Γεια από την μακρινή Αυστραλία

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Paladin
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καλως μας ήρθες, πως είναι η ζωη στην Αυστραλία; πιο ευκολη από εδώ, ελπίζω, τουλάχιστον οικονομικά

Flag-Pins-Greece-Australia.jpg

Flag-Pins-Greece-Australia.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
Καλως μας ήρθες, πως είναι η ζωη στην Αυστραλία; πιο ευκολη από εδώ, ελπίζω, τουλάχιστον οικονομικά
Καλησπέρα Αριάδνη, συγνώμη που άργησα να απαντήσω.

Η ζωή εδώ γενικά είναι καλύτερη από οικονομική αλλά όχι κοινωνική άποψη. Για παρέες και κοινωνική ζωή η Ελλάδα είναι πολλή καλύτερη.

Θεωρο των εαυτό μου τυχερό που με πήραν οι γονείς μου στην Αυστραλία όταν ειμουν μικρός. Όμως και η Αυστραλία έχει αλλαξη τα τελευταία 20 χρόνια προς το χειρότερο. Έχει γέμιση η χώρα με Ασιάτες, ινδους και μουσουλμάνους. Η κινέζοι ειδικά έχουν αγοραςη το μισό κράτος. Υπάρχει πελώρια ακρίβεια. Το Να αγοράσει νεαρή οικογένεια σπίτι εδώ στο Συδνευ, χρειάζεται πάνω από 600,000 εύρο. Μόνιμες δουλειές βρίσκει κάποιος πιο σπάνια. Πολλές δουλειές είναι μόνο προσωρινές.

Πάντως καπος τα βγάζουμε πέρα. Ευτηχως η σύζυγος έχει μόνιμη δουλειά, εγώ έχω 2 δουλειές προσωρινές και δουλεύω Σάββατο και Κυριακή, και απογεύματα μέχρι της 8. Μένουμε σε δικό μας σπίτι σε ωραία περιοχή με πράσινο και πάρκα. Το ψυγείο είναι πάντα γεματο και πιστεύωπιστεύω τα παιδιά μας θα έχουν καλύτερο μέλλον εδώ παρά σε καμία άλλη χώρα.

δυστηχος οι παιδική μου φίλοι στην Ελλάδα περνάνε παρά πολλή δύσκολες στιγμές.....

Κοιτα να δεις συμπτωση....Προχθες ειχα μια αναλαφρη κουβεντα με τον αντρα μου και λεγαμε μεταξυ αστειου και σοβαρου, που θα θελαμε να ζουσαμε αν δε ζουσαμε στην Ελλαδα. Εγω διαλεξα πριγκιπατο του Μονακο και Αυστραλια. :)

Καλως μας ηρθες!

Βιβη δεν θα σκεφτομουν τιποτα αλλο για σενα περα απο το Πριγκιπατο ;)

Παντα ειχα στο μυαλο μου την Αυστραλια σαν μια επικινδυνη χωρα. Σε αυτο μαλλον φταιει το National Geographic :)

Περπατας ξυπολητος στη παραλια- πατας δηλητηριωδες κυχυλι - πεθανες

Πας για μπανιο - σε τρωει καρχαριας -πεθανες

Κανεις σερφ - σε κεντρωνει ενα stingray - πεθανες

Κανεις πικνικ - σε δαγκωνει ενα Taipan φιδι - πεθανες

Κοιμασαι στην αιωρα - σε τσιμπαει μια Atrax robustus - πεθανες

κτλ χαχαχαχαχα

Καλως ηρθες φιλε Paladin!

Η πλακα ειναι οτι αυτη τη στιγμη το National Geographic Wild εχει ντοκυμνατερ για τα Θανασιμα Ζωα της Αυστραλιας χαχαχαχαχα

Το ντοκυμαντέρ με μια αράχνη που δάγκωσε κάποιον και κόντεψε να πεθάνει...το είχε στην καλωδιακή. :)

johnny19818 είπε:
Το ντοκυμαντέρ με μια αράχνη που δάγκωσε κάποιον και κόντεψε να πεθάνει...το είχε στην καλωδιακή. :)
the Sydney funnel web spider είναι η πιο επικίνδυνη στο κόσμο. Ευτυχώς τόσα χρόνια που μένω εδώ δεν έχω δει ούτε μια.

προχθες ένας ψαράς στη βόρεια Αυστραλία, πήγε να ξεβγαλη τα χέρια του στο πλάι της βαρκας του, μέσα στο ποτάμι. Τον άρπαξε κροκόδειλος μπροστά στην οικογένεια του, τον τράβηξε μέσα στο νερό, και ξαφανιστικε....

Παντός φίλοι που μας έχουν επισκέυτη, όλοι μας λένε πως δεν θα μπορούσαν να μείνουν εδώ λόγο ελλείψεις κοινωνικής ζωής.

