... δεν μπορώ να βοηθήσω στην από πάνω ερώτηση, δεν συγκρατώ ημερομηνίες εύκολα...
Αλλά θυμάμαι ότι ήμουν στο Δημοτικό ακόμα.... Θυμάμαι ότι για δύο σειρές άδειαζαν οι πλατείες και οι παιδικές χαρές. Για τους Thundercats και για τη Δυναστεία. Παίζαμε κανονικά στην πλατεία, κοσμοσυρροή - ο ένας πάνω στον άλλο.... και 5 λεπτά πριν αρχόσουν οι Thundercats, έπεφτε σύρμα... ΦΥΓΑΜΕΕΕΕΕ.... Εξαφανιζόμασταν σε dt. Και μετά την λήξη του επεισοδίου, όλοι πάλι κάτω.... ξαναμανα παιχνίδι. Τα ίδια και 5 λεπτά πριν τη Δυναστεία. Νομίζω παιζόταν και σε ώρα που συνέπεφτε με το βραδυνό, οπότε μαζευόταν όλη η οικογένεια μπροστά στην τηλεόραση, σαν μαγνητισμένοι όλοι μας.... Το θέαμα είχε πολυτέλεια πρωτόγνωρη, φανταστική μουσική τίτλων, υπέροχα κουστούμια και φορέματα, είχε και μπόλικη ίντριγκα και σασπένς.... κολλούσε όλη η οικογένεια, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Πάντως, ο δικός μας λόγος ήταν ΚΑΘΑΡΑ και ΜΟΝΟ η Κάθριν Οξεμπεργκ. ΤΕΛΟΣ. Μόνο αυτή. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε η "Amanda" στη σειρά (αν θυμάμαι καλά, άργησε λίγο.... δεν ήταν στις πρώτες σεζόν) όλη η παρέα απλά ερωτέυτηκε / κόλλησε / έπαθε....
Τώρα, πως ταίριαζαν, η Δυναστεία από τη μιά και οι Thundercats από την άλλη, με ένα σωρό σχολιαρόπαιδα που έπαιζαν μπάλα στο δρόμο ... ποτέ δεν κατάφερα να βρω λογική εξήγηση....
EDIT: δεν ξέρω αν βοηθάει, βρήκα αυτό το λινκ από Wikipedia, με τον 5ο κύκλο και τις ημερομηνίες που προβλήθηκαν τα επεισόδια στο Αμέρικα... υποθέτω δεν θα ήταν πολύ μακρυά η προβολή τους στο Ελλάντα ....
en.wikipedia.org
αναφέρει 15 Μαίου 1985....