Γιο-Γιο

Και εγω ειχα το Coca Cola και ο αδερφος μου το Sprite.

Το δευτερο ειχε μια ιδιομορφια. Υπηρχαν δυο εκδοσεις Sprite γιο-γιο. Ενα με ξενερωτα ασπρο εξωτερικο δακτυλιο (οπως και το Coca Cola) και ενα με ημιδιαφανες σκουρο πρασινο εξωτερικο δακτυλιο που σκοτωνε.

Θυμαμαι κα καποια εντυπα με οδηγιες κολπων (πχ την "κουνια")
 
Kαλά, εννοείται πως είχα και εγώ "κολλήσει" με αυτά !! :headbangdude:

Wally είπε:
Το δευτερο ειχε μια ιδιομορφια. Υπηρχαν δυο εκδοσεις Sprite γιο-γιο. Ενα με ξενερωτα ασπρο εξωτερικο δακτυλιο (οπως και το Coca Cola) και ενα με ημιδιαφανες σκουρο πρασινο εξωτερικο δακτυλιο που σκοτωνε.
Εχεις δίκιο σε αυτό - και εγώ κάτι τέτοιο θυμάμαι !!

Να σου πω, μήπως υπήρχε παρόμοιος διαχωρισμός και σε εκείνα της Κόκα-Κόλα; (δηλ. ένα με άσπρο εξωτερικό δακτύλιο, και ένα με "πλαστικογυάλινο" σκούρο κόκκινο; )
 
δειτε και ενα ξυλινο:

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εγώ είχα τέτοιο γιο-γιο!

Να το'χα ακόμα... :(
 
Εγώ είχα της Fanta! Δεν ξέρω τι έγινε... αγνοείται η τύχη του, ( πάνε και τόσα χρόνια... ), άλλα οτι το είχα το θυμάμαι :)
 
Να το
280px-Yo-yo.png
280px-Yo-yo.jpg

yoyos.jpg
yoyos.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
....τι είπατε τώρα βρε παιδιά !!!....χτες το βράδυ σκεφτόμουν ( με αφορμή τα όσα βλέπω εδώ μέσα τον τελευταίο καιρό ) αυτά τα γιο-γιο και μπαίνω σήμερα μέσα στο forum και βλέπω τέτοιο θέμα .....!!!!

...είχα ένα γιο-γιο της coca-cola και αυτό που θυμάμαι ( λίγο δύσκολο να τεκμηριώσω κατά πόσο είναι αντικειμενική η ανάμνηση ) είναι ότι το γιο-γιο της coca-cola σε σχέση με τα γιο-γιο "άλλων αναψυκτικών" ( π.χ. sprite που απέκτησα λίγο αργότερα ) μου φαινόταν πιο βαρύ , πιο στιβαρό...σαν να ήταν πιο καλή η κατασκευή του ....και με το παιδικό μου μυαλό το είχα αποδώσει στην ευρύτερη απήχηση έκαστου αναψυκτικού....!!!! δηλαδή μεγάλο κομμάτι της αγοράς η coca-cola?...ε τότε τα γιο-γιο της θα είναι καλύτερης ποιότητας ......πιο μικρό κομμάτι της αγοράς η sprite ???...εεε γι'αυτό και το γιο-γιο της είναι πιο ελαφρύ και γενικά απέπνεε ένα χαρακτήρα προχειροφτιαγμένου παιχνιδιού .....Μα τι χαζομάρες μπορεί να σκεφτεί κάποιες στιγμές ένας πιτσιρικάς !!!!!!!!!!!!!....Επίσης θυμάμαι ότι το γιο-γιο της coca-cola είχε καλύτερο σπάγκο.....όπως επίσης έχω και μία εικόνα στο μυαλό μου από την αυλή του σχολείου μου όπου σε διάφορες γωνιές κατά την διάρκεια του διαλλείματος ...τα περισσότερα παιδάκια να προσπαθούν να κάνουν διάφορα "αεροπλανικά" κόλπα με τα γιο-γιο τους........σουρεαλιστική εικόνα τώρα που την σκέφτομαι.......είχε γίνει χαμός με αυτή την μόδα !!!

Υ.Γ.Είναι η τρίτη μέρα που λέω "κάτσε πριν ξεκινήσω να δουλεύω να μπω λίγο στο retromaniax".....και με αυτά που βλέπω παθαίνω σοκ αναμνήσεων....και μετά δεν μπορώ να ξεκινήσω δουλειά.....ε ρε τι πάθαμε πάλι......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και μεις το κοκα-κόλα είχαμε!
 
Ανεπίδεκτη μαθήσεως, πλην της κίνησης πάνω κάτω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πέρασε ξυστά από το κεφάλι του αδελφού μου και εξαφανίστηκε πάραυτα από το σπίτι με "συνοπτικές διαδικασίες".

Εντύπωση δε μου είχε κάνει όταν μοιράστηκε πέρσι ως δώρο στα παιδάκια ενός πάρτι (ναι, ναι που φεύγουν τα καλεσμένα παιδάκια πλέον με δώρο από τα πάρτι ) δεν ήξερε σχεδόν κανένα τι είναι αυτό το αντικείμενο. Τα δικά μου το κοιτούσαν εκστασιασμένα, άλλα το έβαλαν κάτω και το τσουλούσαν, ένα το κρέμασε στο λαιμό του

Απείρου κάλλους στιγμές :D
 
caprice είπε:
Εντύπωση δε μου είχε κάνει όταν μοιράστηκε πέρσι ως δώρο στα παιδάκια ενός πάρτι (ναι, ναι που φεύγουν τα καλεσμένα παιδάκια πλέον με δώρο από τα πάρτι ) δεν ήξερε σχεδόν κανένα τι είναι αυτό το αντικείμενο. Τα δικά μου το κοιτούσαν εκστασιασμένα, άλλα το έβαλαν κάτω και το τσουλούσαν, ένα το κρέμασε στο λαιμό τουΑπείρου κάλλους στιγμές :D

ΑΑααα ... τι λες βρε παιδί μου .... τόσο ... "μουσειακό είδος" κατήντησε το γιο - γιο ??? Απίστευτο ....

Θυμάμαι εκεί, γύρω στο 1983/1984, αυτό το παιχνίδι είχε γίνει της μόδας !!! Δεν υπήρχε σχεδόν κανένα από εμάς τα πιτσιρίκια που να μην έχει, έστω κι ένα, γιο - γιο στη συλλογή του !!! Και φυσικά ... όποιος μάθαινε ένα καινούριο κόλπο στο γιο - γιο, το έφερνε μαζί του στο σχολείο για να μάς κάνει επίδειξη στο διάλειμμα τις ... προόδους του !!! Επίσης, στις συζητήσεις στα διαλείμματα δεν υπήρχε περίπτωση να μην περιστραφεί η συζήτηση και στο "γιο-γιο" ....

Εγώ και ο αδελφός μου είχαμε δύο γιο-γιο, ένα πράσινο [νομίζω ήταν της Sprite, πάντως ήταν "το αγαπημένο μας"] και ένα άλλο που, αν θυμάμαι καλά, ήταν της Fanta !!! Παρόλο που δεν το χειριζόμουν καλά [γενικώς, τα χεράκια μου "δεν πιάνουν"] το λάτρευα : μου άρεσε να το βλέπω να ξετυλίγεται, να μαζεύεται ξανά κλπ κλπ ... Πολλές φορές, όμως, λόγω της αδεξιότητάς μου, το λεπτό του σχοινάκι μπερδευόταν, γινόταν κόμπος, ο κόμπος σφηνωνόταν στη "σχισμή" στην οποία έπρεπε να τυλιχτεί το γιο-γιο κι έτσι ... το παιχνίδι έμενε στη μέση !!! Ο αδελφός μου [που τα χεράκια του "πιάνουν" πιο πολύ απ'τα δικά μου] αναλάμβανε να το "επιδιορθώσει" ....

Τέλος, θυμάμαι ότι το σούπερ μάρκετ "Στάικος" [αυτό βρισκόταν έξω απ' την Καισαριανή, ακριβώς εκεί που άρχιζαν τα "προσφυγικά"]είχε καλέσει μια φορά έναν "μετρ" του γιο-γιο για να καταπλήξει εμάς τους πιτσιρικάδες με τις ικανότητές του .....
 
