Βιντεοκλάμπ της Περιοχής σας

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Ψωνιζε κανεις απο εδω.

Εχει Beta-VHS και 2000.(1985)

picture.php
 
Μπορουμε ομως να τσεκαρουμε,ποσα λειτουργουν ακομα...
 
Τουλάχιστον εδώ στην περιοχή μου (Βέροια) έχει μείνει μόνο 1 videoclub από τα 80s και όλα τα υπόλοιπα 4-5 νομίζω είναι καινούργια αποκλειστικά με dvd. Iσως να πρέπει να κάνω καμιά βόλτα από το παλιό μπας και έχει ξεμείνει τίποτα αξιόλογο προς αγορά.

Τώρα πουα το σκέφτομαι θυμάμαι ακόμα και τον κωδικό μου εκεί, και ας έχω να πατήσω κανά 10ριά χρόνια.
 
Αν καποιος εχει υποψην του το πολυ παλιο βιντεο κλαμπ στην Π. Πατρων Γερμανου (Θεσσαλονικη) με Τσιμισκη ας περασει μια βολτα. Ακομα με βιντεο κασετες λειτουργει και μπορει να βρει πολλα :D
 
Kambia είπε:
Αν καποιος εχει υποψην του το πολυ παλιο βιντεο κλαμπ στην Π. Πατρων Γερμανου (Θεσσαλονικη) με Τσιμισκη ας περασει μια βολτα. Ακομα με βιντεο κασετες λειτουργει και μπορει να βρει πολλα :D
Χμμμμ.... Δεν ήξερα πως λειτουργεί ακόμα...
 
Αυτό στο μοσχάτο δεν...
 
Βιντεο κλαμπ της περιοχης μου...

Ζωγραφου και περιχωρα

χμμμ. Exoυμε και λεμε...Βιντεο-Λεσχη, νέο τέρμα, (εκλεισε και μαλιστα πριν την μεγαλη κριση των βιντεο κλουμπ) είχε τρομέρη ποικιλια απο θριλερ. Εκει ειχα βρει μεταξυ αλλων το Scarecrows και τον Σφαγέα (δεν θυμαμαι ξενο τιτλό τωρα).

Βιντεοθεαμα μικρο μαγαζακι ψηλα στην 9η σταση. Καπως τραβουσε μεχρι και πριν τα dvd. Καλτ section με την ταμπελα...ΤΟΥΡΚΙΚΑ....Επισης ολα τα απαντα με Σφετα.

Video Polis ν. τέρμα, υπαρχει ακομα. Αξιολογο και δυνατο μαγαζι εως τα τελευταια τρια χρονια. Μεγιστος τυπας αυτος που το εχει, λειτουργουσε και σαν αμιγκαδικο μια εποχη...

Βιντεο Κλαμπ 32 στην Γ. Παπανδρεου. Υπαρχει ακομη μεγιστη καλτιλα ο over 65 ιδιοκτητης. Δεν ξερω βεβαια αν παταει ποδι τελευταια.

Video Inn νο2...Oυλωφ Παλμε...Απροσωπο...αχωνευτο

Video Club Hawwai, καλο μαγαζι, τρομερη συλλογη Μπελμοντο. Εχω να παω πολυ καιρο δεν ξερω τι παιζει. Υπαρχει ακομα ομως.

Μα καλα...Χαβαϊ...ονομα για βιντεο κλαμπ???

Στην Πλατεια ελευθεριας στο γουδι μεσα στο στενο που μπαινεις απο ζωγραφου για παιδων, αν θυμαμαι καλα δεν ειχε ονομα παρα μονο ταμπελα Βιντεο Κλαμπ-Ρολογια...Πουλουσε και ρολογια ναι ναι...Μικρο μαγαζι λιγα τετραγωνικα, ειχε υλικο αλλα περιορισμενο. Ειχε ομως Sid and Nancy...Εκλεισε και δεν θυμαμαι το ποτε.

Βιντεο κλαμπ Ιλισια, διπλα απο την εθνικη απεναντι απο τα Igloo. Τεράστιο μαγαζι παραααα πολυ πραμα, εκανε ξεπουλημα τις βιντεο κασσετες το 2005, πουλησε το χωρο και νοικιασε ενα ακριβως διπλα παρα πολυ πιο μικρο και κρατησε μονο τα dvd. Πιστευω ομως οτι θα χει ακομα καμια βιντεοκασσετα σε καμια αποθηκη. Αν υπαρχει αποθηκη.

Αυτα ειναι τα old μαγαζια. Σε ολα πελατης. Τακτικος σε καποια, καβατζα καποια αλλα για ταινιες που δεν ειχε καποιος αλλος κτλ.

