τροποι για να πετυχεις γκολ αρκει να ειχες την ορεξη να τους ανακαλυψεις

3) Επιλογες (εστω και απλοικες) μανατζμεντ που αυξαναν το ενδιαφερον του παιχνιδιου σε βαθος χρονου

4) Ταχυτατο gameplay και ευρυτερη eagle eye καμερα σε σχεση με το kick off

5) H μπαλα δεν κολλουσε στα ποδια αλλα και δεν εφευγε για τσαρκες στο κουλουαρ στην πρωτη απροσεκτη κινηση. Ηταν λιγο πιο λογικος και ανθρωπινος ο τροπος χειρισμου

6) Τελος, στο κατω κατω περι γουστου...........ολα τα παραπανω περιττευουν

Να σημειωσω οτι το kick off δε με αφηνει αδιαφορο και το θεωρω εξισου εθιστικο αλλα απλα διαφορετικο. Ισως να υπερτερουσε στο Mode για δυο παικτες
 
Παρακαλούνται οι admins του σάιτ να φροντίσουν όπως οι άπιστοι του φόρουμ να ανανεώσουν το δικαίωμα συμμετοχής στους σε αυτό υπογράφοντας δήλωση υποταγής στον κ. Dino Dini και τα γράμματα STFM.

Ευχαριστώ. :D
 
Ψηφίζω ασυζητητί Kick off (και μάλιστα στον υπέρ-κομπιούτερ Atari ST :cool: ).

Ένας από τους πολλούς λόγους που το λάτρεψα ήταν και τα απίστευτα εθιστικά bugs (Κυρίως στο πρώτο)που σου επέτρεπαν να βάζεις γκολ υπό διάφορες γωνίες από το κέντρο , ή να δέχεσαι εσύ με τη σειρά σου βλέποντας την μπάλα μετά από ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ να κατευθύνεται αργά και βασανιστικά προς τα δίχτυα σου αφού ο τερματοφύλακας σου "αυτοκτόνησε"! Τέτοιες απρόσμενες ανατροπές που ο πρώτος να καταντάει έσχατος δεν έχω δει ούτε σε Mario - Party!!!!! :biglaugh:
 
Egw pali symfwnw me ton k Dino Dini. To Goal! htan to kalytero! Apo apopsh texnikhs, dhladh scrolling, animation, code to kalytero pou exw paiksei einai to Team alla exei ena vasiko provlhma sto oti einai para poly statiko kai me poly kakh AI. Mou thymizei ta prwta Fifa, epairnes enan paikth apo thn amyna kai skorares.
 
Turrican είπε:
Ένας από τους πολλούς λόγους που το λάτρεψα ήταν και τα απίστευτα εθιστικά bugs
Ξέχασα να αναφέρω και τις λάθος αποφάσεις του διαιτητή! Δεν πρόκειται για bug όμως, είναι ηθελημένο. Α, και φυσικά οι διαιτητές είναι διαφορετικής αυστηρότητας!

Όλα αυτά, όπως τα replay που σώζονται σε δισκέτα, τα συστήματα και οι ομάδες που φτιάχεις μόνος σου από το Player manager και φορτώνεις από δισκέτα απλώς επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ό,τι καλύτερο υπύρξε εκείνη την εποχή.

Ο τρόπος χειρισμού όμως επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα (αν όχι ΤΟ καλύτερο) όλων των εποχών. Μπορεί να περάσουν χρόνια, όμως κάποιος έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης και κόλπα να μάθει. Ψάχνω για ένα ωραίο video να σας δείξω, τελικός σε διεθνές τουρνουά Kick off 2, μεταξύ δύο πρώην παγκόσμιων πρωταθλητών, ελπίζω να το βρω, για να σας βγουν τα μάτια!
 
Πίσω
Μπλουζα