Δημοπρασίες + υπολογιστές περασμένης δεκαετίας

jim_sdtv

RetroWannaBe
Joined
28 Ιουλ 2007
Μηνύματα
32
Αντιδράσεις
0
Γεια σας φίλοι μου,

Σας παρακολουθώ αρκετά συχνά και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις πληροφορίες που μας δίνετε. Ιδιαίτερα για τα τεύχη του Pixel που μας προσφέρετε. Πρέπει να έχω κι εγώ αρκετά τεύχη αλλά δυστυχώς είναι στο σπίτι των γονιών μου - αρκετά μακριά. Βέβαια περισσότερα τεύχη της δεκαετίας του 90 έχω από το PC - Master.

Τώρα στο θέμα μου...

Θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποιος στο ebay ή και αλλού που να δίνει, σε λογικές τιμές, μηχανήματα (consoles ή home p.c.) του 80 και 90; Έχω δει κάποια "καταστήματα" χρηστών από Ιταλία ή Γερμανία αλλά δε ξέρω για τα ταχυδρομικά και την ασφάλεια των μεταφορών. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο - τρεις που δίνουν σε δημοπρασία ορισμένα μηχανήματα αλλά το κόστος θεωρώ ότι είναι δυσανάλογο με τη "πραγματική" αξία των μηχανημάτων. Βέβαια με τα μεταφορικά και από έξω να πάρω πάλι στα ίδια επίπεδα θα έρθουν. Μήπως ξέρετε κάποιον από έξω ή από Ελλάδα να έχει "ευκαιρίες" και να προσφέρει ασφάλεια συναλλαγών;

Τι πρέπει να προσέξω αν αγοράσω από Ιταλία ή Γερμανία;

Ευχαριστώ...
 
Δύσκολα φίλε μου. Και εμείς ψάχνουμε αλλά δεν βρίσκουμε...
 
ebay 20 original games για atari 2600

Παράδειγμα: Είδα στο ebay 20 original games για atari 2600 με 15 + 20 $ μεταφορικά για Ελλάδα (έτσι τουλάχιστον λέει)... ενώ στην Ελλάδα βρήκα κάποιος να δίνει 10? τη μία. Πάνω κάτω τα ίδια παιχνίδια.

Δε το έχω τολμήσει να πάρω κάτι από το ebay...
 
να τολμησεις αρκει να αγοραζεις απο πωλητες η μαγαζια με τουλαχιστον 99,5% feedback ...επιπλεον για ασφαλεις συναλλαγες να βγαλεις μια prepaid card και να την δηλωσεις στην σελιδα paypal ..γενικα υπαρχει ασφαλεια στις online αγορες...διαβασε λιγο την σελιδα του ebay ...παντα οταν αγοραζεις κατι να υπολογιζεις τα μεταφορικα .

και υπομονη γιατι παντα υπαρχει κατι καλυτερο...
 
Με λίγα λεπτά αναζήτησης βρήκα αρκετά μηχανήματα στο κουτί τους που μαζί με τα ταχυδρομικά στην Ελλάδα (δε ξέρω αν υπάρχει κάτι έξτρα) κοστίζουν 60-80$. Βέβαια χρειάζονται κάποιες ώρες για να κλείσουν οι δημοπρασίες... Θα τις περιμένω.

Βρήκα δύο μηχανήματα που για μένα είναι πειρασμός.... αλλά στο ebay πιστεύω πάντα θα έχει ευκαιρίες. Λέω αυτή τη φορά να δω την εξέλιξη των δημοπρασιών και να περιμένω και συμβουλές από εσάς πριν φτιάξω λογαριασμό για να "χτυπήσω"...

Παραγγελίες από Αμερική τι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας;

Ευχαριστώ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σ` ευχαριστώ simonkey για τις συμβουλές. Paypal έχω οπότε στις παραγγελίες δε θα έχω πρόβλημα.
 
Εάν είναι από Αμερική, πρόσεχε μηπως περάσουν τελωνείο!! Να προτιμάς να σου τα στέλνουν με USPS(πώς λέμε ΕΛΤΑ, μονο που ειναι πολύ πιο οργανωμένοι). Από Ευρώπη δεν έχεις φόβο. Στο retromarket ρώτησες; Θα έχεις και το κέφάλι σου ήσυχο,αφου μπορείς να το επιστρέψεις, εάν κάτι πάει στραβά.
 
