Βόρειοι και Νότιοι (North and South)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας papakis3
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Φίλε μου k7234,οφείλω να σου πω ότι μας αρέσουν τα ουσιώδη posts εδώ στο GRM,κι όχι τα "thanks a lot","ευχαριστώ πολύ","μπράβο" κτλ κτλ,τα οποία ούτε διάλογο προάγουν,ούτε κι έχουν το παραμικρό αποτέλεσμα στο forum αυτό,καθότι ΔΕΝ υπάρχουν κρυφά download links... ;)

Να'το και το intro!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=yHNd9HxruMU]YouTube - North and South Theme

Επική μίνι σειρά με πολύ καλές ερμηνείες!

Πόσο το ευχαριστήθηκα που κάηκε η Ashton στο τέλος δε λέγεται! :diablotin:

Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι

Η σειρα υπάρχει σε DVD , με ελληνικούς υπότιτλους , σε πάρα πολλά video club , για ενοικίαση !

To εχει στο βιντεοκλαμπ μου και λεω να το παρω προς... αρχειοθετηση. Πολυ καλη σειρα. Η φωτο με τα playmobil ολα τα λεφτα. Θυμαμαι ακομα και την στιγμηπου το αγοραζαν για μενα οι δικοι μου στα γεννεθλια μου. Η πωλητρια ειχε πει ''ειναι γαλλικο ιππικο'' χαχαχαχαχα. Λιγες μερες μετα ο πατερας ενος φιλου μου που μενει διπλα μας ειχε αποκαλυψει οτι ''υπαρχουν 54 αστερια στην αμερικανικη σημαια''.

Πραγματικά από τις πολύ όμορφες σειρές που είχε η Ελληνική τηλεόραση εκείνη την εποχή... και αν θυμάμαι καλά την επανέλαβε και δυο-τρεις φορές έτσι ώστε να μην την ξεχάσουμε.... ;) ;)

bernard.c είπε:
Τα 2 πρώτα μέρη γυρίστηκαν με διαφορά ενός έτους: 1985 και 1986.Είναι το 3ο μέρος στο οποίο αναφέρεσαι, το οποίο γυρίστηκε το 1994 και στο οποίο όντως υπάρχουν κάποιες ανατροπές - ο Patrick Swayze δεν παίζει και η υπόθεση είναι (ας μου επιτραπεί) "γελοία" και απίστευτα βαρετή.

Το 3ο μέρος έκανα το λάθος και το ξανα-παρακολούθησα πριν κάποιες μέρες και το μετάνοιωσα για 2η φορά - σε ό,τι με αφορά, η υπέροχη αυτή σειρά τελείωσε με το τέλος του 2ου μέρους...
είχα αγοράσει τη σειρά σε dvd πριν μερικά χρόνια στη σκωτία, δεν συμπεριλαμβανόταν το 3ο μέρος που λες ... πρώτη φορά το ακούω :o

και δεν το βλέπω (του 1994) ούτε και εδώ http://www.imdb.com/find?s=all&q=north+and+south :sealed:

Βόρειοι και Νότιοι

Πολύ καλή δουλειά - όντως - σ'αυτή την πανέμορφη μίνι σειρά, που μας εισήγαγε στα "εσώτερα" του Αμερικανικού πολιτισμού...Ίσως για πρώτη φορά βγήκε τόσο ειλικρινά και έντονα το "ταμπού" θέμα της δουλείας στη νεότερη Αμερικανική ιστορία.

