Γιατί δεν εργάζομαι σε τεχνική υποστήριξη!!!

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
208
http://www.youtube.com/watch?v=E3FhJocDLKg&feature=player_embedded#!

Σε άλλο νημάτιο, το είχα πει.

Οι mainstreamers είναι τόσο ηλίθιοι που είναι τουλάχιστον βασανιστικό να ασχολείσαι με τεχνική υποστήριξη σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σήμερα.

Προσέξτε πολύ καλά το εν λόγω βίντεο και θα καταλάβετε τι γίνεται. Μάλιστα η τύπισσα που ακούγεται στο βίντεο είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει.

Οι περισσότεροι mainstreamers (τους έχω αποκαλέσει πανκλικάκηδες μια και κάνουν κλικ σε οτιδήποτε) έχουν σαν home page το google. Αν κάτι αλλάξει, αν τολμήσεις να τους βγάλεις από home page το google τα χάνουν και μέχρι που θα σε πάρουν να σε βρίσουν. Στο συγκεκριμένο βίντεο, τουλάχιστον, η τύπισσα είναι ευγενική, δεν τα χώνει σε αυτόν που μιλάει στο τηλέφωνο.

Παλιότερα, πρόσφερα κάποια βοήθεια σε μερικούς γνωστούς, χωρίς να απαιτώ χρήματα. Αλλά όταν το κινητό σου χτυπάει 4 τα χαράματα από συγκενή που του "κόλλησε ο υπολογιστής" ή "δεν του έκανες καλή δουλειά" επειδή μπήκε σε τσοντοσελίδες με χρέωση και πάτησε "κλικ" στα πάντα, αποφασίζεις να φορέσεις μια μπλούζα που λέει "NO, I WILL NOT FIX YOUR COMPUTER" .

To κερασάκι στην τούρτα ήρθε πριν από δυο μέρες όταν έφτιαξα ένα κατεβαστήρι για τον κουμπάρο μας. Ήθελε το απόλυτα αθόρυβο μηχάνημα. Όταν το πήρε στο σπίτι τηλεφωνεί και μου λέει το επικό: "Καλά τώρα νομίζεις ότι μου έστησες μηχάνημα; Δεν ξεκινάει"

Όταν του είπα να το φέρει από εδώ, είδα ένα κουτί στραβωμένο, όταν τον ρώτησα τι έγινε μου απάντησε "μου έπεσε από τη σκάλα και κατέβηκε δυο ορόφους......"

NO COMMENT. Από σήμερα, δεν ξέρω να βάλω USB mouse σε υποδοχή.

Με αφορμή όλα αυτά, καταθέστε και τυχόν δικές σας εμπειρίες.....
 
:animlaugh: :animlaugh: :animlaugh:

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν θεωρώ έγκλημα το να μην γνωρίζει κάποιος βασικές γνώσεις υπολογιστών. Υπάρχουν δισεκατομμύρια πράγματα σε αυτόν τον κόσμο για τα οποία δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Πέραν του να το οδηγώ, δεν ξέρω να κάνω τίποτε άλλο σε ένα αυτοκίνητο ενώ έφτασα τα 35 κι ακόμα δεν σκαμπάζω γρι από το τι γίνεται σε ένα χρηματιστήριο.

Όμως έχει τεράστια σημασία για μένα η συμπεριφορά του ανθρώπου που επιχειρείς να βοηθήσεις, και η θέληση που έχει να ακούσει εσένα που όπως και να'χει, δυο πραγματάκια παραπάνω τα κατέχεις.

Το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του δεν με πολυαπασχολεί. Ξέρω ότι οι περισσότεροι υπολογιστές φίλων που έχω σετάρει μέσα σε μια εβδομάδα θέλουν format παρά τα σεμινάρια που τους έκανα για το τι να αποφεύγουν. Στο βαθμό που δεν ρίχνουν σε μένα το φταίξιμο δεν με πειράζει, άλλωστε είναι ένας τρόπος κι αυτός να πάθεις και να μάθεις.

