Διαφημίσεις εντομοκτόνων, εντομοαπωθητικών και άλλων συναφών προϊόντων

Πω πωωω ... με χαρά βλέπω ότι, όσο έλειπα, αναρτήθηκε το διαφημιστικό "το τσιμπάς τώρα ή δεν το τσιμπάς" ???? Όπως βλέπετε, θυμόμασταν το καρτούν κουνούπι, την κοπέλα που διάβαζε ξαπλωμένη το βιβλίο με το κοντό φορεματάκι [ #) #) #) ], τους .... υπαρξιακούς προβήματισμούς του κουνουπιού, αλλά ... δεν θυμόμασταν ότι το σποτ αφορούσε το Στερμίνιο !!! Ευχαριστούμε πολύ - πολύ αυτόν που το ανέβασε !!!

Πάντως, υπήρξε και προγενέστερο σποτ για το "Στερμίνιο" , όπου και ακούσθηκε για πρώτη φορά το ... σουξέ, σε ρυθμό καλαματιανό, "Κουνούπια κουνούπια κονούπια / στερμίνιο στερμίνιο στερμίνιο" [στο προγενέστερο σποτ άκούγαμε το τραγουδάκι χωρίς να διακόπτεται από ... υπαρξιακούς μονολόγους καρτούν - κουνουπιών] !!! Ελπίζουμε να αναρτηθεί και το προγενέστερο σποτ [ το οποίο ... δεν είναι "πιπεράτο" :cool: :cool: #) ] .....
 
διαφημιση ταμπλετας Bayvap (1982) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Η διαφήμιση της ταμπλέτας "Μπα'ι'βάπ" της "Bayer" ήταν μια απο τις κλασικότερες και μακροβιότερες της δεκαετίας του '80 καθώς προβαλλόταν απο το 1982 έως και το '89. Η δε κοπελιά ποτέ δεν μου ήταν συμπαθής,ίσως λόγω του οτι προσπαθεί με τόσο στόμφο να μας πείσει οτι μόνο η "Μπα'ι'βάπ" κάνει δουλειά...Ούτε απο το υπαλληλικό προσωπικό της "Bayer" να την είχαν επιλέξει..! "
 
διαφημιση φυτοφαρμακου "Ανθινη" (1984) : [video=youtube;Ggt-ZDLX_n4]

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : " Σπάνια διαφήμιση του φυτοφαρμάκου "Ανθίνη".Στο σποτ εμφανίζεται η "Σταρ Ελλάς 1980" Ρούλα Κανελλοπούλου. Προβλήθηκε την τηλεοπτική σεζόν '83-'84"
 
Το παραπάνω διαφημιστικό σποτ μού έφερε .... άλλη μία "φλασιά" [το 'χω ξαναγράψει, εδώ μέσα "ό,τι θυμάμαι χαίρομαι] .... Θυμήθηκα, λοιπόν, άλλο ένα διαφημιστικό για φυτοφάρμακο !!! Το Fusi Lade [νομίζω έτσι γραφόταν ... πάντως προφερόταν "Φούζι Λέηντ" !!! ] !!!

Αυτό το σποτ έδειχνε κάτι αγρότες συγκεντρωμένους στο καφενείο του χωριού !!! Λέει ο ένας με καημό [και με πολύ φυσικό & αυθεντικό ύφος] : "Ααααχ, με κατέστρεψε ο βέλιουρας" !!! Παίρνει το λόγο άλλος αγρότης να πει "τον πόνο του" : "Δεν άφησε τίποτα η μουχρίτσα" !!! Ο τρίτος αγρότης, που παίρνει το λόγο, λέει : "Με έσωσε το Φούζι Λέηντ" !!!

Αυτό το σποτάκι χρονολογείται μεταξύ 1987- 1989 και, όταν είχε παιχθεί, είχε προκαλέσει στους συμμαθητές μου .... γενικό χαμό !!! Όταν πήγαμε 5ήμερη, κάποιοι συμμαθητές μου, που ήταν καλοί στις μιμήσεις, επαναλάμβαναν τις ατάκες του σποτ, με αστείο τρόπο, και ... μάς έκαναν εμάς τους υπόλοιπους να πεθαίνουμε στο γέλιο !!!
 
