Imgema είπε:
Αυτό ειλικρινά δεν το ήξερα (τα υπόλοιπα που γράφεις τα ήξερα δυστυχώς). Και αν είναι αλήθεια πραγματικά ντροπή σε όποιον κάνει τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ζωντανή σήμερα αυτή η "μόδα" αλλά αν είναι ρετρό, ελπίζω και να παραμείνει αποκλειστικά ρετρό.
Δεν ξέρω αν κάποιοι εγκεφαλικά άρρωστοι έκαναν αυτό το πράγμα, αλλά δεν ίσχυε πάντα, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που ήξερα εγώ.
Πχ πριν από πολλά χρόνια είχα ένα παπαγαλάκι, το οποίο φυσικά κάποια στιγμή πέθανε... Όταν το έμαθε μία γειτόνισσα, το ζήτησε για να το βαλσαμώσει, και το πήρε μάλιστα και την επόμενη ημέρα.
Όπως και όλα τα άλλα βαλσαμωμένα ζώα που έχω δει και ξέρω, σε όλα τα ζώα ήταν ήδη νεκρά.
Όμως το άλλο που ξέρω, είναι ότι θα πρέπει να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.. Και το παπαγαλάκι που είπα πριν, επειδή θα αργούσαν να το πάρουν, θυμάμαι ότι το είχαμε βάλει με σακούλα στο ψυγείο.
Άρα δεν αποκλείεται κάποιοι πραγματικά να σκότωναν ζώα ακριβώς την στιγμή που θα τα βαλσαμώσουν, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο.
Πάντως εγώ (Ευτυχώς!) δεν είχα ποτέ κάποιο βαλσαμωμένο ζώο..
Και ξανά ευτυχώς, η "μόδα" αυτή έχει τελειώσει εδώ και αρκετά χρόνια.
Και μιας και αναφέρθηκε και για τις γούνες, ξανά δεν ισχύει στην συντριπτική πλειοψηφία των "γουναράδικων".
Αν δεν κάνω λάθος, κατά κανόνα τα ζώα θανατώνονται με δηλητηριώδη αέρια, όπως πχ με μονοξείδιο του άνθρακα.
Αυτό με το γδάρσιμο ζωντανών ζώων είχε γίνει θέμα σε κάποιες βιοτεχνίες στην Κίνα που πραγματικά το έκαναν.. Όπως κατά καιρούς έχουν δει το φως τις δημοσιότητας και πάρα πολλά φρικτά πράγματα που έχει κάνει το "σοφό" (Λέμε τώρα....) είδος των homo sapiens..
Πχ είχα δει σε ένα ντοκιμαντέρ που έκαιγαν ζωντανά γουρούνια, και μετά και όσο ήταν ακόμα ζωντανά τους αφαιρούσαν το δέρμα.