Πρόσφατα, πολύ γνωστή εταιρία courier που συνεργαζόμαστε, έστειλε στη συνάδελφό μου ένα ξύλινο γιο-γιο!

Μιλάμε, το τι χαρά πήρα, δε μπορείτε να φανταστείτε! :) Καθόμουν κι έπαιζα, κι έκανα κόλπα σα μικρό παιδί! :)

Κι εγώ, το coca cola είχα!....

Κάποια στιγμή, ξανάρθαν στη μόδα με το Fido Dido της 7Up που σε κάποιες ζωγραφιές απεικονιζόταν να παίζει γιο-γιο! (εννοείται ότι είχα αποκτήσει και εκείνο!)

Τι πανέξυπνο παιχνίδι! :)
 
Kαι γω μια εποχη ειχα φαει μεγαλο κολημα με τα γιο-γιο.Ειχα και το Coca cola και το Fido Dido αλλα και ενα αλλο που ειχε και φωτακι που αναβε οταν επαιζες.
 
Δυο γιο-γιο που εχω απο μικρος. Το πρωτο ειναι απο πλαστικο σε κοκκινο και ασπρο χρωμα, ενω το δευτερο ειναι πιο μικρο και εχει ειδικη υποδοχη που γινεται μπρελοκ...

DSC01274.jpg
DSCN0304.jpg
 
και εγώ έχω ένα γιο-γιο της....Toshiba (ξύλινο)!
 
Ωραίο παιχνίδι. Ο ξάδερφός μου είχε της Κόκα Κόλα κι εγώ έπαιζα με εκείνο. Δικό μου δεν θυμάμαι να είχα. Θα ήταν λοιπόν περί το 1983-85.
 
Τα γιο-γιο είχαν ξαναγίνει μόδα στα τέλη της δεκαετίας του '90 - αρχές δεκαετίας του 2000. Είχαν βγει "ειδικά" γιο γιο από την AS (είχα πάρει ένα κίτρινο, αρκετά γερή κατασκευή και σχετικά βαρύ), αλλά από διάφορα ψιλικατζίδικα μπορούσες να βρεις κινέζικα με φωτάκια που αναβοσβήνουν. Αλλά η πρώτη μου επαφή με γιο γιο ειχε γίνει γύρω στο 1996-1997 με ένα διαφημιστικό μπλε γιο γιο της Telestet, σαν αυτά τα πλαστικά που έχετε παραθέσει. Πάντως κι εγώ δεν κατάφερνα κάτι παραπάνω από το να το ανεβοκατεβάζω. Κάτι ψευτοκολπάκια είχα επιδιώξει, αλλά δεν πρέπει να τα χα καταφέρει.
 
αγαπητοι φιλοι το γιογιο εχει προχωρησει παρα πολυ αν μπειτε στην γιοτεκ η στην henrys θα δειτε πολυ ωραια σχεδια πολυ εξελιγμενης τεχνολογιας.
 
Κι εγώ ήθελα να γράψω για το Γιο-Γιο! Ήτανε υπέροχο παιχνίδι γιατί ήτανε φτηνό και λαϊκό, μπορούσανε να το έχουν όλοι! Έίχε βγει και σβήσει πολύ απότομα, το '83 νομίζω, που πήγαινα Πρώτη Δημοτικού! Είχαμε στη γειτονιά κάτι κορίτσια που πηγαίνανε σε μεγαλύτερες τάξεις, θυμάμαι ότι παίζανε ψιλοκαλά (μάλλον ήτανε κοινωνικό "μαστ" αυτό) και μ' αφήνανε να δοκιμάσω κι εγώ, αλλά έπαιζα χάλια! Μετά εξαφανίστηκε απότομα και κανείς δεν το ανέφερε σαν να μην υπήρξε ποτέ! Μάλιστα εμένα μού το θύμιζε μια ιστορία Μίκυ Μάους, και όποτε την διάβαζα έλεγα "θα το κάνω θέμα στο "ίντερνετ"'! :D
 
Θυμάμαι ότι τα γιο-γιο πωλούνταν σε ψιλικατζίδικα και σε φούρνους (!!!), είχα πάρει κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Είχα πάρει ένα από αυτά που γυρνάνε και βγάζουν φωτάκια από μέσα κάνοντας θόρυβο.
 
Πίσω
Μπλουζα