Δυναστεία (Dynasty)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Pinco
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αχ, όχι! Όχι κι ο Μάικλ παιδιά! Ένας από τους τρεις λόγους που έβλεπα τη "Δυναστεία" και την αγόρασα για να την ξαναδώ, ήταν αυτός ο υπέροχος άντρας και η ερωτική του σχέση με την Αλέξις και όχι μόνο! Είχε κι άλλες καλλονές κατά καιρούς (συμπεριλαμβανομένης και της κόρης της Αλέξις, Αμάντα και της ξαδέλφης της Αλέξις, Σέιμπλ)! Τι πρόσωπο, τι σώμα, τι φωνή! Τι κρίμα! Καλό ταξίδι και καλή ανάπαυση αγαπημένε Ντεξ Ντέξτερ!

Τελευταία επεξεργασία:
Έτσι για την ιστορία να αναφέρω ότι στο Νετφλιξ ανακάλυψα καινούρια "Δυναστεία". Πρόκειται για ουσιαστικά παρόμοια σαπουνόπερα κάτι σαν spin-off (οι ήρωες έχουν τα ίδια ονόματα) και διαδραματίζεται στην Ατλάντα του σήμερα. Έχει κάτι το cult αν και μου λείπει ο πλούτος των σκηνικών που βλέπαμε στην παλιά Δυναστεία (εκεί έβλεπες και αληθινό χαβιάρι:midfinger:)

linda-423.jpg

Δείτε πως είναι σήμερα η Linda Evans Krystle Carrington της Δυναστείας.

Μια μεγάλη απορία χρόνων. Το περίφημο φινάλε με το cliffhanger του 5ου κύκλου (ή αλλιώς άτυπος τίτλος The Moldavian massacre που είχαν δώσει οι φανς) θυμάστε πότε προβλήθηκε; Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι είχε γίνει ο κακός χαμός με το συγκεκριμένο επεισόδιο και στην Ελλάδα,μέχρι και στο χωριό που είχαμε πάει έναν δεκαπενταύγουστο το συζήταγαν τα παιδιά και οι πιο μεγάλοι και στο σπίτι στο χωριό είχα βρει και ένα περιοδικό που είχε αφιερώσει 4-5 σελίδες στο επεισόδιο αυτό με πολύ φωτογραφικό υλικό μάλιστα και με ακριβείς λεπτομέρειες του επεισοδίου παρουσιάζοντας το σαν να έγινε κάποιο πραγματικό γεγονός. Η απορία μου έγκειται στο πότε ακριβώς προβλήθηκε το συγκεκριμένο επεισόδιο στην ΕΡΤ2. Να ήταν το ίδιο καλοκαίρι (1985) ή κάνα δυο χρόνια μετά;

... δεν μπορώ να βοηθήσω στην από πάνω ερώτηση, δεν συγκρατώ ημερομηνίες εύκολα...
Αλλά θυμάμαι ότι ήμουν στο Δημοτικό ακόμα.... Θυμάμαι ότι για δύο σειρές άδειαζαν οι πλατείες και οι παιδικές χαρές. Για τους Thundercats και για τη Δυναστεία. Παίζαμε κανονικά στην πλατεία, κοσμοσυρροή - ο ένας πάνω στον άλλο.... και 5 λεπτά πριν αρχόσουν οι Thundercats, έπεφτε σύρμα... ΦΥΓΑΜΕΕΕΕΕ.... Εξαφανιζόμασταν σε dt. Και μετά την λήξη του επεισοδίου, όλοι πάλι κάτω.... ξαναμανα παιχνίδι. Τα ίδια και 5 λεπτά πριν τη Δυναστεία. Νομίζω παιζόταν και σε ώρα που συνέπεφτε με το βραδυνό, οπότε μαζευόταν όλη η οικογένεια μπροστά στην τηλεόραση, σαν μαγνητισμένοι όλοι μας.... Το θέαμα είχε πολυτέλεια πρωτόγνωρη, φανταστική μουσική τίτλων, υπέροχα κουστούμια και φορέματα, είχε και μπόλικη ίντριγκα και σασπένς.... κολλούσε όλη η οικογένεια, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Πάντως, ο δικός μας λόγος ήταν ΚΑΘΑΡΑ και ΜΟΝΟ η Κάθριν Οξεμπεργκ. ΤΕΛΟΣ. Μόνο αυτή. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε η "Amanda" στη σειρά (αν θυμάμαι καλά, άργησε λίγο.... δεν ήταν στις πρώτες σεζόν) όλη η παρέα απλά ερωτέυτηκε / κόλλησε / έπαθε....
Τώρα, πως ταίριαζαν, η Δυναστεία από τη μιά και οι Thundercats από την άλλη, με ένα σωρό σχολιαρόπαιδα που έπαιζαν μπάλα στο δρόμο ... ποτέ δεν κατάφερα να βρω λογική εξήγηση....