Παντως περα απο την πλακα, ειναι απο τα λιγα μερη που δεν εχει ακουμπησει ιδιαιτερα η κριση.

Επισης οι Αυστραλεζες ειναι ψηλα στις προτιμησεις μου :)

Η σύζυγος μου έχει ελληνική και ελληνοκυπριακή καταγωγή.

οι γνήσιες Αυστραλέζες είναι όμορφες αλλά πολλή φεμινίστριες και όχι πολλή καλές νοικοκυρές. Εχουν και μεγάλο πρόβλημα με το πιοτό.

Οι πιο πολλή έλληνες που της παντρέουν χωριζουν και τα χάνουν ολλα αφού ο νόμος εδώ είναι προς των γυναικών.

συγνομη για τα δυσάρεστα νέα.....

Οι Αυστραλοί έχουν την ίδια αγάπη για το ρετρό όπως εμείς; Υπάρχει αντίστοιχο forum εκεί σαν αυτό εδώ;

Paladin είπε:
Η σύζυγος μου έχει ελληνική και ελληνοκυπριακή καταγωγή.
οι γνήσιες Αυστραλέζες είναι όμορφες αλλά πολλή φεμινίστριες και όχι πολλή καλές νοικοκυρές. Εχουν και μεγάλο πρόβλημα με το πιοτό.

Οι πιο πολλή έλληνες που της παντρέουν χωριζουν και τα χάνουν ολλα αφού ο νόμος εδώ είναι προς των γυναικών.

συγνομη για τα δυσάρεστα νέα.....
Σαν να διαβάζω για το UK με όλα αυτά που λες για την Αυστραλία Paladin! Τελικά αυτές οι χώρες μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Παιδια αληθεια η ελλαδα είναι πιο κοινωνικη χωρα; αν είναι ετσι πατριδα και ξανα πατριδα ;)

Wally είπε:
Επισης οι Αυστραλεζες ειναι ψηλα στις προτιμησεις μου
Wally, δυο πραγματα σου ευχομαι ολοψυχα:

Η να μη διαβασει ποτε αυτο το σχολιο η κυρια Wally, η να ειναι οπωσδηποτε Αυστραλεζα! :D

johnny19818 είπε:
Οι Αυστραλοί έχουν την ίδια αγάπη για το ρετρό όπως εμείς; Υπάρχει αντίστοιχο forum εκεί σαν αυτό εδώ;
Για forum δεν ξέρω. Γενικά δεν βλέπω τόσο αγάπη για ρετρό. Μεταξύ φίλους μιλάμε για της παλιές καλές μέρες και πως έχη αλλαξη η κατάσταση προς τα χειρότερα.

Στην τηλεοραση βαζουν κάπου κάπου παλιές σειρές Family Ties, Growing Pains, wonder years.

Άρχισε και το meet the goldbergs που έχει setting στα 80s.

bambinella 100 είπε:
Wally, δυο πραγματα σου ευχομαι ολοψυχα:Η να μη διαβασει ποτε αυτο το σχολιο η κυρια Wally, η να ειναι οπωσδηποτε Αυστραλεζα! :D
Η κυρια Wally δεν μπαινει ποτε στο φορουμ. Το μισει περισσοτερο απο τον μεγαλυτερο hater που εγινε ban εδω μεσα.

Εχει και εμφυτη αποστροφη για οτι ρετρο.

Αρα εδω ειναι ο πιο ασφαλης τοπος για να λεω εξυπναδες χαχαχαχα

Δεν θα μπορουσα να συμφωνισω πιο πολυ σε αυτα που λεει ο φιλος μας ο paladin απο την μακρινη αυστραλια.Εχω περασει καποιο διαστημα της ζωης μου με αυστραλεζα η οποια ονομαζοταν ''Ζαρα'' και ηταν απο μια πολη που ονομαζεται ''Γολοκογκ'' η καπως ετσι ετσι τελως παντων την ελεγε απλα με εμεινε και το θυμαμαι γιατι ειχε παραξενο ονομα.Γυναικαρα με τα ολα της αλλα απο νοικοκυροσυνη δεν το κατηχε το αντικειμενο και συν ολων τον αλλον βαζαμε και κοντρες ποιος απο τους δυο θα πιει της περισσοτερες μπυρες :D Φυσικα την εποχη που την νγωριζα το μονο που δεν με ενοιαζε ηταν η νοικοκυροσυνη της αλλα γενικοτερα δεν υπηρχε περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να παντρευομουνα μια σαν και αυτη αν το σκεφτομουνα ποτε.Κατα τα αλλα ομως Γ-Υ-Ν-Α-Ι-Κ-Α-Ρ-Α και τα πολλα λογια ειναι περιττα ;)

Πίσω
Μπλουζα