Γιατί δεν εργάζομαι σε τεχνική υποστήριξη!!!

Imgema είπε:
Εμένα οι δικοί μου γνωστοί και "φίλοι" ξέρουν ότι τους έχω καταλάβει πως με θυμούνται μόνο όταν τους χαλάει ο υπολογιστής. Γι αυτό όταν με παίρνουν τηλέφωνο αρχίζουν τα τυπικά. "Έλα ρε, τι νέα?" "καλά είσαι?" "χαθήκαμε" "κανένα νέο?" (με ρωτούν για νέα 2-3 φορές) "η μάνα σου καλά?" "ο πατέρας σου?".... οπότε μετά από όλα αυτά περνούν στο ψητό αλλά σιγά σιγά... "Ήθελα να σου στείλω και στο facebook" (τι ακριβώς δεν μου λέει). "Αλλά προσπαθώ να μπω και μου βγάζει κάτι μηνύματα...." Οπα εδώ είμαστε! Την συνέχεια την γνωρίζετε.
Και μένα με εκνευρίζει αφάνταστα αυτό το πράγμα. Εγώ πάντως τους το λέω! "Τί έγινε και μας θυμήθηκες? Πάλι δεν λειτουργεί ο υπολογιστής?"
 
Kambia είπε:
Εγώ πάντως τους το λέω! "Τί έγινε και μας θυμήθηκες? Πάλι δεν λειτουργεί ο υπολογιστής?"
Εγώ τώρα πια τους λέω κατευθείαν "Τι πρόβλημα έχει?" Ούτε καν τους λέω την λέξη υπολογιστής, να δω αν τσιμπήσουν και αποκαλυφθούν :D
 
Απίστευτη γυφτιά! Να εξαφανίζονται και να σε θυμούνται μόνο όταν χαλάσει κάτι. Αει συ χτιρ! (έτσι γράφεται αυτό; )
 
Υπάρχει και ή άλλη "πλευρά"

Πρίν λίγο καιρό καλώ τον πάροχό μου για να τους πώ οτι το router έχει καεί και θέλω να μου στείλουν άλλο.

-Κοπέλα στο call-center: Πως μπορώ να σας βοηθήσω?

-Εγώ: Θα ήθελα να δηλώσω βλάβη του router διότι έχει καεί και θελω να μου στείλετε άλλο.

-Κοπέλα: Έχετε αλλάξει πρίζα στο router?

-Εγώ: Όχι εκεί που δούλευε μια χαρά σταμάτησε να δουλεύει και δεν έχω αλλάξει πρίζα.

-Κοπέλα: Έχει κάποιο φίλτρο πάνω το καλώδιο του τηλεφώνου?

-Χριστιανή μου τεχνικός είμαι και σου λέω κάηκε, πως το λένε ούτε λαμπάκι ανάβει ούτε τίποτα! Να μου στείλετε ενα άλλο!!!

Βάζουν και κάτι στειλιάρια στα call-center μερικές φορές....
 
nemesis1300 είπε:
Υπάρχει και ή άλλη "πλευρά" Πρίν λίγο καιρό καλώ τον πάροχό μου για να τους πώ οτι το router έχει καεί και θέλω να μου στείλουν άλλο.

-Κοπέλα στο call-center: Πως μπορώ να σας βοηθήσω?

-Εγώ: Θα ήθελα να δηλώσω βλάβη του router διότι έχει καεί και θελω να μου στείλετε άλλο.

-Κοπέλα: Έχετε αλλάξει πρίζα στο router?

-Εγώ: Όχι εκεί που δούλευε μια χαρά σταμάτησε να δουλεύει και δεν έχω αλλάξει πρίζα.

-Κοπέλα: Έχει κάποιο φίλτρο πάνω το καλώδιο του τηλεφώνου?

-Χριστιανή μου τεχνικός είμαι και σου λέω κάηκε, πως το λένε ούτε λαμπάκι ανάβει ούτε τίποτα! Να μου στείλετε ενα άλλο!!!

Βάζουν και κάτι στειλιάρια στα call-center μερικές φορές....
Πολλές εταιρείες, για να μειώσουν το κόστος, δεν έχουν τεχνικούς στις γραμμές τεχνικής υποστήριξης αλλά απλούς υπαλλήλους.

Σε αυτούς έχουν δώσει στάνταρ ερωτηματολόγια , με τις ερωτήσεις και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν με κάθε πελάτη...

Είναι λίγο εκνευριστικό όταν πραγματικά εσύ που έχεις πάρει τηλ. ξέρεις 5-6 πραγματάκια, αλλά όταν έχεις να κάνεις με "στούρνους" πελάτες, βολεύει...

Ο agent από την άλλη, δεν μπορεί να γνωρίζει, αν αυτός που είναι στην άλλη πλευρά της γραμμής, είναι γνώστης του αντικειμένου, ή αν είναι από τους τύπους που όταν παίρνουν υπολογιστή, παραγγέλνουν και κουρτίνες, για να στολίσουν τα "windows"... οπότε τους αντιμετωπίζουν όλους με τον ίδιο τρόπο.
 
Αντε οι πληοψηφια εδω μεσα ειναι η δουλεια σας η τελως παντων εχετε παρα πολλες γνωσεις απο αυτα τα αντικειμενα του διαβολου τους υπολογιστες :D Εγω που δεν ειναι η δουλεια μου και που ξερω αντε να κανω κανενα φορματ να αλαζω καμια καρτα καμια ψηκτρα κανεναν επεξεργαστη και κανεναν ανεμιστηρα τι φταιω να με πρηζουν φιλοι και γνωστοι για τα προβληματα των υπολογιστων τους ωστε να μη δωσουν κανενα ευρω.Φυσικα εγω δεν χαμπαριαζω απο φιλους η γνωστους και μολις περνουν κανενα τηλεφωνο ακουνε της χριστοπαναγιες τους και δεν τολμανε να ξαναπαρουν.

Ωσον αφορα στην τεχνικη υπστηριξη την τηλεφωνικη εμενα με την δηνει το εξης και με γυρνανε τα μυαλα.Περνω πχ γιατι εχω προβλημα με το ιντερνετ και δεν ειναι κατι απλο που απλα χρειαζεται να το κανω reset και να ξαναβαλω τους κωδικους της ρυθμισεις κτλ αλλα ειναι κατι πολυπλοκο που φυσικα και δεν ξερω να το φτιαξω.Περνω τηλεφωνο εξηγω το προβλημα και αφου με κανουν ενα σωρο ασχετες ερωτησεις που δεν βοηθανε στο προβλημα μου με λεει ο τυπος η η τυπισα πατα το 2 πχ να συνδεθης με εναν αλλο συναδελφο.Αφου ουτε μαυτον βρισκω ακρη με λεει περιμενε λιγο ακουω κανενα τεαρτο την απαισια μουσικη που βαζουν οποτε ξαναεμφανιζεται καινουριος που κατα την διαρκεια της κουβεντας φαινεται οτι ξερει την δουλεια του και με βοηθαει πραγματικα.Σε καποια φαση με λεει πατα το ταδε νουμερο για να συνδεθεις με τους υπευθηνους για της γραμμες γιατι νομιζω οτι κατι τρεχει με την γραμμη σου.Τελικα αφου ξανακανω την διαδηκασια και μιλαω γιαυτους με της γραμμες και με δεινουν καποιες οδηγιες περνω ξανα τηλεφωνο ωστε να τελειωσω την κουβεντα μου με τον ανθρωπο που μιλουσα πιο πριν και με εξηπηρετησε αψογα.Φυσικα ειναι πιο ευκολο να κερδισω το τζοκερ παρα να πετυχω ξανα τον ιδιο ανθρωπο και με βγαινουν αλλοι ασχετοι με το θεμα και ξανα απο την αρχη μεχρι που τα περνω γεινεται χαμος και το κλεινω.Ρε δεν ζηταμε πολλα το καταλαβαινω οτι αυτος ο ανθρωπος μπορει να μιλουσε με καποιον αλλον πελατη που ειχε προβλημα αλλα καντε κατι ωστε να μιλαει ο ιδιος με τον πελατη και οχι μολις ξεκινησει να λυνεται το προβλημα να βγαινει αλλος και ξανα ολα απο την αρχη.Αυτο οταν γεινεται με γυρνανε τα μυαλα.

Εκει που εριξα ομως τρελο γελιο σε εναν φιλο μου ηταν οταν επερνε τηλεφωνο για να κανει συνδεση ιντερνετ.Αυτος ο φιλος μου εχουν ενα εξοχικο στο βουνο σε κατι κατσαβραχα που δεν εχει γραμμες ειναι αδυνατων να βαλει καποιος ιντερνετ.Καθε φορα που περνει τηλεφωνο ομως του ελεγαν οτι το προβλημα λυθηκε και μπορει να εχει ιντερνετ και ολα καλα.Σε λιγες μερες λοιπον καταφθανει το ρουτερ αλλα οπως ειναι φυσικο ιντερνετ γιοκ.Περνει λοιπον την επομενη μερα και πραγματικα του λενε οτι δεν μπορει να εχει ιντερνετ.Μετα απο 1 μηνα ξανακανει την ιδια διαδηκασια και στελνουν και αλλο ρουτερ και ξανα απο την αρχη ολα.Για να μην τα πολυλογω αυτη την διαδηκασια την εκανε 8 φορες και εχουμε και οι δυο απο 4 ολοκαινουργια ρουτερ καβαντζα :D
 
O Τζάμπας αποκαλύφτηκε! Είναι ο metalcandyman! :p

Τελικά δηλώνεις όπως στο στρατό: "Δεν ξέρω τίποτε, δεν γνωρίζω τίποτε εκτός από την ΠΑΟΚάρα" και άσε τον άλλο να λέει τα δικά του.

Router; Τι είναι αυτό; Νέο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά;
 
Ετσι ειναι γιωργαρε.Αλα ρε φιλε ποσο βλακες πρεπει να ειναι για να κανουν την ιδια βλακεια(για να μην πω τιποτα πιο χοντρο)8 φορες :D θα το κανουμε αλλα 2 φορες για να εχουμε απο 5 ρουτερ καβαντζα :D
 
Ρε συ πες μου από ποια εταιρεία είναι να πάρω για το τροχόσπιτο που έχω στη Καλαμάτα. Όχι τηλέφωνο, ρεύμα, ούτε αρκούδες δεν έχει εκεί!
 
Πίσω
Μπλουζα