Γιάννης Μαρής: Βιβλιογραφία

Καλη ειναι και η κυρα της νυκτας αλλα ολιγον προβλεψιμη ως προς την υποθεση! Νομιζω πως το " μεχρι το τελος του δρομου" πρεπει να' ναι ακομα πιο καλο
 
13882148_1669069286746869_8088602590345873899_n.jpg


η δικη μου συλλογή από Μαρή , επίσης θα σου πω wally, τι λέει και το ''ως το τέλος του δρόμου'' το αναμένω
 
Τι τώρα άρχισαν και φώτο από συλλογές βιβλίων;

Πρέπει να τα συγκεντρώσω από εκεί που είναι σκόρπια και θα επανέλθω!
 
Αγαπας μαρη, βλεπω ξερεις πως εχουν βγει καινουρια του απο την αγρα!
 
Καλο πολυ καλο το τελος του δρομου με μια πλοκη χωρις φονους και μυστηρια! Αυτο να το πούμε , ξεχωριστό όμως για πολλούς λόγους καθως ο Μαρης βλέπει με συμπαθεια μια πεταλουδιτσα της νυκτας που πληρωνουν τον ερωτα της οι πλουσιοι τ ων Αθηνων
 
Αυτή η διαφήμιση θυμίζει πολύ τα βιβλία του Μαρή και στέκια της εποχής εκείνης , ζόναρς , φλοκά, τέννις κτλ. έχει την αθηναική φιλοσοφία ζωής για την οποία έγραψε! Και μια δεύτερη φώτο με την ρετρό Μύκονος και ένα ζιγκολό πολυτελείας από καλή Αθηναικη οικογένεια που κατασπάλησε τα χρήματα του πατέρα του και καταφτάνει στο νησί για ερωτικές μπίζνες και άλλες βρωμοδουλειές μόνο που του την φέρνουν άσχημα στο τέλος και από θύτης, γίνεται θύμα
 
Ή περιπέτεια στο άγιο όρος αξίζει να το παραγγελω  , να το αγοράσω το χει διαβάσει κανείς;  Επίσης δεν έχω διαβάσει την περιπτώσεις Χ και τις υποψίες ποιο λέτε να πάρω σε αυτά τα τρία έχει διαθεσιμοτητα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mε σειρα προτεραιοτητας θα εβαζα πρωτο την περιπετεια στο αγιο ορος δευτερο την περιπτωσις Χ και τριτο της υποψιες.Η περιπετεια στο μοναστηρι και περιπτωσις Χ κατα την γνωμη μου εχουν περισσοτερο μυστηριο και προσωπικα τα θεωρω καλητερα.Αν επρεπε να διαλεξω ενα απο αυτα τα 3 θα επερνα την περιπετεια στο μοναστηρι.
 
Ή περιπέτεια στο άγιο όρος λοιπόν ε;; Πάω να το παραγγελω !! Διαβάζω και περίληψη...
 
H Περιπτωσις Χ ειναι κατακλεμμενη απο το Η κυρια εξαφανιζεται, του Χιτσκοκ, και απο το επεισοδιο Into thin air, απο τη σειρα Alfred Hitchcock presents, με πρωταγωνιστρια την κορη του, Πατριτσια.

Υπαρχει επισης ταινια του 1950 με την Τζιν Σιμονς που λεγεται So long at the fair και ειναι ακομα πιο ομοια με το Περιπτωσις Χ. Σχεδον καρμπον.

Ειναι κατι που δυστυχως και πολυ κακως εκανε συχνα ο Μαρης: Εβλεπε μια ξενη ταινια μυστηριου και υστερα απο λιγο καιρο εγραφε βιβλιο με την υποθεση της ελαφρως αλλαγμενη και προσαρμοσμενη στα ελληνικα δεδομενα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Bambi έχω καταλάβει πια πόσο έχει επηρεαστεί ο Μαρης από τον Χιτσκοκ μετα απο κάποιες ταινίες του μετρ που είδα! Αλήθεια διαβάσεις κάνα δικό του από τα νεα που κυκλοφορούν από την Άγρα; Εσυ μπιλυ; Είναι αρκετά πλέον με καλύτερο νομίζω τον 13 επιβάτη, τα χέρια της αφροδιτης κτλ.

Α, σήμερα έχει ή ερτ τον άνθρωπο του τρένου, εξαντλημένο πια από αντλαντις όπως και το "μυστικό του άσπρου βράχου" ένα από τα καλύτερα του ! Παρήγγειλα την περιπέτεια...φτου μόλις είδα πως το εν λόγω βιβλίο υπάρχει στην βιβλιοθήκη μου!! Αχχχ., Δεν έχω το νου μου..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακυρωσε την παραγγελια οσο μπορεις πιο γρηγορα! Οχι, Αριαδνη, απο Αγρα δεν εχω διαβασει τιποτα ακομα. Απο Ατλαντις ομως εχω ολη τη βιβλιογραφια του Μαρη.
 
Το απογευμα κιολας, απο αγρα εχω τα πιο πολλα, ειναι κριμα που δεν μπορουμε να ανταλλαξουμε βιβλια, αν αρχισεις διαλεξε τον 13 επιβατη, μυστηριο και Μαρης στα καλυτερα του! Αυτό το βιβλίο  του Μαρη μου θυμίζει το φετινό καλοκαιρι

IMG_20180726_160713.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευτυχώς κατάφερα και άλλαξαν και την παραγγελία! Δεν ήρθε ακόμα το βιβλίο. Οπότε περιμένω και την περίπτωση Χ τώρα το ρετρό του Μαρη με τους ολυμπιακούς αγωνες! Και που να την έχω και αυτήν την ιστορια αλλά πιστεύω πως όχι.

Βρήκα και τον αυτόπτη μάρτυρα με τον φίλο του Μπεκα τον Μακρη και την ύποπτη αυτοκτονία ενός δημοσιογράφου, είναι οι τίτλοι τοσοιιι πολλοί πού ξεχναω ποια έχω διαβάσει και ποια όχι.

Βλέπω πως ούτε το κουαρτέτο του Μαρη δεν έχω διαβάσει και έχει σχέση με την Υδρα και έχει μυστήριο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στον "αυτόπτη μάρτυρα "ο φίλος του Μπεκα, Μακρης, δημοσιογράφος της πρωινής, λαμβάνει δράση και κάνει τον ντετέκτιβ, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει ο Μαρης στα βιβλία του.

Ο Μπεκας ζητούσε μόνο συμβουλές από τον Μακρη αν δεν με γελά ή μνήμη μου, τέτοια δράση μοναχος του δεν είχε αναλάβει αλλη φορα,τόσες πρωτοβουλίες μόνος του, εξ ολοκληρου να φέρει μία δύσκολη αστυνομική  υπόθεση σε περας."Αυτόπτης μάρτυρας" λέγεται το βιβλίο αν και υπάρχουν τρεις αυτόπτες μαρτυρες στην υπόθεση...
 
Δεν μου πολυαρεσε ή περιπτώσεις Χ , αντίθετα ή δεύτερη ιστορία όπου ένας εργολάβος οικοδομών βρίσκει ένα γυναικείο πορτοφόλι με ένα σημειωμα μέσα για την Βαρκιζα όπου θα λάβει μέρος ένα ραντεβου, παρουσιάζει ενδιαφέρον μεγάλο.
 
Παιδιά το " έγκλημα στην Υδρα" έχει μία προχω πρωτοτυπία για έργο του Μαρη και της εποχής εκεινης .Περιγράφει  ξεκάθαρα για πρώτη φορά ομοφυλοφιλικό έρωτα μεταξύ δύο γυναικών της Κιττυς και της Μαιρης, εγώ δεν ξανά διάβασα κάτι τέτοιο στον Μαρη. Το λέω μόνο και μόνο γιατί έτσι είχε αποδοθεί στο ηχητικό και στην τιβι και έλεγα αποκλείεται.

IMG_20181001_155207.jpg
 
Έχει βγει το " φεστιβάλ του θανάτου" απο την Άγρα  παιδιά το έχω αγοράσει , ή πρώτη ιστορία με το ναυπλιο και την επιδαυρο είναι καλη , Μαρης κλασσικός και ή τελευταία με τον εκβιασμό, δεν είναι άσχημη. Οι αλλες δύο μετριες πολύ.
 
Την σειρα οι ιστοριες του αστυνομου μπεκα οχι μονο την θεωρω απο της καλυτερες της ελληνικης τηλεορασης αλλα την λατρευω και την εχω δει ενα σωρο φορες.Παρολα αυτα ομως με εχει κανει ενα μεγαλο κακο και αυτο ειναι πως δεν μπορω με τιποτα να διαβασω τα βιβλια του μαρη που σχετιζονται με τα επεισοδια της σειρας και αυτο το εχω γενικοτερα οχι μονο μαυτη την σειρα.Δηλαδη να διαβασω πρωτα ενα βιβλιο και μετα να δω την σειρα/ταινια που ειναι βασισμενη σε αυτο δεν εχω προβλημα αλλα να γινει το αντιθετο δεν μπορω με τιποτα.

Γιαυτο λοιπον θελω την βοηθεια σας οποιος εχει την ορεξη φυσικα να το κανει και να ποσταρει τα βιβλια του μαρη που δεν σχετιζονται με τα επεισοδια της σειρας ωστε να ψαξω και να αγορασω αυτα τα βιβλια για να τα διαβασω και να τα απολαυσω αν και καποια λιγα τα εχω διαβασει κυριως σε ebooks.Ο λογος που ζηταω την βοηθεια σας ειναι γιατι δεν γνωριζω τα παντα οσον αφορα τον μαρη και εδω μεσα στο forum υπαρχουν μελη που γνωριζουν πολυ περισσοτερα απο μενα για τον μαρη τα βιβλια του κλπ.
 
Πίσω
Μπλουζα