Τωρα απο τα νεωτερα δεν εχω ασχοληθει μιας και την βρισκω με το Videorama το οποιο βεβαια ειναι αμπελοκηπους και οχι ζωγραφου.

Συν τις αγορες απο το ιντερνετ.

Σε οσα νεοτερα ειχα την τυχη να ειμαι πελατης...παρατηρησα οτι δεν υπηρχε το μερακι που συναντουσα σε παλιοτερα μαγαζια. Μια βαρεμαρα του στυλ νοικιασε ακουμπα τα και φυγε. (αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση)
 
Δεν ήταν απίστευτο που την εποχή αυτή που άνοιγαν τα βίντεοκλαμπ, μερικά στη γειτονιά μου σημείωναν σε μπλοκάκι με στυλό τον κωδικό του πελάτη και της βιντεοκασέτας για να ελέγχουν την ενοικίαση;
 
.........Ζωγραφου και περιχωρα

Video Inn νο2...Oυλωφ Παλμε...Απροσωπο...

Βιντεο κλαμπ Ιλισια ......

Αγαπητε φιλε judaspriest βλεπω με χαρα οτι αναφερες την περιοχη ζωγραφου.Αν μου επιτρεπεις καποιες επισημανσεις :

Video Inn. Το πιο "γκλαμουρ" κατα την δεκαετια του 80 με τουπε απο τους υπαλληλους που ομως σταδιακα εσβησε και εγιναν πιο επικοινωνιακοι, Η δε πανεμορφη κοπελα-(κυρια τωρα) ηξερε και ξερει τους κωδικους απο καθε ταινια απ' εξω χωρις να κοιταξει πουθενα ενω σε ενημερωνε και για την ταινια αν σε ηξερε και ηξερε τι βλεπεις.

Βιντεο κλαμπ Ιλισσια. Αδιαφορο λογω αντιπαθητικου ιδιοκτητη(Διαφερουμε ως προς τις αντιπαθειες :D )

Και μερικα ακομα που δεν αναφερες νομιζω.

VIDEO CLUB ΘΕΟΧΑΡΗΣ. Πολυ συμπαθητικο με την βυσσινι μοκετα αρκετα μεγαλο και με πολλους τιτλους απο Μπελμοντο, Τσαρλς Μπρονσον Τσακ Νορρις -στο φορτε του τοτε- ,και με τους περισσοτερους τιτλους σε καουμποικα. Βρισκοταν σχεδον απεναντι και διαγωνια απο το Ιλισσα.

Επισης δυο πολυ- πολυ μικρα το ενα στην 2η σταση ιλισιων με το εξωτικο ονομα LOU-TILA!!! :( και ενα δευτερο επι της Ουλαφ Παλμε λιγο πριν το εστιατοριο σπιτικο , που τωρα βγαζει φωτοτυπιες.

Τελος η αδυναμια μου το βιντεο κλαμπ "ΟΛΥΜΠΙΚ" το οποιο ειναι επι της Ουλαφ Παλμε σχεδον απεναντι απο το καφε "Αρχιτεκτονικη" το οποιο ηταν διορωφο παρακαλω και ειχε παρα πολλα θεματα και κατ' εμε ηταν το αντιπαλο δεος τοτε στο Video inn. Τωρα πλεων ειναι καταστημα με Κρητικα προιοντα. Αυτα εν ολιγοις ενω δεν θυμαμαι αν αναφεραμε αυτο που ηταν κοντα στην τεταρτη σταση Ιλισιων και τωρα ειναι παιχνιδαδικο-ποδηλαταδικο-ειδη δωρων.
 
αφου αναφερετε βιντεοκλαμπ στους αμπελοκηπους να πω για το number one που βρισκεται λεωφορο αλεξανδρας 74 και εχει και βιντεοκασσετες ακομα ο ιδιοκτητης του ο κυριος κωστας ειχε παλια την ελλας κοσμος βιντεο και εχει να πει ιστοριες σε οποιον περασει εχει κρατησει και μερικα ο κοσμος του βιντεο αλλα δυστυχως αυτα δεν τα δινει μπορει να σας τα δανεισει ομως να βγαλετε φωτοτυπιες
 
Eίχαμε ένα G & J στο Μαρούσι,έχει άλλα 2 σε άλλα μέρη αλλά το έφαγε το Seven...Θυμάμαι οτι ενοικίαζα συχνά ταινίες επειδή και τον συμπαθούσα τον ιδιοκτήτη και για να βοηθήσω τις μικρές επιχειρήσεις.Το μόνο λάθος του ήταν που δεν πουλούσε παλιά παιχνίδια του Play station και μετά του μείνανε.Κρίμα που έκλεισε το συγκεκριμένο.Το αμέσως επόμενο κοντινό είναι ένα Videorama στα Μελίσσια,αλλά δεν βολεύει να σταματήσω εκεί όπως κινούμαι με το αυτοκίνητο.
 
