Διαβάζατε Σεραφίνο?

Ξεχωριστα περιοδικα ηταν, αλλα νομιζω της ιδιας εκδοτικης εταιρειας, και αν δεν κανω λαθος, και του ιδιου δημιοουργου.. παντως ειναι Ιταλικα και τα δυο

Πληροφοριες θα βρεις σε μια προσφατη κουβεντα που ειχαμε

Διαβάζατε Τιραμόλα?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρήκα μερικές πληφορίες στο greekcomics.gr αλλά και εκεί είναι ελλειπέστατες. Είναι σίγουρα μια συλλογή που κυκλοφορούσε λίγο πριν την διακοπή των δύο περιοδικών (αν η πληροφορία ότι σταμάτησαν το 1992 ισχύει) ο εκδοτικός οίκος Καμπανά. Ο αριθμός των τευχών αποτελεί αντικείμενο έρευνας ακόμα....
 
Εγώ πάλι, αν και φανατικός αναγνώστης, τόσο τού Σεραφίνο όσο και του Τιραμόλα, τα θεωρώ ότι πιο φτωχό έχω διαβάσει τόσο θεματολογικά, όσο και καλλιτεχνικά.

Το ίδιο ισχύει και για το Ποπάυ.
 
Lux Interior είπε:
Εγώ πάλι, αν και φανατικός αναγνώστης, τόσο τού Σεραφίνο όσο και του Τιραμόλα, τα θεωρώ ότι πιο φτωχό έχω διαβάσει τόσο θεματολογικά, όσο και καλλιτεχνικά.
Το ίδιο ισχύει και για το Ποπάυ.
Μήπως το ψιλοαδικείς το Ποπάυ; Είχε καλούτσικες περιπέτειες, τουλάχιστον από άποψη θεματολογίας... :)
 
κι εγω διαβαζα σεραφινο ,τιραμολα και αλλα

ωραια περιοδικα για τα παιδικα μου χρονια
 
Φυσικά και διαβάζαμε. Δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο το Μίκι Μάους (ως εκτύπωση, σχέδιο κ.λπ.) και μάλλον γι' αυτό δεν το έπαιρνα κι εγώ ανελιπώς, αλλά θυμάμαι να έχω διαβάσει άπειρα τεύχη. Πιο πολύ μου άρεσε βέβαια ο Τιραμόλα, ιστορίες του οποίου νομίζω υπήρχαν και στο "Σεραφίνο", και τούμπαλιν (ή μήπως όχι?).
 
δεν νομίζω να είχε ιστορίες του ενός στο άλλο κόμικ
 
εμενα μου αρεσε πολυ σαν περιοδικο παντως αν και οντως ηταν λιγο καταθλιψη καμια σχεση με τα αντιστοιxα μικυ μαους και λοιπα που ηταν μες την καλη χαρα το χιουμορ του ηταν πικρο

 
Διασκέδαζα κι εγώ με τις ιστορίες του Σεραφίνο.

Δεν ήταν και Super League οι ιστορίες του, αλλά τότε δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις. Κόμικς να'ναι κι ότι νά'ναι!
 
Ποτέ δεν κατάλαβα τι το αστείο είχε ο Σεραφίνο. Προτιμούσα κι εγώ Τιραμόλα. Τώρα μεγάλος που διάβασα κάποια δεν βρήκα τίποτε το αστείο σε κανένα τους. Και δεν είναι που γέρασα και στριμμένεψα... πολλά Μίκυ Μάους τα διαβάζω ευχάριστα, και η Μικρή Λουλού έχει ακόμη πλάκα.
 
Βλέποντάς το τώρα, αναγνωρίζω οτι το σκίτσο ήταν πολύ πρόχειρο, όπως και οι ιστορίες. Το ίδιο πρόχειρη, ήταν όλη η έκδοση, (χωρίς αρίθμηση σελίδων, χρώματα αλλού γι'αλλού κ.α.), όπως και του Τιραμόλα αλλά και πολλών άλλων εκδόσεων του "Καμπανά".

Όπως και να'χει, τότε, στα παιδικά μου μάτια, ήταν άλλο ένα "παράθυρο" στον θαυμαστό κόσμο των κόμικς...
 
"Εγώ πάλι, αν και φανατικός αναγνώστης, τόσο τού Σεραφίνο όσο και του Τιραμόλα, τα θεωρώ ότι πιο φτωχό έχω διαβάσει τόσο θεματολογικά, όσο και καλλιτεχνικά.

