Βοήθεια! Πώς θα αναγνωρίσει το PC μου τις δισκέτες απο ST?

Απ' όσο ξέρω, όχι... (πάντως εγώ στα desktop pc μου δεν έχω usb floppy, μόνο τα "κλασσικά" εσωτερικά).
 
Σε ευχαριστω πολυ Billy, του εριξα μια ματια. Ο Dino αναφερει αναλυτικες οδηγιες, αλλα το λινκ στο rapidshare δεν υπαρχει.

Βρηκα αυτη τη σελιδα

http://atari.8bitchip.info/floimgd.php

ελπιζω ολα να ειναι σωστα.

@Asic : στη σελιδα αυτη αναφερει οτι δεν παιζει με USB floppy.
 
Mike, αυτή είναι όντως η σελίδα του δημιουργού, οπότε είσαι good to go. :thumbup:
 
mike είπε:
Σε ευχαριστω πολυ Billy, του εριξα μια ματια. Ο Dino αναφερει αναλυτικες οδηγιες, αλλα το λινκ στο rapidshare δεν υπαρχει.Βρηκα αυτη τη σελιδα

http://atari.8bitchip.info/floimgd.php

ελπιζω ολα να ειναι σωστα.

@Asic : στη σελιδα αυτη αναφερει οτι δεν παιζει με USB floppy.
Το φανταστικα... Υπάρχει κάποιος άλλος τροπος να γράψουμε δισκέτες; έστω και μέσω rs232. Άρχισα να ξαναμαζευω μηχανάκια εδω και περιμένω ενα ste την επόμενη βδομάδα. Δυστυχώς χρήματα για hxc δε περισσεύουν αυτό τον καιρό...
 
Kαι εγω το ιδιο προβλημα εχω, δεν εχω πισι με φλοπυ,

και το λαπτομ μου οταν συνδεω USB floppy μου λεει "not support low level device".

Eκανα μια δοκιμαστικη εγγραφη. Καταρχην κανει υπερβολικη ωρα για μια δισκετα, περιπου 3 λεπτα. Ειναι λογικο?

εκει που γραφει "info" σε αυτο το τετραγωνο με τις πληροφοριες γραφει απο 1 εως 10 "RNF error" ειναι λογικο?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα! εμένα κάτι χάλασε στο pc μου και δεν βλεπει το floppy! πήρα ένα αλλο ομορφο φτηνο 3,5 ευρω!!!! και μαυρο απο eshop αλλα παλι τα ιδια!!! μαλλον προβλημα μητρικης? δεν ξερω...το θεμα ειναι πως δισκετες δεν μπορω πλεον να γραψω! ευτυχως ομως εχω το ultrasatan disk με 2 drivers ppera και HDdriver για οσους γνωριζουν και μου ελυσε τα χερια! επισης και TOS 1.04 αντι 1.02 και λυθηκαν διαφοροι περιορισμοι. Ετσι ριχνω οτι θελω σε καρτα μνημης μετα την πεταω στο ultrasatan disk και απο εκει μπορω πλεον να γραψω δισκετες! σωστος? οσο για τα image files το προγραμμα που ειπατε καπου παραπανω του Ppera κανει και extract τα αρχεια σε φακελο, οποτε κανω την ιδια διαδικασια και πετυχαινει.
 
Ξεθαβω το ξεχασμενο θρεντ με μια ερωτηση:

πως γραφουμε σε δισκετα ενα αρχειο (παιχνιδι) με καταληξη .STX, το προγραμμα floimag γραφει τα παιχνιδια με καταληξη .ST , δεν υποστηριζει και δεν αναγνωριζει τα παιχνιδια με καταληξη .STX .
 
Μικέ για δες εδώ, μηπως σε βοηθήσει αυτό το πρόγραμμα. Απο τα λίγα που διάβασα, μπορεί και μετατρέπει από το ενα φορμά σε άλλο. Ειμαι δουλειά και δε μπορώ να δοκιμάσω κάτι τέτοιο.
 
Πρώτη φορά συναντώ το extension .STX

Συνήθως όλα τα disk images είναι .ST και .MSA...

Χαουέβερ, έκανα το research μου και έπεσα σε αυτό:

If you want to use PASTI disk images (STX files), you need to download the PASTI helper DLL from the official web site: Pasti - Atari ST Imaging & Preservation Tools and put it in the same folder as the Steem.
Check here: http://pasti.fxatari.com/

And here: http://dmweb.free.fr/?q=node/331

Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω πράγματα τώρα...
 
Δυστυχώς...

...χρειάζεται special hardware γι' αυτήν τη δουλειά.

Write back Images to physical disk
Pasti ST is read only software. It doesn't write back Pasti images to

floppies. There are other Pasti tools for writing back images, but they

require special hardware. The Discovery Cartridge for the ST and the

Catweasel for the PC are currently supported. Write back on a plain PC or

ST is not supported.
Πηγή

Οι .stx images είναι -θεωρητικά, αν είναι 100% verified- 1:1 αντίγραφα της γνήσιας δισκέτας, όπως είχε κυκλοφορήσει στην αρχική της μορφή, στο εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνει από το αρχικό original "εξωτικό" format το οποίο είχε υποστεί η δισκέτα, με μπερδεμένους και ποικίλους αριθμούς tracks και sectors, έως τα κάθε λογής κλειδώματα, όπως weak bits, scrambled headers, αν τα λέω καλά -δεν διατέλεσα και ποτέ ως hacker- κλπ.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, με ένα plain ATARI ST drive, δεν μπορείς να γράψεις ένα .stx image πίσω σε δισκέτα...

Όσον αφορά στην εξομοίωση προσωπικά πλέον, χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο .stx images σε STeem και αποφεύγω τις απλές .st και τις 3-4-5 in 1 compacted δισκέτες όπως των Pompey Pirates ας πούμε, σαν τον διάολο το λιβάνι, κυρίως -και- για λόγους archiving, αλλά περισσότερο για την αγνότητα της εμπειρίας...

Τέλος, δυο λόγια όσον αφορά στο preservation κομμάτι του "pasti project": Οι φίλοι Atarians του forum, καλό είναι να δείτε τις λίστες με τα wanted, που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς, μήπως κατέχετε κάποιον σπάνιο "θησαυρό" που μπορούμε να σώσουμε, διότι για να γράψεις stx file σε δισκέτα μπορεί να απαιτεί ειδικό hardware, αλλά για να δημιουργήσεις ένα stx file από την original disk, ένας plain ST, αρκεί!...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εγω αυτο καταλαβα, μιλαμε για σπεσιαλ (περιεργο) φορματ, κυριως για να μην αντιγραφεται. Εγω δεν χρησιμοποιω ποτε κανενα emulator, σκοπος μου ηταν τα παιχνιδια που εχω σε αρχεια τυπου .STX φορματ να τα παιξω σε πραγματικο αταρι. Απο οτι καταλαβα δεν γινεται απλα να γραφτουν σε δισκετες, οποτε το ξεχναω.

Το παιχνιδι που ηθελα να παιξω και το εχω μονο σε .STX φορματ ειναι το Stardust.
 
Πίσω
Μπλουζα