Βοήθεια! Ο δίσκος έχασε το γράμμα του!!!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Amstrad1981
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Amstrad1981

RetroActive
Αντιδράσεις
103
Πριν από λίγες ώρες άλλαξα τις καλωδιοταινίες με καινούριες. Μπαίνω ξανά στα Windows και ύστερα από κάποια ώρα ξαφνικά, τη στιγμή που πάω να ανοίξω κάποιο αρχείο αυτό καθυστερεί αρκετά. Σβήνω τον υπολογιστή αλλά δεν μπουτάρει το σύστημα!!! Ενώνω και τους δύο δίσκους στον καινούριο υπολογιστή (40 & 250GB WD) αλλά ενώ αναγνωρίζονται κανονικά από το BIOS στα windows δεν μου δείχνει τίποτα! Από το πρόγραμμα Partition Magic μου έδειχνε πως ο δίσκος υπάρχει αλλά δεν είναι φορμαρισμένος! Πάνω στον πανικό μου έκανα γρήγορο format στον 40GB από την οθόνη εγκατάστασης των windows και προσπάθησα με το πρόγραμμα PC-Inspector να ανακτήσω τα αρχεία μου. Άλλες φορές το έχω καταφέρει ακόμη και ύστερα από κανονικό format. Μου βρήκε χιλιάδες αρχεία αλλά όλα κατεστραμμένα! Τουλάχιστον όσα προσπάθησα μέχρι τώρα να ανοίξω. Τον δίσκο των 250GB δεν τον πείραξα καθόλου.

Παρακαλώ κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη επειδή υπάρχουν αρχεία του Excel και του Word που έχουν μια ιδιαίτερη προσωπική αξία! Το κακό είναι πως όλα βρισκόντουσαν στον δίσκο των 40GB!!! Μου είχε πάρει πολύ χρόνο να τα γράψω όλα και χάνω προσπάθειες ολόκληρων μηνών!
:(

Υ.Γ. Κάποτε που έπαθα το ίδιο, επειδή και τότε είχα κάνει format σε FAT32, ξεκίνησα το σύστημα με DOS από το CD των Windows 98, και έσωσα τα αρχεία μου ένα ένα με τις εντολές του DOS! Για κακή μου τύχη όμως δεν συνέβη το ίδιο και τώρα και φοβάμαι πως έχασα δεδομένα 100GB!
:(

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δοκίμασε το easy recovery professional. Έχω κάνει 2 φορές διάσωση με αυτό. Κάνε τσέκ δηλωνοντάς του ότι τον έχεις φορμάρει. Θα πάρει αρκετή ώρα για να σκανάρει, και άλλη τόση για να τα αποθηκέυσει, φυσικά επέλεξε άλλο σκληρό ώς destination.

Other_Reality είπε:
Δοκίμασε το easy recovery professional. Έχω κάνει 2 φορές διάσωση με αυτό. Κάνε τσέκ δηλωνοντάς του ότι τον έχεις φορμάρει. Θα πάρει αρκετή ώρα για να σκανάρει, και άλλη τόση για να τα αποθηκέυσει, φυσικά επέλεξε άλλο σκληρό ώς destination.
Σε ευχαριστώ! Θα το δοκιμάσω όταν επιστρέψω από τη δουλειά.

ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο για recover είναι το GETDATABACK. Tίποτα άλλο δεν δουλεύει όπως αυτό.

Πίνω νερό στο όνομα του GetDataBack (FAT&NTFS). Ό,τι καλύτερο.

Πιθανό πρόβλημα: μήπως δεν κούμπωσες καλά τα καλώδια; Μήπως ακούμπησες τίποτα και κάηκε κάτι;

Μήπως, εν τέλει, είναι ελαττωματικά τα καλώδια (δεν μου έχει τύχει ΠΟΤΕ, αλλά δεν ξέρεις...).

Και, γενική συμβουλη: σε τέτοιες περιπτώσεις, ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ. Θέλει ψυχραιμία και υπομονή. Αφήστε το μηχάνημα στην ησυχία του μέχρι να βρείτε ένα action plan ή κάποιον να ξέρει πώς να το χειριστεί. Κλασσικό πρόβλημα, τα πανικόβλητα γιατροσόφια να επιτείνουν το πρόβλημα...

Ένα - ένα το δίσκο με το παλιό σου καλώδιο που ξέρεις ότι λειτουργεί καλά.

Νισάφι πια με τους IDE.

Επίσης κοίτα μην έχεις τίποτε διακλαδωτές τροφοδοσίας στους δίσκους. Ειδικά αυτοί του ευρώ είναι λαίλαπα.

Τελικα αυτος ο δισκος το παει το γραμμα ή οχι ? :darkglasses:

Χαχαχα !!!!!!!!!!

Παιδιά σας ευχαριστώ! :D Τώρα δοκιμάζω το Easy Data Recovery και ήδη μου βγάζει μήνυμα error encountered while scanning partition… Ελπίζω να πάνε όλα καλά! Είναι αρκετά σημαντικά αρχεία για να τα χάσω!!!

O δίσκος τώρα έχει πάρει γράμμα δηλαδή,σωστά;

Amstrad1981 είπε:
Είναι αρκετά σημαντικά αρχεία για να τα χάσω!!!
Προφανώς όμως δεν είναι αρκετά σημαντικά για να έχεις πάρει backup.

Ειλικρινά σου εύχομαι να ανακτήσεις τα αρχεία σου, αλλά και το πάθημα να σου γίνει μάθημα.

gapan είπε:
Προφανώς όμως δεν είναι αρκετά σημαντικά για να έχεις πάρει backup.
Ειλικρινά σου εύχομαι να ανακτήσεις τα αρχεία σου, αλλά και το πάθημα να σου γίνει μάθημα.
Σε ευχαριστώ! :D Κρατάω back-up αλλά κάθε 1-2 μήνες, μου φαίνεται πως θα μεταφέρω τα αρχεία αυτού του τύπου σε flash και σε άλλους δύο δίσκους για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο... Ακόμη και σε δισκέτες!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα έσωσα!!! :D :bow2: Ευχαριστώ όσους μου πρότειναν τα προγράμματα! Χρησιμοποίησα τελικά το Easy Recovery.Τα προγράμματα που έχω εγώ μου τα ανέκτησαν κατεστραμμένα!!! Ουφ ευτυχώς! Να φανταστείτε πως δεν κοιμήθηκα καθόλου και πήγα κατευθείαν στη δουλειά! Σήμερα θα ξεκουραστώ ήσυχος επιτέλους!!! Τώρα σειρά έχουν τα δευτερεύοντα σε προτεραιότητα αρχεία στον δίσκο των 250Gb.

:thanx2:

Μπράβο! Άντε και καλή ξεκούραση τώρα. :)

Πολύ καλά νέα.

Επόμενη κίνηση raid στο σύστημα (mirroring) ΚΑΙ back up σε εξωτερικό σκληρό.

Επόμενη κίνηση raid στο σύστημα (mirroring) ΚΑΙ back up σε εξωτερικό σκληρό.
Ας βγαλει εξω απο την εξισωση το format - που του ερχεται ευκολο μολις γινει το ξαφνικο - και με ενα λογικο και τακτο backup σε εξωτερικο δισκο, θα ειναι ολα οκ

Paspartoo είπε:
Ας βγαλει εξω απο την εξισωση το format - που του ερχεται ευκολο μολις γινει το ξαφνικο - και με ενα λογικο και τακτο backup σε εξωτερικο δισκο, θα ειναι ολα οκ
Σωστό, αλλά ΟΛΟΙ είμσαστε της λογικής : και αύριο μέρα είναι, έλα μωρέ τώρα θα σκάσει, και περνάει κανένας χρόνος μέχρι να έρθει η καταστροφή.

BTW στο νέο μου gaming rig επιτυχώς SSD 128 για λειτουργικό και games (υπέρ-αρκετό θα έλεγα) και 2 Χ 2 terra HDDs σε mirroring. Άψογο αποτέλεσμα και αν είναι να σκάσει ένας από τους δύο, ας πάει στο καλό.

Στα καινούργια mobos αν ακολουθήσει κανείς μερικά απλά βήματα, είναι ευκολότερο από το να περάσεις drivers κάρτας γραφικών σε νέο λειτουργικό. Το συστήνω ανεπιφύλακτα (και κατάλαβα γιατί ο Rygar επιμένει στη λύση raid) ! :darkglasses:

pooky(1) είπε:
Σωστό, αλλά ΟΛΟΙ είμσαστε της λογικής : και αύριο μέρα είναι, έλα μωρέ τώρα θα σκάσει, και περνάει κανένας χρόνος μέχρι να έρθει η καταστροφή.
BTW στο νέο μου gaming rig επιτυχώς SSD 128 για λειτουργικό και games (υπέρ-αρκετό θα έλεγα) και 2 Χ 2 terra HDDs σε mirroring. Άψογο αποτέλεσμα και αν είναι να σκάσει ένας από τους δύο, ας πάει στο καλό.

Στα καινούργια mobos αν ακολουθήσει κανείς μερικά απλά βήματα, είναι ευκολότερο από το να περάσεις drivers κάρτας γραφικών σε νέο λειτουργικό. Το συστήνω ανεπιφύλακτα (και κατάλαβα γιατί ο Rygar επιμένει στη λύση raid) ! :darkglasses:
Το σκεφτόμουνα ένα τέτοιο σύστημα (αυτή τη στιγμή έχω έναν SSD->OS και 3 άλλους) όταν πέσει κάπως το κόστος χωρητικότητας, γιατί με 2GB δεν σώζομαι, αλλά... η μητρική μου έχει 5 SATA ports, κι έχω κι ένα SATA writer... οπότε δεν βγαίνει :(

Πίσω
Μπλουζα