Βαλσαμωμένα ζωάκια και πουλιά

Πρώτη φορά είδα σε σπίτι βαλσαμωμένα ζώα όταν πήγαινα γυμνάσιο αλλά η δόση ήταν αρκετά μεγάλη!

Είχα πάει πρώτη φορά στο σπίτι ενος συμμαθητή μου και το σαλόνι του ήταν σαν μουσείο με βαλσαμωμένα.

Μεταξύ άλλων αυτά που θυμάμαι είναι μια αλεπού, μια νυφίτσα, μια κουκουβάγια, διάφορα άλλα μικρά πουλιά και ένα τεράστιο φιδοτόμαρο γύρω από την κάσα της πόρτας.

Υπήρχαν και καμιά δεκαριά ακόμα αλλά δυστυχώς δεν τα θυμάμαι.
 
Domenica είπε:
1. Το ρετρο αγαπημένο συμπλεγμα (ειδικά σε σπιτια ναυτικών) που αποτελούταν απο μια νυφιτσα που πνιγεται απο φίδι με ανοιχτό στόμα. Σκηνή φρίκης που ομως ηταν must. Τα δοντια του φιδιου πηγαιναν να ακουμπησουν την καημένη την νυφιτσα.
Δεν ήταν νυφίτσα και δεν ήταν καθόλου καημένη.

Ήταν μαγκούστα (mongoose), οι μάχες της οποίας με τα φίδια πολύ συχνά καταλήγουν σε θάνατο του φιδιού.

...αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, ήταν τελικά καημένη από την στιγμή που κάποιος σκέφτηκε να την βαλσαμώσει. :)
 
Δεν το ηξερα ευχαριστώ, τοσα χρονια νομιζα πως ηταν νυφιτσα! Το ειδα στο διαδικτυο και αυτο το ζωάκι ειχαμε οντως. Παντως ευτυχισμένη δεν την έλεγες με το φιδι να την τυλιγει. Οσον αφορά το ηθικο του θεματος μιλάμε πάντα για ρετρο βαλσαμωμένα - αλλοι καιροι, άλλα ήθη.

Ρετρο ιστορια απο την κουμπάρα μου

[edit] . Εξεχουσα προσωπικοτητα στην γειτονια ηταν ο βαλσαμωτης ο οποιος βαλσάμωνε κατοικιδια που αφηναν τον ματαιο τουτο κοσμο δηλαδή κυριως υπεργηρα σκυλάκια, γατάκια και πουλάκια (τα παιδάκια πάθαιναν σοκ βεβαια οταν ο αρρωστος Αζορ επεστρεφε ως διακοσμητικο για το σαλονι) καθως επισης και περιστασιακα αγρια ζωα που κυνηγουσαν οι κατοικοι ή τα εβρισκαν νεκρά στα χωράφια. Μια μερα τα παιδια της γειτονιας βρηκαν εναν μπουφο ο οποιος ηταν πολύ ηρεμος και καθοταν να τον χαιδεψουν διοτι ως νυκτοβιο κοιμοταν τη μερα. Ο Μπουφος ηταν στο καφενειο ησυχος μεχρι την νυχτα και ο βαλσαμωτης προτεινε να τον σκοτωσουν για να τον βαλει ως διαφημιση στο μαγαζι. Η γειτονια εφριξε και δεν τον αφησαν και το βραδυ ο μπουφος πεταξε ασφαλης στο σπιτάκι του. Απο οτι καταλαβα απο την ιστορια ακομα και στο παρελθον οι λογικοι άνθρωποι ειχαν κάποιους κανονες σε σχέση με το τι βαλσαμώνεται και το τι οχι. Τωρα βεβαια για ολα αυτά που εφερε ο πατερας μου δεν υπάρχει δικαιολογια αλλά δεν ηξερε ποσο σπάνια ειναι και πουλιοταν ευρεως στους ναυτικους απο τους ντοπιους.

