Γι'αυτο το SNES υπερίσχυσε του MEGADRIVE στο τέλος

μάλλον τα μπέρδεψε,στην Ευρώπη δεν ισχύει αυτό και όχι στις ΗΠΑ;
 
Το snes δεν ειχε αντιπαλο σε ευρωπη και κυριως ιαπωνια και οι πωλησεις του ηταν κατα πολυ μεγαλητερες του genesis.Aπλα στην αμερικη το genesis πηγαινε καλητερα γιατι ειχε παιχνιδια για τους πιο hardcore gamers οπως το mortal kombat που στο genesis ειχε κανονικο αιμα εννω στο snes οχι.Ακομα και οι πολιτικη της nintendo αμερικης δεν ηταν πολυ καλη σε πολλα θεματα γιαυτο και στην αρχη το genesis πηγαινε καλητερα.Στην πορεια που αρχισαν να κυκλοφορουν τα διαμαντια της nintendo και με την κινηση με καθε κονσολα να δηνει πακετο το super mario world καταφερε να ξεπερασει σε πωλησεις το genesis.Με λιγα λογια σε ευρωπη και ιαπωνια υπερτερουσε κατα πολυ το snes εννω σε αμερικη δεν ειχε αυτη την μεγαλη διαφορα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
krem13 είπε:
μάλλον τα μπέρδεψε,στην Ευρώπη δεν ισχύει αυτό και όχι στις ΗΠΑ;
Έχεις δίκαιο σε αυτό, δεν το είχα προσέξει. Στην Ευρώπη ή καλλίτερα στον υπόλοιπο κόσμο εκτός Β. Αμερικής και Ιαπωνίας, τα δύο αυτά μηχανήματα έκαναν περίπου τις ίδιες πωλήσεις με το Mega Drive να υπερτερεί ελάχιστα. Εν τω μεταξύ, όταν η Ευρώπη υπεισέρχεται στο γενικό σύνολο που ονομάζεται ΕΜΕΑΑ, δε σημαίνει ότι οι πωλήσεις εκπροσωπούν την ήπειρό μας. Μόνο ένα μεγάλο μέρος αυτής καθώς οι πωλήσεις αυτές αναφέρονται σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο εκτός Β. Αμερικής και Ιαπωνίας. Άντε να δούμε πότε θα μπει η Ευρώπη στο χάρτη των video games.... :p
 
geo2004z είπε:
Καθώς έψαχνα στο διαδίκτυο για διάφορες πληροφορίες, έπεσε το μάτι μου πάνω σε ένα άρθρο της Βικιπαιδεια το οποίο αναλύει κάπως την κονσόλα Snes. Περίεργος κι εγώ όπως είμαι και λίγο καχύποπτος με τα ελληνικά άρθρα είπα να το διαβάσω λεπτομερώς......έπεσε λοιπόν το μάτι μου πάνω στην εξής πρόταση: "Το Super Nintendo Entertainment System πήρε εύκολα το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς σε Ιαπωνία και Ευρώπη, δε συνέβη το ίδιο σε Βόρειο Αμερική και ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ο μεγάλος αντίπαλος της, η κονσόλα της Sega,Sega Genesis/Mega Drive,έκανε καλύτερες πωλήσεις." http://el.wikipedia.org/wiki/Super_Nintendo_Entertainment_System

Έκανα λοιπόν μία έρευνα στο διαδίκτυο καθώς μου φάνηκε πολύ περίεργο αν ίσχυε κάτι τέτοιο και κατέληξα ότι το Snes πούλησε κάπου στα 23.5 εκατομμύρια κονσόλες στη Β. Αμερική και το Genesis κάπου στα 19-20. Απορώ λοιπόν πως προέκυψε κάτι τέτοιο και ποιος πήρε την πρωτοβουλία να γράψει αυτό το άρθρο παραπληροφόρησης. Κάποιος ο οποίος εμπισεύεται τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα το δέσει αυτό αν το διαβάσει ως δεδομένο.
Η *πιθανότερη* αλήθεια (δεν μπορεί να υπάρξει βέβαιη αλήθεια σε sales figures IMHO) είναι κάπου στην μέση, δηλαδή η "μάχη" ήταν πρακτικά ΙΣΟΠΑΛΙΑ στην Β. Αμερική.

Αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι στα συνήθως αναφερόμενα περίπου 20 εκατομμύρια Genesis της Sega πρέπει να προστεθούν και 1 εκατομμύριο Nomad καθώς και περίπου 2 εκατομμύρια Genesis 3 της Majesco. Και αυτά Genesis είναι και κακώς αφήνονται απέξω από τον "λογαριασμό".
 
Aν προσθεσουμε ποσα παιδια εως τωρα σε Βραζιλια και Κινα παιζουν ακομα megadrive(το megadrive εκει πλεον εχει γινει κατι σαν το NES,πολλες απομιμησεις με ενσωματωμενα παιχνιδια αλλα και φτηνες κασσετες-megadrive on a chip)τοτε το megadrive ειναι με μεγαλη διαφορα πρωτο σε πωλησεις.

Γενικα το snes ειχε γλυκοτερα γραφικα,ηχο και τα καλυτερα rpgs,το megadrive ομως ειχε το καλυτερο gameplay στα αθλητικα και στα fightings.Και μη ξεχνατε,ο sonic τοτε ηταν το ιδιο καλος με τον mario,τις εποχες εκεινες κρυφοζηλευαμε ο ενας τον αλλο.

Παιχνιδια οπως το Alien Soldier,Shining Force 1,2,Story of Thor,Vectorman,Gunstar Heroes,Dynamite Heady,Shinobi 3,Streets of Rage 2,Eternal Champions,Phantasy Star 4,Comix Zone,Castlevania,Landstalker,Ecco 2,Light Crusader,Jurassic Park,Ristar,Second Samurai,Thunderforce 4 και πολλα αλλα αποκλειστικα του megadrive,δε πρεπει να περνιουνται στο ντουκου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυσικα και δεν τα περναμε στο ντουκου.Ολα ωσα αναφερεις ειναι παιχνιδαρες.Ειδικα τα shining force 1,2,vectorman,phantasy star iv και story of thor η beyond oasis ειναι απο τα πολυ αγαπημενα μου.
 
Πίσω
Μπλουζα