Υπέροχοι οι Patrick Swayze και James Read,...να διεκδικούν την καρδιά της Lesley-Anne Down (οι γυναίκες, θυμάμαι, διχάζονταν ανάμεσα στους δύο :) !) Μου έχει μείνει ιδιαίτερα στη μνήμη πως ο Swayze λόγω τραύματος κούτσαινε σε πολλά επεισόδια...Παρ'όλα αυτά,...γόης απίστευτος!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=PlvBfe87n60]YouTube - North and South: A Bitter Duel

& Ένας μεγάλος έρωτας...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=o_0s5vz5TIs&feature=related]YouTube - North & South~ Orry & Madeline

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mfairy_14 είπε:
Υπέροχοι οι Patrick Swayze και James Read,...να διεκδικούν την καρδιά της Lesley-Anne Down (οι γυναίκες, θυμάμαι, διχάζονταν ανάμεσα στους δύο :) !)
No, no, no! Μα τι λέμε τώρα??? Πότε δεν έπαιξε κάτι τέτοιο :o τουλάχιστο μεταξύ αυτών των δύο ... αλλά κάτι ψιλοέπαιξε στο 2ο μέρος με κάποιον άλλο ... εντελώς πλατωνικό όμως, και με άδοξο τέλος :(

Clemence είπε:
No, no, no! Μα τι λέμε τώρα??? Πότε δεν έπαιξε κάτι τέτοιο :o τουλάχιστο μεταξύ αυτών των δύο ... αλλά κάτι ψιλοέπαιξε στο 2ο μέρος με κάποιον άλλο ... εντελώς πλατωνικό όμως, και με άδοξο τέλος :(
Ακριβώς! Η Μάντλεν ήταν πάντοτε αποκλειστικά ερωτευμένη με τον Όρι (ακόμα κι όταν ήταν παντρεμένη με τον Τζάστιν) και η Κόνστανς με τον Τζορτζ.

Εκτός mfairy_14 αν εννοείς τον απαράδεκτο 3ο κύκλο (και καλά), όπου ξεπαστρεύουν με συνοπτικές διαδικασίες τον Όρι, παρουσιάζουν έναν καινούριο αδελφό Μέιν (τον Κούπερ) :o , σκοτώνουν και την Κονστάνς και βάζουν τον Τζορτζ να τα φτιάχνει με την Μάντλεν :o :O:O

Τον είδα μια φορά κι έκανα delete κατευθείαν.

Η σειρά ήταν γουρλίδικη και στα ζευγαρώματα των ηθοποιών. Ο Τζορτζ (Τζέιμς Ριντ) παντρεύτηκε όντως την ηθοποιό που έπαιζε την Κόνστανς και η Μπρετ (Τζέιν Φράνσις) τον ηθοποιό που έπαιζε τον μεγάλο αδελφό Χάζαρντ, Στάνλει. Ακόμα και η Λέσλι αν Ντάουν (Μάντλεν) ζευγάρωσε μ' έναν τεχνικό (διευθυντή φωτογραφίας ή κάτι τέτοιο).

Ακόμα μία φωτογραφία από τη σειρά.

H "Μάντλεν" τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ και ειναι ακομα μια πολυ εντυπωσιακη γυναικα (για την ηλικια της βεβαιως)

Lesley-AnneDown-C.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η σειρά αυτή ήταν μια από τις αγαπημένες μου και την έγραφα κάθε εβδομάδα σε βιντεοκασέτα.

Στο τελευταίο όμως επεισόδιο είχαμε διακοπή ρεύματος και έτσι δεν μπόρεσα να το γράψω και από τα νεύρα μου που δεν είχα όλη την σειρά μερικούς μήνες αργότερα έσβησα τις κασέτες, μέχρι που πριν 4 χρόνια κυκλοφόρησε σε DVD και την ξαναείδα. Έτσι απέκτησα όλη την σειρά για το αρχείο μου.

Το τελευταίο επεισόδιο το είδα τότε στο σπίτι ενός φίλου μου που το είχε γράψει.

Οι βοριοι και οι νοτιοι ειναι ένα καλό δείγμα μιας υπέροχης, κλασσικής σειράς εποχής του 80', ειχε τα πάντα για να γίνει επιτυχία #) , καλον σκηνοθέτη, λαμπρο καστ ηθοποιών, μοναδικό σενάριο και ως backround εναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο και εναν Πατρικ Σουεζι και εναν Τζειμς Ριντ ;) στις μεγάλες τους ομορφιες!!