g & j εχει κλεισει το 1 και εχει αλλα 2 επισης στο μαρουσι το ενα ειναι διπλα στο δημαρχειο και το αλλο πισω απο τον σταθμο του ηλεκτρικου μαλιστα ειχα παρει αρκετες βιντεοκασσετες και απο εκει οντως συμπαθητικος εχει ακομα βιντεοκασσετες προς πωληση το videorama στα μελισσια εχει κλεισει εδω και καιρο τουλαχιστον αυτο που ητανε χαμηλα στην δημοκρατιας τωρα αν εχει μεταφερθει καπου αλλου δεν γνωριζω υπηρχε και ενα video club απεναντι απο το seven το οποιο εχει κλεισει επισης
 
Το βίντεοκλαμπ που νοίκιαζε ο πατέρας μου βιντεοκασσέτες λεγόταν Μαρένα και καθώς ήταν πάρα πολύ κοντά στη δουλειά του. Η καλύτερή μας (εμένα και την αδερφή μου) ήταν να γυρίσει ο πατέρας μας από το γραφείο και να κρατάει 1 ή 2 κασσέτες. Θυμάμαι στην πόρτα είχε ένα τεράστιο αυτοκόλλητο με το φαντασματάκι (και το γνωστό απαγορευτικό) των Ghostbusters που έδειχνε και τους πρωταγωνιστές.
 
Βλέπω πέφτει καλό ξεθάψιμο από threads. Να συνεισφέρω και εγώ με τη σειρά μου μια ρετρό φτυαριά. :)

Στον "ιστορικό" Κορυδαλλό (μεγάλη η δόξα του) θυμάμαι ένα βίντεοκλαμπ στην οδό Ορίων (αν δεν σφάλλω με την ονομασία space ή κάτι τέτοιο). Ο ιδιοκτήτης ήταν αδύνατος με μακριά μαλλιά και ήταν πολύ cool τύπος. Ο τύπος πάρκαρε από έξω από το μαγαζί το παν-τεράστιο αμάξι του για τα Ελληνικά δεδομένα, το οποίο ήταν ένα καφέ taunus (δεν είμαι σίγουρος για αυτό). Στο μαγαζί ήταν επίσης και η ξανθιά γυναίκα του. Γενικώς το είχα τιμήσει πολύ αυτό το βίντεοκλαμπ. Ο τύπος πρέπει να έβγαζε την εβδομαδιαία βενζίνη του τέρατος μόνο από μένα.

Στο από πάνω στενό στη οδό Θεμιστοκλέους, υπήρχε το G&S (πλέον κατάστημα με σιδηρικά και εργαλεία). Αρκετά μεγάλο, πλούσια συλλογή ταινιών τρόμου και φαντασίας και πουλούσε λίγα παιχνίδια για amstrad. Μάλιστα τα παιχνίδια τα είχε βιτρίνα σε ένα ξύλο σαν καμβά. Από εκεί είχα αγοράσει το empire strikes back για cpc 6128. Ακόμη θυμάμαι την αφίσα που είχε από το conan the barbarian.

Επι της οδού Γρηγόρη Λαμπράκη και λίγο πιο κάτω από το γήπεδο Νίκαιας, υπήρχε μέχρι πρόσφατα το video blue. Δεν το προτιμούσα γιατί έπεφτε μακριά μου. Έκλεισε πρόσφατα και είχε βγάλει ταινίες και παιχνίδια προς πώληση. Πήγα μια βόλτα μήπως βρω τίποτα ενδιαφέρον αλλά οι τιμές ήταν αυξημένες.

Το acropol που είναι ανοιχτό ακόμη μέχρι σήμερα. Αν και δεν είμαι σίγουρος αν άνοιξε πριν το 1990. Μικρός χώρος αλλά με αρκετό "επειχηρησιακό" υλικό φαντασίας-τρόμου-περιπέτειας. Επική στιγμή εκείνο το απόγευμα, που πήγα και αντίκρυσα την αφίσα του Nightbreed και περίμενα καρτερικά μερικά χρόνια.

Το Haley στην οδό Δημητρακοπούλου πολύ κοντά στη Γρηγόρη Λαμπράκη. Ακόμη λειτουργεί αν και κάποια στιγμή έκανε upgrade και σε φωτογραφίσεις γάμων κλπ.

Στη Δημητρακοπούλου κοντά στην πλατεία ελευθερίας, υπάρχει ακόμη και σήμερα το Media Luz, το οποίο είχα τιμήσει ιδιαίτερα στις αρχές των 90's. Αυτοί εκεί έχουν φάει καλά από εμένα. Καθυστερούσα ταινίες ημέρας καμιά εβδομάδα.

