Διαφημίσεις από καλλιτέχνες

Χρηστος Μπιρος - διαφημιση "τι κραταει ο Ναπολεων" ; diana χαρτι υγειας,χαρτομαντηλα,χαρτι κουζινας,χαρτοπετσετες

[video=youtube;omdy3HaUg-s]

απο 00:00 - 02:10 λεπτα του βιντεο
μη μου πειτε οτι δε θυμαστε αυτες τις διαφημισεις :)
 
[edit]This video is unavailable.

 


Sorry about that.[/edit]


στο βιντεο αυτο βλεπουμε τους παρακατω καλλιτεχνες:

στα 00:38 - 00:41λεπτα : τον Μιμη Φωτοπουλο να διαφημιζει το κρασι Κουρτακη

στα 02:02 - 02:09λεπτα : την Κατερινα Γιουλακη να διαφημιζει το καταστημα Αφοι Λαμπροπουλοι

στα 04:25 - 04:52λεπτα : τη Βερα Κρουσκα να διαφημιζει καλσον Berkshire

ισως να υπαρχουν κι αλλοι ηθοποιοι σ αυτο το βιντεο αλλα μονο αυτους αναγνωρισα

Επισης στην ολοκληρωμενη διαφημιση "κρασι Κουρτακη" βλεπουμε σιγουρα τη Ματινα Καρρα στα 00:04λεπτα αυτου του βιντεο :

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση εντομοκτονου "Baygon" με τον Δημητρη Πουλικακο (1985) : [video=youtube;fu5BQ-ix9Lk]

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: " Αξέχαστη η προειδοποίηση του κρατούμενου Δημήτρη Πουλικάκου στον Μάκη τον Τάκη και τη Σούλα να φύγουν γρήγορα υπο την απειλή του εντομοκτόνου Baygon...Τα παραπάνω πρόσωπα βέβαια δεν είναι άλλα απο τις κατσαρίδες που του κάναν παρέα στη φυλακή! Αστεία και ευρυματική διαφήμιση που προβλήθηκε τη διετία 1985-87 "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση με τον Νικο Ζιαγκο, "after shave Prosar" (1979) :


σχολιο του uploader MrRetromemories : " Ο μοναδικος Κωστας Τσακωνας παρουσιαζει το νεο μοντελο - φορτηγακι Hi - Lux της Toyota "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση με τη Νορα Βαλσαμη : κρέμα προσώπου "incosept" (1982) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: " Διαφήμιση της κρέμας προσώπου "Incosept" με την λαμπερή Νόρα Βαλσάμη.

Η διαφήμιση είναι απο εγγραφή που χρονολογείται απο τον Μάρτιο του 1982 "
 
katerinak είπε:
σχολιο του uploader MrRetromemories : " Ο μοναδικος Κωστας Τσακωνας παρουσιαζει το νεο μοντελο - φορτηγακι Hi - Lux της Toyota "
(off-topic) : Πω πω τι ανάμνηση το Hilux ! Με έκανε να θυμηθώ και την άλλη εκδοχή, που έχει βγει σε "κρητικό γλέντι", υπό τους ήχους μαντινάδας :

"Εεεεεε, καμάρι τό' χει ο γαμπρός του πεθερού το δώρο ! - Τι δώρο; Τι δώρο;"


"Εεεεεε, το πιο καλό, το πιο γερό, το πιο όμορφο το αμάξι! - Τι αμάξι; Τι αμάξι;"



"Εεεεεε, και φορτηγό, και γιώτα-χι το Hilux Toyota"....





Δεν έγινε με καλλιτέχνες νομίζω, αλλά είναι εξίσου ρετρό !

