Διαφημίσεις εντομοκτόνων, εντομοαπωθητικών και άλλων συναφών προϊόντων

Η πλακα ειναι οτι αυτη η "καποια σαν τη Μητση Κωνστανταρα" ηταν η ιδια η Μητση Κωνστανταρα - ο αλλος ο "καποιος σαν τον Αντωνη Αντωνιου" ηταν ο Βασιλης Κολοβος.
 
Μπράβο, για την πρώτη ήμουν σχεδόν σίγουρος, το δεύτερο τον μπερδευα και με το Βασίλη Τσάγκλο...
 
εντομοκτονο RAID (1988) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : ""Πάμε να βασανίζουμε τους ανθρώωωωπους!!!" χαχαχαχα! Οι διαφημίσεις του εντομοκτόνου "Raid" ήταν απο τις αστειότερες λόγω κυρίως της έκφρασης των cartoon αλλα και των διαλόγων! Η συγκεκριμένη παιζόταν το 1988-89"
 
Δεν ξέρω για εσάς αλλά πάντα είχα την απορία γιατί όλα τα αεροσόλ για ιπτάμενα έντομα τα λέγαμε με τη γενική ονομασία Φλιτ!!! Ώσπου μια μέρα πριν καμιά δεκαριά χρόνια εκεί που παρακολουθούσα μια ταινία χοντρός-λιγνός, είδα πάνω σε ένα έπιπλο ένα τετράγωνο τενεκεδάκι να γράφει FLIT!!!! Εκεί υπέθεσα ότι το εν λόγο εντομοκτόνο Αμερικάνικης προέλευσης, εισήχθη στην ελληνική αγορά λογικά τη δεκαετία του 50 και από τότε εντυπώθηκε στο μυαλό των ελλήνων ως αντιπροσωπευτικό των εντομοκτόνων, σαν τα κόμικς ένα πράμα που τα αποκαλούμε όλα ανεξαιρέτως με τη γενική ονομασία Μίκυ μάου!

Μερικές εικόνες να υπάρχουν:

insecticide-Flit.jpg

4281858966_e26edf6d1d.jpg

flit.jpg

flit_1949.jpg

Flit-Insecticide-1940.jpg
 
kingtiger077 είπε:
Δεν ξέρω για εσάς αλλά πάντα είχα την απορία γιατί όλα τα αεροσόλ για ιπτάμενα έντομα τα λέγαμε με τη γενική ονομασία Φλιτ!!! Ώσπου μια μέρα πριν καμιά δεκαριά χρόνια εκεί που παρακολουθούσα μια ταινία χοντρός-λιγνός, είδα πάνω σε ένα έπιπλο ένα τετράγωνο τενεκεδάκι να γράφει FLIT!!!! Εκεί υπέθεσα ότι το εν λόγο εντομοκτόνο Αμερικάνικης προέλευσης, εισήχθη στην ελληνική αγορά λογικά τη δεκαετία του 50 και από τότε εντυπώθηκε στο μυαλό των ελλήνων ως αντιπροσωπευτικό των εντομοκτόνων, σαν τα κόμικς ένα πράμα που τα αποκαλούμε όλα ανεξαιρέτως με τη γενική ονομασία Μίκυ μάου!Μερικές εικόνες να υπάρχουν:

Προβολή συνημμένου 84349 Προβολή συνημμένου 84350 Προβολή συνημμένου 84351 Προβολή συνημμένου 84352 Προβολή συνημμένου 84353
Σωστός!!

Εγώ νόμιζα ότι "φλιτ" έλεγαν το ψεκαστιράκι με την τρόμπα που φαίνεται στην πρώτη εικόνα, και από εκεί έχει μείνει το όνομα...

Πάντως μιας και το ανέφερες, νομίζω θα αξίζει να ανοίξουμε ένα θέμα για ονόματα συγκεκριμένων προϊόντων που χαρακτήριζαν όλα τα προϊόντα του είδους.. Πχ θυμήθηκα το "άβα" που ήταν τα απορρυπαντικά πιάτων, το "ατάρι" που ήταν οι κονσόλες, το "τάιντ" που ήταν τα απορρυπαντικά ρούχων, κλπ.. Και σίγουρα θα υπάρχουν αρκετά ακόμα!
 
vapona

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
panp είπε:
Καλά, άμα πάμε στους σκόρους, ποιός θα ξεχάσει το
"Θα την κρεμάσω" (κάποιος σαν Αντώνης Αντωνίου)

"Μηηη Θανάση, τι πας να κάνεις" (κάποια σαν Μήτσι Κωνσταντάρα)

Κι ο τύπος, όλο κι όλο κρεμούσε μια Vaponna στη ντουλάπα του, αφού είχε βρει προηγουμένως βέβαια μια μεγαλοπρεπή τρύπα στο πουλόβερ του...

(στο 0.40-0.51)
είχε κυκλοφορήσει και εντομοαπωθητικό DUFON (?) (παραπάνω βίντεο 0.33-0.39)
 
διαφημιση baygon (λειπουν δευτερολεπτα απ το τελος)


σχολιασμος uploader "Αποσπασμα απο την διαφημιση του Baygon που προβληθηκε την περιοδο 1981-1982.Μια απο τις πρωτες εγχρωμες του συγκεκριμενου προιοντος και διαφορετικη απο την κλασσικη version με το ζευγαρι που αδυνατει να "κλεισει"ματι ".
 
στο πακετακι η πρωτη διαφημιση ειναι για το αντικουνουπικο vapona mat

διαφημιση για εντομοκτονο baygon (στο 1.24)

και διαφημιση για ταμπλετες spira mat (στο 3.42)

1990

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο ηθοποιός που ετοιμάζεται να κοιμηθεί αλλά τον τσιμπάνε τα κουνούπια στην διαφήμιση pyrox mat πρέπει να είναι ο Γιώργος Κώνστας αν θυμάμαι καλά.Και παίζει και στην διαφήμιση με τα πορτοκάλια που πάλι ετοιμάζεται να κοιμηθεί (όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Rinus Cesar)
 
Προλαβα το σπρευ για κουνουπια με DDT, ηταν ασπρο με κοκκινο καπακι και μπροστα ειχε εναν αγγλο αστυνομικο (Bobby) ο οποιος χαμογελαστος ψεκαζε τα κουνουπια. Αργοτερα καταργηθηκε ευτυχως γιατι εαν το ψαξετε στο εξωτερικο θα δειτε πως το ειχαν οπως εμεις την κολωνια στην εκκλησια τοτε στον δισκο που την εβαζε οπου ηθελε ο καθεανς απο κεφαλι-προσωπο μεχρι χερια-ρουχα.


ΕΓΚΛΗΜΑ !
 
διαφημιση ταμπλετας Bayvap (1982) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Η διαφήμιση της ταμπλέτας "Μπα'ι'βάπ" της "Bayer" ήταν μια απο τις κλασικότερες και μακροβιότερες της δεκαετίας του '80 καθώς προβαλλόταν απο το 1982 έως και το '89. Η δε κοπελιά ποτέ δεν μου ήταν συμπαθής,ίσως λόγω του οτι προσπαθεί με τόσο στόμφο να μας πείσει οτι μόνο η "Μπα'ι'βάπ" κάνει δουλειά...Ούτε απο το υπαλληλικό προσωπικό της "Bayer" να την είχαν επιλέξει..! "
και έχουν περάσει τα χρόνια, έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μας και κάποια στιγμή βρίσκω με τον σύζυγο τυχαία και παρακολουθούμε παλιές διαφημίσεις. χωρίς να το αντιληφθούμε τα παιδιά μας κοιτούσαν αποσβολωμένα να λέμε αυτολεξεί τα λόγια της εν λόγω διαφήμισης και στο τέλος να κάνουμε αυτό το "το σταυρό της Bayer ήήήήή!!!!" και κουνούσαν λυπηρά το κεφάλι τους... :biglaugh:
 
(στο 0.40-0.51)
είχε κυκλοφορήσει και εντομοαπωθητικό DUFON (?) (παραπάνω βίντεο 0.33-0.39)
Βεβαιότατα... ντου με ντουφόν...:biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:.
(στο εν λόγω απόσπασμα διαφημίσεων υπάρχει και η διαφήμιση του χυμού Αμίτα με τη φωνή της Μαντώς)
 
Καλά, άμα πάμε στους σκόρους, ποιός θα ξεχάσει το

"Θα την κρεμάσω" (κάποιος σαν Αντώνης Αντωνίου)

"Μηηη Θανάση, τι πας να κάνεις" (κάποια σαν Μήτσι Κωνσταντάρα)

Κι ο τύπος, όλο κι όλο κρεμούσε μια Vaponna στη ντουλάπα του, αφού είχε βρει προηγουμένως βέβαια μια μεγαλοπρεπή τρύπα στο πουλόβερ του...
ο βασιλης κολοβος ηταν οχι ο αντωνιου και οντως η μητση κωνστανταρα
 
Πίσω
Μπλουζα