Γνωρίζετε Έλληνες ηθοποιούς που έπαιξαν διπλό ρόλο σε ταινία;

spyrosd είπε:
Ο Κώστας Βουτσάς στο "Αλλαγή και το λουρί της μάνας" υποδύεται τον κλέφτη, την πραγματική του μητέρα και τον αδελφό του.
να συμπληρωσω εδω οτι ο Βουτσας στην ταινια αυτη παιζει τετραπλο ρολο :εκτος απ το δικο του ρολο παιζει αυτον της μητερας και των δυο αδερφων του
 
Στην ταινια "καταραμενη ωρα" η Δουκισσα παιζει διπλο ρολο : στην αρχη ειναι η "Βερα Χρηστιδου" συζυγος του Μαριου Χρηστιδη (Κωστας Κακκαβας) ενω αργοτερα ειναι η τραγουδιστρια "Νανα Πάρνη" η οποια παιρνει τη θεση της Βερας που σκοτωνεται σε αεροπορικο δυστυχημα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Μιμης Φωτοπουλος ειχε διπλο ρολο-αστραπη στην ταινια "τα δολαρια της Ασπασιας" : εκτος απο τον πρωταγωνιστικο ρολο εμφανιστηκε για πολυ λιγο και ως ταχυδρομος για να παραδωσει το γραμμα της Ασπασιας στα 3 αδερφια.Βεβαια δεν υπηρξε συναντηση ουτε συνομιλια αναμεσα στους δυο αυτους ρολους στην ιδια σκηνη
 
Στην ταινια "ανταρτες των πολεων" ο Γιαννης Φερτης λεγεται "Φωτης Καλαντζης" αλλά και "Κωστας Αλεξανδρου" οταν πηγαινει στην Αθηνα
 
Στην ταινια Ενα νερο κυρα Βαγγελιω, η Ρενα Γαλανη υποδυεται τη γιαγια που διηγειται στα εγγονια της την ιστορια της Βαγγελιως, αλλα αργοτερα τη βλεπουμε να υποδυεται και μια απο τις φιλες της ηρωιδας.
 
bambinella 100 είπε:
Στην ταινια Ενα νερο κυρα Βαγγελιω, η Ρενα Γαλανη υποδυεται τη γιαγια που διηγειται στα εγγονια της την ιστορια της Βαγγελιως, αλλα αργοτερα τη βλεπουμε να υποδυεται και μια απο τις φιλες της ηρωιδας.
ευχαριστουμε πολυ ΒΒ!!δηλαδη στην αρχη ειχε το ρολο της γιαγιας και μετα εμφανιστηκε και μεσα στην ιστορια της κυρα Βαγγελιως σε μικροτερη ηλικια;

ειμαι περιεργη να δω σε φωτογραφια πώς ηταν σ αυτο το ρολο
 
Στην πραγματικοτητα, το 1959 που γυριστηκε η ταινια, η Ρενα Γαλανη ηταν μια πολυ νεα γυναικα.

Στην αρχη, με το καταλληλο μακιγιαζ και τα αναλογα ρουχα, δειχνει πολυ μεγαλυτερη ωστε να μπορει να πειθει στο ρολο της γιαγιας που διηγειται την ιστορια.

Αργοτερα στη βρυση οπου ειναι μαζεμενες ολες οι φιλεναδες της Βαγγελιως, η Ρενα Γαλανη φαινεται οπως ηταν στην πραγματικοτητα εκεινη την εποχη.

Εχει μαλιστα και πολλες ατακες σε ολο το εργο.
 
ευχαριστουμε πολυ ΒΒ,βρηκα και τη φωτογραφια με τη νεαρη Ρενα Γαλανη στην ταινια "ενα νερο κυρα Βαγγελιω" ,ετσι εξηγειται η παρουσια της στην αρχη της ταινιας ως "γιαγια" που διηγειται την ιστορια στα 3 εγγονια της

1.JPG

5.JPG
 
Το ξαναεγραψα προσφατα και σε ενα αλλο θεμα, δικο σου νομιζω. Η Ρενα Γαλανη εχει ντουμπλαρει φωνητικα αμετρητα παιδακια δευτεροκλασατων ταινιων.

Εχω την εντονη υποψια οτι ντουμπλαρει και τα εγγονακια της εδω!
 
