Διαφημίσεις από καλλιτέχνες

διαφημιση "fiesta φραπε" με τον Ακη Φλωρεντη (1987) :


σχολιο του uploader MrRetromemories : "ο δημοφιλης καλλιτεχνης των 80s Ακης Φλωρεντης διαφημιζει με ξεχωριστο τροπο το νεο φραπε " Fiesta " ενσαρκωνοντας μοναδικα ,οπως και στις βιντεοταινιες , τον nerd," βουτυρομπεμπε" - τυπο με το κλισε ,σεξιστικο υπονοουμενο "Καντε παιχνιδι " .. "
 
διαφημιση "Elina" με τον Θαναση Βεγγο (1987) :

σχολιο του uploader MrRetromemories : "ο Θανασης Βεγγος ,σε αλλο ενα σποτ με πρωταγωνιστη τον ιδιο , διαφημιζει τα προιοντα της " Χαρτοποιιας Κομοτηνης" με την φιρμα " ΕLINA " ..Απολαυστε τον"
 
Πόπη Μοντανάρη

Η ηθοποιος Ποπη Μονταναρη σε δυο τηλεοπτικες διαφημισεις.

Διευκρινιζω ομως οτι δε συμμετεχει σ' αυτες με την ιδιοτητα της ως ηθοποιου, αλλα ως μανεκεν - φωτομοντελο. Η Ποπη ακολουθησε αυτα τα τρια επαγγελματα υστερα απο τη συμμετοχη της στα καλλιστεια τη δεκαετια του '70, χωρις ομως να γινει ποτε μεγαλο ονομα σε καποιο απο αυτα.

Γνωστοτερος ρολος της αυτος της γραμματεως στην ταινια Ενας Νομοταγης Πολιτης.

 
Πω πω παιδιά κάθισα και διάβασα και τις 13 σελίδες και τι αναμνήσεις από όσες διαφημίσεις θυμόμουν!!!

Καλά αυτή με τον Αλέκο ( Αλεξανδράκη ) πω πω δεν την είχα δει! Φαίνεται η αρχοντιά ρε παιδί μου και από τη διαφήμιση χιχι
 
Αν θυμάμαι καλά ο Βασίλης Τσιβιλίκας είχε διαφημίσει στις αρχές της δεκαετίας του 90 το τυρί Τρικαλινό (διαφήμιση διαφορετική απο αυτή του 9ου post)

Μου άρεσε η διαφήμιση με τις πάνες από τις ''3 Χάριτες'' (post 118), από τις αγαπημένες μου διαφημίσεις...

Επίσης η ηθοποιός Άννα Βαγενά (η Βαγγελίτσα από τη δεκαετία του 80) είχε διαφημίσει το γιαούρτι Συνεργάλ, κατά τη δεκαετία του 80...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η διαφήμιση της Ρένας Βλαχοπούλου που σας είχα υποσχεθεί:

 
ευχαριστουμε πολυ ChristosM γι αυτη τη διαφημιση!! θυμασαι ποτε προβληθηκε στην τηλεοραση;
 
διαφημιση δισκου "Εθνος αναδελφον" με τον Χαρρυ Κλυνν (1985) :

σχολιο του uploader MrRetromemories : "Ο Χαρρυ Κλυνν σε ρολο ζητιανου - συνεπιβατη σε "καμπριολε" λιμουζινα , μας "ικετευει" να αγορασουμε την νεα δισκογραφικη του δουλεια " Εθνος Αναδελφον " "
 
Φοβερός !!! Ανεπανάληπτος !!! Χιούμορ και αυτοσαρκασμός υψηλού επιπέδου !!!

Αχ, μακάρι να αναρτηθεί και η διαφήμιση του ιδίου για τον δίσκο "Μαλακά πιο μαλακά" !!! Σε αυτό εμφανίζεται ντυμένος με ... γούνα, σαγιονάρα, μαύρο γυαλί, καθισμένος σε σεζ-λονγκ, και λέει μεταξύ άλλων σε μάγκικο ύφος : "είμαι που λες αραγμένος στον ακάλυπτο και πίνω το φραπεδάκι μου .... και κλάαααμα η κυρία ... και της βάζω τον πιο πράσινο δίσκο και ... κλάααμα η κυρία .... και της βάζω την πιο πράσινη κασέτα " κλπ κλπ .....
 