Εκεί που δεν σηκώνω κουβέντα είναι στο γραφείο. Εκεί αν δεν μου αποδείξει κάποιος ότι με τον δικό του τρόπο η δουλειά γίνεται πιο σωστά και πιο γρήγορα, δέχομαι την ύπαρξη μοναχά δύο τρόπων:

1) Του δικού μου

2) Του λάθος

Κλασσικό παράδειγμα μια γραμματέας που είχαμε παλιά στη δουλειά. Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό είναι πχ το να πάω από πάνω της να της ζητήσω να μου ανοίξει ένα αρχείο (έστω 6.doc) από την τάδε τοποθεσία του δικτύου για να της δείξω κάτι. Ακολουθεί την παρακάτω διαδικασία:

-Minimize το site του Κοσμοπόλιταν

-Minimize το site της Μαντάμ Φιγκαρό

-Minimize το MSN chat με τον hotstud69

-3 λεπτά αναζήτηση σε ένα χαώδες desktop για να βρει το "My Computer"

-Άνοιγμα του "My Computer"

-Κλείσιμο του "My Computer"

-Άνοιγμα του "My Network Places"

-Άνοιγμα του πρώτου φακέλου

-Άνοιγμα του δεύτερου φακέλου

....

-Άνοιγμα του αρχείου 7.doc

-Μπινελίκι στο "ρημάδι που πατάει ότι θέλει" (μάλλον φταίει το νύχι των 5'' που πάει να πατήσει x και βρίσκει το w)

-Κλείσιμο του αρχείου 7.doc

-Άνοιγμα του αρχείου 6.doc

Τέλος πάντων αφού έχει χαθεί κανά τέταρτο έτσι, της δείχνω αυτό που θέλω, κλείνει τα πάντα και της ζητάω αυτή τη φορά να μου ανοίξει το 8.doc από την ίδια τοποθεσία.

-Minimize το site του Κοσμοπόλιταν

-Minimize το site της Μαντάμ Φιγκαρό

-Minimize το MSN chat με τον hotstud69

....

Το "ανοίγει την μεγάλη τσάντα, βγάζει το μικρό τσαντάκι" το θυμάστε;

Σε αυτό το σημείο λοιπόν της εξηγώ ότι δεν χρειάζεται να κάνει minimize όλα τα παράθυρα ένα ένα, ότι με Windows+D εμφανίζεται το desktop και ακόμα καλύτερα με Windows+E ο Windows Explorer στον οποίο μπορεί να βάλει shortcuts τους φακέλους που επισκέπτεται 300 φορές τη μέρα ώστε να κερδίζει χρόνο (δεν τόλμησα καν να της αναφέρω το Directory Opus που χρησιμοποιώ εγώ).

Με καρφώνει με το βλέμμα της, ύφος του στυλ "μη με ζορίζεις πολύ γιατί σηκώνομαι και φεύγω" και απάντηση με τσιριχτή φωνή "Ο καθένας δουλεύει με τον τρόπο που τον βολεύει"!

You get my point...
 
Άσε τι έχω τραβήξει κι εγω με το θέμα.... Το χειρότερο είναι ότι πολλοι γνωστοί μου έχουν πια συμπληρώσει 5-6 χρόνια χρήσης υπολογιστή και ακόμα δεν σκαμπάζουν. Με παιρνουν τηλεφωνο και με ρωτάνε γιατί άλλαξε το homepage, γιατί κολλαει το τάδε βίντεο, γιατί δεν παίζει το τάδε παιχνίδι (πχ το GTA4 σε celeron 2.8 με windows XP χωρίς service pack 3), πώς φτιαχνω e-mail.... ουτε να φτιαξουν account στα site που θέλουν δεν μπορούν. Ο αλλος, 5 χρόνια χρήστης υπολογιστή, μου φερνει παιχνίδια σε δισκέτα (ναι, τις συντομευσεις).... Ο δίπλα δεν έχει ήχο... ε, λογικό είναι να μην έχεις ήχο όταν αλλάζεις κάρτα ήχου και δεν αλλάζεις drivers....

