[Δεσύλλας] Ποιoς, Πού, Πότε, Γιατί..? (1986)

Nassos83

RetroActive
Joined
20 Αύγ 2011
Μηνύματα
240
Αντιδράσεις
57
Δεν ξέρω αν οι μεγαλύτεροι το θυμάστε το συγκεκριμένο επιτραπέζιο γνώσεων. Αγορασμένο κάπου το 1988-1989, παιγμένο δεν ξέρω και εγώ πόσες φόρες καθ'ολη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, πραγματικός θυσαυρός γνώσεων με διαφορετικού βαθμού δυσκολίας ερωτήσεις. Θα έλεγα ο "βετεράνος" των επιτραπέζιων παιγνιδιών στο σπίτι μου. Απολαύστε:

Προβολή συνημμένου 46266 Προβολή συνημμένου 46267 Προβολή συνημμένου 46268 Προβολή συνημμένου 46269 Προβολή συνημμένου 46270

Συνέχεια:

Προβολή συνημμένου 46271 Προβολή συνημμένου 46272

Να αναφέρω ότι το παιγνίδι παιζόταν από 2 μέχρι 6 παίχτες και έχει ένα ζάρι. Υπάρχουν 6 κατηγορίες ερωτήσεων, με 6 "περιοχές" για κάθε θέμα συν 2 "περιοχές" όπου κάθε ερώτηση αντιστοιχούσε σε κάθε μια από τις κατηγορίες:

Αθλητισμός-Παιγνίδι, Γεωγραφία, Ιστορία, Ζώα-Φυτά, Επιστήμες, Γράμματα-Τέχνες

Οι 2 "περιοχές" με καθε μία από τις κατηγορίες ερωτήσεων.

Προβολή συνημμένου 46276 Προβολή συνημμένου 46277

Αν έπεφτες στο ερωτηματικό, νομίζω ο αντίπαλος σου επέλεγε την ερώτηση από όποια κατηγορία ήθελε. Κοινώς την έκατσες...

Αυτά. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω ότι λέγεται και κυνήγι ερωτήσεων και ότι το πήρε το μάτι μου κάπου πρόσφατα.
 
Το είχα και το "Κυνήγι Ερωτήσεων". Το παραπάνω ήταν για παιδιά άνω των 11 ετών.

Fo3sA.jpg

http://www.greekbooks.gr/games/epitrapezia/kinigi-erotiseon-gia-mikra-pedia.product

Βρήκα στο Google ότι υπάρχει ακόμη η σειρά "Ποιος, Που, Ποτε, Γιατι..?". Και εγώ που νόμιζα ότι ήταν one-off έκδοση!!:animeek:

http://www.e-papyros.gr/Catalog/index.php?main_page=index&cPath=6_194_198
 
Το θυμάμαι καλά αυτό το επιτραπέζιο σε γνωστούς μου φίλους κάπου το 1985!

Δεν τα πήγαινα καλά τότε με τα επιτραπέζια ερωτήσεων και δεν είχε τύχει ποτέ να το παίξω.

Κρίμα πάντως που δεν το είχα παίξει και το είχα εκτιμήσει αλλιώς εκείνη την εποχή.

Για να πω την αλήθεια ντρεπόμουν αμα δεν ήξερα κατι και ότι θα με κορόιδευαν και συνήθως τα απέφευγα τα επιτραπέζια αυτά..

Anyway..

Σημασία έχει ότι είναι ενα πάρα πολύ ωραίο και ρετρό εύρημα!
 
Έχω μεμονωμένα τα Ποιός, Που, Ποτε, Γιατι..Ιστορία και Γεωγραφία. Σε αυτά δεν υπήρχε ταμπλό αλλά παίζονταν μόνο με το ζάρι.

Της ιστορίας ήταν το αγαπημένο μου. Έπαιζα ακόμα και την ώρα του φαγητού με την αδερφή μου και τη μητέρα μου και είχα μάθει τόσο καλά τις ερωτήσεις που πολλές φορές απαντούσα πριν καν τελειώσει η ανάγνωσή τους!

Το Ποιός, Που, Ποτε, Γιατι... Ιστορία μπορεί άνετα ακόμα να παιχτεί. Της γεωγραφίας πλέον είναι ρετρό με τόσες αλλαγές που έχουν γίνει στον παγκόσμιο χάρτη.
 
Θυμάμαι μου άρεσε το παιχνίδι αυτό, άσχετα αν δεν ήξερα τις απαντήσεις των ερωτήσεων. Αγαπημένη μου κατηγορία ''Ζώα-φυτά''. Βέβαια παίζε-παίζε συνέχεια μάθαινες τις απαντήσεις σε ορισμένες ερωτήσεις.
 
