Διαφημίσεις με προϊόντα που τρώγαμε ή πίναμε όταν ήμασταν παιδιά

Rinus Cesar είπε:
Τα Goody δε μου πολυάρεσαν γιατί είχαν κανέλα.

 


Ναι, ναιιι ... έχεις δίκιο !!! Τα στρογγυλά μπισκότα με τα μικρά "τετραγωνάκια" στην επιφάνειά τους και .... με overdose κανέλλας, αλλά, αν θυμάμαι καλά, ανακατεμένης με ζάχαρη !!! Μια χαρά μπισκότα ήτανε, ιδίως για τους "λάτρεις της κανέλλας" !!! Πάντως, από τις 3 "κατηγορίες" της εν λόγω "μπισκοτο-οικογένειας" ήταν και για μένα η "λιγότερο αγαπημένη" ....
Σήμερα είδα στο σουπερμάρκετ ότι τα Goody κανέλας υπάρχουν ακόμα, επίσης έχουν βγει και Goody βουτύρου με τρύπα στη μέση (μήπως είναι τα πρώην Rondel?)
 
Είναι μούρλια, είναι τρέλλα,

είναι Goody με κανέλλα.

Διαφημιστικό δίστιχο με το οποίο συμφωνούσα απόλυτα. Τρελλαινόμουνα και για τα τρία αυτά είδη. Και για μπισκοφρέττες, και για γεμιστά Παπαδοπούλου, αλλά λιγότερο.

Δεν αγοράζαμε συχνά διότι οι γονείς σπάνια ενέκριναν το έξοδο. Άλλωστε η μητέρα μου έφτιαχνε ωραιότατα κουλουράκια και γλυκά, που ήταν φτιαγμένα και με αγνότερα υλικά, αλλά άλλη χάρη είχαν τα αγοραστά όταν είσαι παιδάκι. Αλλά ήταν στάνταρ εξοπλισμός όταν πηγαίναμε σχετικά μεγάλο ταξίδι, με λεωφορείο ή με τραίνο (τοτε γραφόταν έτσι) διότι δεν διέθετε ΙΧ η οικογένεια. Το λεωφορείο μας ζάλιζε αφάνταστα κι έτσι το κυλινδρικό πακέτο με τα μπισκότα βοηθούσε να επιβιώσουμε.

Υπάρχουν ακόμη αυτές οι ποικιλίες? Όταν πηγαίνω σε ελληνικό σούπερ μάρκετ αποφεύγω τους σχετικούς διαδρόμους, και προσπαθώ να μην κοιτάω στα ράφια τους αν κατά τύχη περάσω από εκεί, γιατί είναι δύσκολο να αντισταθώ σε πειρασμούς.

Ωχ και είναι μεσημέρι εδώ και μόνο που τα ξανασκέφτηκα αυτά μ' έπιασε μια πείνα, μα μια πείνα...
 
διαφημιση "χρυση πατατα" (1982) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Το 1982 μπαίνει σιγά σιγά στη ζωή μας η προτηγανισμένη πατάτα (μαύρη η ώρα κι'η στιγμή) Απ΄τις πρώτες χρονικά εταιρίες παραγωγής στην Ελλάδα ήταν η εκ Θράκης "ΣΕΒΑΘ" με την "χρυσή πατάτα".Εδω βλέπουμε και το τηλεοπτικό σποτ της εποχής που λέει "μες στο σπίτι κάτι νέο (όντως)...χρυσή πατάτα χρυσή πατάταΑΑΑ..." Mε την γνωστή για τηλεοπτικά σποτ τέλη 70s-αρχές 80s κυρία να μαγειρεύει,το κοριτσάκι να "σβήνει" τις πατάτες για πλάκα,και τον "πατερ φαμιλιας"να μην πείθει καθόλου για τη νοστιμιά αυτού που τρώει μ'ενα υφάκι έτοιμος να ξεράσει...Το προϊόν (δυστυχώς)μεσουράνησε απο τότε έως τις μέρες μας.Όσο για τη διαφήμιση είχε και νεα version το 1983"

αυτη πρεπει να ειναι η διαφημιση που μας περιεγραψε ο Rinus Cesar :)

ΥΓ: ειδαμε και την αλλη version εδω
 
katerinak είπε:
αυτη πρεπει να ειναι η διαφημιση που μας περιεγραψε ο Rinus Cesar :)
Ακριβώς !!! Αυτή ήταν η διαφήμιση της "Χρυσής Πατάτας", απ' την οποία είχα αμυδρές αναμνήσεις !!! Όπως έγραψα και αλλού, είναι πολύ καλή "φαση" να γράφεις στα ποστ σου ό,τι θυμάσαι από μια παλια διαφήμιση [μα λίγο, μα πολύ] και μετά από λίγες μέρες να βλέπεις αυτή τη διαφήμιση αναρτημένη !!! Οι δε μικρούληδες μπορούν, πλέον, να πάρουν μια γεύση για το "πότε και με ποιον τρόπο μάς συστήθηκαν κάαααποτε οι προτηγανισμένες πατάτες" [κι αν σήμερα η προτηγανισμένη πατάτα είναι κάτι "σύνηθες" και "τετριμμένο" .... εκεί στις αρχές των 80ς ήταν κάτι "πρωτοποριακό" και "πρωτόγνωρο" ... ] ....
 
η διαφημιση με τα γαριδακια "video snack" υπαρχει ηδη στο θρεντ,προσθετω μονο το σχολιο του Akis Papadopoulos : "Μετά την επιτυχία της μουσικής εκπομπής "Graffiti",το δίδιμο Ζουγανέλη-Μπουλά που την παρουσίαζε έγινε ανάρπαστο. Έτσι η "best foods" τους ανέθεσε τη διαφήμιση για τα γαριδάκια με την μάλλον βλακώδη ονομασία "video snack". Ωστόσο η διαφήμιση ήταν αρκετά πετυχημένη.Προβλήθηκε τη διετία 1987-89 αλλα θυμίζει αρκετά 90s"

επισης η διαφημιση με το σοκολατουχο γαλα "coco milk" υπαρχει στη λιστα,προσθετω και εδω το σχολιο του Akis Papadopoulos : "Εξαιρετικός ως κεκές-βλαχοφρικιό ο Χάρρυ Κλύν "δίνει ρέστα" σε άλλη μια διαφήμιση αυτή τη φορά του σοκολατούχου γάλατος "cocomilk"! Η διαφήμιση είναι του 1988 και παίχτηκε πάνω απο μια σεζόν"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να προσθέσω πως το Coco Milk υπάρχει ακόμα, με την ονομασία Choco και είναι άνετα το καλύτερο σοκολατούχο στην Ελλάδα.
 
ωραιες πατατεςhttp://www.youtube.com/watch?v=BjokrapQR7o
 
στο παραπανω ποστ του jimijoop θα προσθεσω και το σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Είναι η δεύτερη version της αστείας διαφήμισης του Χάρρυ Κλύν για τα πατατάκια της "best foods","ωραίες πατάτες". Μπορεί να λείπουν τα πρώτα δευτερόλεπτα-πρώτη ατάκα όμως το όλο πνεύμα της διαφήμισης δεν αλλοιώνεται...Προβλήθηκε το 1987"

ευτυχως που την ανεβασε γιατι το λινκ που εχουμε στη λιστα δε λειτουργει πια
 
Ανεπανάληπτες όλες....θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια πάλι!!
 
Παιδιά, μια διαφήμιση για το σνακ Μπουρμπουλήθρες τη θυμάται κανείς ??? Σε αυτήν έπαιζε ο Κοντογιαννίδης, ο οποίος, μέσα από αυτήν προσπάθησε να σατιρίσει τη "νεοπλουτίλα" !!! Καθόταν σε μια καρέκλα, φορώντας, αν θυμάμαι καλά, σαγιονάρες και πίσω του υπήρχαν κάμποσα βίντεος [το ένα πάνω απ' το άλλο] και κάμποσες τηλεοράσεις !!! Η ατάκα του : "Ποιος τό έλεγε ότι κάποτε θα γινόμασταν κι εμείς πετυχημένοι άνθρωποι ... με τα βίντεο μας, με τις τηλεοράσεις μας, με τις Μπουρμπουλήθρες μας" !!! Και μετά ... τσάκιζε ένα σακουλάκι "μπουρμπουλήθρες" [νομίζω μπροστά από εκεί που καθόταν ήταν σκορπισμένα άφθονα σακουλάκια με το διαφημιζόμενο σνακ] !!! Και η τελική ατάκα : "Μπουρμπουλήθρες !!! Για τους πιτυχημένους" !!! Τη διαφήμιση τη χρονολογώ περί το 1986 / 1988 και, όπως θυμάμαι, το συζητούσαμε συχνά με τους συμμαθητές μου [πήγαινα Λύκειο όταν προβλήθηκε] !!!

Το εν λόγω σνακ, πάντως, δεν το έχω δοκιμάσει και ... έχω να ακούσω από τότε για δαύτο !!! Μάλλον δεν "έπιασε" ιδιαίτερα ....
 
διαφημιση "Μερεντα" (1987) : [video=youtube;G-rfGuREPhA]

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos: "Πολύ ωραία διαφημισούλα της πεντανόστιμης "Μερέντα(ςςςς)"!!!

Επίσης πολύ πετυχημένο και χαρακτηριστικό το "ποιός είσαι...ο Μαραντόνα είσαι???"που λέει το γλυκό κοριτσάκι...για να εισπράξει την αφοπλιστική απάντηση απο τον μικρό μπαλαδόρο "όχι ο Μέρεντόνα"."ΜΕΕΕΡΕΕΕΝΤΟΟΟΟΝΑ! ΜΕΕΕΡΕΕΕΝΤΟΟΟΝΑ!!!". Παίχτηκε το 1987 για κάνα χρόνο. "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Toτε ηταν ακομα πολυ νοστιμη. Σημερα την εχουν κανει αγνωριστη, αλλα και παλι αυτην προτιμω απο τις υπολοιπες πραλινες του εμποριου.

Η καλυτερη της εποχη ομως, ηταν τη δεκαετια του '70. Απιστευτη νοστιμια!
 
katerinak είπε:
διαφημιση "Μερεντα" (1987) : [video=youtube;G-rfGuREPhA]
Με εξαίρεση το "ποιος είσαι...ο Μαραντόνα είσαι;" δεν θυμάμαι τίποτε άλλο από αυτή την διαφήμιση. :(

Και κάτι άσχετο.. Ρε παιδιά, όποιος ανεβάζει παλιές διαφημίσεις, γιατί τις καταστρέφει με αυτά τα γράμματα;

ΟΚ, δεν θέλει να τους τις "κλέψουν" (Και δεν ξέρω καν αν έχει τα δικαιώματα..), όμως θα μπορούσε να το κάνει λίγο πιο διακριτικά. Ας πούμε να βάλει μία μεγάλη διαφάνεια και να το βάλει και σε μία γωνία, ώστε και να φαίνεται ποιος την ανέβασε, αλλά και να μην καλύπτει εντελώς και την εικόνα.
 
cloud είπε:
Και κάτι άσχετο.. Ρε παιδιά, όποιος ανεβάζει παλιές διαφημίσεις, γιατί τις καταστρέφει με αυτά τα γράμματα;ΟΚ, δεν θέλει να τους τις "κλέψουν" (Και δεν ξέρω καν αν έχει τα δικαιώματα..), όμως θα μπορούσε να το κάνει λίγο πιο διακριτικά. Ας πούμε να βάλει μία μεγάλη διαφάνεια και να το βάλει και σε μία γωνία, ώστε και να φαίνεται ποιος την ανέβασε, αλλά και να μην καλύπτει εντελώς και την εικόνα.
[offtopic] Σκέψου να έχεις περάσει ώρες ψηφιοποιώντας βιντεοκασέτες και να έρθω εγώ και να οικειοποιηθώ τον κόπο σου.... Δε θα συγχιστείς? Προσωπικά, θα εκνευριζόμουν άπειρα!.... :)

Όσο για την τοποθέτηση στην άκρη που λες, μπορεί κάποιος (αν έχει τις γνώσεις, το χρόνο και το πρόγραμμα) είτε να κροπάρει το σημείο με το υδατογράφημα, είτε να το αφαιρέσει (στο μεγαλύτερο μέρος του). [/offtopic]

Παρεπιπτόντως, την συγκεκριμένη τη θεωρώ από τις πιο πετυχημένες διαφημίσεις, δεδομένου ότι ακόμα και σήμερα, μου έρχεται στα χείλη το σλογκανάκι με τον "Μερεντόνα"! ;)
 
D@redevil είπε:
[offtopic] Σκέψου να έχεις περάσει ώρες ψηφιοποιώντας βιντεοκασέτες και να έρθω εγώ και να οικειοποιηθώ τον κόπο σου.... Δε θα συγχιστείς? Προσωπικά, θα εκνευριζόμουν άπειρα!.... :)
Όσο για την τοποθέτηση στην άκρη που λες, μπορεί κάποιος (αν έχει τις γνώσεις, το χρόνο και το πρόγραμμα) είτε να κροπάρει το σημείο με το υδατογράφημα, είτε να το αφαιρέσει (στο μεγαλύτερο μέρος του). [/offtopic]
Μία αρκετά μεγάλη διαφάνεια ώστε να φαίνεται και η εικόνα που είναι από κάτω, έστω και αν κρατήσει το σημείο και το μέγεθος, δεν νομίζω να ήταν πρόβλημα. Αλλά και δεν νομίζω να έμπαινε και κάποιος στον κόπο να αφαιρέσει καρέ καρέ το υδατογράφημα.

Τέλος πάντων... Αρκετά βγήκαμε offtopic.
 
κρουασαν Folie (1993) :

ευχαριστουμε πολυ cauldron!!
 
Να κι άλλη μία διαφήμιση για προτηγανισμένες πατάτες !!! Πατάτες Μπάρμπα Στάθης από το 1987, οπότε και οι "προτηγανισμένες πατάτες" είχαν γίνει για τα καλά μέρος της διατροφής μας ....


Μάλιστα, το τραγουδάκι της διαφήμισης το είχα βάλει ερώτηση πριν αρκετό καιρό στο πρώτο κουίζ για 80ς διαφημίσεις που ανάρτησα !!! Δηλαδή είχα βάλει ερώτηση :

4/ "Οι πατάτες τι μπελάς / τα χεράκια σου χαλάς / βρε τι σού 'μελε να πάθεις / θα σε σώσει ο ...." ??? Ποιος θα σε σώσει ;) ;)????




και η sunset89, που ήταν αγέννητη όταν προβλήθηκε το σποτ, και συνεπώς δεν το γνώριζε, απάντησε με τη λογική της :

4. Μπαρμπα-στάθης; λολ! δεν το ξέρω από την ομοιοκαταληξία το έβγαλα!

[Αν και να σας πω την αλήθεια ... η ιδέα για εκείνο το κουίζ δεν ήταν "100% δική μου" ... Το τόοοτε περιοδικό "Ταχυδρόμος" είχε μια πολύ - πολύ ωραία στήλη με θέμα της τα διαφημιστικά σποτ που βλέπαμε εκείνη την εποχή στην τηλεόραση : πώς γυρίστηκα, πού γυρίστηκαν, ποιο άρεσε, ποιο όχι, σχόλια κλπ !!! Και σε κάποιο καλοκαιρινό τεύχος έβαλε ένα κουίζ με διαφημίσεις "για να περάσετε εσείς οι αναγνώστες όμορφα την ώρα σας όταν θα είστε στην παραλία έχοντας συντροφιά το περιοδικό" !!! Και η "ερώτηση 4" ... ήταν "αυτούσια" ερώτηση από το τόοοοτε κουίζ του "Ταχυδρόμου" :cool: :cool: #) ...] ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πολυ ενδιαφερουσες οι πληροφοριες σου οπως παντα Rinus Cesar :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:

προσθετω το σχολιο του uploader MrRetromemories : "οι προτηγανισμενες πατατες κανουν την εμφανιση τους στα ψυγεια των σουπερμαρκετ με την σφραγιδα του "Μπαρμπασταθη" που μετατρεπεται σε τραγουδιστη και το καλαθι σε μεξικανικη κιθαρα /τηγανι για να πεισει την Ελληνιδα νοικοκυρα που σπευδει να ευχαριστησει ολη την οικογενεια και κυριως τα μικρα παιδια που πεφτουν με μανια στην πιατελα σα να τρωνε σνακς . η δυναμικη της διαφημισης βρισκεται στο "σινγκλακι" που λεει οτι ειναι μπελας να καθαριζεις πατατες , ειναι σαφως πιο ευκολο να τις αγοραζεις ετοιμες και απλα να τις ριχνεις στο τηγανι . " Θα σε σωσει ο Μπαρμπασταθης " .. !!