Το κορυφαιο ήταν (κρατηθήτε, εχει πολύ γελιο) οταν ενας μου ειπε οτι σερνονται τα video στο youtube και οτι φταιει η καρτα γραφικών που του έδωσα (εβγαλε και πόρισμα) και οταν πήγα να το δω, δεν πίστευα αυτό που μου συνέβαινε.... τα videos που προσπαθούσε να δει ήταν stop motion videos! (αυτά που μοιαζουν με slide shows).

Τελικά η λύση είναι να μην βοηθαμε. Να το ψαχνουν και λίγο μόνοι τους το θεμα. Κι εγώ αργά ασχοληθηκα με PCs, στα 17 μου, πριν 13 χρόνια. Kι εγώ άσχετος είμουν, με κονσόλες ασχολιομουν. Αλλά ότι έμαθα, το έμαθα μόνος μου γιατί δεν υπήρχε τότε κανενας γνωστός μου που να ξέρει για να με βοηθήσει, εκτός από εναν στην αρχή που μου έδειξε πως να βάζω παιχνίδια και emulators. Πραγματικά, άμα το ψαξεις μόνος σου το θέμα, μαθαίνεις καλύτερα γιατί κατανοεις τον τρόπο που λειτουργει ο υπολογιστης, τα προγράμματα και το λειτουργικό συστημα. Πιστευω ότι δεν θελει πολυ μυαλό ούτε ειναι κάτι πολύ δύσκολο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ γέλασα με όλα αυτά ρε παιδιά, αλλά νομίζω οτι κατά βάθος, πρέπει να παραδεχτούμε οτι είναι πολύ μυστήρια τραίνα αυτά τα PCs.....

Ενδεικτικά αναφέρω, ότι από όλα τα παιχνίδια που δίνει το PC Master, εδώ και δύο χρόνια, μόνο ένα έχει δουλέψει, χωρίς μήνυμα λάθους: Το παιχνίδι, αυτού του μήνα "Ghost In The Sheet"....

Φυσικά και ΔΕΝ μπαίνω στη διαδικασία να δω τι φταίει, ούτε βασανίζω κανένα...
 
συγγνώμη φίλε pooky(1), αλλά θα συμφωνήσω με τον κουμπάρο σου....

μηχάνημα είναι αυτό που έφτιαξες; χάθηκε να του βάλεις κουτί από τιτάνιο και αλεξίσφαιρες ασπίδες; δηλαδή είδες τώρα τί έγινε, 2 ορόφους κατέβηκε και χάλασε! Που να έτρωγε και χειροβομδίδα δηλαδή!!!!

Τεσπά επειδή είσαι καλό παιδί σου δίνω άλλη μια ευκαιρία...

ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ
 
Εγώ την ασχετοσύνη ως ένα σημείο τη δικαιολογώ (αν και πολλές φορές πράγματα που ακούγονται δεν στηρίζονται ούτε με κοινή λογική).

Αυτό που δεν δικαιολογώ είναι η καθαριότητα. Παλιότερα δούλευα στο service σε ένα μαγαζί με υπολογιστές. Όταν ανοίγαμε τα pc το τι βλέπαμε μέσα ήταν απερίγραπτο. Από ιστούς αράχνης σα να πείς και στο κουτί κατοικούσαν ταραντούλες μέχρι "ακαθαρσίες" από μικρά κατοικίδια ζωάκια...

Τα pc αυτά θελαν άτομο από το υγειονομικό όχι τεχνικό υπολογιστών.
 
Έθιξες ένα πονεμένο θέμα με αυτό το Post.

Αν αρχίσω να λέω όλες μου τις εμπειρίες πάνω σε αυτό το θέμα δεν τελειώνω ούτε του χρόνου.

Θα αναφέρω μερικές από αυτές παρακάτω.

Για 7 χρόνια δούλευα στην Αλεξ/πολη σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ως υπεύθυνος πολυμέσων και επειδή το να σταλεί ένας υπολογιστής για Service στις εταιρείες απαιτούσε πολύ χρόνο με αποτέλεσμα να χάνονται πωλήσεις ανέλαβα να τους επισκευάζω μέσα στο κατάστημα. Έχουν περάσει 2,5 χρόνια που έχω φύγει και βρίσκομαι στην Αθήνα και ακόμα χτυπάει το κινητό μου από πελάτες που είχα για να τους λύσω τηλεφωνικά κάποιες απορίες.

Θα σας πω μια ιστορία σχετικά με μια νεόπλουτη πελάτισσα που τα Χριστούγεννα του 2003 αποφάσισε να μυηθεί στον κόσμο των υπολογιστών. Αφού διάλεξε ένα πανίσχυρο μηχάνημα για την εποχή παρακάλεσε τον προϊστάμενο μου να πάω μαζί της για να της το συνδέσω. Αφού πήγα σπίτι της και άρχισα να ξεπακετάρω το Pc , ότι εξάρτημα και αν έβαζα πάνω στο γραφείο της αυτή το τύλιγε με πλαστική μεμβράνη από αυτές που τυλίγουν τα τρόφιμα και μου είπε ότι το κάνει για να μην σκονίζεται το μηχάνημα. Αφού τελείωσα την εγκατάσταση και ετοιμάστηκα να φύγω αυτή μου λέει δεν θα μου δείξεις πως δουλεύει τόσα χρήματα έδωσα. Εκεί τρώει την θεϊκή ατάκα που μου ήρθε στο μυαλό εκείνη την στιγμή, και εγώ αγόρασα ακριβό αυτοκίνητο πριν λίγες μέρες, ήταν υποχρεωμένη η αντ/ποια να μου μάθει οδήγηση?

Θυμήθηκα επίσης και έναν άλλο πελάτη που για να πατήσει το enter έπρεπε πρώτα να με πάρει 500 φορές τηλέφωνο. Έτσι λοιπόν ένα Σαββατόβραδο στις 12.30 μου τηλεφωνεί για να με ρωτήσει κάτι για το internet αλλά εκείνη την στιγμή έπαιζα Dj σε ένα club και από την φασαρία δεν άκουγα τίποτε. Του Εξηγώ ότι δεν μπορώ να μιλήσω αλλά αυτός να επιμένει να βγω για λίγο έξω να μιλήσουμε. Όπως καταλαβαίνετε παρεξηγήθηκε μαζί μου γιατί δεν παράτησα την κονσόλα να βγω έξω από το μαγαζί και να του λύσω το πρόβλημα του που σίγουρα θα μου έπαιρνε πολύ ώρα.

Εδώ στην Αθήνα για να μην πέσω στο ίδιο τρυπακι, των φίλων τα κομπιούτερ τα φτιάχνω αφιλόκερδος αλλά όταν με κάνουν πάσα σε τρίτους για να πάω να τα επισκευάσω τους χρεώνω σε λογικά πλαίσια και έτσι μόνο σε πολύ έσχατες περιπτώσεις με ενοχλούν για να ξανά πάω στα σπίτια η τα γραφεία τους.

Δυστυχώς όταν κάνεις το καλό πάνε να σε εκμεταλλευτούν ενώ μόλις ακούσουν για χρήματα πατάνε φρένο.
 
ax0ax0xa0xax00xaxa000x0x0xa0

Να'σαι καλά pooky!

Μου έχουν τύχει διάφορα περιστατικά αλλά τίποτα τόσο χοντρό μέχρι τώρα!
 
Ενταξει, ουτε και εγω ξερω πολλα (σε τεχνικα θεματα) απο υπολογιστες, αλλα ποτε δεν το επαιξα ειδημων σε οσα γνωριζω.

Αυτο που με εκνευριζει, ειναι οταν ο αλλος, προσπαθει να σου το παιξει, οτι τα ξερει ολα.

πχ σου λεει ο αλλος οτι ασχολειται με υπολογιστες και ανακαλυπτεις οτι γνωριζει μονο το facebook. τα παιχνιδια του και τιποτα αλλο.

Και σου πεταει στο τελος και το καλο : δεν τον βαριεσαι (τον υπολογιστη)? Εναν χρονο ημουν κολλημενος, αλλα τωρα αποφασισα να ξεκοψω. Χανεις την ωρα σου.

Το κορυφαιο ομως ηταν οταν καποιος θελησε να με ρωτησει για την σχολη υπολογιστων που παω, με το σκεπτικο να ερθει και εκεινος και να την ξεμπερδευει στα γρηγορα, και μου ηρθε με το υφος του παντογνωστη.

Μου πηρε 3 λεπτα να καταλαβω πως οι γνωσεις του περιοριζονταν στο word και στο ιντερνετ (σε συγκεκριμενες σελιδες)

Θα ηθελα να θιξω ομως και το βλεμμα αφ' υψηλου που σου ριχνουν αρκετοι τεχνικοι των υπολογιστων, οταν πεφτεις στην αναγκη τους.

Δεν μπορεις ποτε να τα ξερεις ολα!!

Ασχολουμαι με υπολογιστες απο τα 19 μου. Σπουδασα σε σχολη, εκανα σεμιναρια, το παλευω και σε ανωτερη εκπαιδευση, παρολα αυτα σε τεχνικα θεματα δηλωνω πληρη αγνοια. Ισως γιατι ποτε δεν μπηκα στον κοπο να το ψαξω.

Ετσι οταν ηθελα να αγορασω λαπτοπ (πρωτη φορα αγοραζα λαπτοπ, επρεπε να τα γνωριζω?), επρεπε να ανεχτω τις #$%%%^ :sealed: του καθε "ειδικου" που αναστεναζε, οταν αρχιζε να μου απαριθμει τα θετικα της καθε μαρκας, ενω εριχνε και κρυφα βλεμματα για να δει τις αντιδρασεις μου, αν καταλαβαινα. Περιττο να πω, πως μου προτειναν παντα τα πιο ακριβα

(ηταν και η σταση μου εμενα, να ακουω τι εχει να πει ο αλλος χωρις να μιλω, κοινως να ανιχνευω, οποτε.. το τι ακουσα!!)

Τεχνικα θεματα δεν γνωριζω, δεν καθισα ποτε να μαθω και ναι, θα φωναξω καποιον να μου κανει format η να μου εγκαταστησει ενα προγραμμα (λιγο περιπλοκο). Πολλες φορες βαριεμαι, ακομη και να εγκαταστησω καποια νεα εκδοση προγραμματος, παρα τις συνεχεις ειδοποιησεις

Αλλα οσο θυμαμαι πως ζαλιζα καποτε τους mod εδω (σορι παιδια :) )γιατι δεν ηξερα πως να περασω εικονες στις αναρτησεις μου :D . Ε δεν το ειχα ξανακανει, και απο το να το ψαξω, πιο ευκολο μου ηταν να ρωτησω. Ε οκ, μετα στρωθηκα και εμαθα. Δεν ηταν δυσκολο, απλα ηταν πιο ευκολο οταν σου εκανε ο αλλος την δουλεια :p
 
το πρόβλημα είναι όταν πρέπει να φτιάξεις υπολογιστή συγγενή σου...

ως γνωστόν τους φίλους του διαλέγουμε του συγγενείς τους ανεχόμαστε...

στο φίλο σου ρίχνεις και μια βρισιά αν σε τσατίσει και μετά τα ξαναβρίσκετε...στην θεια-θειο-ξαδερφο-κουμπάρο θα σε πρήξουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Συμπέρασμα: Ποτέ συναλλαγές με συγγενολόι...όσο καλοί και αν είναι θα σας ενοχλήσουν πολλές φορές επειδή είστε ...δικοί τους!
 
Μήπως να φτιάξουμε στο forum κάτι αντίστοιχο με το thedailywtf.com ? Σε γενικές γραμμές το χω συνηθίσει. Τωρα τελευταία έφτιαξα δυο υπολογιστές με fake antivirus (ξέρετε αυτό που σου πετάει διάφορα fake virus warnings). Απο κει και πέρα οι φίλοι μου είτε έχουν καλή σχέση με την τεχνολογια είτε καμιά σχέση με την τεχνολογία οπότε σε γενικές γραμμές είμαι ΟΚ. Αν και τώρα που το σκεφτομαι πρεπει να βγάλω ένα φυλλάδιο με οδηγιες ανοίγματος υπολογιστή χωρίς να πατάμε del to enter setup και δημιουργίας playlist του winamp (don't ask!)...
 
πριν αρκετά χρόνια, εμφανιζόμενος την πρώτη μέρα στην δουλειά αντιλήφθηκα ότι υπήρχε ένας μόνο υπολογιστής για ολόκληρο όροφο με 25 υπαλλήλους. ξεπερνώντας το πολιτισμικό σοκ με καθησυχάσανε λέγοντάς μου ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι "γνώστες" υπολογιστών, ενώ υπήρχε και η υπάλληλος που ήταν η δασκάλα όλων για το πως να χειρίζονται αυτά τα "μηχανήματα" που πιο πολύ κακό κάνουν παρά καλό. και που την παλιά εποχή όλα τα κάνανε με το χέρι..... μπλα μπλα μπλα...

την πρώτη βδομάδα χρειάστηκε να κάνω την ομολογουμένως πολύ δύσκολη δουλειά να συντάξω μερικά επίσημα έγγραφα στο word. στον μοναδικό υπολογιστή που υπήρχε ανακάλυψα ότι υπήρχε ένα (1) μόνο αρχείο ".doc". από εκείνο το μεσημέρι και έπειτα υπήρχαν 4.

τον υπολογιστή τον χρησιμοποίησα πάλι μετά από καμιά βδομάδα.

όπου εκεί ανακάλυψα ότι παρόλο που το τμήμα είχε καμιά 10αριά εξερχόμενα έγγραφα, τα αρχεία παρέμεναν 4...

και στα 4 αρχεία έκαναν ότι θέλανε κάνοντας απλό save...

ξεπερνώντας το αρχικό σόκ προσπάθησα με ωραίο τρόπο να μάθω στην δασκάλα και τους υπολοίπους την εντολή save as.

αφού εισέπραξα κάτι υφάκια περιφρονητικά και λογάκια μέσα από το στόμα και αφού η παρουσίασή μου κράτησε 4 (!) ώρες το αποτέλεσμα ήταν να συνεχίζουν να χρησιμοποιούνε την απλή save και όταν θέλουνε κάποιο παλιό αρχείο το ξαναγράφουν από την αρχή για να το κάνουν στη συνέχεια save πάνω στο άλλο.

ωραία...
 
Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό που έθιξε η Λορένα. Οι απλοί χρήστες τα περιμένουν όλα έτοιμα. Μην μπούμε στον κόπο να ψάξουμε, να ρωτήσουμε. Θα πάρω τηλέφωνο τον τεχνικό κολλητό/φίλο/freelancer_επαγγελμαία και θα τον ρωτήσω. Τσάμπα τον είχα πληρώσει 40 ? πριν από ένα χρόνο. Με αυτά τα 40 ? απέκτησα εσαεί τεχνική υποστήριξη.

Άσε τι γίνεται και στις δουλειές. Ορισμένοι μπερδεύουν την καλή διάθεση σου να βοηθήσεις με τάχα υποχρέωση σου να τους βοηθήσεις. Μου έχει τύχει παλαιότερα, που δούλευα σε νοσοκομείο, να παρεξηγείτε γιατρός με τον οποίο είχαμε μόνο επαγγελματική σχέση και δεν είχα πληρωθεί ποτέ από αυτόν για τεχνική υποστήριξη, να παρεξηγείτε κιόλας επειδή δεν απάντησα γρήγορα μετά από 3 συνεχόμενες κλήσεις. Καίγομαι μου κάνει. Ε και τι με νοιάζει εμένα. Πάνε πλήρωσε κανέναν να στο φτιάξει. Αει στο καλό! Να μην πω τίποτα χειρότερο...
 
computar.jpg
 
Επική κουβέντα που έτυχε σε ένα φίλο μου....τηλέφωνεί μια κοπελίτσα (άσχετη με Η/Υ αλλά τουλάχιστον ήταν ευγενική μέχρι τέλους)... ο διάλογος πάει ως εξης:

ΚΟΠ: Ναι γειά σας...