Η κατηγορία στην οποία έχανα πάντα (μα πάντα όμως!) ήταν "Γράμματα-Τέχνες". Ακόμη και μετά από άπειρες επαναλήψεις, δεν υπήρχε περίπτωση να θυμόμουν την απάντηση.:mad:
 
Nassos83 είπε:
Η κατηγορία στην οποία έχανα πάντα (μα πάντα όμως!) ήταν "Γράμματα-Τέχνες". Ακόμη και μετά από άπειρες επαναλήψεις, δεν υπήρχε περίπτωση να θυμόμουν την απάντηση.:mad:
Γεωγραφία, φίλτατε! :D

Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, ακόμα και τώρα! :biglaugh:
 
πω πω το είχα κ γω αυτό. Τι μου θύμησες τώρα. ώρες ατελείωτες στο χωριό με την αδερφή μου κ τα ξαδέρφια μου..

Να σαι καλά φίλε :)
 
Αυτό δεν υπήρχε στον καιρό μου αλλά η περιγραφή του μου θυμίζει πολύ το Trivial Pursuit. Σε τι διαφέρουν, πέρα από το σχήμα της καρτέλας και τα τριγωνάκια για να γεμίσει ο κύκλος?
 
elephadas είπε:
Αυτό δεν υπήρχε στον καιρό μου αλλά η περιγραφή του μου θυμίζει πολύ το Trivial Pursuit. Σε τι διαφέρουν, πέρα από το σχήμα της καρτέλας και τα τριγωνάκια για να γεμίσει ο κύκλος?
Επί της ουσίας, σε τίποτα! :)

Απλά, δεν έχεις να γεμίσεις το πιόνι σου με "τυράκια"! :D

Ξεκινούσες από το κέντρο και προσπαθούσες να φτάσεις στα ακριανά πλαίσια της κατηγορίας που νόμιζες ότι ξέρεις καλά, για να "βγεις" και να κερδίσεις!

(με έμφαση στο "νόμιζες"!.... )

Παίζεται ευχάριστα ακόμα και τώρα, καθώς είναι από τα παιχνίδια που έχω διασώσει! :D
 
Το ειχα και γω, αλλα ειχα την εκδοση με τα κυκλακια που πηγαιναν σαν φιδακι.
 
Το έχω ακόμα!!

Η πλάκα ήταν ότι ήμουν άπαιχτος (Και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε.. :cool: ), και εκεί που ήμουν μέσα στην περηφάνια και κοκορευόμουν ότι είμαι αήττητος, μία φορά που παίζαμε με μία παρέα ήρθε η απόλυτη ξεφτίλα..

Λες και το σύμπαν έκανε πλάκα μαζί μου, άρχισαν να μου πέφτουν οι πιο άκυρε ερωτήσεις που υπήρχαν, κάτι σαν (Φυσικά τυχαία και τραβηγμένα τα παραδείγματα.. :p ): Ποιος πέρασε μπροστά από από το τρένο στην ταινία του 1902 "τρία πουλάκια κάθονται", "Ποιο ζώο είναι το Tiririlkoum piou piou", και "πόσα εκατοστά ήταν η προπέλα του Τζέλα Δ".. :cry:

Και περιττό να πω ότι ήξερα ότι έπεφτε στους άλλους..
 
Ολοι τα εχουμε περασει αυτα φιλε Cloud. Και εγω με τις ερωτησεις επιστημης και γεωγραφιας ημουν αηττητος, ωσπου μου συνεβει το ιδιο με μια παρεα.
 
Τράτζικ...

Η πλάκα ήταν που από ένα σημείο και μετά και οι άλλοι να γελάνε με τις ερωτήσεις που μου έπεφταν, και εγώ έφτασα στο σημείο να ζητάω να δω την κάρτα γιατί άρχισα να πιστεύω ότι μου κάνουν πλάκα... :banghead:
 
Το έχω! Υπέροχο!!!
 
ωραιο παιχνιδι...θυμαμαι επαιζα πολύ με αυτο με κατι κοριτσια (με τα οποια διακοψαμε τη ''φιλια'' νωρις... :burn:)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η παρουσίαση τα σπάει!! Μπράβο Πανο!!

Τα παιχνίδια γνώσεων τα απέφευγα πιτσιρικάς... φυσικά γιατί ήμουνα φωστήρας :cool:

Βεεεβαια... Τέρας μορφώσεως!!! :D
 
Πίσω
Μπλουζα