Πάντως ο πυθωνας αντι να μενει και να χαλάει ως δερμα στην ντουλάπα καλυτερα που τον έκανα σε παπουτσι και τσαντα. Πάντως αν ειχα χρηματα δεν θα αγοραζα καινουργια παπουτσια απο πυθωνα ή δέρμα πυθωνα αν πηγαινα ταξιδι και το εβρισκα γιατι ετσι ενθαρρυνεις την εξοντωση τους. Με τα ρετρο ομως παιδια δεν καταλαβαινω πού ειναι το προβλημα; Ετσι και αλλιώς δεν βρισκονται σε αυτη την κατασταση εδώ και δεκαετίες;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματικά βάναυση συνήθεια κι όμως κάποτε ήταν μόδα...!
 
Μας είχαν δώσει μια βαλσαμωμένη νυκτερίδα κάποτε και την είχαν "στολίσει" οι δικοί μου επάνω σε μια παλιά τηλεόραση. Περιττό να πω ότι στο σκοτάδι με αγρίευε. Είχε και λίγο ανοικτό το στόμα της και φαινόταν τα σουβλερά δόντια της.
 
Για να βαλσαμωθεί το ζώο πρέπει να είναι ζωντανό αλλιώς το δέρμα του ξεραίνεται και το αίμα πήζει. Με λίγα λόγια του αλλάζουν το αίμα με το υγρό για το βαλσάμωμα αργά και βασανιστικά. Το ίδιο ισχύει για το δέρμα και τις γούνες από αληθινή τρίχα, γδέρνουν το ζώο ζωντανό-με μοναδική εξαίρεση το δέρμα που προέρχεται από τα βρώσιμα ζώα στα σφαγεία, αυτά είναι ήδη νεκρά.


Είχα δεί για πρώτη φορά βαλσαμωμένα ζώα σ' ένα μουσείο στον ζωολογικό κήπο και είχε αηδιασει η ψηχή μου. Το ίδιο σοκ πέρασε καί ο μπαμπάς μου που δεν με ξαναπήγε εκεί ενώ το πρώτο που μου είπε μόλις τα είδε (σίγουρα θα περίμενε διαφορετικό το περιεχόμενο του μουσείου) ήταν να στέκομαι μακρυά τους και να μην τ' ακουμπήσω γιατί είναι γεμάτα φάρμακα. Όλη η ατμόσφαιρα όμως ήταν...επικρατούσε ένα άρωμα σαπίλας και τα ζώα φαινόταν ότι ήταν νεκρά (η ακαμψία/αφύσικη κάμψη αρθρώσεων, γυάλινα μάτια, θαμπή μουσούδα...). Και όπως αναφέρθηκε και παρά πάνω, σε μερικά από αυτά έβλεπες καθαρά ότι είχαν ψείρες πάνω τους! Επειδή ήταν νεκρά φαντάζομαι ότι δεν θα ήταν οι κλασικές ψείρες/ψίλοι που ξέρουμε, αλλά προνύμφες από μύγες που τρώνε πτώματα/σάπια τρόφιμα. Αλλιώς δεν θα μπορούσαν ούτε να επιζήσουν ούτε ν' αναπαραχθούν.



Και η χειρότερη δασκαλα που έχω γνωρίσει στο δημοτικό έπαιρνε μαζί της σε κάθε τάξη έναν βαλσαμωμένο αετό, στον οποίο έβλεπες ακόμα τα σκαγια. Ντροπή. Ευτυχώς που δεν ήμουν στην τάξη της.


 

 

Ξέρω, σας έκανα την καρδιά περιβόλι...
 
Στο σπίτι του παππού μου υπάρχει ακόμα ένα είδος γερακιού. Ποτέ δεν με εντυπωσίασε , ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί του , ποτέ δεν θα έβαζα κάτι τέτοιο μέσα στο σπίτι μου.
 
φαινεται πως οσο σκαλιζουμε το παρελθον μας, τοσο βρησκουμε ολοενα και περισσοτερες αποδειξεις για το ποσο σαπιο ειναι το ειδος μας.