Αν θυμάμαι καλά η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε διαφημίσει τις φρυγανιές Βοσινάκη, κατά τη δεκαετία του 90.
 
Αν εχει κανεις αλλο διαφιμησεις με τη Νενα Μεντη ειμαι θαυμαστρια της και κραταω αρχειο!
 
Μού ήρθε φλασιά για άλλη μία διαφήμιση από τα μισά των 80ς : Για το ιρλανδέζικο τυρί Kerrygold !!! Σε αυτήν πρωταγωνιστούσαν δύο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες των 80ς : Η Βίνα Ασίκη και ο Ζιάγκος !!! Στην αρχή βλέπαμε τη Βίνα Ασίκη να υποδύεται τη χαριτωμένη και δροσερή σύζυγο και νοικοκυρά, ντυμένη με μπλου τζην, να λέει : "Όνομα κι αυτό για τυρί" και μετά να επαινεί το διαφημιζόμενο προϊόν !!! Και προς το τέλος του σποτ ο Ζιάγκος υποδυόταν το σύζυγο που γυρίζει στο σπίτι από τη δουλειά [ντυμένος με πουκάμισο, γραβάτα κλπ] και έλεγε στη γυναίκα του (τη Βίνα Ασίκη) με τη χαρακτηριστική άρθρωσή του : "Κάνα μεζεδάκι υπάρχει ??? Έχεις από εκείνο το απίθανο τυρί που το λένε ,,, που το λένε .... " ....
 
Ο καλός μας άνθρωπος διαφημίζει Δρακουλίνια. Σούπερ σπάνιο διαφημιστικό. Θενκς, Νότιστομ!
 
διαφημιση Head & Shoulders με τον Γιαννη Βουρο (1983) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: " Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Βούρος κλήθηκε να διαφημίσει το σαμπουάν "head and shoulders" σε ένα απο τα πάμπολλα διαφημιστικά σποτ αυτού του προϊόντος κατα τη δεκαετία του '80. Αυτή η διαφήμιση παιζόταν (και πολύ συχνά μάλιστα) το 1983 ενω ο κύκλος της πρέπει να έκλεισε στις αρχές της επόμενης χρονιάς... "
 
Πω πωωωωω !!! Χίλια ευχαριστώ στον AkisTv για την ανάρτηση ενός ακόμη διαφημιστικού σποτ από τα παλιά που θυμόμαστε με πολύ γλυκιές αναμνήσεις !!! Ο τρόπος που ο Βούρος λέει τη λέξη "αυτοπεποίθηση" είναι "άπαιχτος" .... Η, γεμάτη νιότη παρουσία του σε αυτό το σποτ [με ό,τι η νιότη συνεπάγεται : ζωντάνια, φρεσκάδα, ολίγον "θράσος" κλπ], όπως, επίσης, η παρουσία του στα σήριαλ της ίδιας εποχης, όπου υποδυόταν - τι άλλο - τον νέο άνθρωπο που ερχόταν σε ρήξη με τους μεγαλυτέρους του και το "κατεστημένο" [ενδεικτικά : Ημερολόγιο ενός θυρωρού, Θέατρο της Δευτέρας, οι Δικηγόροι κλπ] μάς έχει κάνει εμάς που περάσαμε την παιδική & εφηβική μας ηλικία εκεί στα 80ς να τον θεωρούμε, ακόμη .... νέο ηθοποιό και "της νέας γενιάς" [κι ας έχει πλέον 60ρήσει] !!!!!
 