Επίσης θυμάμαι ένα ακόμη εντελώς ρετρό στη συμβολή Ορίων και Ταξιαρχών. Το οποίο πρέπει να κατέβασε ρολά κάπου στις αρχές των 90s. Είχε αρκετές ταινίες τρόμου που δεν είχαν τα υπόλοιπα που πήγαινα. Στο ταμείο ήταν μια κοπελίτσα και το πρόγραμμα του βίντεοκλαμπ ήταν σε amstrad cpc 6128.

Σίγουρα υπήρχαν αρκετά περισσότερα αφού κάποτε τα βίντεοκλαμπ φύτρωναν σαν μανιτάρια. Όσο όμως και αν κοπανάω το κεφάλι μου, μόνο τα παραπάνω θυμάμαι.
 
Wally είπε:
Αραγε ο TomCat ννοει την κοπελα με τις αφελιες?
Παντως και στο πρωτο VideoInn η αρχικη ιδιοκτησια (?) ειχε απιστευτες γνωσεις
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους και όλες. Με καθυστέρηση ενός χρόνου θα απαντήσω φίλε Wally για την -τότε- κοπελιά , νυν κυρία. Και το όνομα αυτής......................ΒΑΝΑ !!! η οποία είχε κάψει καρδίες!!!!!!
 
στο πατρικο μου σπιτι στα κατω πατησια,το βιντεο κλαμπ της δεκαετιας του 1980 ηταν σε ενα δρομο που δεν θυμαμαι το ονομα του αλλα ηταν μεταξυ των οδων καβαφη και παπαντωνιου,αν επιτρεπεται να το αναφερω το ειχε ο δουκακης,μετεπειτα οδοντιατρος και συζηγος της τραγουδιστριας κωνσταντινας,αν δεν επειτρεπεται η επωνυμη αναφορα συγνωμη,αφαιρεστο το παρακαλω

επισης υπηρχε ενα ακομη επι της οδου αχαρνων,αν δεν κανω λαθος ειναι σημερα τυροπιταδικο
 
Δυστυχως εκλεισε και το G & J που υπηρχε λιγο πριν το δημαρχειο στο Μαρουσι, το οποιο ηταν και το τελευταιο βιντεο κλαμπ που ηξερα να υπαρχει σε ολη την περιοχη.

Επειδη δεν εχει αναφερθει κατι σχετικο να αναφερω πως στην εποχη της μεγαλης ακμης τους υπηρχαν 19 βιντεο κλαμπς στο Μαρουσι. Θυμαμαι οτι αρχικα νοικιαζα απο το Video Technic Club. Κατα τα μεσα του 1985 ομως ανοιξε το Bιντεοσημο στην Κηφισιας, ακριβως μετα τη διασταυρωση.

Ηταν ενα πραγματικα τεραστιο και πολυ εντυπωσιακο μαγαζι. Διωροφο αρχικα και τριωροφο στη συνεχεια με τον καθε οροφο τουλαχιστον 200 τετραγωνικα. Οπως ηταν φυσικο κυριαρχησε απολυτα στην περιοχη. Θυμαμαι οτι πηγαινα καθε Σαββατο πρωι με την αδερφη μου και νοικιαζαμε μια κασετα ο καθενας για να δουμε στη διαρκεια του ΣΚ. Θα καθομουν πανω απο μιση ωρα καθε φορα για να το γυρισω ολο και να δω τι ταινιες υπηρχαν, τις υποθεσεις τους, τις νεες κυκλοφοριες, κλπ, ακομη κι αν ειχα διαλεξει εξαρχης την κασετα που θα επαιρνα. Πραγματικα το απολαμβανα.. Συνηθως ειχε τουλαχιστον 20 πελατες μεσα και πολυ συχνα πετυχαιναμε και γνωστους απο τη γειτονια με τους οποιους ανταλλασαμε αποψεις για τις ταινιες που ειχαμε ηδη νοικιασει η σκοπευαμε να νοικιασουμε.

Εκλεισε με το ξεκινημα της ιδιωτικης τηλεορασης παρολο που ειχε ακομη αρκετη δουλεια, προφανως επειδη λογω μεγεθους και σημειου θα ειχε πολυ υψηλο ενοικιο. Σημερα στον ιδιο χωρο υπαρχει μαγαζι που πουλαει φωτιστικα.
 
Εδω η φωτο του πρωτου ποστ που σε εμενα τουλαχιστον δεν την εμφανιζει,περιεργο μιας και ηταν και ειναι σε αλμπουμ.

 




image_13217.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα