Γόητες του παλαιού Ελληνικού κινηματογράφου

Ο Μπάρκουλης θα είναι για μένα ο ηθοποιός-ορόσημο της πρόωρης γήρανσης και παρακμής! Κρίμα! Πάντως συμφωνώ ότι λόγω του κοσμοπολίτικου στυλ του θα μπορούσε να κάνει καριέρα στην Ευρώπη.
 
Τον Γιωργο Παντζα δεν τον ειπε κανεις, η θεια μου τον θυμήθηκε απόψε, γι' αυτην ηταν πολυ ωραιος άνδρας, ο ομορφοτερος μετα τον Χορν, ετσι μου ειπε, οπως και ο Γκαρι Γκραντ από τους ξένους, αυτος χωρις συναγωνισμο! Ο παντζας ηταν κωμικος , αστειος αλλα ήταν και συμπαθητικός!

Ωραια ακουσαμε πολλες απόψεις, η πλειοψηφια μάλλον θέλει Κουρκουλο!

για τον Νικολινακο πλεον θα συμφωνησω με Μπαμπινελλα και Ρετροφαν, αυτος ηταν ο ζωγραφος στο 'εγκλημα το κολονάκι', οντως γοητευτικοτατος αλλα δεν εχει παιξει σε αρκετες ταινιες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τον Βουτσά κι εγώ τον θεωρώ ερωτεύσιμο με τον τρόπο του. Γόη δεν θα τον έλεγα αλλά σε μια παρέα πιθανότατα αυτός θα με κέρδιζε κι όχι ο μπλαζέ τύπος. Άλλο η οθόνη, άλλο η πραγματικότητα.

Κάπου μάλιστα είχα ακούσει ότι ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν μεγάλος καρδιοκατακτητής και είχε φάει γυναίκες μέχρι και από τον Μπάρκουλη :D

Δύο ακόμα ηθοποιοί που θεωρώ γοητευτικούς είναι ο Βύρων Πάλλης και ο Πέτρος Φυσσούν.

Ο Πάλλης πιστεύω ότι αδικήθηκε πολύ στους ρόλους που ερμήνευσε. Όλο κάτι μελοδράματα της σειράς και φτηνές παραγωγές. Πολύ αρρενωπή εμφάνιση όμως, απίστευτα βαθιά φωνή και καλός ηθοποιός. Ως ζευγάρι μ' αρέσανε ιδιαίτερα και με την γυναίκα του (στην πραγματικότητα) Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

Ο Φυσσούν πάλι μου βγάζει γοητεία χωρίς να τον θεωρώ κλασικά όμορφο. Αυτό όμως το νευρικό και το οστεώδες δε μ' αφήνει ασυγκίνητη. Και μ' έναν καθόλου "ελληνικό" αέρα, μου είχε φανεί εξαιρετικά ερωτεύσιμος ως γερμανός αξιωματικός, στην "Προδοσία" με την Φωτίου (παρεμπιπτόντως, μια από τις πλέον άρτιες ελληνικές ταινίες).
 
Ο Λυναιος και ο Πάντζας ήταν μια χαρά παιδιά αλλα το κωμικό τους ταλέντο, υπερκάλυπτε τα πάντα :D , ετσι δεν μπορουσες εύκολα να τους δεις σαν γοηδες όπως τον Κουρκουλο που είχε αυτοπεποιθηση και σιγουριά και τυποποιηθηκε σε ρόλους σκληρου! αυτο συμβαινει και με συγχρονους Αμερικανους ηθοποιους που ενω παράλληλα είναι συμπαθητικοι, σου φερνουν γέλιο αμέσως όταν τους σκεφτείς.., οπότε ξεχνάς όλα τα άλλα!

ίσως αν δεν ειχαν αυτο το σπάνιο ταλεντο, να τους βλεπαμε με άλλο μάτι..
 
Ως προς τον Βυρωνα Παλλη, συμφωνω κι εγω, retrofan.

Παραλληλα με το ωραιο παρουσιαστικο του, ειχε και μια υπεροχη φωνη την οποια και εκμεταλλευτηκε ραδιοφωνικα.

Eκτος απο τον Χατζηχρηστο που ανεφερες, μεγαλοι γυναικοκατακτητες ηταν ο Νικος Ριζος κι ο Αλεκος Τζανετακος, που δεν τους ελεγες και ωραιους!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε ξέρω αν εμπίπτει ακριβώς στην κατηγορία γόης, αλλά μάλλον ήταν το "καλό παιδί" που θα ήθελες

να προξενευτεί την κόρη σου, σε κάθε καθως-πρέπει ασπρόμαυρη ελληνική ταινία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΓΚΑΣ.

http://90lepta.com/sa1177.html
 
Ξεχασαμε τον Γιωργο Καμπανελλη, οσο για τον Σειληνο, μ'αρεσε στο ρολο του πριγκηπα με τις φιλελευθερες ιδεες στο 'εμίρης και κακομοιρης'!

Για τον Πουλοπουλο τι λετε, γοητευτικος σαν άνδρας! δεν ηταν ηθοποιος αλλα όμως στολιζε τραγουδιστικα την κάθε ταινια με την αξεπέραστη φωνη του!

υπάρχει και κάποιος άλλος που επαιζε στο 'υπαρχει και φιλοτιμο' ο χωριατης που συναντα ο Κωνστανταρας στην Πλατανιά, τον εχω δει σε αλλες δυο, τρεις ταινιες..

Τον Γεωργιτση πάλι δεν τον ειπε κανένας!
 
Mε τον Φαιδωνα Γεωργιτση ειχα παντα προβλημα με το μαλλι του.

Σε ολες του ανεξαιρετως τις ταινιες ηταν ασουλουπωτο και ακουρευτο, ακομα κι οταν δεν ειχε ερθει ακομα η μοδα των μακριων μαλλιων στους αντρες.

Αν το επαιρνε λιγο, και ειδικα εκεινη την ανεκδιηγητη φραντζα του, θα ηταν πολυ ωραιοτερος.
 
Εγω σαν πρωτη προτιμηση και παιδικο μου ερωτα :D εχω τον Βαγγελη Σειληνο, ακολουθει Αλκης Γιαννακας, Καζακος και Κουρκουλος.
 
Εμένα πάλι μου αρέσει ο Αλεξανδράκης και ο Κούρκουλος. Τους θεωρώ κορυφή. Ακολουθουν ο Κομνηνος και ο Φωκας.Τον Βουλγαριδη τον προτιμω σε μερικες ταινιες οπως νομος 4000... Ακομη θεωρω ωραιο και τον Αγγελο Αντωνοπουλο δηλαδη εχει τυπο!
 
Μου άρεσε πολύ ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Φαίδων Γεωργίτσης και ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Αυτοί όμως που πραγματικά μου έκαναν κλικ ήταν ο Νίκος Γαλανός και ο Άλκης Γιαννακάς. Ειδικά στα μεσα 60's και 70's που ήταν μαλλιάδες. :D

Έπίσης ένας πολύ όμορφος ηθοποιός είναι αυτός που στην ταινία "τι 30, τι 40, τι 50" παίζει τον γιο του Κωνσταντάρα. Δεν ξέρω πως τον λένε όμως. Το μόνο βίντεο που βρήκα έχει κακή ανάλυση.

http://video.google.com/videoplay?docid=8657515141779843243#docid=-2285873990538068351
 
Σε αντιθεση με εμενα Shakti, που μου αρεσαν παντα οι κοντοκουρεμενοι αντρες!... #)

Ο νεαρος στο βιντεακι με τον Κωνστανταρα δεν ειναι αλλος απο τον Νικο Βερλεκη στα νιατα του και χωρις τα χαρακτηριστικα γενια του.
 
Mιχάλης Νικολινάκος.Τελεία και παύλα._
 
bambinella 100 είπε:
Σε αντιθεση με εμενα Shakti, που μου αρεσαν παντα οι κοντοκουρεμενοι αντρες!... #) Ο νεαρος στο βιντεακι με τον Κωνστανταρα δεν ειναι αλλος απο τον Νικο Βερλεκη στα νιατα του και χωρις τα χαρακτηριστικα γενια του.
Α, ο Νίκος Βερλέκης είναι; Πω πω, όμορφος ακόμα και τώρα! :flower: Ναι, ναι, έχω ένα κάτι με τα μαλλιά.