Δεν κολλάει βέβαια με το θέμα αυτό, αλλά υπάρχει κάπου;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
panp είπε:
Δεν έγινε με καλλιτέχνες νομίζω, αλλά είναι εξίσου ρετρό !
προσθεσα τη διαφημιση στην κατηγορια με τους καλλιτεχνες επειδη συμμετεχει ο Κωστας Τσακωνας που ειναι ηθοποιος

διαφημιση "ΙΚΑ" με το Θαναση Βεγγο (1987) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: " Μία απο τις πολλές διαφημίσεις που έπαιξε ο Θανάσης Βέγγος αυτή τη φορά σε σποτάκι του υπουργείου υγείας πρόνοιας και κοινωνικών ασφαλίσεων. Παίχτηκε την τηλεοπτική σεζόν 1987-88"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ο νικος παπαδακης σε διαφημιστικο μπυρας το 1995 μαζι του η ρεα τουτουντζηhttp://www.youtube.com/watch?v=i0tDVjPMkPU&feature=g-all-u
 
διαφημιση ρετσινα "Κουρτακη" (1981) συμμετεχει η Αλιμπερτη :


σχολιο του uploader MrRetromemories : "Ρετσινα Κουρτακη καθε μερα γιορτη " ,ο ερχομος του γιου - φανταρου "αναστατωνει" την ελληνικη οικογενεια και τον σκυλο που γαβγιζει .στο σποτ συμμετεχει και η Σοφια Αλιμπερτη σε ηλικια 18 ετων .. η σκηνη που αγκαλιαζει τον αδελφο της εχει μεινει στην ιστορια της ελληνικης τηλεοπτικης διαφημισης,καθως και το "τραγουδακι" που συνοδευει την ωραια σκηνη με την οικογενεια ενωμενη και παλι" .
 
Πω πωωωω .... τι απίθανο, 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ διαφημιστικό σποτ είναι αυτόοοο .... Θυμήθηκα ότι, όταν ήμουν μικρούλης [κάπου 10 ετών] και παιζόταν στις τηλεοράσεις η αγαπημένη μου σκηνή ήταν αυτή όπου ο φαντάρος βγάζει το δίκωχο και το φοράει στην αδελφούλα του !!! Και .... ναιιιι ... νιώθω πολύ - πολύ τυχερός που πρόλαβα στις αθηναϊκές γειτονιές τις μονοκατοικίες με τις αυλές "τίγκα" στα γιασεμιά και στις λεμονιές, σαν κι αυτήν που δείχνει η διαφήμιση !!!

Αχ, mrRetromemories και Akis Papadopoulos, ανεβάστε κι άλλα σποτάκια από τα 80ς !!! Ήδη μάς έχετε πορώσει άγριαααααα .....
 
Νιώθω την ανάγκη να πω ένα απεριόριστο RESPECT, στους MrRertromemories, Ford231 και σε όλα τα "παιδιά" που ανεβάζουν αυτά τα υπέροχα και νοσταλγικά βιντεάκια.

Σήμερα που πάτησα σε αυτό εδώ το θέμα, δεν περίμενα να γυρίσω τόσα χρόνια πίσω...

Εκεί που νομίζεις οτι έχεις ξαναδεί όλες τις διαφημίσεις, βλέπεις άλλες δέκα και ξεκλειδώνει άλλο ένα κομμάτι του μυαλού σου!

RESPECT λοιπόν! :worship: :worship: :worship:
 
Δεν ξερω αν είναι όντως διαφημήσεις για το συγκεκριμένο αναψυκτικό ή τραγούδια που εκφράζουν την μανία του κόσμου για την κατανάλωση του όμως είναι ενδιαφέρουσα περίτωση καθώς τα ερμηνευει ένα καταξιωμένος κρητικός καλλιτέχνης:

1. http://www.youtube.com/watch?v=4HicWZCF-uI

2.

 
διαφημιση κρασιου "PALLAS" (1982) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: " Διαφήμιση του κρασιού "Pallas" με πρωταγωνιστή τον Αντρέα Φιλιππίδη. Η διαφήμιση προβλήθηκε για περίπου μια τριετία (1982-85) "
 
Ποιος λεει στον Θαναση Βεγγο Καλωσηρθες στη διαφημιση του ΙΚΑ; Γνωστος βιντεο-ηθοποιος. Αυτη με Τουτουνζη και Παπαδακη (ακου κει να παιζει το φιλο του πρωταγωνιστη,) ειναι πολυ ρομαντικη και δεν ειχα ταυτοποιησει τα παναγνωστα τοτε προσωπα. Στη ρετσινα Κουρτακη το σπιτι ειναι αυτο στο οποιο γυριστηκε το Αρχιπελαγος στον ΑΛΦΑ και πολλες αλλες σειρες (νομιζω και η Αλικη).
 