απο τις πολυ, πολύ καλά δεμένες σειρες, πετυχε η συνταγη σε όλα μα σε όλα!! και εγω χρειαζομαι ενα φρεσκαρισμα για να την ξαναθυμηθω και να νιωσω την ιδια συγκινηση όπως παιδί!! :cry: εκεινος ο συζυγος της Ματλεν πολυ αγροικος, πως της φερόνταν έτσι, η σκηνη του μαστιγωματος της ήταν συγκλονιστική!! και μετα φευγει μες στα αιματα να βρει τον καλο της!! πρεπει να την ξαναδω!!!!!

Πραγματικα, αξιζει να την ξαναδει κανεις πολλες φορες.

Κι αυτη η Μαντλεν ( Λεσλι Ανν Νταουν ) τι καλλονη!

Οπως λεει και ο Παντζας στο Μαριχουανα Στοπ, οι Αγγλιδες ειναι συνηθως ασχημες, αλλα αμα βγουν ομορφες, ειναι κουκλες!

Ήμουν πολύ μικρός, όταν έβλεπαν οι δικοί μου την σειρά και εγώ που καθόμουν να δω μόνο τις μάχες, νόμιζα πως κάποιες φυλές που λέγονταν βόρειοι και νότιοι πολεμούσαν τους...Αμερικανούς :o ! Άσχετο αλλά μια και το θυμήθηκα...

Οι "Βόρειοι και Νότιοι" είναι ο βασικός λόγος που στενοχωρήθηκα για τον τόσο πρόωρο θάνατο του Πάτρικ Σουέζι :( . Για τους περισσότερους ήταν ο πρωταγωνιστής του "Αόρατου Εραστή" ή του "Dirty Dancing". Για μένα ήταν πάντα ο Όρι Μέιν!!

Δεν ήταν μόνο κούκλος (κι ο Τζέιμς Ριντ ήταν και παραμένει). Ήταν και πολύ καλός ηθοποιός σ' έναν ρόλο που είχε απαιτήσεις (αναπηρία, αλκοολισμός, απελπισμένος έρωτας).

Α!! Και η μόνη ίσως σειρά που μ' έκανε να δεχτώ (σχεδόν) αδιαμαρτύρητα αλλαγή ηθοποιού στον ίδιο ρόλο. Εννοώ τον Μπίλι Χάζαρντ (μικρότερο αδελφό του Τζορτζ) που στον πρώτο κύκλο τον παίζει ένας ξανθούλης με παιδικό πρόσωπο και στον δεύτερο ένας μελαχροινός, πιο ανδρική φιγούρα.

Paspartoo είπε:
Την Κιρστυ Αλλυ πως και δεν την αναφερατε ?

3533757506_7d47e5091a.jpg
Βιρτζίλια Χάζαρντ: Πανέμορφη αλλά αδιάφορη για την ομορφιά της.

Βραχνή φωνή και γατίσια μάτια.

Η ακτιβίστρια και φεμινίστρια αδελφή του Τζορτζ.

Παθιασμένη σε όλα, προλαβαίνει, πριν "καεί" η ίδια, ν' αψηφήσει την κοινωνία, να παντρευτεί μαύρο, να δουλέψει ως νοσοκόμα στον πόλεμο και να σώσει τον Όρι που της έρχεται τραυματίας αποδεικνύοντας την καλά κρυμμένη τρυφερή της πλευρά.

Ηθοποιός διαστάσεων που θα μπορούσε να παίξει σε πολύ πιο αξιόλογες ταινίες από το "Κοίτα ποιος μιλάει".

Για μένα ήταν πάντα ο Όρι Μέιν!!

Δεν ήταν μόνο κούκλος (κι ο Τζέιμς Ριντ ήταν και παραμένει). Ήταν και πολύ καλός ηθοποιός σ' έναν ρόλο που είχε απαιτήσεις (αναπηρία, αλκοολισμός, απελπισμένος έρωτας).

Ορι Μειν δύσκολα καποιος πολυ νεωτερος μας θα ακουσει να γινεται αναφορά για αυτό το όνομα!! σαν χαρακτηρας ο Ορι για μενα ενσάρκωνε πάντα την πιο όμορφη ανδρική πλευρά, που ειχα δει ως τοτε την ανδρεια, την τιμιοτητα και την ανυπέρβλητη καλοσύνη και σιγουρα μας εχει επηρεασει σαν ανδρικο πρότυπο στα μετέπειτα χρόνια!

και μόνο απο αυτο τον ρόλο, θα μπορουσαμε να χαρακτηρισουμε τον Σουεζι πολυ καλό ηθοποιό και αρρηκτα δεμένο με τις παιδικες αναμνήσεις μας #)

Όχι απλά αγαπημένη σειρά, αλλά κάτι παραπάνω! :)

retrofan είπε:
Οι "Βόρειοι και Νότιοι" είναι ο βασικός λόγος που στενοχωρήθηκα για τον τόσο πρόωρο θάνατο του Πάτρικ Σουέζι :( . Για τους περισσότερους ήταν ο πρωταγωνιστής του "Αόρατου Εραστή" ή του "Dirty Dancing". Για μένα ήταν πάντα ο Όρι Μέιν!!
Συμφωνώ! Και για μένα, Orry Main = Patrick Swayze και το αντίστροφο.

retrofan είπε:
Α!! Και η μόνη ίσως σειρά που μ' έκανε να δεχτώ (σχεδόν) αδιαμαρτύρητα αλλαγή ηθοποιού στον ίδιο ρόλο. Εννοώ τον Μπίλι Χάζαρντ (μικρότερο αδελφό του Τζορτζ) που στον πρώτο κύκλο τον παίζει ένας ξανθούλης με παιδικό πρόσωπο και στον δεύτερο ένας μελαχροινός, πιο ανδρική φιγούρα.
Α, εδώ θα διαφωνήσουμε! ;) Όχι και ανεπαίσθητη η αλλαγή!

Ο πρώτος Billy Hazard ("ο ξανθούλης με παιδικό πρόσωπο") ήταν ο Parker Stevenson και ο δεύτερος ("ο μελαχροινός") ήταν ο John Stockwell. Εκτός του ό,τι είναι εντελώς διαφορετικοί οι δύο ηθοποιοί φυσιογνωμικά μεταξύ τους, ο Parker Stevenson είχε και ένα διαφορετικό σύνδεσμο με τη σειρά: ήταν ο τότε σύζυγος (από το 1983, 2 χρόνια πριν γυριστεί το πρώτο μέρος της σειράς) της τηλεοπτικής αδερφής του Virgilia Hazard (ναι, της Kirstie Alley!). Ο Parker Stevenson ήταν εκείνα τα χρόνια πιο γνωστός ηθοποιός από τη σύζυγό του και (υποψιάζομαι) ότι πρέπει να ήταν αυτός που τη συνέστησε στους παραγωγούς για το ρόλο της Virgilia.

Ο Parker Stevenson ήταν ήδη γνωστός στο Αμερικάνικο κοινό από τη σειρά "The Hardy Boys/Nancy Drew Mysteries" (1977-79, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε η πανέμορφη Pamela Sue Martin, η πρώτη Fallon της "ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ"). Έπειτε ο Parker Stevenson συνέχισε την καριέρα του στην πρώτη σεζόν του "Baywatch" και είχε και guest starring ρόλο για κάποια επεισόδια στο "Melrose Place" του Spelling μεταξύ των άλλων.

