Βαλσαμωμένα ζωάκια και πουλιά

Εχει η θεια μου σπιτι της ενα κροκοδειλακι βαλσαμωμενο...! Μεγαλωσα με αυτο και δεν μου φαινετε ουτε αποκρουστικο ουτε τιποτα, αλλα σιγουρα δεν θα επερνα ενα, οχι τοσο για το στυλιστικο του θεμα, οσο για το οτι ειναι ενα ζωακι που ειναι αδικο να χασει την ζωη του για να το κοτσαρω εγω...!
 
Να και 2 φωτογραφιες απο βαλσαμωμενα πουλια

picture.php


picture.php
 
Κάποτε ο μεγαλύτερος αδελφός μου, που έχει σαν χόμπι το κυνήγι και πέρνει τα βουνά και τα λαγκάδια, βρήκε ένα γεράκι τραυματισμένο. Τότε δεν υπήρχε κέντρο άγριων ζώων στην Αίγινα και έτσι αποφάσισε, στα 18 αυτός και στα 13 εγώ, να το περιθάλψουμε στο σπίτι. Το πουλί όμως πέθανε και έτσι αποφάσισε, εξαιτίας και της σπανιότητάς του όπως έλεγε, να το πάμε στον γέρο Συμεών (φιγούρα που θα μιλήσω άλλη φορά για αυτόν) να το βαλσαμώσει... Πράγμα το οποίο έγινε.

Όμως όταν επέστρεψε το πτηνό στο σπίτι βαλσαμωνέμο το είδε ένας γάταρος που είχαμε τότε. Μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε....

Φτερά από εδώ, φτερά από εκεί, η βάση πεταμένη παραπέρα και το κακόμοιρο το γατί να αναρωτιέται...
 
Εμείς στο σπίτι είχαμε ένα βαλσαμωμένο πουλάκι το οποίο -άκουσον άκουσον- μας το είχε φέρει δώρο μια εκπαιδευτικός. Οποία ηλιθιότης και αναισθησία θα έλεγα (μεταξύ άλλων πολλών ανάρμοστων για το φόρουμ χαρακτηρισμών...). Και σε λίγο καιρό αυτό γέμισε ψείρες και πήγε από κει που 'ρθε. Εν τω μεταξύ ήταν δίπλα σε έναν κουμπαρά από καρύδα που είχα και φοβήθηκα μήπως κολλήσουν ψείρες στα μαλλιά του κουμπαρά-καρύδα και τον πετάξουμε πριν βάλω τη φουρκέτα μέσα στην χαραματιά και βγάλω τα λεφτά μου...
 
Playmolover είπε:
Μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε.... Φτερά από εδώ, φτερά από εκεί, η βάση πεταμένη παραπέρα και το κακόμοιρο το γατί να αναρωτιέται...
/ εγω θα βαλσαμωνα τον γαταρο μετα!! :D
 
Αποκρουστικο το βαλσαμωμα των αμοιρων ζωων... Οταν μου ειχε τυχει να δω ενα στο σπιτι ενος κυνηγου ξεκινησα την μειωση του κρεατος στην διατροφη μου. Αισθανθηκα ντροπη που ανηκω στην ρατσα των ανθρωπων... ποσα εγκληματα κανουμε καθε μερα στην Φυση.
 
Ναι, αλλά δεν ξέρω τί σχέση έχει το βαλσάμωμα με τη διατροφή!
 
Εντάξει,μη γινόμαστε υπερβολικοί,μια συνήθεια είναι το βαλσάμωμα κι όχι τόσο κακή τελικά.Άλλωστε,άπαξ και το σκοτώσεις το ζώο,το πού θα καταλήξει μετά έχει ελάχιστη έως καμία απολύτως σημασία...
 
Ναι μεν, αλλά. Το να *σκοτώσεις* για να φτιάξεις διακοσμητικό είναι, το λιγότερο, ελεεινό. Δεν είναι σαν να βρίσκεις ένα ψόφιο ζωάκι και να λες "απαξ και πεθάνει, το πού θα καταλήξει δεν έχει σημασία". Εκτός κι αν υποννοείς ότι και το σκότωμα για τροφή είναι εξ'ίσου απαράδεκτο, οπότε πάμε σε άλλη συζήτηση...
 
Gryzor είπε:
Εκτός κι αν υποννοείς ότι και το σκότωμα για τροφή είναι εξ'ίσου απαράδεκτο, οπότε πάμε σε άλλη συζήτηση...
Όχι,φυσικά και δεν εννοώ κάτι τέτοιο,το σκότωμα για τροφή είναι απαραίτητο,όχι απαράδεκτο,αλίμονο,τι λέμε τώρα....