Έχει κάποιο πρόβλημα στη βάση δεδομένων του site και δεν εμφανίζονται οι κατηγορίες. Νομίζω πως εκεί είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές (από τις προσφορές τουλάχιστον που βλέπω).

Για τις δημοπρασίες...

Τα μεταφορικά είναι αυτά που αναφέρει ο πωλητής. Υπάρχουν extra χρεώσεις; Δηλαδή με το που κερδίζω μια δημοπρασία πληρώνω μέσω paypal (προιόν και μεταφορικά) και έρχεται χωρίς να πληρώσω κάτι στην παραλαβή. Έτσι είναι;

"πρόσεχε μηπως περάσουν τελωνείο!!" δηλαδή; Πώς το ζητάω και πώς υπολογίζεται ο φόρος; Κάπου διάβασα για...

Sales tax

Seller charges sales tax for items shipped to: CA* (8.250%).

* Tax applies to subtotal + S&H for these states only

Δηλαδή;

Από Γαλλία με 100% αξιολόγηση βλέπω Atari 2600 Pal secam version με 11 παιχνιδάκια 29? + μεταφορικά και σε μία ώρα κλείνει... Τώρα πόσα άραγε είναι τα μεταφορικά;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για τους γερμανούς χρήστες στο ebay πρόσεχε πριν κάνεις bid σε μία δημοπρασία αν δέχονται paypal πληρωμή. Οι περισσότεροι χρήστες εκεί δεν δέχονται και ζητάνε μόνο μεταφορά χρημάτων μέσω τράπεζας (με άλλα λόγια έμβασμα).

Το τελωνείο είναι ρίσκο. Συνήθως μικρής αξίας αντικείμενα δεν φορολογούνται αλλά και αυτό δεν είναι δεδομένο γιατί δεν είναι δυνατό να ξέρεις τι κέφια έχει ο κάθε εκτελωνιστής που έχει αναλάβει το δέμα σου. Προτίμησε καλύτερα αγορές από ευρωπαική ένωση.
 
jim_sdtv είπε:
Από Γαλλία με 100% αξιολόγηση βλέπω Atari 2600 Pal secam version με 11 παιχνιδάκια 29? + μεταφορικά και σε μία ώρα κλείνει... Τώρα πόσα άραγε είναι τα μεταφορικά;
Τα περισσότερα "χτυπήματα" στις δημοπρασίες γίνονται εντός του τελευταίου δεκαλέπτου, επομένως μην περιμένεις να μείνει στα 29 Ευρώ φυσικά.

Οι τιμές που έγραφες παραπάνω ήταν για δημοπρασίες ή για buy it now;

Αμερική σου είπαν για το τελωνείο, οπότε προτίμησε Ευρώπη. Από Αμερική μικρά σε όγκο πακέτα, ΜΟΝΟ με USPS και ΟΧΙ UPS, FEDEX ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία courier, του ζητάς να το μαρκάρει ως gift και να δηλώσει χαμηλή αξία (οι αμερικάνοι πολλές φορές δεν δέχονται να το κάνουν βέβαια, φρόντισε να ρωτήσεις προηγουμένως), εκτός αν θέλεις να το στείλει ασφαλισμένο οπότε θα πρέπει να δηλώσει πραγματική αξία αφού μέχρι αυτή την αξία μπορείς να αποζημιωθείς.

Επίσης, από όποιον ψωνίζεις φρόντισε να έχεις ρωτήσει ΠΡΙΝ κάνεις προσφορά αν στέλνουν Ελλάδα, με πόσο κόστος, ποιους τρόπους πληρωμής δέχονται κλπ.

Επίσης μπες και στα site των ταχυδρομείων της κάθε χώρας για να έχεις μια ιδέα για το πραγματικό κόστος των μεταφορικών από κάθε χώρα ώστε να έχεις μια ιδέα του κόστους των μεταφορικών από πριν αλλά και να καταλαβαίνεις πότε πάει να σε κλέψει στα μεταφορικά και πότε όχι.

π.χ. για Γαλλία που ανέφερες ρίξε εδώ μια ματιά: http://pagesperso-orange.fr/grenier_des_bd/pages/tarifs_poste.html#colis και δες τον πίνακα που λέει "TARIFS POUR ENVOIS INTERNATIONAUX AU DEPART DE LA FRANCE - International shipping cost priority".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και απέφυγε το UK. Εκτός αν θέλεις να κάνεις και τη βόλτα σου οπότε παίρνεις το αεροπλανάκι και πετάγεσαι ως εκεί, κάνεις τα ψώνια σου, πίνεις μια μπίρα, παραλαμβάνεις αυτό που πήρες, και επιστρέφεις ενώ ταυτόχρονα έχεις γλιτώσει και κάποια ευρώ από τα μεταφορικά.
 
