elephadas είπε:
Συγγνώμην ρε παιδιά που ρωτάω, εγώ ο άσχετος, αλλά τώρα δηλαδή πώς πολεμάτε τα κουνούπια και άλλα ειδεχθή και αιμοδιψή ζουζούνια? Το ρωτάω διότι βλέπω να αντιμετωπίζετε το μαραφέτι με την ταμπλέτα σαν μια νοσταλγική ανάμνηση από το παρελθόν, και περιγράφετε και το πώς δούλευαν, πώς άλλαζε η ταμπλέτα κλπ., λες και μιλάτε για τηλέφωνα με περιστροφικό καντράν ή λογαριθμικούς κανόνες. Αλλά όταν έρχομαι στην Ελλάδα όπου πάμε με τους δικούς μου κουβαλάμε και κάμποσα από αυτά τα μηχανάκια, ένα για κάθε δωμάτιο. Δεν κάνουν βήμα χωρίς αυτά. Δεν ήξερα ότι είναι ντεμοντέ.
Ελα ντε ... πραγματικά, για τα κουνούπια και τα ζουζούνια σήμερα "ποιο είναι το μεγάλο μας όπλο" ??? Δεν αποκλείεται να είναι ακόμη οι ταμπλέτες, τα πράσινα φιδάκια, τα Autan με την "ιδιότυπη" μυρωδιά τους κλπ κλπ .... Πάντως, εγώ όλα αυτά τα "αντιλαμβάνομαι" ως .... "retro κουνουποδιωκτικές μεθόδους", οι οποίες, όμως, δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να ισχύουν !!!
Στο μεταξύ, ας αναφέρω μερικά ακόμη διαφημιστικά για εντομοαπωθητικά :
- Στο διαφημιστικό για το κουνουποκτόνο Nupi το τραγουδάκι, που τραγοδούσε μια ανδρική φωνή, έμοιαζε λιγάκι με εμβατήριο !!! Αυτό είχε ως εξής : "Στη χώρα του Νούπι / δεν μένει κουνούπι" !!! Στο τέλος της διαφήμισης, όμως, το τραγουδάκι έπαιρνε ... απρόβλεπτη τροπή : Στη χώρα του Νούπι / δεν μένει ... ο σκώρος !!!! Το σποτάκι αυτό το χρονολογώ μεταξύ 1980 / 1982 !!!
- Σε ένα άλλο διαφημιστικό σποτ, για το κουνουποκτόνο Sterminio, το τραγουδάκι, που τραγουδούσε μια χαρούμενη ανδρική φωνή, ήταν κάπως εύθυμο και είχε ως εξής : "Κουνούπια, κουνούπια κουνούπια / Στερμίνιο, Στερμίνιο, Στερμίνιο" !!!
- Τέλος, σε ένα άλλο διαφημιστικό σποτ, μεταγενέστερο από τα παραπάνω, βλέπαμε το εξής : Ένα καρτούν κουνούπι - με τη μυτάρα του έτοιμη για δράση - στέκεται πάνω από ένα κρεβάτι, στο οποίο είναι ξαπλωμένη μπρούμυτα μια πολύ γλυκιά κοπέλα, η οποία διαβάζει ένα βιβλίο !!! Η κοπέλα φοράει ένα πολύ κοντό φόρεμα και ... βλέπουμε την κάμερα να κάνει ζουμ στο .... πίσω μέρος της κοπέλας [στα επίμαχα σημεία #)
#) :sealed:
] !!! Και "στο καπάκι" βλέπουμε το καρτούν - κουνούπι με γουρλωμένα μάτια να του τρέχουν τα σάλια και να μονολογεί : "το τσιμπάς τώρα ή δεν το τσιμπάς" ???? Δυστυχώς δεν θυμάμαι για ποιο εντομοκτόνο είχε γυριστεί το εν λόγω "πιπεράτο" διαφημιστικό σποτ ....