Όσον αφορά το βαλσάμωμα κι εκεί θα δηλώσω υπέρμαχός του.Δηλαδή,αν κάποιος σκοτώσει ένα ελάφι,κρατήσει για φαγητό το σώμα του και βαλσαμώσει την κεφαλή,δε μπορώ να καταλάβω πού είναι το κακό-περίεργο της υπόθεσης...
 
.....και όπως είπε μια μορφή που από εμένα αξίζει max respect......

"If it bleeds it can die. "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με θείο κυνηγό, είχα πάθει.. ανοσία στο θέαμα..! Μάλιστα, εδώ και 15 χρόνια είχαμε 3 βαλσαμωμένα πουλιά (τα είχε σκοτώσει ο ίδιος) τα οποία και είχα κινήσει διαδικασίες και τα "'εδιωξα"..
 
Η βάρβαρη αυτή συνήθεια απορρέει από την πεποίθηση του ανθρώπου πως είναι κυρίαρχος επάνω σε αυτόν τον πλανήτη και έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου σε οποιοδήποτε έμβιο ον. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί αιώνες για να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι, παρά ένα εξάρτημα αυτής της αλυσίδας. Η ειρωνεία βρίσκεται στο γεγονός, ότι οι προιστορικοί άνθρωποι φαίνεται να γνώριζαν, από ένστικτο, αυτή την αλήθεια, που ακόμη και σήμερα κάποιοι επιμένουν να αγνοούν. Και φυσικά, δεν διακοσμούσαν τα σπίτια τους με βαλσαμωμένα-δύσμοιρα ζωάκια.
 
Όχι, αλλά διακοσμούσαν εαυτούς με ό,τι μπορούσαν από το ζώο, και ουχί μόνο τη γούνα για το κρύο.
 
Κι εγώ σε ταβέρνες και ιατρεία είχα συναντήσει!Και τρόμαζα,ταυτόχρονα λυπόμουν!Ευτυχώς που πέρασε η συνήθεια αυτή!
 
Σε μια ταβερνα που πηγα τις προαλες ηταν ολοκληρη διακοσμημενη με βαλσαμωμενα ζωακια.

Μερικες που τραβηξα στα κρυφα με το κινητο :p :

νυφιτσα (διπλα ακριβως στο τραπεζι που θα καθομαστε)

picture.php


πληθος πτηνων

picture.php


αγριογουρουνο

picture.php


και οχι, δεν φαγαμε, φυγαμε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Λορένα

Η ταβέρνα του Norman Bates!!!
 
Λορένα εκπληκτικο ευρημα ευχαριστούμε! Ο μπαμπάς μου ηταν ναυτικος και ειχε φέρει ένα σωρο βαλσαμωμένα τα οποια και ειχαμε στο σαλονι αλλά και στην κρεββατοκάμαρα. Συγκεκριμένα ειχαμε

1. Το ρετρο αγαπημένο συμπλεγμα (ειδικά σε σπιτια ναυτικών) που αποτελούταν απο μια νυφιτσα που πνιγεται απο φίδι με ανοιχτό στόμα. Σκηνή φρίκης που ομως ηταν must. Τα δοντια του φιδιου πηγαιναν να ακουμπησουν την καημένη την νυφιτσα.

2. Δυο πουλιά ασπρόμαυρα με ξύλινες σκαλιστές βάσεις σε ρόλο κλαδιών.

3. Ενα πουλι σαν γερανός με μακριά ποδια με το ένα ποδι σηκωμένο και με μακρυ ράμφος.

4. Μια τεράστια θαλάσσια χελώνα που την αγαπουσα πολύ της ἐλεγα και τα μυστικά μου και γενικα ειχαμε γινει φίλες. Στο οτι κολλησα με την χελώνα εφταιγε η μαμά μου που επειδή την λυπομουν μου ειχε πει πως οταν φευγουμε ζωντανευει και κολυμπάει στην μπανιέρα μας - αραγε άνοιγε και την βρύση;. Το μονο πράγμα που πραγματικά μου λειπει απο το πατρικό μου. Καθομουν και αγκάλιαζα την χελώνα και τις διαβαζα κιόλας!

5. Νυφιτσα νουμερο 2 χωρίς φιδι και σε λιγοτερο σπαρακτική ποζα.