Τα διάβασα πολύ γρήγορα όλα και μπορεί να το έχει ήδη γράψει κάποιος: Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στον Τρελοπενηντάρη υποδύεται τον Ανδρέα Τεπενδρή και σε μια σκηνή με τη Διαλυνά εμφανίζεται ως μητέρα του ήρωα.
 
bambinella 100 είπε:
Το ξαναεγραψα προσφατα και σε ενα αλλο θεμα, δικο σου νομιζω. Η Ρενα Γαλανη εχει ντουμπλαρει φωνητικα αμετρητα παιδακια δευτεροκλασατων ταινιων.Εχω την εντονη υποψια οτι ντουμπλαρει και τα εγγονακια της εδω!
τωρα που το λες,μου φαινεται οτι εχεις δικιο: ντουμπλαρει τα "εγγονακια" της και μαλλον και τη μικρη κορη του Νικητα Ψυχοπαιδα :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν νομιζεις κι εσυ το ιδιο, νιωθω περισσοτερο σιγουρη.

Ειναι μια ταινια του Βεγγου, δε θυμαμαι τιτλο, που ενα παιδακι ρωταει τη μαμα του: "Μαμα, ο Βεγγος ειναι αυτος;" Στην πραγματικοτητα, η φωνη του παιδιου ανηκει στη Ρενα Γαλανη, η οποια ντουμπλαριζε κοριτσια και αγορια αδιακριτως. :)
 
ΒΒ μαλλον εννοεις την ταινια "σχολη για σωφερινες"

ο Βεγγος βγαινει τρομαγμενος απ την αποθηκη υφασματων νομιζοντας οτι σκοτωσε το Ζαννινο και ειναι και μουντζουρωμενος στο προσωπο

τον βλεπει το αγορακι και ρωταει τη μαμα του

"μαμα κοιτα ο Βεγγος,γιατι ειναι αραπης";

κι εκεινη του απαντα

"γυριζουν ταινια παιδι μου"

sxolisoferines.JPG
 
Μπραβο katerinak! Αυτη ειναι η ταινια και μιλαμε για μια απο της τελευταιες σκηνες, οπως ειδα.

Εδω θα πρεπει να πω οτι η Γαλανη δε ντουμπλαρει μονο το παιδι, αλλα και τη μητερα του. Βλεπεις περα απο παιδια, αυτη η ηθοποιος εκανε φωνητικο ντουμπλαζ και σε μεγαλους, με πολυ μεγαλη επιτυχια στους υπερηλικες.
 
bambinella 100 είπε:
Εδω θα πρεπει να πω οτι η Γαλανη δε ντουμπλαρει μονο το παιδι, αλλα και τη μητερα του.
αυτη την υποψια ειχα κι εγω αλλά δεν ημουν σιγουρη,τωρα ομως επιβεβαιωθηκε :)

ευχαριστω πολυ ΒΒ!!
 
Στην ταινια "τα 4 σκαλοπατια" η Ζινετ Λακαζ εχει διπλο ρολο αφου λεγεται "Ρενα Δόξα" αλλά και "Περικλης" (μεταμφιεζεται σε αγορι για να μπορεσει να δουλεψει)
 
Στην ταινια "Θανασης ο αισιοδοξος" ο Θανασης Βεγγος παιζει διπλο ρολο : του "Θαναση" και της "μητερας" του
 
Στην ταινια "ο μεγαλοκαρχαριας" ο Μιμης Φωτοπουλος παιζει διπλο ρολο: απ τη μια ειναι ο "Βαγγος Πολυχρονιου" (φτωχος αεργος) κι απ την αλλη ο "Λαλακης Μπιρμπιλής" (μεγαλοκαταχραστης)
 
atanasio είπε:
Η ταινία με τον Φωτόπουλο και τη Χατζηαργύρη είναι "Ο μεγαλοκαρχαρίας".
Στην ταινια "ο μεγαλοκαρχαριας" ο Μιμης Φωτοπουλος παιζει διπλο ρολο: απ τη μια ειναι ο "Βαγγος Πολυχρονιου" (φτωχος αεργος*) κι απ την αλλη ο "Λαλακης Μπιρμπιλής" (μεγαλοκαταχραστης)

* αεργος γιατι του προσφερουν δουλεια σε ταξι κι αυτος δεν τη θελει
 
Στην ταινια "ο Θανασης στη χωρα του "ΘΑ".. " ο Θανασης Βεγγος εχει διπλο ρολο : του Θαναση Πητα (που φτιαχνει διαφορων ειδων πιτες) και της μητερας του
 
Πίσω
Μπλουζα