Το ίδιο ισχύει και για το Ποπάυ"

"Ποτέ δεν κατάλαβα τι το αστείο είχε ο Σεραφίνο. Προτιμούσα κι εγώ Τιραμόλα. Τώρα μεγάλος που διάβασα κάποια δεν βρήκα τίποτε το αστείο σε κανένα τους. Και δεν είναι που γέρασα και στριμμένεψα... πολλά Μίκυ Μάους τα διαβάζω ευχάριστα"

"Βλέποντάς το τώρα, αναγνωρίζω οτι το σκίτσο ήταν πολύ πρόχειρο, όπως και οι ιστορίες. Το ίδιο πρόχειρη, ήταν όλη η έκδοση, (χωρίς αρίθμηση σελίδων, χρώματα αλλού γι'αλλού κ.α.), όπως και του Τιραμόλα αλλά και πολλών άλλων εκδόσεων του "Καμπανά".

Όπως και να'χει, τότε, στα παιδικά μου μάτια, ήταν άλλο ένα "παράθυρο" στον θαυμαστό κόσμο των κόμικς..."

Συμφωνώ απόλυτα με τις δύο προαναφερόμενες θέσεις! Αν και δεν αποκλείεται να ψάξω για κάποιο τεύχος στο Μοναστηράκι.

Πάντως, προβλέπω να ξεχαστούν μελλοντικά. Με εξαίρεση το Βέλγιο που είναι μία ολόκληρη σχολή, εκτός ΗΠΑ η υπόθεση Κόμικ, χωλαίνει.

Η τρίτη θέση προστέθηκε αργότερα :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Σεραφίνο είχε το ίδιο σχέδιο εξωφύλλου απο το τεύχος 1(καλοκαίρι 1969) ως το τ. 77, με τη χαρακτηριστική κόκκινη λωρίδα στο πάνω μέρος και τιμή 3δρχ. Η άποψή μου είναι ότι ως εκείνη την εποχή είχε αρκετές έξυπνες και ενδιαφέρουσες ιστορίες με πολύ καλό σκίτσο. Ήδη πριν απο το τ. 100 η ποιότητα του σκίτσου υποβαθμίζεται και λίγο μετά, στην 2η εκατοντάδα ποιά, το σκίτσο γίνεται τραγικό, απολύτως ερασιτεχνικό . Δυστυχώς εκεί κατάντησε το περιοδικό.

Απο το 1970 κυκλοφορεί και το ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΡΑΦΙΝΟ, με τιμή 10δρχ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσεύρετο περιοδικό και θα ήταν ενδιαφέρον να μας ενημερώσει όποιος έχει τεύχη της 1ης έκδοσης του περιοδικού.

Παρακάτω τα εξώφυλλα απο 2 τεύχη του Σούπερ Σεραφίνο.

Σεραφινο Σουπερ #6-15 Ευπαλινος.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
και σεραφινο και ερικ καστελ και βαβουρα με την πολυκατοικια απο πισω και τιραμολα και απ ολα
 
18 Iουνίου 1980 - Νο 570

Σεραφινο #570 greekeagle.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλο ένα σπανιότατο τεύχος, το ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΡΑΦΙΝΟ Νο 1, Απρίλιος 1970, Α' περίοδος.

Σεραφινο Σουπερ #1 Ευπαλινος.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ καλη κατασταση,μπραβο.
 
Μπράβο Ευπαλίνε για τα σπάνια κομμάτια σου. Άλλος αγαπημένος ήρωας ο Σεραφίνο. Θυμάμαι μια ιστορία που είχε γίνει πλούσιος νομίζω πουλώντας αυτόματο στιλβωτή παπουτσιών τον οποίο κάποιος σαμπόταρε και όποιος έβαζε το πόδι του να στιλβώσει το παπούτσι του πάθαινε ηλεκτροπληξία. Φυσικά μετά από λίγο αποσύρθηκε από την αγορά και ανακαλύφθηκε ο απατεώνας. Σε μια άλλη ο Κάρλο, ο Πέπο και ο Τιραμόλα τα βρίσκουν σκούρα όταν όλα τα μηχανήματα και οι συσκευές επαναστατούν (Η επανάσταση των συσκευών νομίζω λέγεται). Τοστιέρες πετάνε τα ψωμιά, αντλίες καυσίμου τους λούζουν με βενζίνη κ.α. Επειδή οι πρωτεργάτες της επανάστασης ήταν τα αυτοκίνητα, οι ήρωες γαργαλάνε τις αντλίες βενζίνης και αυτές βγάζουν όλο το καύσιμο και τελικά τα αυτοκίνητα μένουν άδεια και παραδίδονται...
 
Eίπατε Σεραφίνο και μου τρέχουν τα σάλια για κανένα κοτόπουλο :P
 
Σεραφινο η αλλιως ο Πειναω.

 Σεραφινο 1 post #51 Aardvark.jpg

Σεραφινο 2 post #51 Aardvark.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα