Αmiga 500: Σύγχρονα περιφερειακά

Οσο εχουμε παλια κονσολια και κομπιουτερινια,οι CRT θα ζουν και θα βασιλευουν.

Το SD στο SD και το HD στο HD

ΙΕΡΟΣΥΛΕ!

:p
 
Oι παλιές κονσόλες και υπολογιστές, δείχνουν πολύ καλύτερα σε μια CRT tv από οποιαδήποτε LCD tv ή TFT monitor με scandoubler ή χωρίς.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρόκειται ποτέ να δώσω μια Sony trinitron 21'' crt που έχω.
 
gtsamour είπε:
Oι παλιές κονσόλες και υπολογιστές, δείχνουν πολύ καλύτερα σε μια CRT tv από οποιαδήποτε LCD tv ή TFT monitor με scandoubler ή χωρίς.Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρόκειται ποτέ να δώσω μια Sony trinitron 21'' crt που έχω.
ΑΚΡΙΒΩΣ! Και ιδίως άμα έχεις καμιά καλή και μεγάλη CRT τηλεόραση είσαι άρχοντας. Ότι και να κάνεις δεν πρόκειται να δεις τέτοια ποιότητα εικόνας σε TFT.
 
Να κάνω μια αφελή ερώτηξη? Αν φτιάξεις το καλώδιο RGB-scart (ελάχιστο κόστος) και συνδέσεις την Amiga σε μια οποιαδήποτε LCD TV, πόσο μεγάλη διαφορά θα έχει από το scan doubler (για εικόνα amiga πάντα) που δικαιολογεί τα 60 ευρώ και ένα επιπλέον τούβλο που θέλει και τροφοδοσία?
Να σου πω. Αν και την 1200άρα δεν την ανοίγω πολύ πλέον (όπως και τα άλλα μηχανήματα που έχω), αν μπορείς πάρε και τα δύο. Εγώ έχω πάρει το scandoubler για την 1200 και έχω RGB - SCART καλώδια. Ποιό θα χρησιμοποιήσω εξαρτάται εάν έχω την μεγάλη τηλεόραση διαθέσιμη. Οπότε RGB - SCART. (Ακόμα και με τους emulators το κάνω αυτό. Με το παλιό φορητό από το TV Out - SVideo στο SVideo της τηλεόρασης. Ειδικά τα Μ.Α.Μ.Ε. με το χειριστήριο του Arc είναι απόλαυση). Εάν η μεγάλη τηλεόραση δεν είναι διαθέσιμη, και πάω σε monitor, δουλεύει το scandoubler.
 
Είναι πολύ εύκολο. Ολα εξαρτώνται από το βαθμό ικανοποίησης του καθενός. Αλλος θέλει την υπέρτατη ποιότητα, άλλος μπορεί και συμβιβάζεται, όπως π.χ. εγώ. Η ποιότητα του scandoubler δεν είναι η τέλεια, είναι ελαφρώς χειρότερη από το 1084. Κάποιος που έχει εμπειρο μάτι, δε θα ικανοποιηθεί. Εγώ είμαι υπερευχαριστημένος. Επιμένω όμως ότι πρώτα θέλω να δω το συγκεκριμένο scandoubler και μετά να πω. Πάντως CRT (TV ή μή) δε βάζω στο γραφείο μου επ'ουδενί, για να συνδέσω επάνω της κάτι ρετρό για να έχω την τέλεια εικόνα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Scandoubler είναι καλή φάση, για κάποιον που θέλει maximum συμβατότητα και ευκολία στην χρήση TFT οθονών. Στην 500άρα θα συμφωνήσω ότι αρκεί ένα Scart, εξάλλου κι'εγώ αυτό κάνω. Όμως σε βαρύ περιβάλλον Workbench, ή OS 3.x - 4 ή στην περίπτωση RTG παιχνιδιού, δέν μπορείς να δουλέψεις σωστά, και τελικά εκεί τον χρειάζεσαι τον scandoubler, γιατί δέν νοείται να έχεις έστω και high end amiga, και να μήν παίζεις Whdload αξιοπρεπώς !!! Οπότε περιμένω και εγώ τη σειρά μου....μόλις -και άμα- βγάλουν καλό scandoubler (με high GFX) και για την 4000Τ...Mέχρι τότε ζήτω το 1084...

Τώρα στις TFT γενικά, είναι αλήθεια λίγο μούφα το feeling όταν παίζεις κάτι oldschool. Εκτός του pixelation, εκτός του latency, έχεις και το λάθος aspect ratio...Aκόμα και άν βάλεις bordered 4:3 και...κάλτσες στα πλαινά, πάλι κάτι δέν σου πάει καλά. Είναι άλλες οθόνες, για άλλη δουλειά...Μια καλή CRT πάντα χρειάζεται σε ένα retro σπίτι για τα κονσόλια κυρίως...ή έστω για ρετρο-παίζειν γενικότερα
 