ChrisTOS είπε:
Και απέφυγε το UK. Εκτός αν θέλεις να κάνεις και τη βόλτα σου οπότε παίρνεις το αεροπλανάκι και πετάγεσαι ως εκεί, κάνεις τα ψώνια σου, πίνεις μια μπίρα, παραλαμβάνεις αυτό που πήρες, και επιστρέφεις ενώ ταυτόχρονα έχεις γλιτώσει και κάποια ευρώ από τα μεταφορικά.
Δηλαδή όχι UK και εκτός Ευρώπης για βαριά πράγματα...

Για το γαλλικό atari pal με 11 παιχνιδάκια έκλεισε στα 36?...

Η γαλλική εταιρία Standard Int'l Flat Rate Shipping είναι καλή;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
jim_sdtv είπε:
Δηλαδή όχι UK και εκτός Ευρώπης για βαριά πράγματα...
Για το γαλλικό atari pal με 11 παιχνιδάκια έκλεισε στα 36?...
Δεν ισχύει ακριβώς, αν για παράδειγμα θέλεις να πάρεις κάτι και το βρίσκεις .au or .nz είναι καλύτερο να το πάρεις από εκεί από ότι αν το βρίσκεις και στο .uk. Οι ΗΠΑ είναι ακριβές και τελικά αποδεικνύεται ότι τα ΕΛΤΑ είναι τα φθηνότερα (και σε σχέση με ότι έχω δει και πολύ αξιόπιστα).

Και φυσικά απέφυγε την Ελλάδα εκτός αν ξέρεις τον πωλητή.
 
Παιδιά έκανα τα πρώτα μου χτυπήματα.... για Γαλλία.

Φυσικά δε θα κερδίσω... έκανα δοκιμές σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Επιμένω στο atari 2600 μιας και το έχω απωθημένο από παιδί. 20? μου δίνουν τα ταχυδρομικά - σε SECAM είναι.

Παιδιά από Καναδά μόνο 20$ ταχυδρομικά.... Canada Post Small Packets - USA - Ground

Βρήκα ένα μηχάνημα και στα μεταφορικά για Ελλάδα βγάζει μόνο 20$.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ λέω να προτιμήσεις τον pitsunami, ξέρει και συμφέρει! :p
 
Έγω ένα μέγαλο μέρος της συλλογής μου το οφείλω σε αυτόν.
 
Αυτή τη στιγμή δεν έχει κάτι... Θα επικοινωνήσω μαζί του...

Για πες μου την πιο καλή αγορά σου από τον pitsunami;
 
Πρώτα πόλλα μου έδωσε όλα τα εμπορικά 3DO (Sanyo 3DO, Goldstar 3DO, Panasonic 3DO FZ1 και Panasonic 3DO FZ10), επίσης την πολύαγαπημένη μου amiga CD32, phillips cdi210, διάφορα από Sega.

Το αγαπημένο μου Bandai Playdia και το μοναδικό Bandai Pippin ATMARK που φαίνεται και στο αβαταρ μου.

Γενικότερα μπορεί να βρει σε πολύ καλές τιμές πολύ σπάνια συστήματα, είναι Έλληνας όποτε έχεις και μια άλλη επικοινωνία, πληρώνεις και αντικαταβολή αν θες.

Να σημειώσω ότι προχθες που παρέλαβα ένα 3DO έβαλε μέσα και αυθεντικά παιχνίδια για δώρο, χώρις να το ξέρω.
 
Α!!! ξέχασα να σας πω και τη συλλογή μου...

1 Atari 800XL, 1 Atari 65-XE, 1 Philips VG 8020, 1 Sinclair ZX Spectrum 2 N.E.S. και κάτι άλλα. Τα περισσότερα τα χρωστάω σε έναν γνωστό στις δημοπρασίες. Μου τα έδωσε σε καλές τιμές (αν διαβάζει το θέμα... μην ανησυχείς τα προσέχω τα μηχανήματα).

Βέβαια τώρα τα χτυπάει... 100άρια το λιγότερο.

Δε πειράζει... ας είναι καλά.

Α! σε ποιο σημείο βάζουμε φωτογραφίες με τα "κομμάτια" μας;

amiga CD32... όνειρο ζωής. Στο pixel νομίζω το είδα για πρώτη φορά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα