Γάμοι Ελλήνων καλλιτεχνών

Ποιος είναι ο μικρός και ποια είναι η μεγάλη?

Δεν θυμάμαι κοινή ταινία Κοντού- Καρέζη, αλλά οι δυο τους συνυπήρξαν για χρόνια στο Εθνικό τη δεκαετία του 50 και φαντάζομαι θα είχαν παίξει μαζί σε κάμποσα έργα.
 
Για να ξερυζώσουν το μαλλί κι οι δυο θα έπρεπε να το ξερριζώσουν.
 
Ο αιδεσιμώτατος μοιάζει να θέλει να παίξει φρίσμπι με τα στέφανα. Ούτε την υπομειδιώσα Τζο ξέρω ούτε τον κυριο Τζο (γι αυτόν έχω μια υποψία αλλά δεν τη λέω γιατί φοβάμαι το κράξιμο αν έχω λάθος).
 
Το επίσημο όνομα είναι "μπουνταλά χαλκά" (θυμάστε τη μανία με "τούρκικες" φράσεις αυτού του είδους?)
 
Μοιάζει να την ανεβάζουν με το στανιό, εντύπωση που ενισχύεται από το ύφος της που δεν θυμίζει νύφη στην ευτυχισμένη της στιγμή.
 
Χάχα άτυχη στιγμή για να την κρατήσεις ως φωτογραφία. Σε ένα καθώς πρέπει άλμπουμ θα την αφήναμε στην άκρη αφού από τα κεντρικά πρόσωπα ενός γάμου είναι η νύφη και εδώ μοιάζει να την πάνε "σηκωτή στην εκκλησία". Γάμος με το ζόρι.
 
ελέφαντα αυτά έχουν κάποια βάση μιας και είναι πάρα πολλές οι λέξεις στα Τουρκικά που μοιάζουν με τις δικές μας. Ο καθηγητής μου των γαλλικών ξέρει πολύ καλά Τουρκικά και τον έχω ρωτήσει. Έτσι το ψυγείο λέγεται στ' αλήθεια buzdolap (το έχω δει και σε κούτα ψυγείου και το έχω επαληθεύσει), το κινητό λέγεται τσεπ τελεφόν και το αυτοκίνητο αραμπάς. το γιουβαρλάκι yuvarlak.
 
Κι η χειροβομβίδα "μπαρούτ κιοφτέ"? Και το βιβλιάριο απόρων κορασίδων "μπατίρ χανούμ τεφτέρ"? Και το προφυλακτικό "τσουτσού φερετζέ"? Πολύ το αμφιβάλλω. Φυσικά έχουμε πάμπολλες εξελληνισμένες τουρκικές λέξεις αλλά μιλάμε για τις αστείες ή λιγότερο αστείες ελληνικές ψευτοτουρκικές. Άλλο buzdolap άλλο "μπανιστίρ ντουλάπ" (τηλεόραση).
 
Πίσω
Μπλουζα