[Δούρειος] Επιτραπέζια τσέπης

H Αιγυπτιακή Άλμα ήταν το δεύτερο, μετά το tangram, επιτραπέζιο Δούρειος που απέκτησα και το θεωρώ από τα αγαπημένα μου.

Πάντως βρε παιδιά θα πρέπει να ανοίξουμε κάποια στιγμή κι ένα θέμα που να αναφέρετε σε ρετρό ασάφειες κανονισμών, δεν γίνετε αλλιώς!!
Go for it :)
 
boomer είπε:
Οι δύο ανακαλύψεις μου, το Egyptian Halma και το L- Game με τις οδηγίες τους!! Πάντως βρε παιδιά θα πρέπει να ανοίξουμε κάποια στιγμή κι ένα θέμα που να αναφέρετε σε ρετρό ασάφειες κανονισμών, δεν γίνετε αλλιώς!! Ολα τα ρετρό παιχνίδια και ιδικά τα επιτραπέζια, θα έχουν πάντα και ''σκοτεινά'' σημεία στις οδηγίες τους!!
attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
Είχα αρκετά, και σίγουρα αυτά τα 2 και το tangram..
 
Καλα, τα σχολια για την Halma μεγαλη μουφα :D

Wikipedia:

Halma (from the Greek word ἅλμα meaning "jump") is a strategy board game invented in 1883 or 1884 by George Howard Monks, an American thoracic surgeon at Harvard Medical School. His inspiration was the English game Hoppity which was devised in 1854.
Προφανως μπερδεψανε αυτο το παιχνιδι με το Αιγυπτιακο Senet, που ειναι το αρχαιοτερο γνωστο επιτραπεζιο παιχνιδι, και οντως το βαζανε σε ταφους.
 
Δεν αμφισβητώ αυτά που λες γιατί αν κρίνω απ' το προφίλ σου κάτι θα ξέρεις παραπάνω! Απ' ο,τι βλέπω όμως η κοινή halma παίζετε με 3 παίχτες και δεν ξέρω κατά πόσο μιλάμε για το ίδιο παιχνίδι!!
 
Βασικα δεν ξερω το παιχνιδι, απο περιεργεια κοιταξα τη λεξη Halma στη Wikipedia. Απο ο,τι ειδα απο τα σχεδιαγραμματα, προκειται για το ιδιο παιχνιδι που παιζεται απο 2 μεχρι 4 παικτες (και δεν ειναι Αιγυπτιακο). Η εκδοση του Δουρειου φαινεται οτι ειναι "συμπιεσμενο" και διαμορφωμενο για 2 μονο παικτες.
 
Ωπ! Λείπουν κομμάτια :( (ή δε φαίνονται τα άλλα).

Το έχω ακόμα και παίζω συχνά. Έχω πάντως την εντύπωση πως είναι το πιο δυσεύρετο παιχνίδι τσέπης Δούρειος.
 
να προσθέσω και γω κάποια που βρήκα

34si4ar.jpg


Πρέπει να είναι κατάλογοι του 93 μιας και είχε κια κάρτα διαγωνισμού με αυτή τη χρονολογία μες στους μάγους

245zpkh.jpg


hrdcv9.jpg
 
Kambia είπε:
Ωπ! Λείπουν κομμάτια :( (ή δε φαίνονται τα άλλα). Το έχω ακόμα και παίζω συχνά. Έχω πάντως την εντύπωση πως είναι το πιο δυσεύρετο παιχνίδι τσέπης Δούρειος.
Το βρηκα σε παλιο βιβλιοπωλειο. Ουτε καν ηξερε που ηταν, το ειδα τυχαια σε ενα ραφι με βιβλια.

Λειπουν 2 κομματια και η εξωτερικη θηκη.

sap είπε:
να προσθέσω και γω κάποια που βρήκα
Πρέπει να είναι κατάλογοι του 93 μιας και είχε κια κάρτα διαγωνισμού με αυτή τη χρονολογία μες στους μάγους
Μπορεις να βγαλεις και μερικες φωτο το εσωτερικο; :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όχι ρε φίλε τι παιχνιδάρες ήταν αυτές!!!!!! Από ότι κατάλαβα έχετε ψάξει οι περισσότεροι και δεν κυκλοφορούν τώρα, κλάψ......... :cry:
 
Λίγο πιο τυχερός στάθηκα από τον φίλο Pardalotzatziki πάνω στο θέμα του tangram, μιας και το βρήκα σε μια πρόσφατη εξόρμηση, άθικτο σαν καινούριο! Ωραίο ατομικό παιχνίδι με ένα φυλλάδιο που έχει πολλά σχέδια να φτιάξεις(κάτι σαν παζλ) και από το πίσω μέρος υπάρχουν οι λύσεις!! Για την ιστορία υπήρχε και αυτοκόλλητο με την τιμή του και έγραφε 630 δρχ!!

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Κάνε άμεσα ξεμάτιαγμα! :D

Τι τυχερός που είσαι ρε συ - που το πέτυχες το tangram! Μιλάμε για το κορυφαίο παιχνίδι έβερ! Να φανταστείς ότι έχω 2-3 tangram apps στο κινητό και τα έχω τερματίσει!!!!

Φτου, φτου, φτου (ξεματιάσου λέμε! :D )
 
boomer είπε:
μιας και το βρήκα σε μια πρόσφατη εξόρμηση, άθικτο σαν καινούριο!Για την ιστορία υπήρχε και αυτοκόλλητο με την τιμή του και έγραφε 630 δρχ!!
Ωραιος!

Ακριβουτσικο νομιζω...
 
Το αν είναι ακριβούτσικο ή όχι εξαρτάται κι από ποια χρονιά μπορεί να είναι κολλημένη και η τιμή!! Εγώ πιστεύω πως το αυτοκόλλητο της τιμής πρέπει να είναι κοντά στο 2000 γιατί φαίνονταν σαν καινούριο και είναι από γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ της Αθήνας που λειτουργεί και σήμερα!!
 
Παιδιά είστε όλοι υπέροχοι γι' αυτά που έχετε βρει!!

Επίσης αυτό που ήθελα να γράψω όταν είδα το thead έχει ήδη γραφτεί:

Σώτος Σώτος είπε:
Κι εγώ (είχα) το SOLO !!! Φοβερό παιχνίδι για μοναχοπαίδια... Και το ωραίο ήταν που στο πίσω μέρος της συσκευασίας είχε βαθμολογία με χαρακτηρισμό ανάλογα με τα πόσα πιόνια σου έμεναν. Ξεκινούσε με το 1= "μεγαλοφυία", 2="ιδιοφυία"... και έφτανε στο 9="ηλίθιος" !!!
:cool:
 
Tο δικό μου παιχνιδάκι.

Μετά από χρόνια απουσίας από τα πατρικά μου (Αθήνα, εξωτερικό κλπ), επέστρεψα εκεί για τις καλοκαιρινές διακοπές, όπου και έκανα μια πρώτη φάση ψηφιακής καταγραφής των παλαιών παιχνιδιών μου (στο πατάρι ευρισκόμενα όπως σε κάθε ελληνικό σπίτι).

Με την πρώτη ευκαιρία (προς τα Χριστούγεννα το βλέπω) θα τα φέρω στην Αθήνα για πιο λεπτομερή καταγραφή και φύλαξη.

Βρήκα πράγματα που ούτε τα θυμόμουν, μεταξύ των οποίων και πολλά άλμπουμ με αυτοκόλλητα.

Θα τα ανεβάσω στο φόρουμ σιγά σιγά.

20140817_211207.jpg

20140817_211226.jpg

20140817_211251.jpg

20140817_211304.jpg

20140817_211309.jpg

20140817_211330.jpg
 
παιδια επειδη βλεπω πολλοι λετε οτι εχετε το σολο, αλλα εγω δε το ειχα παιξει ποτε, και ανακαλυψα οτι δεν εχω καν τις οδηγιες. Μηπως τις εχει καποιος και μπορει να τις σκαναρει/φωτογραφησει;
 
Τα Τείχη

Το κέρδισα το 1996 και από τότε είναι ο μικρός μου θησαυρός!

(τα στρογγυλά πλακίδια είναι από το Κόντρα 4, Μίκα)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα σε όλους τους retrάκιδες!! Είμαι νέος στο retromaniax παρόλο που συλλέγω τα τελευταία περίπου 2 χρόνια με την κοπέλα μου παλιά επιτραπέζια. Πολυαγαπημένα τα μίνι επιτραπέζια τόσο της εταιρείας Πέταλο όσο και του Δούρειου! Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ανακάλυψη ενός βιβλιοπωλείου το οποίο έχει μεγάλο απόθεμα στα μαγνητικά επιτραπέζια Πέταλο καθώς και στα μικρά της εταιρείας Δούρειος ( όλα χρονικά τοποθετούνται τέλη δεκαετίας 80, αρχές δεκαετίας 90). Οι τιμές του για τα μικρά του Πέταλο είναι στα 2 ευρώ και για του Δούρειου 2 και 4 ευρω! Επίσης τα μεγαλύτερα μεγέθη των μαγνητικών του Πέταλο είναι στα 6 ευρώ.Από vintage επιτραπέζια μεγαλύτερου μεγέθους δεν έχει κάτι άλλο. Αξίζει να στηρίξουμε όλοι κάθε μικρή επιχείρηση, ειδικά αυτό το καιρό! [edit] Αντιλαμβάνομαι το αγαθό των κινήτρων σου αλλά για επιπλέον πληροφορίες παρακαλώμε πμ [edit]. Σπεύσατε!! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα