Διαφημίσεις της ΙΟΝ

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.886
Για οσους δεν το γνωριζουν υπαρχει ιστοσελιδα της ΙΟΝ http://www.ion.gr/

Οπως θα δειτε περιλαμβανει πολλες και ενδιαφερουσες (κατα τη γνωμη μου) πληροφοριες.Στα αριστερα(στη στηλη)εκει που γραφει "ιον γκαλερι" αν το πατησετε θα βρειτε ρετρο εντυπες διαφημισεις της ΙΟΝ με σοκολατες,καραμελες,τσιχλες,κουβερτουρα, κακαο και αλλα προϊόντα που κυκλοφορουσαν καποτε.

Πιο κατω,εκει που γραφει "video gallery" εχει τηλεοπτικες διαφημισεις οι οποιες δυστυχως δεν ειναι ρετρο.. εκτος απο μια,στην κατηγορια "γκοφρετες" αυτη που λεει "βρε πώς εχεις μεγαλωσει σοκο φρετα " ..

Καποιες πληροφοριες απ την ιστοσελιδα της ΙΟΝ για την αγαπημενη ΙΟΝ αμυγδαλου :

"Στα τέλη της δεκαετίας του '40, η ΙΟΝ πρώτη παράγει ένα νέο τύπο σοκολάτας - τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα - και ουσιαστικά δημιουργεί ένα από τα πιο επιτυχημένα και αγαπημένα ελληνικά προϊόντα, την ΙΟΝ Αμυγδάλου. Στις αρχές της δεκαετίας του '50, η ΙΟΝ Αμυγδάλου είναι πλέον ένα καθιερωμένο προϊόν, που κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη με επικρατέστερα αυτά των 2 και 5 δραχμών" !

Οι ρετρο τηλεοπτικες διαφημισεις που μπορεσα να συγκεντρωσω απο βιντεο που βρηκα στο youtube ειναι οι παρακατω:

@ σοκολατα ΙΟΝ αμυγδαλου :

@ καραμελα υγειας ΙΟΝ : http://www.youtube.com/watch?v=niUfUDYaWcA (η διαφημιση με τον Κώστα Αποστολίδη )

Μακαρι να βρεθει και η διαφημιση με το χρυσο derby της ΙΟΝ..

καλο μηνα σε ολους!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάσαι μια διαφήμιση που είναι ένα αγοράκι με τον μπαμπά του στο λούνα παρκ και το ρωτάει "Σοκολάτα ή γκοφρέτα;" και αυτό απαντάει "Και τα 2. Με Σοκο-φρέτα!"

Πρέπει να ήταν περίπου το 88, από τις πρώτες μου αναμνήσεις διαφημίσεων.
 
δυστυχως dr_slump δεν τη θυμαμαι αυτη τη διαφημιση ,ισως αν την εβλεπα σε βιντεο..
 
Θυμάμαι τη διαφήμιση της σοκολάτας ΙΟΝ με αμύγδαλα (κλασική διαφήμιση), τη διαφήμιση με τη γιαγιά Νταίζη (πολύ καλή!) και την ''πιο σοκολάτα γάλακτος...δε γίνεται!''.
 
Θυμηθηκα μια χριστουγεννιατικη διαφημιση με εναν κουρασμενο Αη Βασιλη και ενα κοριτσακι που του δινει μια σοκολατα ΙΟΝ (μαλλον γαλακτος πρεπει να ηταν)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
Θυμηθηκα μια χριστουγεννιατικη διαφημιση με εναν κουρασμενο Αη Βασιλη και ενα κοριτσακι που του δινει μια σοκολατα ΙΟΝ (μαλλον γαλακτος πρεπει να ηταν)
Τη θυμάμαι!Πολύ συγκινητική διαφήμιση!
 
katerinak είπε:
Θυμηθηκα μια χριστουγεννιατικη διαφημιση με εναν κουρασμενο Αη Βασιλη και ενα κοριτσακι που του δινει μια σοκολατα ΙΟΝ (μαλλον γαλακτος πρεπει να ηταν)
Κι εμένα κάτι μου θυμίζει αυτή η διαφήμιση! Μακάρι να βρεθεί! Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η σοκολάτα ήταν η γάλακτος.
 
το λινκ με τη διαφημιση "καραμελα υγειας ΙΟΝ" και τον Κωστα Αποστολιδη δε λειτουργει πια,αλλα ευτυχως βρεθηκε ενα αλλο : http://www.youtube.com/watch?v=3H52GmbilkM
 
dr_slump είπε:
Θυμάσαι μια διαφήμιση που είναι ένα αγοράκι με τον μπαμπά του στο λούνα παρκ και το ρωτάει "Σοκολάτα ή γκοφρέτα;" και αυτό απαντάει "Και τα 2. Με Σοκο-φρέτα!"
Πρέπει να ήταν περίπου το 88, από τις πρώτες μου αναμνήσεις διαφημίσεων.
Υπήρχε μια παρόμοια της ΙΟΝ γύρω στο 1991-1992, γυρισμένο στο Tivoli στον Πειραιά. Το συγκεκριμένο παιδί μάλιστα τύχαινε ξάδελφος ενός συμμαθητή μου από το Δημοτικό.

Μήπως η παραπάνω διαφήμιση στην οποία αναφέρεσαι τελείωνε με το πλάνο στα συγκρουόμενα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπερδεύομαι αρκετά... λογικά αυτή που λες κι εσύ είναι αλλά τη θυμάμαι για πιο παλιά γιατί έχω την μαυρόασπρη εικόνα στο μυαλό μου (έγχρωμη τηλεόραση πήραμε το 1989 με την έναρξη των ιδιωτικών καναλιών).
 
εντυπη διαφημιση της ΙΟΝ που δεν υπαρχει στο σάιτ της ,αλλα βρεθηκε εδω

ithaquegr_palies_diafimiseis_ion3.jpg
 
Ας συνεισφέρω κι εγώ 3 διαφημίσεις της ΙΟΝ :

- Την πρώτη τη χρονολογώ στις αρχές - αρχές των 80ς !!! Επρόκειτο για τη διαφήμιση της ΙΟΝ Αμυγδάλου !!! Τα πρώτα sec του σποτ έδειχναν μία τροχονόμο με σγουρά μακριά μαλλιά και γλυκό χαμόγελο [αυτήν την κοπέλα, που σε εκείνη τη διαφήμιση είδαμε με στολή τροχονόμου, την θυμάμαι και σε σήριαλς των 80ς], η οποία .... πλησιάζει ένα αυτοκίνητο που, μάλλον, έκανε κάποια παράβαση !!! Σκύβει δίπλα απ' το τζάμι του οδηγού και ... βλέπει έναν εμφανίσιμο άνδρα "στην κοσμάρα του" να "τσακίζει" μια ΙΟΝ Αμυγδάλου !!! Θυμάμαι την ατάκα της τροχονόμου : "Ε μα ... ωωωω, αμυγδάλου ΙΟΝ" !!! Κάπως έτσι "εκτυλίσσονται" και οι υπόλοιπες ιστοριούλες του σποτ [άλλες 2 νομίζω] : κάποιος ειναι "βυθισμένος" στην απόλαυση της "Αμυγδάλου ΙΟΝ" και ο ... "διπλανός" του, την ώρα που ετοιμάζεται να του πει : "τι κάνεις, γιατί είσαι εκτός τόπου και χρόνου κλπ", τελικά του "ξεστομίζει" : "ωωωωω ... Αμυγδάλου ΙΟΝ" !!! Νομίζω ότι με αυτό το γλυκύτατο ασπρόμαυρο διαφημιστικό σποτ μάς συστήθηκε η ... σούπερ - ντούπερ απολαυστική "καινοτομία" της ΙΟΝ στις αρχές των 80ς : Σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα !!!! [αν κάποιος θυμάται προγενέστερο σποτ της Αμυγδάλου ΙΟΝ, με διορθώνει !!! ] !!!

- Και τώρα λίγη .... γεύση καλοκαιριού : Το σποτάκι για τις καραμέλες ΙΟΝ !!! Ξέρετε, εκείνες τις τετράγωνες καραμελίτσες, με το βαθούλωμα στη μέση, τυλιγμένες σε διαφανές χαρτί και στοιβαγμένες σε "μασούρι" [ο γράφων τις "τσάκιζε" μετά μανίας όταν ήταν πιτσιρίκος, ιδίως τις "καραμέλες ούζου"] .... Το σποτάκι αυτό είχε γυριστεί σε μια παραλία και η πρώτη σκηνή που βλέπαμε ήταν κάτι νεαροί και νεαρές πάνω σε γουίντσερφ !!! Και την ώρα που βλέπαμε τα γουίντσερφ ακούγαμε το τραγουδάκι : "Σαν τη δροσιά της θάλασσας /όλο άρωμα και γλύυκα / καραμέλες ΙΟΝ" !!! Και στη συνέχεια, η κάμερα πλησίαζε τους νεαρούς, με τα μαγιώ τους [οι κοπέλες που έπαιζαν στο σποτ φορούσαν πολύ ωραία μπικίνι :flower: :flower: #) ], που χαιρόντουσαν τη θάλασσα [μαζί και τις καραμέλες] και ... καθένας έλεγε την "ατάκα" του για την αγαπημένη του γεύση !!! "Βουτύρου ??? Με γεύση ονείρου", μάς έλεγε μια μελαχρινή "καλοκαιρινή" κοπελιά ... "Πορτοκάλι ??? Θέλω κι άλλη", απαντούσε ένας νεαρός .... Τη διαφήμιση αυτή την χρονολογώ περί το 1984 / 1986 και ... νομίιιζω ότι κάπου την "έχει πάρει το μάτι μου" στο YouTube [σε κάποιο "πακέτο" με σποτάκια των 80ς] .....

- Και τέλος ... η διαφήμιση με την οποία μάς συστήθηκε η Σοκοφρέτα [και πάλι, αν κάνω λάθος και κάποιος φίλος θυμάται προγενέστερο σοκοφρετο-διαφημιστικό ας με διορθώσει] !!! Αυτή τη χρονολογώ το 1980 / 1981 .... Αφήνουμε, λοιπον, τη θάλασσα [βλ. παραπάνω σποτ] και .... πάμε βουνό !!! Το σποτάκι έδειχνε κάποιους ορειβάτες, με τον εξοπλισμό τους, τα σχοινιά τους κλπ !!! Ο ένας ορειβάτης πετάει μια σοκοφρέτα σε άλλον ορειβάτη, που έχει ήδη ανεβεί ψηλότερα, και του φωνάζει : "Σόκοοο" !!! Και ο άλλος ορειβάτης αρπάζει τη σοκοφρέτα στον αέρα και απαντά : "Φρέταααα" !!! Και στο τέλος το τραγουδάκι του σποτ : "Σοκοφρέτα /πιάσε-πέτα" !!!! Όπως θα θυμάστε οι συνομήλικοί μου, με βάση αυτό το σποτάκι βγάλαμε εμείς τα "80ς πιτσιρίκια" κι ένα .... ποντιακό (μάλλον σαχλό) ανέκδοτο : "πώς σκοτώθηκε ο τελευταίος Πόντιος ορειβάτης ??? ΄Αφησε το σχοινί για να πιάσει τη σοκοφρέτα" !!! :eek: o_O:sealed: :sealed:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
dr_slump είπε:
Μπερδεύομαι αρκετά... λογικά αυτή που λες κι εσύ είναι αλλά τη θυμάμαι για πιο παλιά γιατί έχω την μαυρόασπρη εικόνα στο μυαλό μου (έγχρωμη τηλεόραση πήραμε το 1989 με την έναρξη των ιδιωτικών καναλιών).
Τόσο παλαιά; Σίγουρα πάντως αυτή που ανέφερα πορηγούμενως ήταν γύρω στο 1991-1992 γιατί έκανα παρέα με το παιδί-πρωταγωνιστή της διαφήμισης.
 
ευχαριστουμε παρα πολυ Rinus Cesar για ολες αυτες τις αναμνησεις με τις διαφημισεις που μοιραζεσαι μαζι μας κι ετσι μεσα απ τις περιγραφες σου μπορουμε να τις φανταστουμε ακομη κι αν δεν τις ειδαμε ποτε στην τηλεοραση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:

μπορει καποια μερα να τις δουμε και στο youtube αν καποιος τις εχει διασωσει στο αρχειο του :)
 
εδω ο Rinus Cesar μας περιγραφει τη διαφημιση με τις τσιχλες ΙΟΝ (ευχαριστουμε πολυ) , εδω υπαρχει και μια φωτογραφια με τις τσιχλες ΙΟΝ και εδω μια φωτογραφια με τις καραμελιτσες ΙΟΝ με ποτο (ευχαριστουμε πολυ krios)

Βαζω μια φωτογραφια του χρυσου derby της ΙΟΝ derby ION.jpg αφου ακομη δεν εχει βρεθει η τηλεοπτικη διαφημιση
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η οποία Derby υπάρχει ακόμη.

http://www.ionderby.gr/

Η διαφήμιση αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν σε έναν ποδοσφαιρικό αγωνα, όπου ένας οπαδός μασάει ένα κομμάτι Derby και τη στιγμή εκείνη μπαίνει γκόλ.
 
ναι υπαρχει ακομη αλλα η γευση της ειναι καπως διαφορετικη απ οτι τη θυμαμαι..

Για τη διαφημιση:Κι εγω κατι τετοιο θυμαμαι:υπαρχουν οπαδοι που παρακολουθουν τον ποδοσφαιρικο αγωνα(αναμεσα τους πρεπει να ηταν και καποιο παιδι) και μετα σε καποιο σημειο ξαναβλεπουμε τις κερκιδες με εναν οπαδο ο οποιος γεματος αγωνια δαγκωνει το χρυσο derby της ΙΟΝ ,φυσικα στο τελος μπαινει το γκολ και ειναι ολοι χαρουμενοι
 
Η γεέυση είναι ϊδια. Είναι από τα λίγα που δεν άλλαξαν στο πέρασμα του χρόνου. Αν και νομίζω ότι τώρα είναι ποιο μικρό, αλλά μπορεί να φταίει τ' ότι τα χέρια μεγάλωσαν και χάθηκε το σημείο αναφοράς.
 
katerinak είπε:
ναι υπαρχει ακομη αλλα η γευση της ειναι καπως διαφορετικη απ οτι τη θυμαμαι..Για τη διαφημιση:Κι εγω κατι τετοιο θυμαμαι:υπαρχουν οπαδοι που παρακολουθουν τον ποδοσφαιρικο αγωνα(αναμεσα τους πρεπει να ηταν και καποιο παιδι) και μετα σε καποιο σημειο ξαναβλεπουμε τις κερκιδες με εναν οπαδο ο οποιος γεματος αγωνια δαγκωνει το χρυσο derby της ΙΟΝ ,φυσικα στο τελος μπαινει το γκολ και ειναι ολοι χαρουμενοι
Όλα αυτά τα περιγράφω - με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες - στο blog μου και, συγκεκριμένα, στο τόπικ : "Το top-25 από αγαπημένα μου διαφημιστικά σποτ από τα 80ς - 23 και 22" !!! Η δε διαφήμιση με το "Χρυσό Ντέρμπι της ΙΟΝ" κατέχει στην - πλήρως υποκειμενική - λίστα με τις 25 πιο αγαπημένες μου 80ς διαφημίσεις την 23η θέση !!! Επίσης, στο ίδιο τόπικ έχουν αναρτήσει σχόλια κι άλλοι συμφορουμίτες μας, γεμάτα με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το εν λόγω διαφημιστικό !!! Περάστε μια βόλτα κι από το blog, ανοίξαμε και σας περιμένουμε :flower: :flower: :flower: .............
 
Πίσω
Μπλουζα