Διακοπές στην Κύπρο μας (1971)

ΦΖΠ1

RetroJunkie™
Αντιδράσεις
801
Kι αυτή η Δώρα Σιντζάνη...Τρομερά δροσερή κοπέλα....

...και ψόφαγε και να τα βγάλει ! Έχει μια σκηνή που κάνει μπάνιο σε καταρράκτη στις Πλάτρες. Λιγότερο αποκαλυπτική απ' ότι σε άλλες ταινίες, βεβαίως

PT8

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
1.237
Τέλεια, θεά._

ARETARA

RetroNuts!
Αντιδράσεις
1.947
Και μια ακόμη διαφημιστική αφίσα από την ταινία με τον καινοφανή τίτλο "Η ωραία της Λευκωσίας". Πηγή.

oraia lefkosias.jpg

105.48

RetroN00b
Αντιδράσεις
2
Παίζει αυτή τη στιγμή στη Νεριτ. Δεν την είχα ξαναδεί. Καταπληκτικό ταξίδι στον χρόνο, σε τόπους που δεν θα ξαναδούμε με το ίδιο μάτι, σε ζωές και ανθρώπους που θα χάνονταν 3 χρόνια μετά ...

Ποιός νοιάζεται για σενάρια,σκηνοθεσίες και ηθοποιίες.

Αντιδράσεις
17
Δεν ξερω αν προσεξατε την σκηνη που ο Δαδινοπουλος ξεκιναει να οδηγησει το καμπριο αυτοκινητο της Σιτζανη...

Βαζει μπρος και φευγει και κατευθυνεται οδηγωντας στα δεξια του δρομου και παρα λιγο να πεσει σε ενα αμαξι που ερχοταν αντιθετα! Κι αμεσως στριβει και συνεχιζει την πορεια του στην αριστερη μερια :D

ARETARA

RetroNuts!
Αντιδράσεις
1.947
Η σκηνή της γνωριμίας των 2 πρωταγωνιστών στο λιμάνι της Πάφου. Το τραγούδι που συνοδεύει είναι "Τα πλεούμενα" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μάνου Λοΐζου που συμπεριλήφθηκε στον δίσκο "Παραπονάκι μου" (1971). Να σημειώσω ότι στην ταινία ακούγεται τη συγκεκριμένη χρονική στγμή η μουσική μόνο του τραγουδιού, χωρίς την ερμηνεία του Γιάννη Καλατζή.

ARETARA

RetroNuts!
Αντιδράσεις
1.947
Μέχρι σήμερα, δεν είχα προσέξει ότι guest star ήταν η Μπέτυ Αρβανίτη. Αυτό μου κίνησε την περιέργεια να δω σε ποιο σημείο του έργου έπαιζε και γιατί δεν τη θυμόμουν. Τελικά η παρακάτω φωτογραφία νομίζω δηλώνει το αίτιο της μη αναγνώρισης. Ο ηθοποιός με την πλάτη είναι φυσικά ο Γιώργος Κάππης.

BETTY.jpg

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Αντιδράσεις
1.804
Φοβερή αμφίεση πραγματικά! Αντιπροσωπευτικό δείγμα look των 70s!

ARETARA

RetroNuts!
Αντιδράσεις
1.947
Και μια πολύ όμορφη φωτογραφία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας με τους Μιχάλη Βιολάρη, Μάνο Λοΐζο, Δώρα Σιτζάνη και τους συνθέτες Βασίλη Κουμπή και Γιώργο Κοτσώνη. Πηγή.

violaris.jpg

ARETARA

RetroNuts!
Αντιδράσεις
1.947
Άλλη μια φωτογραφία με την πρωταγωνίστρια και τον αυστηρό πατέρα της. Στον ρόλο της υπηρέτριας η Κύπρια ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου.

elli kiriakidou.jpg

tzias57

RetroMasteR
Αντιδράσεις
422
Άλλη μια φωτογραφία με την πρωταγωνίστρια και τον αυστηρό πατέρα της. Στον ρόλο της υπηρέτριας η Κύπρια ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου.

Προβολή συνημμένου 220463
Η Έλλη Κυριακίδου έφυγε φέτος τον Οκτώβριο. Μέχρι πέρσι πρωταγωνιστούσε στην σειρά 8 λέξεις του ΣΚΑΙ στον ρόλο της Νόνας

thanos75

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
609
Ίσως η πιο iconic σκηνή όλης της ταινίας! Κάθε φορά που τη βλέπω συγκινούμαι. Έχω συνδυάσει το τραγούδι ούτως ή άλλως με την παιδική μου ηλικία (με τη Γαλάνη βέβαια- είχε βγει όταν ήμουν 6 χρόνων και ακουγόταν πολυ στα ραδιόφωνα), και σε συνδυασμό με το μέρος, το στήσιμο, την εποχή, τους πρωταγωνιστές, μου βγάζει σημειολογικά "κάτι όμορφο που χάθηκε οριστικά"

GLX

Retro Member
Αντιδράσεις
494
20220601_140133.jpg
Διαφήμιση της ταινίας
1971 - 1972

ARETARA

RetroNuts!
Αντιδράσεις
1.947
Χατζηγιάννης (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) και Χατζηπαύλου (Νίκος Παντελίδης) στον αστυνομικό διοικητή (Ανδρέας Ποταμίτης). Διακρίνουμε το πορτραίτο του Μακάριου.

potamitis.jpg

Μπλουζα