EDIT: δεν ξέρω αν βοηθάει, βρήκα αυτό το λινκ από Wikipedia, με τον 5ο κύκλο και τις ημερομηνίες που προβλήθηκαν τα επεισόδια στο Αμέρικα... υποθέτω δεν θα ήταν πολύ μακρυά η προβολή τους στο Ελλάντα ....

αναφέρει 15 Μαίου 1985....

@RockaRolla
Όλες οι ενζενί που παρέλασαν στη σειρά ήταν 10' !!!
Κι εγώ για την Αμάντα έβλεπα τα επεισόδια.
Μόνιμος προβληματισμός μου ήταν γιατί η θεά Αλέξις και η Κρυστλ ήθελαν τον γερομπισμπίκη. Όταν τέλειωσα το Λύκειο κατάλαβα.

Προβολή συνημμένου 289077

προφανώς εννοείς αυτό το επεισόδιο , τελευταίο 5ου κύκλου , προβλήθηκε στην Ελλάδα 2 Αυγούστου 1985
Ακριβώς ακριβώς αυτό!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!! Οπότε ήταν κοντά στον Αύγουστο που προανέφερα απλά δεν ήμουν σίγουρος το έτος. Είχε γίνει χαμός τότε με το συγκεκριμένο,πολύ ανάλυση επί του θέματος μικροί μεγάλοι

@RockaRolla
Όλες οι ενζενί που παρέλασαν στη σειρά ήταν 10' !!!
Κι εγώ για την Αμάντα έβλεπα τα επεισόδια.
Μόνιμος προβληματισμός μου ήταν γιατί η θεά Αλέξις και η Κρυστλ ήθελαν τον γερομπισμπίκη. Όταν τέλειωσα το Λύκειο κατάλαβα.
Εγώ πάντως ήμουν Team Fallon.

077590b9843aa41d36e440247f7cb5c2.jpg

Το mega πρόβαλε την Δυναστεία μέχρι τέλη Ιανουαρίου του 1991 κάθε Παρασκευή απόγευμα. Το αντικατέστησε με το "Fame" αρχές Φεβρουαρίου την ίδια ώρα.Το ίδιο κανάλι το 1992 έδειξε μια μίνι σειρά -νομίζω- 2 επεισοδίων με τίτλο "Δυναστεία -το τέλος" ("Dynasty-the reunion" κάπως έτσι πήγαινε ο αγγλικός τίτλος).

Η ψηλεγκω 2η απ' τα αριστερά, είναι η Πρισίλα Πρίσλεϋ?? Σύζυγος Έλβις και Φρανκ Ντρεμπιν? (Δεν παίζει να υπάρχει ποιο περίεργος συνδυασμός)

Όχι, είναι η Kate O'Mara. Έπαιξε στην 6η σεζόν, την αδελφή της Αλέξις (και φυσικά τη μισούσε) αλλά μετά εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με το σενάριο γύρισε στην Αγγλία.

Πίσω
Μπλουζα