Έχεις δίκαιο σε αυτό, δεν το είχα προσέξει. Στην Ευρώπη ή καλλίτερα στον υπόλοιπο κόσμο εκτός Β. Αμερικής και Ιαπωνίας, τα δύο αυτά μηχανήματα έκαναν περίπου τις ίδιες πωλήσεις με το Mega Drive να υπερτερεί ελάχιστα. Εν τω μεταξύ, όταν η Ευρώπη υπεισέρχεται στο γενικό σύνολο που ονομάζεται ΕΜΕΑΑ, δε σημαίνει ότι οι πωλήσεις εκπροσωπούν την ήπειρό μας. Μόνο ένα μεγάλο μέρος αυτής καθώς οι πωλήσεις αυτές αναφέρονται σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο εκτός Β. Αμερικής και Ιαπωνίας. Άντε να δούμε πότε θα μπει η Ευρώπη στο χάρτη των video games....krem13 είπε:μάλλον τα μπέρδεψε,στην Ευρώπη δεν ισχύει αυτό και όχι στις ΗΠΑ;
Η *πιθανότερη* αλήθεια (δεν μπορεί να υπάρξει βέβαιη αλήθεια σε sales figures IMHO) είναι κάπου στην μέση, δηλαδή η "μάχη" ήταν πρακτικά ΙΣΟΠΑΛΙΑ στην Β. Αμερική.geo2004z είπε:Καθώς έψαχνα στο διαδίκτυο για διάφορες πληροφορίες, έπεσε το μάτι μου πάνω σε ένα άρθρο της Βικιπαιδεια το οποίο αναλύει κάπως την κονσόλα Snes. Περίεργος κι εγώ όπως είμαι και λίγο καχύποπτος με τα ελληνικά άρθρα είπα να το διαβάσω λεπτομερώς......έπεσε λοιπόν το μάτι μου πάνω στην εξής πρόταση: "Το Super Nintendo Entertainment System πήρε εύκολα το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς σε Ιαπωνία και Ευρώπη, δε συνέβη το ίδιο σε Βόρειο Αμερική και ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ο μεγάλος αντίπαλος της, η κονσόλα της Sega,Sega Genesis/Mega Drive,έκανε καλύτερες πωλήσεις." http://el.wikipedia.org/wiki/Super_Nintendo_Entertainment_System
Έκανα λοιπόν μία έρευνα στο διαδίκτυο καθώς μου φάνηκε πολύ περίεργο αν ίσχυε κάτι τέτοιο και κατέληξα ότι το Snes πούλησε κάπου στα 23.5 εκατομμύρια κονσόλες στη Β. Αμερική και το Genesis κάπου στα 19-20. Απορώ λοιπόν πως προέκυψε κάτι τέτοιο και ποιος πήρε την πρωτοβουλία να γράψει αυτό το άρθρο παραπληροφόρησης. Κάποιος ο οποίος εμπισεύεται τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα το δέσει αυτό αν το διαβάσει ως δεδομένο.