Διάθεση τωρινη

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας αριαδνη
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κοιτώ την φωτογραφία, και είναι σαν να ακούω και την φωνή του......

....απόψεεεεε, θα παρακολουθήσετε......... μια τανίιιιιιιιια, του πειραμΑτικούυυυυυυ Αφγανικού κινηματογράφου, ........... αναγεννησιΑΑακού στυλ, ...... με έντονες..... επηροέεεεεεες από την ΚουαλαΛουμποριανή κινηματογραφική σχολήηηηη της δεκαετίας....... του '70, όπως διαμορφώωωωθηκε ....... μετά την είσοδο του .... διάσημου σκηνοθέτη .........Λουμούμπου Ατεουέλτε ..... στα κινηματογραφικάααααα .......... στούντιο της Καμπούλ.
Μια ταινία......... με πολύ δράση ....... που κυρίως...... εξελιιιιίσσεται ........ και ξετυλίγεται.......... μετά τα πρώτα 67 λεπτάααααα ....... ενός στατικού μονοπλάνου..... πρωτοποριακού για την σύντομη διάρκειά του ...... που απεικονίζει .... με εύπεπτο τρόπο....... την αγωνία..... του σύγχρονου μεταξοσκώληκα......
.
.
.
.
.
.
[Παρασκευή γαρ.... :cool: ]

Τώρα που λέτε για χρώματα στα αγάλματα θυμήθηκα αυτό...

1

Τον καημένο τον Απόλλωνα πως τον έκανε έτσι!

Όσο για τα αγάλματα νομίζω ότι χρώματα είχαν εκείνα του μινωικού πολιτισμού. Τα άλλα αγάλματα νομίζω ήταν άσπρα.

Αν θυμάμαι καλά, και ο Παρθενώνας είχε χρωματάκια.... μάλιστα σε ένα περίεργο σκοτεινό ψηλό σημείο, βρήκαν σχετικά πρόσφατα (τελευταία 20ετία = πολύ πρόσφατα για τα 2.5000 χρόνια ιστορίας του Παρθενώνα) χρώματα. Ψάξτε το, πρέπει να υπάρχει ντοκιμαντέρ Ελληνικό περί αυτού.
Επίσης, θυμάμαι να λέγεται (σε ελεύθερη μεταφορά, δεν θυμάμαι επακριβώς.....) "ευτυχώς που βρίσκουμε τα αγάλματα ολόλευκα από γυμνό καθαρό σκέτο μάρμαρο, γιατί οι χρωματισμοί μας ήταν ολίγον καρακιτσαριό, και σίγουρα θα χαντάκωναν τα αριστουργήματα που θαυμάζουμε σήμερα".

Τώρα που λέτε για χρώματα στα αγάλματα θυμήθηκα αυτό...

1

Τον καημένο τον Απόλλωνα πως τον έκανε έτσι!

Όσο για τα αγάλματα νομίζω ότι χρώματα είχαν εκείνα του μινωικού πολιτισμού. Τα άλλα αγάλματα νομίζω ήταν άσπρα.
Λες να δούμε και τον Απόλλωνα μαύρο ε καθόλου απιθανο

Ελπίζω οι παλαιοί να θυμούνται το κλασικό σύνθημα στα Εξάρχεια:
- God is Black
- Yes she is

Ξεχνάτε ότι για πολλά - πολλά - πολλά χρόνια, βλέπαμε λευκούς να παίζουν ρόλους μαύρων.
Και αν πάμε πολύ πιο πίσω, είχαμε άνδρες ηθοποιούς και για τους γυναικείους ρόλους.
Βέβαια θα μου πείτε, τους λευκούς τους καρβουνιάζαμε και τους άνδρες τους ντύναμε με γυναικεία ρούχα και περούκες και παπούτσια για να φέρνουν σε γυναίκες.... Ενώ τώρα νά 'σου φάτσα κάρτα η μαύρη Αθηνά.....

Περιμένω ένα συνασπισμό/κοινοπραξία από Ευρωπαϊκά κινηματογραφικά στούντιος, να γυρίσουν ταινία τον πόλεμο Βορείων - Νοτίων των ΗΠΑ, με Κινέζους, Ινουίτ (Εσκιμώους) και Καυκάσιους-Πόντιους ηθοποιούς. Μακάρι να ζω να δω ηθοποιό Μαορί να παίζει τον στρατηγό Γκραντ, και Γιαπωνέζο να παίζει τον στρατηγό Λη, και μετά να διαβάσω σχόλια από τους ΗΠΑνους.... :ylsuper:
Εγω θελω να δω να παιζει το ρολο του Ηρακλη πυγμαιος!

Πίσω
Μπλουζα