Βέεβαια, μεγάλη ιστορία ο βέλιουρας ! Οι διαφημίσεις φυτοφαρμάκων συνεχίστηκαν για αρκετά χρόνια ακόμα, κυρίως στα κρατικά κανάλια. Μπαίναν πριν και μετά από το "Δελτίο Καιρού για τους Αγρότες", για ευνόητους λόγους.

Μια εποχή εμφανίστηκαν και διαφημίσεις προϊόντων αντιμετώπισης για "ψείρες και κόνιδες". Και αυτές είχαν την εποχή τους, συνήθως την αρχή της σχολικής χρονιάς. Δε θυμάμαι κάποια συγκεκριμένη εμπορική ονομασία (κοινώς μάρκα).
 
στα 02:29 λεπτα του βιντεο ξεκιναει η διαφημιση με το κατσαριδοκτονο Aroxol

διαφημιση "Baygon-Meb" (1981) :


σχολιο του uploader MrRetromemories : "Ειναι καλοκαιρι , και τα κουνουπια ειναι ο βραδινος " πονοκεφαλος " για καθε σπιτι .. Το ιδιο συμβαινει και με τις δυο οικογενειες της διαφημισης , με μια διαφορα ..το " αριστερο " διαμερισμα , με συζυγο τον ηθοποιο Γιαννη Μποσταντζογλου , εχει το " υπεροπλο " Baygon Meb της " Bayer " που εξουδετερωνει οτι πεταει και οτι " κινειται " σε αντιθεση με το " δεξιο " διαμερισμα που εχουν για μεθοδο εξολοθρευσης μια εφημεριδα που " ενοχλει " τους γειτονες ..Τελικα ερχεται η λυση, ο χωρος " ψεκαζεται " και ολα ενταξει ..η απορια με τα συγκεκριμενα σκευασματα ειναι πως μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος την μυρωδια του εντομοκτονου μεσα σε ενα κλειστο χωρο .. !! Ισως ο κατασκευαστης να μας εδινε την απαντηση .. "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση "ΤΕΖΑ" (1983) :http://www.youtube.com/watch?v=m8KomvV1AgI

σχολιο του uploader MrRetromemories : " "Μια κατσαριδουλα , η μικρη Τερεζα , πατησε στο Τεζα και Τεζα" .. Μια απο τις κλασικοτερες τηλεοπτικες διαφημισεις ολων των εποχων και ενα " τραγουδακι " που αφησε εποχη δινοντας ονομα στις κατσαριδες ..Εδω , η Τερεζα κανει " πιατσα " εξω απο ενα ξενοδοχειο σε μια ιδεατη κοινωνια γεματη απο τα αντιπαθητικα εντομα ( θαμωνες καφετεριας , ξενοδοχοι , περαστικοι , οδηγοι , " πελατες " ) και ολα αυτα " δωσμενα " απο τον δημιουργο της διαφημισης σε μορφη " cartoon " .. Προιον " Τρυλετ " "
 
Α στο καλό ... είχα ξεχάσει ότι η κατσαριδούλα η μικρή Τερέζα έκανε ... "πεζοδρόμιο" !!! Ή, μάλλον, όταν παιζόταν το σποτάκι [περί το 1982 / 1983] ήμουνα πολύ μικρός για να το καταλάβω #) #)!!! Έτσι, λοιπόν, εξηγείται το γεγονός ότι η μουσική του σποτ παραπέμπει σε "μουσική για καμπαρέ" .....

Πάντως, το τραγούδι της διαφήμισης ... μέεεεγα σουξέ, από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια διαφημιστικών σποτ !!! Και μάλιστα ... διαχρονικό τραγούδι : Ακόμη και σήμερα ενδέχεται να συναντήσεις παρέα ΄πιτσιρικάδων που θα τραγουδά "μια κατσαριδούλα / η μικρή Τερέζα" ....
 
Rinus Cesar είπε:
Α στο καλό ... είχα ξεχάσει ότι η κατσαριδούλα η μικρή Τερέζα έκανε ... "πεζοδρόμιο" !!! Ή, μάλλον, όταν παιζόταν το σποτάκι [περί το 1982 / 1983] ήμουνα πολύ μικρός για να το καταλάβω #) #)!!! Έτσι, λοιπόν, εξηγείται το γεγονός ότι η μουσική του σποτ παραπέμπει σε "μουσική για καμπαρέ" ..... .
Πραγματι και εγω που ειδα τωρα το διαφημιστικο τωρα το καταλαβα...
 
το προιον τρυλετ αβεε το παρατηρησατε; δεν ξερω αν υπαρχει ακομα η εταιρεια. σιγουρα κυκλοφορουν καποια προιοντα της αλλα δεν ξερω αν υφισταται η επιχειρηση. στην επομενη σειρα διαφημισεων νομιζω οτι υπαρχει μια οικογενεια κατσαριδων, αντικατεστησαν την κατσαριδα του πεζοδρομιου με πιο πολιτικαλ κορεκτ σχημα.
 
Θα έπρεπε να είχαν αλλάξει το σχετικό τραγουδάκι σε:

Μια κατσαριδούλα

δούλευε τροτέζα

πάτησε στο Τέζα

και τέζα
 
διαφημιση "AROXOL - ΕΥΡΗΚΑ" (1982) :

σχολιο του MrRetromemories : "οι δημιουργοι των διαφημισεων για εντομοκτονα προσπαθουν να "φτιαξουν" κατι που να εχει "ανθρωπινο" προσωπο.Ετσι λοιπoν μετα την ελαφρων ηθων "Τερεζα" κανει την εμφανιση της και η κατσαριδα "κλαιουσα-μοιρολογιστρα" σε μορφη "καρτουν" .. Μετα τη χρηση του "Aroxol" μικρες και μεγαλες κατσαριδες αποτελεσαν παρελθον" !!

αυτη τη διαφημιση την αναφερει ο Rinus Cesar στο ποστ Νο 1
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
panp είπε:
Μια εποχή εμφανίστηκαν και διαφημίσεις προϊόντων αντιμετώπισης για "ψείρες και κόνιδες". Και αυτές είχαν την εποχή τους, συνήθως την αρχή της σχολικής χρονιάς. Δε θυμάμαι κάποια συγκεκριμένη εμπορική ονομασία (κοινώς μάρκα).
Σαμπουάν Φυλίς (Phyllis?). Στη διαφήμιση έλεγε η μαμά για το παιδί της "... και δεν θα πιάσει ποτέ ψείρες. Για καλό και για κακό, με σαμπουάν Φυλίς λούζομαι και εγώ"
 
Παραλλαγή τραγουδιού και αναφορά στο παλιό σποτ με την κατσαριδούλα, Τερέζα.


Πρώτα: Μια κατσαριδούλα..



Σωστά: Προσέξτε όμως κι αυτό.



(στο ίδιο τέμπο) Ένα μυρμηγκάκι!



Γιατί σε πολλά σπίτια υπάρχει και το πρόβλημα των μυρμηγκιών.



Πάνε τα μυρμήγκια (δείχνει το μυρμήγκι να χάνεται η εικόνα του στην οθόνη μας)



Πάει και η Τερέζα (χάνεται από την οθόνη)



Πάτησαν στο Τέζα και Τεεεέζα!





Αρκετά μεταγενέστερη, θα ήταν σίγουρα μετά το 1988-89.
 
διαφημιση ταμπλετας "Aroxol Mat" (1988) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Μόνο διαφήμιση εντομοκτόνου-ταμπλέτας δεν θυμίζει η (πολύ μπροστά απ'την εποχή της) διαφήμιση της ταμπλέτας "Arox mat" λόγω του αρκετά αισθησιακού κλίματος για τα 80s δεδομένα...Παίχτηκε βέβαια στα πολύ late 80s οπότε μπορεί να χαρακτηριστεί ως προπομπός της "90s" αισθητικής..."
 
katerinak είπε:
διαφημιση ταμπλετας "Aroxol Mat" (1988) :
σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Μόνο διαφήμιση εντομοκτόνου-ταμπλέτας δεν θυμίζει η (πολύ μπροστά απ'την εποχή της) διαφήμιση της ταμπλέτας "Arox mat" λόγω του αρκετά αισθησιακού κλίματος για τα 80s δεδομένα...Παίχτηκε βέβαια στα πολύ late 80s οπότε μπορεί να χαρακτηριστεί ως προπομπός της "90s" αισθητικής..."
Στη διαφήμιση ακούγεται το τραγούδι Islands του Mike Oldfield και τραγουδάει η Bonnie Tyler.
 