ΤΕΧ: Καλημέρα :)

ΚΟΠ: έχω ένα πρόβλημα με την σύνδεση μου στο Internet...

ΤΕΧ: Παρακαλώ τι συμβαίνει ? τι παρουσιάζει μάλλον ?...

ΚΟΠ: Ξέρετε με το που συνδέομαι ύστερα από λίγο με πετάει έξω...αλλά συνέχεια..

(Σ.τ.Σ. το συμβάν έγινε σε εποχές Modem...MHN MOY ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MODEM ?! αν δεν ξέρετε είστε σε λάθος site :p :D )

ΤΕΧ: Πάμε να κάνουμε μερικά βήματα μαζί να δούμε το πρόβλημα...

ΚΟΠ: ΟΚ..τι κάνω

ΤΕΧ: Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου ..κτλ κτλ ..κλικ εκεί....δείτε εκεί...κτλ

(ύστερα από 5-10 λεπτά η κουβέντα φτάνει στο εξής σημείο...)

ΤΕΧ: Τα ελέγξαμε όλα αλλά δεν βρήκα τι μπορεί να φταίει....μήπως κάνετε κάτι άλλο που δεν το αναφέρατε πιο πριν ?

ΚΟΠ: Α ναι !

ΤΕΧ: ...

ΚΟΠ: Όταν συνδέομαι κάτω δεξιά εμφανίζει 2 μικρές οθονίτσες...

ΤΕΧ: Ναι, είναι η ένδειξη σύνδεσης....και τι κάνετε εκεί ?

ΚΟΠ: Με το που πάω το mouse εκεί και πατάω δεξί κλικ, μου εμφανίζει κάτι επιλογές

ΤΕΧ: ...(με ελαφρώς τρομοκρατημένο ύφος)...μάλιστα...και μετά ?

ΚΟΠ: ...και μετά με το που πατάω το "ΝΤΙΣΚΟΤΕΚ" (Disconnect !), με πετάει έξω !

ΤΕΧ: (στα πρόθυρα εγκεφαλικού από τα πνιχτά γέλια, βάζει την γραμμή σε ανοιχτή ακρόαση, έχοντας ειδοποιήσει να μην βγάλει άχνα κανείς !)...συγνώμη...επειδή δεν σας άκουσα πριν, είναι έυκολο να το ξαναεπαναλάβετε αυτό που είπατε ?

ΚΟΠ: Βεβαίως ! ...με το που πατάω "ΝΤΙΣΚΟΤΕΚ" με πετάει έξω !....

όπως καταλάβετε εκτός από ασχετοσύνη, υπάρχει και η τουβλοσύνη ! είναι δυνατόν σε υπολογιστή να σου σχετίζει την σύνδεση στο internet με Ντίσκο και Γαρδέλη ?!?!? που δουλεύεις κοπέλα μου ? στο Βινύλιο ?! να έρθω αν είναι μιας και είμαι Disco Fan ! ενοείτε πως τα παιδιά της εξηγήσανε τι έκανε και το κατάλαβε , παντα με ευγένεια....αλλά ρε παιδιά...έλεος....αν δνε μπορείς να διαβάσεις καν αυτο που γράφει η οθόνη, ή ζήτα ελληνικά windows, η μάθε αγγλικά ! :) πάντως ήταν απίστευτο σαν σκηνικό και έγινε πριν απο αρκετά χρόνια !
 
alkis21 είπε:
Κλασσικό παράδειγμα μια γραμματέας που είχαμε παλιά στη δουλειά. Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό είναι πχ το να πάω από πάνω της να της ζητήσω να μου ανοίξει ένα αρχείο (έστω 6.doc) από την τάδε τοποθεσία του δικτύου για να της δείξω κάτι. Ακολουθεί την παρακάτω διαδικασία:

-Minimize το site του Κοσμοπόλιταν

-Minimize το site της Μαντάμ Φιγκαρό

-Minimize το MSN chat με τον hotstud69

-3 λεπτά αναζήτηση σε ένα χαώδες desktop για να βρει το "My Computer"

-Άνοιγμα του "My Computer"

-Κλείσιμο του "My Computer"

-Άνοιγμα του "My Network Places"

-Άνοιγμα του πρώτου φακέλου

-Άνοιγμα του δεύτερου φακέλου

....