Με την Kirstie Alley χώρισαν δυστυχώς το 1997. Πολλοί τους χαρακτήριζαν πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι όσο ήταν μαζί...

retrofan είπε:
Βιρτζίλια Χάζαρντ: Πανέμορφη αλλά αδιάφορη για την ομορφιά της. Βραχνή φωνή και γατίσια μάτια.

Η ακτιβίστρια και φεμινίστρια αδελφή του Τζορτζ.

Παθιασμένη σε όλα, προλαβαίνει, πριν "καεί" η ίδια, ν' αψηφήσει την κοινωνία, να παντρευτεί μαύρο, να δουλέψει ως νοσοκόμα στον πόλεμο και να σώσει τον Όρι που της έρχεται τραυματίας αποδεικνύοντας την καλά κρυμμένη τρυφερή της πλευρά.

Ηθοποιός διαστάσεων που θα μπορούσε να παίξει σε πολύ πιο αξιόλογες ταινίες από το "Κοίτα ποιος μιλάει".
Συμφωνώ 100%. Πανέμορφη (ειδικά στη σειρά αυτή), με φωνή βραχνή απίστευτη, τι άλλο να πει κανείς?

Πρόσφατα είδα ένα αφιέρωμα στην καριέρα της και έμαθα ότι μετακόμισε στο Hollywood και στράφηκε στην υποκριτική σε σχετικά "μεγάλη" ηλικία (25 ετών) προκειμένου να αποβάλλει την εξάρτιση της στην κοκαίνη (!!) Αντίθετα από ό,τι κάνει δηλαδή η πλειονότητα των ηθοποιών στο Hollywood!

Ταλεντάρα - με πολύ ευρεία γκάμα υποκριτικής, γεγονός που το απέδειξε περίτρανα με τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά "Το μπαράκι" ("Cheers") από το 1987 και έπειτα, όταν η Shelley Long αποφάσισε να αφήσει τη δημοφιλέστατη κωμική σειρά για να ακολουθήσει κινηματογραφική καριέρα. Και έτσι δόθηκε η ευκαιρία της ζωής της στην Kirstie Alley στο "Cheers" και τα κατάφερε τόσο καλά, που κέρδισε και EMMY και Golden Globe για την ερμηνεία της στη σειρά. Κρίμα που η καριέρα της στον κινηματογράφο δεν ήταν ουσιαστικότερη από την τριλογία του "Look who's talking", κρίμα που εγκατέλειψε τον εαυτό της, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και πάχυνε τόσο πολύ! Τώρα λένε τα νέα ότι προσπαθεί για δεύτερη φορά να χάσει πολλά κιλά με δραστική δίαιτα...

Επειδή όμως... ξέφυγα από το θέμα της πολυαγαπημένης σειράς, να πω ότι για μένα είναι μία από τις κορυφαίες μίνι σειρές που έχουν γυριστεί για την τηλεόραση, με καστ που θα ζήλευε και ταινία-υπερπαραγωγή του Hollywood:

Στους βασικούς ρόλους:

James Read, Patrick Swayze, Lesley-Anne Down, Terri Garber ("Dynasty"), Genie Francis ("General Hospital" και ένα σωρό άλλες σειρές), Kirstie Alley, Parker Stevenson, David Carradine ("Kung Fu"), και άλλοι.

Guest stars οι ηθοποιοί:

Elizabeth Taylor, Gene Kelly, Robert Mitchum, Hal Holbrook, Johnny Cash, Jean Simmons, Robert Guillaume, Lloyd Bridges, Jimmy Stewart, Olivia de Havilland. Επίσης, Linda Evans ("Dynasty") και Morgan Fairchild (με τεράστια καριέρα στην τηλεόραση).

Τέλος, ο Peter O'Toole και ο Billy Dee Williams στο κακό τρίτο μέρος της σειράς.

Τα πρώτα δύο μέρη της σειράς πάντως είναι καταπληκτικά! Η Αμερικάνικη τηλεόραση στα καλύτερά της το 1985-86!

Πίσω
Μπλουζα