διαφημιση ζιζανιοκτονου "fusilade" (1988) :


σχολιο του uploader akis papadopoulos: "Θρυλική διαφήμιση αν και δεν προβλήθηκε πολύ καιρό!!!Ποιός άραγε ξεχνάει το "Βέλιουρα" την "Αγριάδα" και τη "Μουχρίτσα" που φυσικά δεν ήταν κάποια παρέα όπως...ο Πέτρος ο Γιόχαν κι'ο Φράντς,αλλα ζιζάνια-εφιάλτης των γεωπόνων? Μπράβο και πάλι μπράβο σε όποιον σκαρφίστηκε το σεναριάκι και σ'όποιον επέλεξε τα πρόσωπα που παίζουν στη διαφήμιση του ζιζανιοκτόνου "Fusilade"! Η βραχεία προβολή του πετυχημένου σποτ χρονολογείται στο 1988-89"
 
AkisTv, σε ευχαριστούμε πολύυυυ .... Αυτό το σποτ είναι γεμάτο με πολύ όμορφες αναμνήσεις και, συγκεκριμένα ... λυκειακού χαβαλέ !!! Όταν πήγαμε 5ήμερη εκδρομή με το σχολείο, με τις ατάκες του σποτ κάναμε ΄φοβερή πλάκα !!! Π.χ. ένας συμμαθητής μου, που ήταν καλός στις μιμήσεις, έπαιρνε τηλέφωνο απ' το ένα δωμάτιο στο άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου έμεναν άλλοι συμμαθητές μας, και μόλις το σήκωνε ο άλλος το ακουστικό και ρώταγε : "εμπρός" του απαντούσε : "με κατέστρεψε ο βέλιουρας" [και εμείς, που τον ακούγαμε ... πεθαίναμε στα γέλια] !!! [αυτά τα γράφω και στο υπ' αριθμ. 42 ποστ του παρόντος τόπικ, όπου μού είχε έρθει "φλασιά" για την εν λόγω διαφήμιση] !!!

Θυμάμαι, πάντως, ότι ο αγρότης, που ξεκινάει τη διαφήμιση και μάς λέει τον ... πόνο του για τον βέλιουρα, αρχίζει με έναν αναστεναγμό [τον οποίο δεν βλέπουμε στο βιντεάκι του AkisTv] : "Ααααχ, με κατέστρεψε ο βέλιουρας" !!!
 
manos311 είπε:
Σαμπουάν Φυλίς (Phyllis?). Στη διαφήμιση έλεγε η μαμά για το παιδί της "... και δεν θα πιάσει ποτέ ψείρες. Για καλό και για κακό, με σαμπουάν Φυλίς λούζομαι και εγώ"
Σε αυτό το σποτ θυμάμαι την πρώτη σκηνή !!! Το κοριτσάκι, με τα μακριά ξανθά μαλλάκια, έχει γυρίσει απ' το σχολείο, πάει στη μαμά του και της λέει με κλαψιάρικη φωνή : "Μαμά, η Ελενίτσα έχει ψείρες" !!!

- Επίσης, θυμάμαι την ατάκα / λογοπαίγνιο για το "σκωροκτόνο" με το όνομα "Μαφού" [μάλλον γραφόταν Mafu] !!! Μια ανδρική φωνή αναρωτιόταν : "Μα αφού ο σκώρος πάει για μαλλί ???" :cool:

:cool:
 
Καλά, άμα πάμε στους σκόρους, ποιός θα ξεχάσει το

"Θα την κρεμάσω" (κάποιος σαν Αντώνης Αντωνίου)

"Μηηη Θανάση, τι πας να κάνεις" (κάποια σαν Μήτσι Κωνσταντάρα)

Κι ο τύπος, όλο κι όλο κρεμούσε μια Vaponna στη ντουλάπα του, αφού είχε βρει προηγουμένως βέβαια μια μεγαλοπρεπή τρύπα στο πουλόβερ του...
 
Πίσω
Μπλουζα