διαφημιση "Βουλιαγμενης 80" με το Μιμη Φωτοπουλο (1984) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Η πρώτη εκδοχή της διαφήμισης του καταστήματος ηλεκτρικών ειδών "Κανελλόπουλος" ήταν και αινιγματική.Όπως βλέπουμε στο σποτ ο Μίμης Φωτόπουλος υποδυόμενος τον ταξιτζή αναρωτιέται με το μοναδικό του ύφος γιατι όλοι οι πελάτες να θέλουν να πάνε "Βουλιαγμένης 80"! Στα επόμενα σποτ αποκαλύφθηκε οτι εκεί βρισκόταν το κατάστημα "Κανελλόπουλος" με μεγάλη ποικιλία ηλεκτρικών ειδών και σε καλές τιμές. Να σημειωθεί οτι και στις επόμενες εκδοχές της διαφήμισης πρωταγωνιστούσε πάλι ο Μίμης Φωτόπουλος.Το συγκεκριμένο σποτ πρωτοπροβλήθηκε το φθινόπωρο του 1984 ενω ο κύκλος των διαφημίσεων "Κανελλόπουλος" με τον Φωτόπουλο κράτησε έως το 1986 χρονιά κατα την οποία ο δημοφιλής ηθοποιός έφυγε απ'τη ζωή"

ειδαμε εδω τη διαφημιση με το καταστημα "Κανελλοπουλος"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση "Δεμεστιχα" με το Δημητρη Πουλικακο (1984) :


σχολιο του uploader MrRetromemories : " ο "ναυτης" Δημητρης Πουλικακος κανει θαυματα στη λαντζα με το νεο , απορροφητικο σφουγγαρακι " Scotch Brite " σε σημειο να μην πιστευει στην σβελταδα και στην καθαροτητα που δινει το καινουργιο προιον ουτε ο "βαρβαρος " ανωτερος του που αναρωτιεται στο τελος ποσο γρηγορα και σωστα τελειωσε την αγγαρεια ο " ταπεινος " κατωτερος του ".
 
διαφημιση "AZAX" (1983) :

σχολιο του uploader MrRetromemories : "Ο ηθοποιος Αλεκος Ζαρταλουδης στον ρολο του αρχιμαγειρα μαθαινει τον νεωτερο να κανει " λαντζα " χρησιμοποιωντας το " AZAX " με φυσικο χυμο λεμονιου . Αρκει μια δακτυληθρα με το " μαγικο " υγρο για να κανει τα πιατα να τριζουν και να αστραφτουν απο καθαριοτητα χωρις περιττα λιπη .. η κινηση του Ζαρταλουδη και ο ηχος που προκαλει το πιατο ( " ντουμπλαρισμενος " φυσικα ) εμειναν στην ιστορια της τηλεοπτικης διαφημισης , ως μια απ τις κλασικες "
 
Πω πωωω ... αυτό κι αν είναι απίστευτο δώρο απ' το παρελθόν .... Ο τρισμέγιστος ΑΛΕΚΟΣ ΖΑΡΤΑΛΟΥΔΗΣ, με τον αντίχειρά του να κάνει "πατινάζ" στις επιφένειες των πλυμένων πιάτων !!! Στο μπλογκ μου, στη θεματική ενότητα "top-25 από τις αγαπημένες μου 80ς διαφημίσεις", το σποτάκι κατέχει την 5η θέση !!! Θυμόμουν, όμως, λανθασμένα ότι το διαφημιζόμενο "υγρό πιάτων" ήταν το ΤΡΥΛΕΤ, ενώ, τελικά, ήταν το "ΑΖΑΧ με φυσικό χυμό λεμονιού" !!! Ευχαριστούμε πολύ τους uploaders που ανεβάζουν αυτά τα βιντεάκια, με τα οποία όχι μόνο μάς προσφέρουν ανέλπιστα δώρα απ' το παρελθόν, αλλά μάς βοηθούν να "ξεκαθαρίζουμε" καλύτερα τις αναμνήσεις μας :flower: :flower: .... Εεεεμ, επαγγελματίες είμαστε :cool: :cool: και πρέπει οι αναμνήσεις μας ... τρζζζιιιιτ, να .... τρίζουν από καθαριότητα :cool: :p :p
 
Πίσω
Μπλουζα