manos311
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 3.518
Το "Είδες η ΔΕΗ" το θυμάμαι, και μου έχει μείνει σαν ατάκα, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου το σποτ.Rinus Cesar είπε:α/ Στο πρώτο βλέπαμε τον Γιάννη Γκιωνάκη να επιδεικνύει τα καινούρια παπούτσια του και να λέει : "Είδες παπούτσι" ???, και στο τέλος του σποτ τη φράση : "Είδες η ΔΕΗ" ????
β/ Στο άλλο - λίγο μεταγενέστερο από το σποτ με τον Γκιωνάκη - βλέπαμε τον ΄Διονύση Παπαγιαννόπουλο περιστοιχιζόμενο - αν δεν κάνω λάθος - από παιδάκια με ειδικές ανάγκες [ήταν αγκαλιασμένος με κάποια από αυτά] !!! Η μόνη φράση που θυμάμαι από την ατάκα του ήταν η αρχική : "Αυτά τα παιδιά ... " ... Πάντως, η φωνή του, όταν μιλούσε "γι' αυτά τα παιδιά", ήταν τόσο τρυφερή και συγκινητική .... Νομίζω ότι είναι το μοναδικό πέρασμα που έκανε ο Παπαγιαννόπουλος από το χώρο της διαφήμισης ....
Αυτό με τον Παπαγιαννόπουλο ήταν μάλλον της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών, ή κάποιας άλλης αντίστοιχης, και έκλεινε με τη φράση "Ας γίνουμε λοιπόν συμπαραστάτες και συνδρομητές της." Μια άλλη φράση ήταν "Αυτό το παιδί χρειάζεται ειδική θεραπεία."
Πρόσφατα γυρνώντας από νυχτερινή έξοδο, πέρασε μια μηχανή από κοντά μας με μεγάλο θόρυβο, και είπα στην παρέα μου "Τους ξύπνησες όλους. Γιατί?"Rinus Cesar είπε:- Άλλη μία διαφήμιση αυτού του είδους θυμάμαι περί το 1986 / 1987, με μορφή καρτούν !!! Έδειχνε έναν μοτοσικλετιστή - καρτούν να οδηγεί τη μοτοσικλέτα του μέσα΄στη βαθιά νύχτα, κάνοντας ημηχανή της μοτοσικλέτας του άγριο θόρυβο και σαματά !!! Και κάποια στιγμή ανοίγει ένας δύστυχος κύριος το παράθυρο του διαμερίσματός του, με τα μάτια νυσταγμένα !!! Και μια ήρεμη ανδρική φωνή [σε τόνο "συμβουλευτικό / πατρικό"] λέει την ατάκα : "Τους ξύπνησες όλους !!! Γιατί ???" ........
Άλλα κοινωνικά μηνύματα που θυμήθηκα:
"Μια σπίθα αρκεί για να φέρει την καταστροφή", σχετικά με τις φωτιές στα δάση.
"Φέτος στείλτε τις ευχές σας με κάρτες Unicef" ή κάτι παρόμοιο.
Κάποιο σποτ μάλλον σχετικό με την μοναξιά των ηλικιωμένων, έδειχνε έναν παππού να κάθεται σε ένα παγκάκι, ένα παιδί έρχεται παίζοντας κοντά του, αυτός το χαϊδεύει στο κεφάλι, μετά έρχεται η μαμά του και το παίρνει, και ο παππούς μένει πάλι μόνος.