Ευχαριστώ Bambinella μου! :)
 
Ο Αλεξανδράκης ήταν απιστευτος,ωραιος άντρας, ταλαντούχος και σε κωμικους και δραματικούς ρόλους και καλός και ως σκηνοθέτης. Παπαμιχαήλ,Κουρκουλος,Μπάρκουλης είναι κλασσικές αξίες. Αλλά γιατί ξεχνάτε τους κακούς? Αναφέρω τον Γιάννη Βογλη,τον Στέφσνο Στρατηγό, τον Ανέστη Βλάχο στα νιάτα του (για πιο περίεργα γουστα!) και τον μεγάλο,αξεπέραστο Γιώργο Φούντα?
 
Eπειδη οπως ειπα και αλλη φορα, η φρεσκαδα και η ομορφια εχουν να κανουν με τα νιατα, αλλα η γοητεια οχι, νομιζω οτι ενας πολυ γοητευτικος ηθοποιος ηταν ο Μανος Κατρακης.

Σε ολες του τις ταινιες τον βλεπουμε σε αρκετα προχωρημενη ηλικια ομως αυτο ειναι κατι που δεν επηρεασε τη γοητεια του.

Υπηρξε αλλωστε λατρης του γυναικειου φυλου και μεγαλος καρδιοκατακτητης.
 
Άρχισα να ασχολούμαι εκτενέστερα με παλιό κινηματογράφο απο πέρσυ τον Φλεβάρη περίπου και ήταν εξαιτίας του Αλέκου Αλεξανδράκη που είχα δει τυχαία κάποιες φώτος του από τη δεκαετία του 50... Από τους γοητευτικότατους κατέ εμέ... μετά "γνώρισα" τον Τάκη και νομίζω οτι και αυτός σου έβγαζε το κάτι αριστοκρατικό να το πω, δεν μπορώ να βρω λέξεις ( ε έχω πιει και 2 σανγκριές τώρα που γράφω χιχι ) οπότε αν γινόταν γκάλοπ οι 2 πρώτες προτιμήσεις μου θα ήταν αυτές.

Σχετικά πρόσφατα βέβαια πρόσεξα περισσότερο και τον Ανδρέα Ντούζο ( καλά ειδικά στις Φουσκοθαλασσιές που είπατε και άλλοι καθώς και στο Η κοροιδάρα που παίζει τον ευατό του ) αχχχ

Μπάρκουλης που λέτε πολλοί ούτε εμένα μάρεζε ποτέ . Μικρή όταν ήμουν θυμάμαι ήμουν της γενιάς Αλίκη+Δημήτρη ( Παπαμιχαήλ)
 
Απο τους πιο γοητευτικους αντρες ηθοποιους ειναι και ο Γιαννης Κατρανης.

Τον θυμαμαι απο την τηλεοραση περισσοτερο, τις δεκαετιες του '70 και του '80. Κριμα που δεν τον βλεπουμε πια.

Ταλαντουχος ηθοποιος και πολυ ομορφος αντρας!

j.bmp
 
bambinella 100 είπε:
Απο τους πιο γοητευτικους αντρες ηθοποιους ειναι και ο Γιαννης Κατρανης. Τον θυμαμαι απο την τηλεοραση περισσοτερο, τις δεκαετιες του '70 και του '80. Κριμα που δεν τον βλεπουμε πια.

Ταλαντουχος ηθοποιος και πολυ ομορφος αντρας!

j.bmp

πολυ θα ελεγα, Μπαμπινελλα, ειναι ο Κυριακος, επαιξε και σε τηλεοραση, πολυ ωραίο παιδι οντως.., τι αν πω εισαι καταπληκτικη που τον θυμηθηκες, ελπιζω να ειναι εν ζωή..

παντως αν κάναμε δημοψηφισμα εδω , θα εβγαινε Κουρκουλος ειμαι βεβαιη, κανενας δεν ειπε Κακκαβά και όμως στην Στελλα, ηταν υπέροχος και μπραβο του που απεσυρθη απο ολο αυτο το life-style σημερα και δεν ξαναεδωσε συνεντευξη, τι να πει σημερα ενας τοσο μεγάλος ηθοποιος της γεννιας του..ηταν και κουραστος, 7 ταινιες τον χρονο εβγαζε..
 

παιδια οτι υπήρχε αυτη η ταινία, ''ο ντελικανής'' δεν θα το φανταζόμουν ποτέ; ωραιος εδω ο Γιαννακάς στην πρωτη, πρωτη νιότη του!

Από την Κρητη ήταν; ειχε χαρακτηριστικά κρητικά και τωρα βλέποντας την ταινία, κάνω τον συνειρμό...έφερνε σε Κρητικό!
 
Πίσω
Μπλουζα