Βρείτε αναφορές σε ηθοποιούς στις ελληνικές ταινίες

+1 αναφορα στους Γκρέις Κελλυ , Μικυ Ρουρκ

στη βιντεοταινια "οι διδυμες" / "διδυμες και Ποντιες" η Στελλα Κωνσταντινιδου λεει στο Σπυρο Καλογηρου "εγω θα γινω μια σταρ,εγω θα γινω μια Γκρέις Κελλυ"

Ο Θανος Παπαδοπουλος λεει στη Δεσποινα Καρλη "ασε μας ρε Ζετα , αναστεναζουν οι γυναικες για μενα... ποιος ειμαι; ο Ριτς ειμαι ή ο Μικυ Ρουρκ";

Ο Μιμης Θειοπουλος λεει στο Σπυρο Καλογηρου "κι εγω ειμαι ο Τζακ Νικολσον" κι ο ΣΚ του απαντα " Νικολσον; χαιρω πολυ,Ρηγκαν"
 
στην ταινία "ο ζηλιαρόγατός" η κουμπάρα μόλις έχει αποκαλύψει στον Πότη (Β. Λογοθετίδη) το ψώνιο του συζύγου της Μάρκου (Β. Πρωτόπαπας) με τον κινηματογράφο. Ο πότης τον κοιτάει και του λέει :

λοιπόν τι έχεις να πεις τώρα Μάρκο

εκείνος δεν μιλάει σιωπά για λίγο και λέει "Σιωπηλός ένοχος Όρσον Ουέλς"

Ο Πότης του απαντά "Όρσε Ουέλς" και τον μουντζώνει με τα δύο δάχτυλα μέσα από το σακάκι του.
 
tzias57 είπε:
στην ταινία "ο ζηλιαρόγατός" η κουμπάρα μόλις έχει αποκαλύψει στον Πότη (Β. Λογοθετίδη) το ψώνιο του συζύγου της Μάρκου (Β. Πρωτόπαπας) με τον κινηματογράφο. Ο πότης τον κοιτάει και του λέει :λοιπόν τι έχεις να πεις τώρα Μάρκο

εκείνος δεν μιλάει σιωπά για λίγο και λέει "Σιωπηλός ένοχος Όρσον Ουέλς"

Ο Πότης του απαντά "Όρσε Ουέλς" και τον μουντζώνει με τα δύο δάχτυλα μέσα από το σακάκι του.
αναφερθηκε εδω απ τη bambinella:)
 
+1 ακομη αναφορα στον Humphrey Bogart

στην ταινια "Ντελιριο" ο Αλκης Παναγιωτιδης αναφερει τα ονοματα των ηθοποιων:Humphrey Bogart ,Lino Ventura rory.jpg

μπορει να ειναι και κανα δυο αλλοι αλλά δε μπορεσα να καταλαβω ποιους εννοει

lino-ventura.jpg

eddie.jpg

scott.jpg
 
+1 ακομη αναφορα Marilyn Monroe

στη βιντεοταινια "ο μπαμπας μου ο αναρχας" η Θαλεια Παπαζογλου λεει σε μια ηθοποιο για το ποσο αλλαξε ο αντρας της "βρε τι αλλαξε; εχει παρει χιλιαρα μηχανη και μου παριστανει το Ντέιβιντ Χεσελχοφ (David Hasselhoff) , τον "ιπποτη της ασφαλτου" "

Ο Αθηνοδωρος Προυσαλης απαντα σε μια ηθοποιο για το αν του αρεσουν τα Ποντιακα τραγουδια "βεβαια,απο Μαντονα κι απανω ναι"

απαντηση ηθοποιου "και τη δουλεια εχει η Μαντονα με τον Ποντο";

ΑΠ: "Ε πως..δεν το ξερετε; Ποντια ειναι..το 'χει δηλωσει,ειναι λεει μετενσαρκωση του (Πρίνεϊ ; ) , της Μονροε κι ενος Ποντιου"
 
στην ταινια "να ζησουν τα φτωχοπαιδα" οι νιοπαντροι Κωστας Χατζηχρηστος - Μπεατα Ασημακοπουλου και ο αδερφος της νυφης Μιμης Φωτοπουλος πηγαινουν σε κεντρο διασκεδασης και καποια στιγμη εμφανιζεται ο Κωστας Χατζηχρηστος ως "Θυμιος" και κανει το νουμερο του "τα βασανα του γηπεδου"