Η αρχοντιά που βγάζει ο Αντρέας Φιλιππίδης στη διαφήμιση του κρασιού είναι "το κάτι άλλο" !!! Αλλά κι αυτή η άρθρωση της φωνής του .... από τις αγαπημένες φωνές των παιδικών μου χρόνων [και ευτυχώς ... πρόσφατα είδαμε ξανά τη Μεθυσμένη Πολιτεία και ... ξαναθυμηθήκαμε αυτήν την υπέροχη φωνή !!! ] !!! Αν και να σας πω την αλήθεια, το εν λόγω σποτ δεν το θυμόμουν. Όμως την ατάκα "ξέρετε τι κρασί πίνετε τη θυμάμαι ... σαν να ήταν χθες !!! Και σε άλλα σποτάκια για το ίδιο κρασί, θυμάμαι ότι η ίδια ατάκα ακουγόταν [αλήθεια, αυτό το κρασί κυκλοφορεί ακόμη ??? ] ....

΄΄Οσο για τον ανεπανάληπτο, τον μοναδικό Σωτήρη Μόυστάκα .... ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ και τα άλλα δύο διαφημιστικά σποτ, στα οποία είχε παίξει εκεί στα 80ς !!! Α/ Το σποτ με τα Ζαβολάκια της Ελ Γκρέκο !!! Β/ Το σποτ για τη συλλογή κόμικς ΧΡΥΣΑ ΚΟΜΙΚΣ [εδώ στο retromaniax τους έχω ανοίξει τόπικ, πολύ - πολύ αγαπημένα κόμικς εκείνα τα χρόνια !!! ] !!! Και στα 2 διαφημιστικά σποτ τον θυμάμαι περιστοιχιζόμενο από παιδάκια [εμ, ο Σωτηρης ήταν κι αυτός ένα ... παιδί που ξέχασε να μεγαλώσει :flower: :flower: :flower: ] !!! Στο υπ' αριθμ. Α σποτ παίζει, μαζί με τα άλλα παιδάκια, με τα κουκλάκια "Ζαβολάκια", κάνοντας αστείες γκριμάτσες !!! Η μόνη ατάκα που θυμάμαι είναι στο τέλος του σποτ που σηκώνει ένα κουκλάκι και λέει :"αααχ, ο Αμάν Νταντά" !!! Στο υπ' αριθμ. 2 σποτ είναι σε μια δανειστική βιβλιοθήκη, όπου, μαζί με τα άλλα παιδάκια, έχουν βυθιστει στην ανάγνωση των κόμικς, κάνοντας "άκρα ησυχία" !!! Αλλά αυτή η ησυχια διακόπτεται πού και πού από τα γέλια που ρίχνει ο Μουστάκας κατά την ανάγνωση του κόμικ, τα οποία ... μάταια προσπαθεί να συγκρατήσει !!!

Επαναλαμβάνω : Και τα 2 σποτάκια με Σ.Μ. καταζητούνται !!!!
 
Ποιος λεει στον Θαναση Βεγγο Καλωσηρθες στη διαφημιση του ΙΚΑ; Γνωστος βιντεο-ηθοποιος.
 
διαφημιση pepsi max που παιζει ο κωστας σομμερ [edit] To video δεν υπάρχει [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση μπυρας Kaiser με τον Αλεκο Αλεξανδρακη (1982) :



σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Μετά τον περίφημο Benny Hill που το 1981 διατύπωσε το βασανιστικό ερώτημα..."μπύρα ή Kaiser?", την επόμενη χρονιά κλήθηκε ο Αλέκος Αλεξανδράκης να εκφράσει το ίδιο για τις ανάγκες της διαφήμισης της μπύρας "Kaiser".

Λοιπόν....Benny ήηη Αλέκος..? "
 
οΔημητρης Μπανος πρωταγωνιστεί στο διαφημιστικο της ενωσης 45 κατασκευαστων επιπλουhttp://www.youtube.com/watch?v=ZVGgdzQsoBE&feature=g-all-u
 
Πίσω
Μπλουζα