ωραιο τραγουδακι ειχε αυτη η διαφημιση,το ψιλοθυμομουνα.. Φυσικα η φωνη που ακουμε στο "σινγκλακι" δεν ανηκει στο Λουκιανο Κηλαηδονη οπως μας εχεις ξαναπει σε προηγουμενα ποστς σου :)

Οποτε η πρωτη διαφημιση με προτηγανισμενες πατατες ηταν αυτη με τη "χρυση πατατα" απο τη ΣΕΒΑΘ κι επειτα ακολουθησε αυτη του "Μπαρμπασταθη" ,φαινεται ειχαν τεραστια περαση τοτε.. Εμεις ως οικογενεια ευτυχως κρατησαμε το κοψιμο και το τηγανισμα της πατατας με τον παραδοσιακο τροπο, δε δοκιμασαμε ποτε προτηγανισμενες πατατες :flower:

Δοκιμασα πολλα χρονια αργοτερα αλλά δε με ενθουσιασαν..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
:)

Οποτε η πρωτη διαφημιση με προτηγανισμενες πατατες ηταν αυτη με τη "χρυση πατατα" απο τη ΣΕΒΑΘ κι επειτα ακολουθησε αυτη του "Μπαρμπασταθη" ,φαινεται ειχαν τεραστια περαση τοτε.. Εμεις ως οικογενεια ευτυχως κρατησαμε το κοψιμο και το τηγανισμα της πατατας με τον παραδοσιακο τροπο, δε δοκιμασαμε ποτε προτηγανισμενες πατατες :flower:

Δοκιμασα πολλα χρονια αργοτερα αλλά δε με ενθουσιασαν..
Κι εμείς το ίδιο !!! Όταν είχε προβληθεί η πρώτη διαφήμιση της "Χρυσής Πατάτας" - με το κοριτσάκι που αδειάζει την πιατέλα με τις πατάτες αφήνοντας μόλις 2-3 πατατούλες - σε εμένα και στον αδελφό μου μάς τρέξανε τα σάλια !!! "Αααχ, να πάρουμε κι εμείς Χρυσή Πατάτα", παρακαλούσαμε τους γονείς μας !!! Όμως, οι δικοί μου ήταν "της παραδοσιακής σχολής", με τις πατάτες που τις καθαρίζεις, τις κόβεις και τις ρίχνεις στο τηγάνι, κι έτσι ... οι προτηγανισμένες πατάτες δεν μπήκαν ποτέ στο σπιτικό μας !!! Όμως, από τα μισά των 80ς κι εφεξής ... όποτε πήγαμε για φαγητό σε εστιατόριο ή ταβέρνα, τις περισσότερες φορές οι τηγανιτές πατάτες ήταν "προτηγανισμένες" και "προερχόμενες απ' το σακουλάκι" !!! Τουλάχιστον στα εστιατόρια και στις ταβέρνες της Νάξου [ως γνωστόν η νήσος Νάξος είναι από τους βασικούς "πατατοπαραγωγούς" της Ελλάδος, οι πατάτες που βγάζει είναι πεντανόστιμες] κρατούν ακόμη την "παράδοση" : Οι τηγανιτές πατάτες είναι ντόπιες, "αυθεντικές", και κομμένες με το χέρι (ακόμη και στα σουβλατζίδικα !!! ) !!! Αν, όμως, π.χ. αυτό το καλοκαίρι περάσω από τη Νάξο και μού σερβίρουν "προτηγανισμένες πατάτες" .... εεε, τότε θα ξενερώσω άγρια .....
 
Πίσω
Μπλουζα