laura ingalls
RetroWannaBe
- Joined
- 19 Απρ 2016
- Μηνύματα
- 1.862
- Αντιδράσεις
- 5.126
Τι ωραία εξώφυλλα είχαν τα αρχαία. Ιδίως αυτό των τραγωδιών του Ευριπίδη στο ποστ 26 είναι πολύ δυνατό.
ομάδα Β.Α.Ν. : Παναγιώτης Βαρώτσος, Καίσαρ Αλεξόπουλος και Κωνσταντίνος ΝομικόςΟ Αλεξόπουλος ήταν το Α από την ομάδα Β.Α.Ν. από ότι θυμάμαι; Βαρώτσος ήταν το Β. Θυμάμαι ότι η ομάδα ΒΑΝ ήταν φυσικοί που δίδασκαν στο Πολυτεχνείο και στο Καποδιστριακό και ερχόντουσαν σε αντίθεση με τους γεωλόγους-σεισμολόγους που δεν παραδεχόντουσαν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του μηχανήματος.
xCH4 + yO2 → zCO2 + ω H2OΑ! ήσουν δηλαδή @elephadas από τους "απέναντι" (τους θετικούς-πρακτικούς) Έτσι εξηγείται η αγάπη στην απεχθέστατη χημεία!
(Προσωπικά πάλι ουδέποτε κατάλαβα τις χημικές εξισώσεις κι πάσης φύσεως εξισώσεις! Αν ξεκινήσω Κινέζικα θα μου φανούν πανεύκολα σε σχέση με αυτό: xCH4 + yO2 → zCO2 + ω H2O! Μόνο το νερό αναγνωρίζω Η2Ο )
Προβολή συνημμένου 238040
Προβολή συνημμένου 238041
Προβολή συνημμένου 238042
@g1973tony έρχεσαι ειρηνικά;;;;;xCH4 + yO2 → zCO2 + ω H2O
Εξίσωση καύσης κορεσμένων υδρογονανθράκων
CH4 : μεθάνιο , O2 : οξυγόνο, CO2 : διοξείδιο του άνθρακος, H2O: νερό
οι συντελεστές της εξίσωσης είναι x =1 , y = 2, z = 1, ω = 2
CH4 + 2 O2 → CO2 + 2 H2O
Ο Νείλος Σακελλαρίου ήτο Μαθηματικός και σύγχρονος του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. Εγνωρίζοντο.Η Άλγεβρα του 1971 ήταν προφανώς επετειακή έκδοση, και μόνο όσοι ήταν στη σχετική τάξη το 1971 την πήραν. Το όνομα "Νείλος Σακελλαρίου" μου θυμίζει κάτι οπότε μπορεί να είχα το ίδιο βιβλίο με άλλο εξώφυλλο. Το εξώφυλλο της φυτολογίας μου μοιάζει οικείο, οπότε πρέπει να το είχα, αν και στην Α' τάξη ήμουν 1969-70. Αλλά ενώ τα βιβλία τυπώνονταν κάθε χρόνο δεν άλλαζαν τόσο συχνά οπότε μπορεί και το 1969 να ήταν το ίδιο βιβλίο. Τα Νεοελληνικά αναγνώσματα για παράδειγμα τα είχα (χρώμα, σχέδιο και συγγραφείς μου ταιριάζουν, αν και στην Γ' Γυμνασίου ήμουν 71-72.
Τα βιβλία Ιστορίας και Νεοελληνικών τα διάβαζα ολόκληρα μόλις τα παίρναμε, μαζί με όποιο άλλο μου κινούσε το ενδιαφέρον. Αλλά από συγγραφείς δεν θυμάμαι, εκτός φυσικά από Τζάρτζανο και αργότερα Νικολάου και Πανάκη (Γεωμετρίες), Ντζιώρα (Άλγεβρα) και κάποια βιβλία που αγοράζαμε στο Πρακτικό (Φυσική του Αλεξόπουλου) γιατί τα σχολικά εγχειρίδιο ήταν τα ίδια με του Κλασσικού και τελείως ανεπαρκή. Δεν περιείχαν καν όλη την εξεταστέα ύλη για τις εισαγωγικές.
Χε χε θυμάμαι ότι ο Πανάκης ήταν επιθεωρητής στην Πελοπόννησο και ήρθε να μας επιθεωρήσει ("αιφνιδιαστικά", αλλά φυσικά όλοι το ξέρανε ότι θα έρθει και μας είχαν αλλάξει τα φώτα στην προετοιμασία, διότι αν ο επιθεωρητής άφηνε τον καθηγητή να διαλέξει μαθητές αυτός θα διάλεγε κάποιον άριστο μαθητή, αλλά τι θα γινόταν αν ο επιθεωρητής ήταν στις κακές του και αποφάσιζε εκείνος ποιους μαθητές θα ρωτούσε και τύχαινε να ρωτήσει κάποιον σκράπα?). Τότε κάναμε γεωμετρία του Νικολάου, ο οποίος αποκαλούσε "κύκλο" το εσωτερικό και "περιφέρεια" τη γραμμή. Ο Πανάκης αποκαλούσε "κύκλο" τη γραμμή και "εσωτερικό κύκλου" το εσωτερικό. Οπότε ενώ ο Νικολάου έλεγε "Μήκος περιφέρειας" ο Πανάκης έλεγε "Μήκος κύκλου". Κι έτσι έπρεπε επειγόντως να ξεμάθουμε τον όρο που ξέρουμε και να μάθουμε αυτόν που ήθελε ο Πανάκης. Αλλιώς ο καθηγητής θα έπαιρνε κακό βαθμό, και βέβαια μετά θα ξεσπούσε επάνω μας.
Πώς να μη μισώ το σχολείο μετά? Ήταν μια σειρά τυράννων (υπουργός, επιθεωρητής, γυμνασιάρχης, καθηγητές), με τους μαθητές στο κατώτερο σκαλί.
Ναι. Ο Καίσαρ Αλεξόπουλος. Έχω τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ. Επίσης υπήρχεν ο Κουγιουμζέλης και ο Περιστεράκης μετά των εξαιρετικών βιβλίων των.Ο Αλεξόπουλος ήταν το Α από την ομάδα Β.Α.Ν. από ότι θυμάμαι; Βαρώτσος ήταν το Β. Θυμάμαι ότι η ομάδα ΒΑΝ ήταν φυσικοί που δίδασκαν στο Πολυτεχνείο και στο Καποδιστριακό και ερχόντουσαν σε αντίθεση με τους γεωλόγους-σεισμολόγους που δεν παραδεχόντουσαν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του μηχανήματος.