άνθρωπος: το καρκίνωμα της φύσης
 
Crimson Moonlight είπε:
Για να βαλσαμωθεί το ζώο πρέπει να είναι ζωντανό αλλιώς το δέρμα του ξεραίνεται και το αίμα πήζει. Με λίγα λόγια του αλλάζουν το αίμα με το υγρό για το βαλσάμωμα αργά και βασανιστικά.
Αυτό ειλικρινά δεν το ήξερα (τα υπόλοιπα που γράφεις τα ήξερα δυστυχώς). Και αν είναι αλήθεια πραγματικά ντροπή σε όποιον κάνει τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ζωντανή σήμερα αυτή η "μόδα" αλλά αν είναι ρετρό, ελπίζω και να παραμείνει αποκλειστικά ρετρό.
 
Imgema είπε:
Αυτό ειλικρινά δεν το ήξερα (τα υπόλοιπα που γράφεις τα ήξερα δυστυχώς). Και αν είναι αλήθεια πραγματικά ντροπή σε όποιον κάνει τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ζωντανή σήμερα αυτή η "μόδα" αλλά αν είναι ρετρό, ελπίζω και να παραμείνει αποκλειστικά ρετρό.
Δεν ξέρω αν κάποιοι εγκεφαλικά άρρωστοι έκαναν αυτό το πράγμα, αλλά δεν ίσχυε πάντα, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που ήξερα εγώ.

Πχ πριν από πολλά χρόνια είχα ένα παπαγαλάκι, το οποίο φυσικά κάποια στιγμή πέθανε... Όταν το έμαθε μία γειτόνισσα, το ζήτησε για να το βαλσαμώσει, και το πήρε μάλιστα και την επόμενη ημέρα.

Όπως και όλα τα άλλα βαλσαμωμένα ζώα που έχω δει και ξέρω, σε όλα τα ζώα ήταν ήδη νεκρά.

Όμως το άλλο που ξέρω, είναι ότι θα πρέπει να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.. Και το παπαγαλάκι που είπα πριν, επειδή θα αργούσαν να το πάρουν, θυμάμαι ότι το είχαμε βάλει με σακούλα στο ψυγείο.

Άρα δεν αποκλείεται κάποιοι πραγματικά να σκότωναν ζώα ακριβώς την στιγμή που θα τα βαλσαμώσουν, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο.

Πάντως εγώ (Ευτυχώς!) δεν είχα ποτέ κάποιο βαλσαμωμένο ζώο..

Και ξανά ευτυχώς, η "μόδα" αυτή έχει τελειώσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Και μιας και αναφέρθηκε και για τις γούνες, ξανά δεν ισχύει στην συντριπτική πλειοψηφία των "γουναράδικων".

Αν δεν κάνω λάθος, κατά κανόνα τα ζώα θανατώνονται με δηλητηριώδη αέρια, όπως πχ με μονοξείδιο του άνθρακα.

Αυτό με το γδάρσιμο ζωντανών ζώων είχε γίνει θέμα σε κάποιες βιοτεχνίες στην Κίνα που πραγματικά το έκαναν.. Όπως κατά καιρούς έχουν δει το φως τις δημοσιότητας και πάρα πολλά φρικτά πράγματα που έχει κάνει το "σοφό" (Λέμε τώρα....) είδος των homo sapiens..

Πχ είχα δει σε ένα ντοκιμαντέρ που έκαιγαν ζωντανά γουρούνια, και μετά και όσο ήταν ακόμα ζωντανά τους αφαιρούσαν το δέρμα.
 
Δεν έχετε δει ένα σκληρό ντοκιμαντέρ (που έχει προβάλει κάποτε και το Ράδιο Αρβύλα), το οποίο δείχνει τι κάνουν στα ζώα?