Δεν ειχαμε ποτέ ᾽τα δοντια του καρχαρία᾽ ή ᾽το δέρμα ατυχους αιλουροειδούς᾽ που έβλεπα και θαυμαζα σε άλλα σπιτια ναυτικών. Μια γνωστή μας ειχε σκαμπο απο ποδι ελεφαντα! Ολα αυτά πλεον ευτυχως απαγορευονται. Εντυπωση μου εκαναν τα ψευτικα μάτια των βαλσαμωμένων συχνά κοκκινα.

Και εγώ θυμάμαι βαλσαμωμένα στο γραφειο των καθηγητών στο δημοτικο και γυμνάσιο. Σε ολα τα μουσεια Φυσικής Ιστοριας που έχω πάει σε διάφορα μέρη και πόλεις γράφει πως τα ζωα ειτε βρεθηκαν νεκρά στο φυσικο τους περιβάλλον ειτε πέθαναν απο φυσικο θάνατο και ζουσαν σε εθνικα παρκα ή ζωολογικούς κήπους. Υποθετω πως και σε αυτο στην Νεα Υορκη θα ισχυει το ιδιο.

Επίσης απο τα ταξιδια των γονιών μου ειχε έρθει μια τεράστια συλλογή απο γουναρικά και δερμάτινα καθώς και ένα δέρμα πύθωνα με το κεφάλι. Και διάφορα ελεφαντόδοντα που τα έχω. Τα βαλσαμωμένα μας ομως δεν ηταν πολύ καλά διατηρημένα και χάλασαν και η μαμά μου δυστηχώς τα πέταξε! Αν και η μαμά λέει πως γέμισαν ζωυφια οποταν φρίκη! Ο πυθωνας εγινε πέδιλα,γόβες και τσαντάκι σε σχέδια δικα μου με το κεφάλι ως κούμπουμα. Εν καιρώ θα ανεβάσω φώτος-μερικές σχετικές υπάρχουν στο θρεντ ᾽ρετρο αναμνηστικα ναυτικών᾽.

Οι ορκισμένοι οικολόγοι τώρα φαντάζομαι θα έχετε φρίξει αλλά τοτε αυτά ηταν κοινωνικώς αποδεκτά. Στην Αγγλια τα βαλσαμωμένα ειναι ξανά στην μόδα ανάμεσα στους πλουσιους και θεωρούνται πολυ τρέντυ, ειδικά το να βαλσαμώνεις την αλεπού ή το κεφάλι ελαφιού που έχεις σκοτώσει ο ιδιος (ναι ειναι απαίσιο,το ξέρω!). Το κυνηγι για αυτους τους λόγους δηλαδή να μην κυνηγας για να φας το ζωντανο αλλά για να το κανεις διακοσμητικο ή παλτό μου φαινεται εφιαλτικο, εκτος και αν εισαι Ινουιτ ή απο καποια άλλη φυλή στην ζούγκλα ή στους πάγους.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τα βαλσαμωμένα αρκει να ειναι ρετρο ή το ζωο να βρέθηκε νεκρό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το να βαλσαμώσεις το κεφάλι ενός ζώου που σκότωσες για να το φας εσύ ή οι πελάτες της ταβέρνας σου το καταλαβαίνω, αν και δεν συμφωνώ με το κυνήγι άγριων ζώων, ούτε καν για εστίαση, όταν ζεις σε μία πολιτισμένη κοινωνία που έτσι κι αλλιώς εκτρέφει ζώα γι αυτό τον σκοπό, ελεγχόμενα (αφού θυσιάζονται που θυσιάζονται αυτά τα ζώα στα εκτροφεία θα μπορούσαμε να αφήσουμε τα άγρια στην ησυχία τους). Το να βαλσαμώσεις ένα ζώο που σου πέθανε αντί να το θάψεις το καταλαβαίνω και αυτό.

Το να σκοτώσεις όμως ένα ζώο που δεν το τρως (σκίουρο, κουκουβάγια, νυφίτσα κλπ) απλά και μόνο για να το κάνεις διακοσμητικό είναι το ίδιο αποκρουστικό με το να σκοτώνεις άγριο ζώο ώστε να αγοράσει η κυρία Σιχαμενοπούλου την αληθινή γούνα της για να σκάσουν από την ζήλια τους οι φίλες της (που να αρπάξει φωτιά ενώ την φοράει μαζί με το δέρμα της).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα παρακαλέσω μόνο η κουβέντα να μην επεκταθεί σε γούνες, οικολογία και τα λοιπά. Το λέω γιατί παρόμοια κουβέντα είχε γίνει σε παλιότερο θρεντ με αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε καβγά.

:flower:
 
Πίσω
Μπλουζα