Γκρινιάρης

11042013460.jpgρετροευρημα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτή η αγωνία να τερματίσεις....και να πέφτει πάνω ο άλλος και να πρέπει να αρχίσεις ξανά :cry: , ατελείωτες ώρες με φίλους, ξαδέρφια κτλ....
 
Επαιξα μερικες φορες τωρα τελευταια και παρολο που μου φανηκε λιγο βαρετο στην αρχη, μολις αρχισει το κυνηγητο εγινε πολυ ενδιαφερων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
pardalotzatziki είπε:
Επαιξα μερικες φορες τωρα τελευταια και παρολο που μου φανηκε λιγο βαρετο στην αρχη, μολις αρχισι το κυνηγητο εγινε πολυ ενδιαφερων.
Βρέ εγώ το παίζω με την κόρη μου και πωρώνομαι τόσο που χαίρομαι όταν δεν μπορεί να φέρει 6άρες να παίξει:biglaugh:
 
candy είπε:
Το παιχνιδάκι λέγεται ludo και παίζεται ως εξής:έχεις τέσσερα πιόνια του ιδίου χρώματος,
Με 8 χρόνια καθυστέρηση συμπληρώνω ότι στα αμερικάνικα λέγεται parcheesi και όπως ο γκρινιάρης και οι άλλες παραλλαγές προέρχεται από το αρχαίο ινδικό παιχνίδι parchisi. Έχει αρκετές διαφορές στους κανόνες αλλά οι βασικές αρχές είναι ίδιες.
 
Για όλα σχεδόν τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει τις αλησμόνητες εποχές των 70ς και των 80ς το φιδάκι ήταν το σίγουρα το πρώτο επιτραπέζιο! Η γνωριμία δηλαδή με το αντικείμενο. Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι 100% τύχη αλλά αυτό δεν περιορίζει καθόλου την αξία του!

Πάμε λοιπόν στον γκρινιάρη! Ο γκρινιάρης είναι το δεύτερο στη σειρά παιχνίδι που θα συναντήσει κάποιο παιδί μετά το φιδάκι! Είναι το δεύτερο βήμα! Το λιγάκι πιο δύσκολο απ τον γκρινιάρη! Αυτό που δεν είναι 100% τύχη αλλά έχει λίγο, πολύ λίγο τακτική!! Αυτό που δεν έχεις ένα πιόνι αλλά τέσσερα!

Αν αυτά τα 2 παιχνίδια σήμερα μας φαίνονται ανούσια και βαρετά, καλό θα ήταν να θυμηθούμε όλοι πριν 30 περίπου χρόνια, πια ήταν αυτά τα 2 παιχνίδια που μας άνοιξαν την πόρτα και μας υποδέχτηκαν σε ένα ονειρεμένο κόσμο που ζούμε μέχρι σήμερα! Στον κόσμο του επιτραπέζιου παιχνιδιού!
 
Ωραίο παιχνιδάκι, έπαιζα κυρίως το καλοκαίρι με φίλους, ήταν ένας τρόπος να μειώσουμε λίγο τα τρεχάματα και τη φασαρία στη γειτονιά...
 
Πραγματικά σε έκανε γκρινιάρη αυτό το παιχνίδι. Εκεί που πήγαινες να νικήσεις.. άντε πάλι από την αρχή...
 
pan_sko είπε:
Το ίδιο το βρήκα σήμερα σε ένα παντο-παλαιοπωλείο στυλ μαγαζί και το πήρα για 3 Ευρουλάκια...

Είχε κι άλλα πραγματάκια, αλλά δεν είχα χρόνο...

Θα βγω κυνήγι αύριο - μεθαύριο και θα δω τι άλλο μπορώ να βρω...

Εντύπωση δημιουργεί οτι στο κουτί γράφει "Γρινιάρης"!

Θα έχετε ίσως ακούσει τους παλαιότερους να μιλάνε για γρίνια και όχι γκρίνια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως σε όσα κουτιά γκρινιάρη έχω δει στη ζωή μου, όλα έχουν το ίδιο εξώφυλλο, 2,3 αγόρια με ξινισμένες φάτσες χαχαχαχα.
 
εχω περασει και εγω καλοκαιρια παιζοντας γκρινιαρη και ναι το ομολογω ημουν πολυ γκρινιαρης
 
αμαν παναια μου,με επανεφερε ασκαρδαμυκτι στα παιδικα μου χρονια
 
Πίσω
Μπλουζα