1.JPG

με το που τον βλεπει ο Τονι (Κωστας Χατζηχρηστος) λεει "αμαν βρε παιδια,παλι αυτος ο Θυμιος;αμαν,πως τον ανεχεται ο κοσμος δε μπορω να καταλαβω"

Η Στελλα(Μπεατα Ασημακοπουλου) απαντα "δεν εχεις δικιο Τονι μου ειναι πολυ συμπαθητικος"

Τονι:"Α εγω δεν τον αντεχω παιδια ουτε να τον ακουω ουτε να τον βλεπω"

Μολις τελειωνει ο "Θυμιος" το νουμερο του λενε ο Θανασης(Μιμης Φωτοπουλος) και η Στελλα αντιστοιχα:"μπραβο Θυμιο"! "μπραβο Θυμιο,εκτακτος ηταν"

Τονι:"Τι εκτακτος βρε αδερφε;σαχλος δε λες καλυτερα"

Θανασης:"Α δεν εχεις δικιο,εγω σπαω πλακα με το Θυμιο"

Τονι:"Ε,καλα κανεις"

Θανασης:"Και να δεις που σου μοιαζει"

Τονι:"Σωπα βρε αδερφε που μου μοιαζει τωρα,αυτο μου λειπε"

Στελλα:"Τι λετε καλε,ο Τονις μου ειναι ωραιος"

Τονι:"Πες τα χρυσοστομη μου πες τα"
 
+ 1 αναφορα ακομη στις Γκρετα Γκαρμπο και Μελινα Μερκουρη

στην ταινια "τα παιδια της πιατσας" η Μαιρη Μεταξα λεει στο "γιο" της Νικο Ριζο: "φχαριστω γιοκα μου που σκεφτηκες να με στειλεις στο σινεμα..."

ΝΡ "να ξεδωσεις κι εσυ λιγακι ρε μανα,αρκετα ταλαιπωρηθηκες..ελα παρτο,απ το μεροκαματο μου..να παρεις και τσιπς"

ΜΜ "ξερεις απο ποτε εχω να παω στο σινεμα;απ τον καιρο που επαιζε η Γκετα Γκαρμπο"

ΝΡ "Γκρετα Γκαρμπο"

ΜΜ "Γκρετα Γκαρμπο,μου χουνε πει οτι της μοιαζω μαλιστα κιολας"

ΝΡ "φτυστη μανα,φτυστη"

Ο Γιαννης Μαλουχος μεταμφιεζεται σε "Γεσθημανη" (Μαιρη Μεταξα) φορωντας περουκα και σκουλαρικια

ΝΡ "κοιταξε Γαβριλη μη μου τα θαλασσωσεις"

ΓΜ "δεν εισαι καλα,πες πως ειμαι Μελινα Μερκουρη"
 
στο ποιος θανασης η φονσου ερχεται να αναζητησει ένα φορεμα της στο μαγαζακι με τα ψυγεία του Τρικορφου, να της δωσει την αδεια να το πάρει, οπότε αυτος της λέει θυμωμενα ''τι να το κάνω το φουστανι, να το φορεσω να παριστάνω την μπριζιτ μπαρντο''!


στο ιδιο εργο γινεται και αναφορα στην Λαμπέτη, στην Βουγιουκλάκη μα και στον γκιωνακη όταν ο βεγγος αναγραμματιζει το όνομα ''χατζημουσούρη''
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
στην ταινια "ψυχραιμια Ναπολεων" ο Νικος Σταυριδης μολις βλεπει την εικονιζομενη λεει στο Νικο Ριζο

"Λεό, η Μαρλεν Ντιτριχ"

1.JPG

Marlene Dietrich

2.jpg
 
+1 στον Μπελμοντο

στην ταινια "ο ανθρωπος λαχειο" η Μαιρη Κυβελου λεει στον Γιαννη Μιχαλοπουλο: "πω πω πω τι σκληρος που εισαι..μ αρεσουν οι σκληροι.. ελα,μπες στ αμαξι να σε παω μια βολτα..Μπελμοντο μου"
 
στην ταινια "τα παιδια του Κρονου" αναφερεται το ονομα της ηθοποιου Τζέιν Φοντα :

ο Μηνας Χατζησαββας ρωταει τον Τακη Μοσχο "Αρη τι ειχε γραψει ο κριτικος για τη δικια μας";

κι αυτος του απαντα "πως μας το παιζει Τζέιν Φοντα"

28.jpg
 
+1 αναφορα στον Αλεν Ντελον

στην ταινια "ενας τρελος τρελος αεροπειρατης" λεει ο Κωστας Βουτσας : "οπου κι αν παω γινομαι αντικειμενο καποιων γυναικειων υστερισμων" κι ο Νικος Ριζος απαντα "κοιτα που μου βγηκε ο Αλεν Ντελον"

αμεσως μετα η Καιτη Παπανικα αρχιζει να παραπονιεται και ο ΚΒ λεει "ωχου,καλα με ειπε ο αλλος Αλεν Ντελον,επεσα στην ανακριση"
 
Στην ταινία "Λαλακης ο εισαγόμενος" η Αλίκη Καμινέλη ρωτάει τον Νίκο Παπαπαναστασίου αφού εκείνος έχει εξουδετερώσει τους μαφιόζους "η κοζα νόστρα σε έστειλε ;" και παίρνει την απάντηση "όχι ο Λειβαδίτης από τους Ιερόσυλους"
 
tzias57 είπε:
Στην ταινία "Λαλακης ο εισαγόμενος" η Αλίκη Καμινέλη ρωτάει τον Νίκο Παπαπαναστασίου αφού εκείνος έχει εξουδετερώσει τους μαφιόζους "η κοζα νόστρα σε έστειλε ;" και παίρνει την απάντηση "όχι ο Λειβαδίτης από τους Ιερόσυλους"
ευχαριστω tzias57,δεν ηξερα οτι εγινε αναφορα στο θρυλικο "Μαρτελη":)
 
+1 αναφορα στους John Wayne , Giuliano Gemma , Gary Cooper ,Φρανκ Σινατρα

στην ταινια "ο φακιρης Σταματης Κοκκορας" ο Σταυρος Φαρμακης(ως δημοσιογραφος Φαρμακης) λεει στο Φραγκισκο Μανελλη "δηλαδη ο ελληνικος κινηματογραφος εχει μονο εσας και τιποτα αλλο.." κι αυτος του απανταει "οχι,εχει και το Γερασιμο Μαλλιωρη,το μονιμο καουμπόι του ελληνικου κινηματογραφου

gerasimalior.JPG "

ερωτηση ΣΦ : "σας εγινε καμμια προταση να παιξετε στον κινηματογραφο";

απαντηση ΦΜ: "oh yes yes,απο Ιταλια.. με ρωτησαν ποσα θελω..οσα παιρνει και ο Ρινγκος (Giuliano Gemma) τους απηντησα ,ουτε μια λιρετα παρακατω.Εζητησα 1.000.000 για μενανε και 10.000.000 του ( ; ) "

ερωτηση ΣΦ : "εχετε παει καθολου στο εξωτερικο; δηλαδη εξω απο δω";

απαντηση ΦΜ: "εζησα μερικα χρονια στο Χολυγουντ,αν θες να σου δειξω και φωτογραφιες του John Wayne και του Gary Cooper"

ερωτηση ΣΦ : "πώς δε γυρισατε κανενα δισκο";

απαντηση ΦΜ: "ηταν να τραγουδησω με το Φρανκ Σινατρα αλλα ο Φρανκ διαφωνησε με το μουσικοσυνθετη και χαλασε η δουλεια.. αλλα που θα μου παει,θα τραγουδησω ενα τραγουδι με το Μιχαλη το Μενιδιατη,αμε"
 
Στην ταινία "η Ρένα είναι οφσαιντ" ο Δημήτρης Νικολαΐδης λέει στον Βασίλη Τσιβιλίκα "Δηλαδή αν εγώ ισχυριστώ ότι είμαι πατέρας της Μπριζιτ Μπαρντό αυτό θα την εμποδίσει να παντρευτεί άλλους 46 ; "
 
panp είπε:
O Κωνσταντάρας σε μια ταινία λέει "όπως λέμε, με μια πεντάρα στου Κωνσταντάρα"... Δεν ξέρω αν αναφέρεται σε κατάστημα ή θέατρο.
παροτι ο κωνστανταρας ειχε καποτε και κοσμηματοπωλειο η ατακα αναφεροταν στο θεατρο που επαιζε ο κωνστανταρας,ηταν η ατακα του.δηλαδη με πολυ λιγα χρηματα μπορεις να δεις κωνστανταρα
 
Η Κακια Αναλυτη αναφερει δυο φορες τον ηθοποιο Μαρλον Μπραντο στην ταινια "πεζοδρομιο" (1962)
 
Στην ταινία "Να ζει κανείς ή να μη ζει", ο Κωνσταντάρας με τον Ηλιόπουλο συζητούν αν είναι καλύτερα να παν να παρακολουθήσουν παράσταση του ... Κωνσταντάρα ή του Ηλιόπουλου.
 
Πίσω
Μπλουζα