-Άνοιγμα του αρχείου 7.doc

-Μπινελίκι στο "ρημάδι που πατάει ότι θέλει" (μάλλον φταίει το νύχι των 5'' που πάει να πατήσει x και βρίσκει το w)

-Κλείσιμο του αρχείου 7.doc

-Άνοιγμα του αρχείου 6.doc
Ως γραμματεας, ας απαριθμισω τι κανω εγω, σε αναλογη περιπτωση :p :p:p

-πατημα το εικονιδιο "εμφανιση επιφανεια εργασιας" καθοτι δεν μας συμφερει να φανουν οσα παραθυρα θελουμε να κρυβουμε απο βλεμματα περιεργων ;) (την γραμματεα σου την πιανω αδιαβαστη Αλκη :D )

-πατημα και ανοιγμα του εικονιδιου "τα εγγραφα μου"

-ακολουθει σκεψη : που στο καλο το εχω βαλει, δεν θυμαμαι. Καποια στιγμη πρεπει να τα τακτοποιησω ολα αυτα.

-ανοιγμα φακελων που πιθανον να εχει αποθηκευτει το εγγραφο

εαν δεν βρεθει σε 10 δευτ., παμε στην δευτερη επιλογη

- ρωταμε ποτε στο περιπου το ειχαμε γραψει (αν εχουν περασει μηνες) και το ψαχνουμε βαση ημερομηνιας (γιατι με το ονομα δεν το βρηκα ποτε) :p

Συνηθως τα βρισκω με την πρωτη ομως #)
 
Η λύση είναι απλή σε όλα τα προβλήματα.

Α) ΔΕΝ έχεις κινητό.

Β) Χρεώνεις τα πάντα.

Γ) Εκπαιδευείς ένα φίλο να τα κάνει όλα για σένα. Έτσι βρίσκει αυτός το μπελά του.

ΥΓ. Εγώ είπα οτι είμαι άσχετος ε; Οχι; Ε είμαι......
 
Το πρόβλημα πιστεύω είναι, ότι σήμερα με τόσες προσφορές που υπάρχουν, μπορεί ο κάθε αρχάριος να πάρει ένα πλήρες μηχάνημα με όλα τα περιφερειακά (πολ/μα, ADSL) και έχει την απαίτηση να μάθει να τα χειρίζεται όλα με την μια.

Όλοι εδώ που ασχολούμαστε χρόνια με το σπορ φαντάζομαι ότι σταδιακά κάναμε τις αναβαθμίσεις στα μηχανήματα μας αφού πρώτα μαθαίναμε να χειριζόμαστε το κάθε εξάρτημα.

Επιγραμματικά να πω ότι το πρώτο μου Pc το απέκτησα το 1997 και το πρώτο 10μερο το πήγα 3 φορές για Format με τις βλακείες που έκανα. Ενώ τις πρώτες 2 φορές μου το έφτιαξαν δωρεάν την τρίτη φορά μου πήραν 5000 δρχ και από εκεί και πέρα ήμουν ποιο προσεκτικός με την χρήση του.

Αν και το αγόρασα κυρίως για επεξεργασία ήχου το πρώτο cd-rec το πήρα 2 μήνες μετά και 4 μήνες μετά πρόσθεσα τον εκτυπωτή και το Scanner.

Όσο για το Internet ,η πρώτη μου σύνδεση ήταν Dial up στα τέλη του 1998 ενώ ADSL έβαλα το 2005.
 
Λορένα σε προσλαμβάνω. Βάζουμε και τον Rygar στο κυλικείο κι είμαστε κομπλέ...
 
Μη!!! Όχι στο Κυλικείο!!!! Θα βρείτε κανένα δόντι σε κανα σάντουιτς!!! :D

Καλά... Αυτό με τη ΝΤΙΣΚΟΤΕΚ ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!! :rofl:
 
Πίσω
Μπλουζα