perlastar
RetroJunkie™
- Αντιδράσεις
- 1.156
Oκ, σ'ευχαριστώ Αριάδνη!αριαδνη είπε:Περλα πρεπει να δεις τον επαναστατη χωρις αιτια, μιλαει πολύ για αυτό το χασμα γεννεων
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Oκ, σ'ευχαριστώ Αριάδνη!αριαδνη είπε:Περλα πρεπει να δεις τον επαναστατη χωρις αιτια, μιλαει πολύ για αυτό το χασμα γεννεων
Σωτο, τα λες ολα στην τελευταια παραγραφο!Σώτος Σώτος είπε:Ομως για να είμαι και δίκαιος θεωρώ ότι το φταίξιμο των γονιών μας δεν έιναι εντελώς δικό τους, οφείλεται αρκετά και στη δική τους έλλειψη ενημέρωσης και μόρφωσης αλλά και γενικότερα στην τότε αντίληψη ότι τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν και πολλά, δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες πέρα από τις βιολογικές και τελικά ¨έχουμε κι άλλα σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε¨...
Να προσθέσω ακόμη φίλε Rakeesh οτι οι γονείς των 80's "βολεύονταν" άθελά τους και από την άνεση της γειτονιάς και της αλάνας.Δηλαδή όταν το παιδί περνούσε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας ελεύθερα με τα άλλα παιδιά στη γειτονιά, ο γονιός δεν χρειαζόταν να διαθέτει και πολύ χρόνο στο παιδί (έτσι νόμιζε βέβαια...)Rakeesh είπε:Σωτο, τα λες ολα στην τελευταια παραγραφο!
Πολύ δραματικα τα παρουσιάζεις τα πράγματα Shock. Εκείνο που πάντα ένιωθα ότι κυριαρχούσε στις σχέσεις γονιών-παιδιών ήταν η αγάπη. Συγκρούσεις υπάρχουν, αλλά αν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς απλά σαν πικάπ με κολλημένη βελόνα στα ίδια και στα ίδια ("φάε-διάβασε" κτλ), τότε οι γονείς πρέπει να αλλάξουν δίσκο. Αυτό δεν σημαίνει να ενστερνιστούν τις απόψεις των παιδιών. Ας βάλουν στο πικάπ και κάτι πιο ανάλαφροShock είπε:Γνώμη μου είναι ότι πάντα θα υπάρχει χάσμα γενεών και δεν έχει σχέση με τις καταστάσεις που βιώνει η κάθε γενιά. Έχοντας παιδί στην εφηβεία πια αρχίζω και καταλαβαίνω ότι είναι σαν αγωνιστικά αυτοκίνητα που ξεκινάνε έναν αγώνα και βλέπουν εμάς σαν αργές σακαράκες.Κουρασμένα φαντάσματα που βγαίνουν το βράδυ (όταν γυρίσουμε από τη δουλειά) για να πούμε τα ίδια και τα ίδια "φάε, διάβασε, κοιμήσου, μη αυτό, μη εκείνο", να πούμε τα ίδια και τα ίδια για το τι κάναμε εμείς στην ηλικία τους, πόσο πιο καλή είναι η δική μας μουσική, τα δικά μας παιχνίδια, η δική μας τηλεόραση, από τον δικό τους κόσμο. Γιατί αυτό νιώθουν, τους ανήκει, είναι ο δικός τους κόσμος και απλά περιμένουν να "τελειώνουμε" και να τον κάνουν καλύτερο ή χειρότερο.
Αυτό ομως δεν είναι χάσμα γενεών, γιατί ακόμα και σήμερα λέω στον Δημήτρη να χαμηλώσει την μουσικήShock είπε:@domniki
Σε 10 χρόνια θα συνεχίσουμε τη κουβέντα σε αυτό το thread όταν θα είναι το παιδί σου στην εφηβεία και θα προσπαθείς με λογικά για σένα επιχειρήματα να του εξηγήσεις ότι δεν γίνεται να ακούει με 80 decibel death metal![]()
Ούτε καν οι ίδιοι οι 30ρηδες δεν έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα το μέλλον που τους έχουν προδιαγράψει...Agahnim είπε:Σας έχει τύχει οι γονείς να θεωρούν μεγαλύτερο πρόβλημα το κούρεμα στις συντάξεις τους παρά το γεγονός ότι για τον μέσο 30ρη δεν υπάρχει καν μέλλον; Πολλές φόρες λένε "εγώ στην ηλικία σου ήδη είχα δουλειά και οικογένεια", χωρίς να κάνουν τον κόπο να συγκρίνουν πώς ήταν τότε, όπου ο καθένας έβρισκε μόνιμες δουλειές γραφείου ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, χωρίς να ʽχει βγάλει ούτε δημοτικό.
Αυτά να γράφεις, να παίρνουν τα μυαλά του αέραShock είπε:Βράζει το αίμα του νιάτου ε;![]()
Κι εγω περιπου τα ιδια ,ενα ενδιαφερον trivia απο την παιδικη μου ηλικια ειναι οτι τις μονες φορες που θυμαμαι να ταιριαζαν με τον πατερα μου τα γουστα μας στην τηλεοραση στα παιδικα και τα παρακολουθουσαμε μαζι ηταν ο Χοντρος Λιγνος και ο Καραγκιοζης.Ειμαι 38 σχεδον ετων. Οι γονεις μου ειναι του 1935 και 1940. Τι να λεμε δηλαδη.....Το ΑΠΟΛΥΤΟ χασμα. Μετριουνται στο ενα χερι οι φορες που εκανα κατι με τους γονεις μου παρεα