Δείτε το και θα καταλάβετε.. Γροθιά στο στομάχι είναι!!
 
viking4a είπε:
Δεν έχετε δει ένα σκληρό ντοκιμαντέρ (που έχει προβάλει κάποτε και το Ράδιο Αρβύλα), το οποίο δείχνει τι κάνουν στα ζώα? Δείτε το και θα καταλάβετε.. Γροθιά στο στομάχι είναι!!
Να σου πω... είμαι αυτό που λένε "gore hound". Ψάχνω στο internet τις πιο σκληρές ταινίες τρόμου και gore. Mεχρι και σε gore sites μπαίνω. Γενικά αντέχω σχεδόν τα πάντα, έχω αποκτήσει ανοσία. Αυτό το video όμως στο Ραδιο Αρβύλα δεν κατάφερα να το τελειώσω. Η αηδία και ο θυμός ήταν πολύ έντονα, ήθελα πραγματικά να χτυπήσω κάποιον.
 
Πω ρε παίδες, τι ήθελα κ διάβασα αυτό το θέμα πρωϊνιάτικο. Αρρώστησα.
 
63817635.jpg (είπα να το απεικονίσω :D :D :D )
 
viking4a είπε:
Δεν έχετε δει ένα σκληρό ντοκιμαντέρ (που έχει προβάλει κάποτε και το Ράδιο Αρβύλα), το οποίο δείχνει τι κάνουν στα ζώα? Δείτε το και θα καταλάβετε.. Γροθιά στο στομάχι είναι!!
Δεν έχω αντέξει να το δω, αλλά ξέρω πολύ καλά τι έχει και τι δείχνει..

Όπως και ξέρω ότι κάνουν και πολύ χειρότερα, όπως αυτό που είπα με το γουρούνι (Και δεν ξέρω αν υπάρχει μέσα στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ.).
 
πως βρησκουμε το βιντεο απο ραδιοαρβυλα;;
 
Agahnim είπε:
πως βρησκουμε το βιντεο απο ραδιοαρβυλα;;
Παρακαλω η παραπανω απορια να απαντηθει με pm!!! :)

Ηδη ξεφυγαμε αρκετα!!!! :)
 
Το έκανα ήδη με pm πριν 2-3 ώρες Σταυρό, μην ανησυχείς.. ;)

Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας (που έβαλα φωτιά ο ίδιος πριν, χεχε)!! :p
 
Imgema είπε:
Το να βαλσαμώσεις το κεφάλι ενός ζώου που σκότωσες για να το φας εσύ ή οι πελάτες της ταβέρνας σου το καταλαβαίνω, αν και δεν συμφωνώ με το κυνήγι άγριων ζώων, ούτε καν για εστίαση, όταν ζεις σε μία πολιτισμένη κοινωνία που έτσι κι αλλιώς εκτρέφει ζώα γι αυτό τον σκοπό, ελεγχόμενα (αφού θυσιάζονται που θυσιάζονται αυτά τα ζώα στα εκτροφεία θα μπορούσαμε να αφήσουμε τα άγρια στην ησυχία τους). Το να βαλσαμώσεις ένα ζώο που σου πέθανε αντί να το θάψεις το καταλαβαίνω και αυτό.
Το να σκοτώσεις όμως ένα ζώο που δεν το τρως (σκίουρο, κουκουβάγια, νυφίτσα κλπ) απλά και μόνο για να το κάνεις διακοσμητικό είναι το ίδιο αποκρουστικό με το να σκοτώνεις άγριο ζώο ώστε να αγοράσει η κυρία Σιχαμενοπούλου την αληθινή γούνα της για να σκάσουν από την ζήλια τους οι φίλες της (που να αρπάξει φωτιά ενώ την φοράει μαζί με το δέρμα της).
Η άποψη του Imgema καλύπτει και μένα. Ως εδώ, δεν το συνεχίζω άλλο, καθώς ήδη έχει ξεφύγει το θέμα κι έχουν κοπεί σχόλια. Αλλά, για να μη μας πιάσει κατάθλιψη και να ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα, να θυμηθούμε μία ρετροσκηνή από τα 70's με βαλσαμωμένο ζώο, από το θρυλικό Faulty Towers :)

 
Πίσω
Μπλουζα