Υπήρχε Α500 με θύρα CF;;; Οχι;;; Κι όμως! Υπήρξε!! Ιδού:
Βρε σοβαρά μιλάω! Γιατί δε με πιστέβετε;;;
Ασφαλώς και αφτό είναι το πρόσφατο πόνημά μου, η διατριβή μου για το δικτατορικό μου
Το αποτέλεζμα είναι μια Α500 που μπουτάρει από CF (με rom 2.05) και μεσα της έχει σε μορφή ADF ό,τι παιχνίδι θα ήθελα να παίξω. Δεν τα εχει όλα βεβαίως, αλλα ό,τι παιζόταν πιο συχνά εκείνη την εποχή. Μπουτάρω λοιπόν από CF, τρέχω ενα utility για να μεταφερω ADF σε δισκέτες, και πατώντας CTRL+A+A για περίπου 3", μπουτάρω σε 1.3 για να παίξω το παιχνίδι από δισκέτα. Η προβολή γίνεται σε προτζέκτορα 110"....σορι σε μια LCD 20" μεσω ενός scandoubler του οποίου η έκσοδος είναι ακριβώς πίσω από το φλόπυ (φαίνεται στις φωτό).
Ακολουθεί πολύ σκληρό πορνό για τους νέους και άπειρους χρήστες. Οι εμπειροι μπορεί να μην ιδρώσετε καν.
Αυτός είναι ενας IDE controller που εξομοιώνει τον controller της A600. Του έχω συνδέσει τον πιο κατω IDE44pin 2 CF αντάπτορα και χρησιμοποιώ μια CF 1GB.
Με εναν IDE 40 pin ανταπτορα δε χώραγε το φλοπι λόγω όγκου του βύσματος των 40Pins, οπότε αναγκάστηκα να του βαλω εναν ide 44pin ανταπτορα και με
ενα ide 44->40pins ανταπτορα (του αντάπτορα, Ω αντάπτορα!) συνεχίζω με ενα καλωδιο 40pins μεχρι τον controller. Ετσι χώρεσε μια χαρά.
Αυτό είναι το kickstart switcher. Αλλάζει από τη μια στην αλλη ρομ χωρίς διακόπτη, παρα με συνδυαζμό πλήκτρων.
Και αυτός είναι ο scandoubler, κατά τη γνώμη μου η πιο χρήσιμη επένδυση για την Α500.
Και η VGA έκσοδος στο πίσω μερος
Μπουτάρω λοιπον στη CF, τρέχω ενα utility για να φτιάξω τη δισκέτα και μετά ξαναμπουτάρω σε ρομ 1.3 για να παίξω.
Αφτά.....
ΥΓ. Η δυνατότητα Auto-save των posts με έσωσε 2 φορές
....