Other_Reality είπε:
Ο Scandoubler είναι καλή φάση, για κάποιον που θέλει maximum συμβατότητα και ευκολία στην χρήση TFT οθονών. Στην 500άρα θα συμφωνήσω ότι αρκεί ένα Scart, εξάλλου κι'εγώ αυτό κάνω. Όμως σε βαρύ περιβάλλον Workbench, ή OS 3.x - 4 ή στην περίπτωση RTG παιχνιδιού, δέν μπορείς να δουλέψεις σωστά, και τελικά εκεί τον χρειάζεσαι τον scandoubler, γιατί δέν νοείται να έχεις έστω και high end amiga, και να μήν παίζεις Whdload αξιοπρεπώς !!! Οπότε περιμένω και εγώ τη σειρά μου....μόλις -και άμα- βγάλουν καλό scandoubler (με high GFX) και για την 4000Τ...Mέχρι τότε ζήτω το 1084...Τώρα στις TFT γενικά, είναι αλήθεια λίγο μούφα το feeling όταν παίζεις κάτι oldschool. Εκτός του pixelation, εκτός του latency, έχεις και το λάθος aspect ratio...Aκόμα και άν βάλεις bordered 4:3 και...κάλτσες στα πλαινά, πάλι κάτι δέν σου πάει καλά. Είναι άλλες οθόνες, για άλλη δουλειά...Μια καλή CRT πάντα χρειάζεται σε ένα retro σπίτι για τα κονσόλια κυρίως...ή έστω για ρετρο-παίζειν γενικότερα
Πως συνδεσες scart στην 500αρα?Μεσω video?
 
Όχι, με ένα καλώδιο RGB σε Scart. Το βρίσκεις με λίγο ψάξιμο, κοίτα και στο retromarket.gr
 
Ψτ. Κανονίστε να θρεντ να καταντήσει να μιλα μονο για τον ρημάδη το scandoubler! Δε θα τον αγοράσω επίτηδες! :D

OK. Τέρμα η κουβέντα. Θα βγεί scandoubler και για Α500.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπήρχε Α500 με θύρα CF;;; Οχι;;; Κι όμως! Υπήρξε!! Ιδού:

attachment.php


Βρε σοβαρά μιλάω! Γιατί δε με πιστέβετε;;;

:p :p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p

Ασφαλώς και αφτό είναι το πρόσφατο πόνημά μου, η διατριβή μου για το δικτατορικό μου :D Το αποτέλεζμα είναι μια Α500 που μπουτάρει από CF (με rom 2.05) και μεσα της έχει σε μορφή ADF ό,τι παιχνίδι θα ήθελα να παίξω. Δεν τα εχει όλα βεβαίως, αλλα ό,τι παιζόταν πιο συχνά εκείνη την εποχή. Μπουτάρω λοιπόν από CF, τρέχω ενα utility για να μεταφερω ADF σε δισκέτες, και πατώντας CTRL+A+A για περίπου 3", μπουτάρω σε 1.3 για να παίξω το παιχνίδι από δισκέτα. Η προβολή γίνεται σε προτζέκτορα 110"....σορι σε μια LCD 20" μεσω ενός scandoubler του οποίου η έκσοδος είναι ακριβώς πίσω από το φλόπυ (φαίνεται στις φωτό).

Ακολουθεί πολύ σκληρό πορνό για τους νέους και άπειρους χρήστες. Οι εμπειροι μπορεί να μην ιδρώσετε καν.

attachment.php


Αυτός είναι ενας IDE controller που εξομοιώνει τον controller της A600. Του έχω συνδέσει τον πιο κατω IDE44pin 2 CF αντάπτορα και χρησιμοποιώ μια CF 1GB.

Με εναν IDE 40 pin ανταπτορα δε χώραγε το φλοπι λόγω όγκου του βύσματος των 40Pins, οπότε αναγκάστηκα να του βαλω εναν ide 44pin ανταπτορα και με

ενα ide 44->40pins ανταπτορα (του αντάπτορα, Ω αντάπτορα!) συνεχίζω με ενα καλωδιο 40pins μεχρι τον controller. Ετσι χώρεσε μια χαρά.

attachment.php


Αυτό είναι το kickstart switcher. Αλλάζει από τη μια στην αλλη ρομ χωρίς διακόπτη, παρα με συνδυαζμό πλήκτρων.

attachment.php


Και αυτός είναι ο scandoubler, κατά τη γνώμη μου η πιο χρήσιμη επένδυση για την Α500.

attachment.php


Και η VGA έκσοδος στο πίσω μερος ;)

attachment.php


Μπουτάρω λοιπον στη CF, τρέχω ενα utility για να φτιάξω τη δισκέτα και μετά ξαναμπουτάρω σε ρομ 1.3 για να παίξω.

attachment.php


attachment.php


attachment.php


Αφτά..... :p

ΥΓ. Η δυνατότητα Auto-save των posts με έσωσε 2 φορές ;) ....
 
Tρελή μόντα ωρέ !! Την έχεις κάνει φυσέκι την 500άρα !
 
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα ο τυπος εδω εχει πολυ πραγμα για amiga 500,600,1200 και οχι μονο,σε πολυ καλες τιμες:memory expansions,adaptors,ενω πολυ καλος και ο converter χειριστηριου PSX σε 9 pin 8bit:

http://kipper2k.com/amigaforsale/
 
8ΜΒ fast ram!! Σώπα!! Και σε πολύ καλό κόστος! Αλλα αν καποιος εχει βαλει ήδη καποιο IDE interface που παταει επανω στον 68000 όπως αυτό που δείχνω λίγο πιο πανω, δε θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει και τη μνημη. Δε θα κλείνει το περίβλημα της Α500, εκτός κι αν ανοιξει τρύπα από πανω, όπως σε κατι παλια dodge ή ford mustang των 70'ς που πετάγεται το τουρμπο πανω από το καπό :D :D.
 
Πίσω
Μπλουζα