Λοιπόν, συχνά συναντάς στα Άρλεκιν Έλληνες, οι οποίοι είναι πάντα μεγαλοεφοπλιστές, ζάμπλουτοι, αλλά η μαμά τους μπορεί να κυκλοφορεί με τσεμπέρι. Αν δεν κυκλοφορεί με τσεμπέρι, είναι οπωσδήποτε παλαιών αντιλήψεων και δεν ανέχεται την ξανθιά, λεπτή Αγγλίδα που ερωτεύεται ο γιος τους. Θα την ανεχτεί μόνο όταν βεβαιωθεί ότι η Αγγλίδα θα συμβαδίσει απόλυτα με τα αυστηρά ήθη και έθιμα (!!!) της Ελλάδας. Έχουν πάντα εντυπωσιακά ονόματα. Ας πούμε: Ντάμιεν Θεοδοσιάδης!!!! (δεν είναι της δικής μου φαντασίας, αλλά της συγγραφέως, και το όνομα της μαμάς του ήταν Χάρις Θεοδοσιάδη, κάπου έχω το εν λόγω Άρλεκιν) και είναι απαραιτήτως μελαχροινοί, με γυμνασμένο σώμα. Μου έρχονται τώρα κάτι εφοπλιστές στο μυαλό, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους υπέροχους άντρες που περιγράφονται στα Άρλεκιν.
Ε, εντάξει, θα υπάρχουν και ωραίοι φαντάζομαι.
Το 1989, έπεσε στα χέρια μου ένα διπλό Άρλεκιν Επιλογές (κάτι σα συλλεκτικό) και οι ιστορίες ήταν το "Καλοκαίρι στο Αιγαίο" και το "Ερωτικό μελτέμι". Είχε κυκλοφορήσει καλοκαίρι και η συγγραφεύς ήτο μία κυρία Annabel Murray. Οι ιστορίες ήταν η μία συνέχεια της άλλης με δυο διαφορετικά ζευγάρια βέβαια και το κράτησα ξέρεις γιατί? Γιατί οι δύο ιστορίες διαδραματίζονται στην εξωτική Ελληνική
Σκιάπελο, όπου είναι το ιδιόκτητο νησί της οικογένειας
Μαυρολέοντος!!!!! Γέλασα πολύ όταν είδα τη λέξη Σκιάπελος και κατάλαβα αμέσως ότι η κυρία που συνέγραψε τα δύο αριστουργήματα, είχε επισκεφθεί το προηγούμενο καλοκαίρι τις νήσους Σκιάθο και Σκόπελο, και μάλλον θα πρέπει να πέρασε πολύ ωραία. Όταν γύρισε στην Αγγλία συνέλαβε την ιδέα των αριστουργημάτων, όπως προείπα, και η εξωτική Σκιάπελος ήταν το αποκύημα της κορύφωσης της πλούσιας φαντασίας της.
Οι πρωτότυποι τίτλοι των ιστοριών είναι: "Black Lion of Skiapelos" και "Island Turmoil".