Δόκτωρ Χου (Doctor Who)

...πάντως και εγώ καφετιά την θυμάμαι την "παλτουδιά" του Δόκτωρα !! :D (ambu, αν εννοείς ότι η σειρά ήταν ασπρόμαυρη, εγώ θυμάμαι ότι την έβλεπα μιά χαρά έγχρωμη !! )

...θυμάστε και τις ταινίες με τον Peter Cushing ;; ...αυτές τις είχε βάλει η ΕΡΤ-1 κάποια χρόνια πριν την σειρά.

Είμαι σίγουρος γι' αυτό, διότι όταν άρχισε να προβάλλεται η σειρά με τον Tom Baker, η πρώτη μου αντίδραση ήταν: "Εεε !! ...ο Δόκτωρ Who ήταν πιό γέρος !!" :D
Και εγώ θυμάμαι τις 2 ταινίες με τον Peter Cushing, η πρώτη λεγόταν "Ο Δόκτωρ Χου εναντίον των Ντάλεκς" και η δεύτερη "Τα Ντάλεκς Εισβάλλουν Στη Γη" ή κάτι παρόμοιο. Μετά κατά τύχη είδα τη σειρά Dr Who στην τηλεόραση, αλλά απογοητεύτηκα γιατί δεν ήταν ο ίδιος Δόκτωρ με αυτόν από τις ταινίες, και δεν την ξαναείδα.

Εγώ βέβαια μεγάλωσα γνωρίζοντας τον Tom Baker σαν Dr. Who ενάντια στους Daleks, όμως η σειρά έχει αλλάξει μία δεκάδα από ηθοποιούς στον ρόλο του ντόκτορα:

1. First Doctor, played by William Hartnell (1963–1966)

2. Second Doctor, played by Patrick Troughton (1966–1969)

3. Third Doctor, played by Jon Pertwee (1970–1974)

4. Fourth Doctor, played by Tom Baker (1974–1981)

5. Fifth Doctor, played by Peter Davison (1981–1984)

6. Sixth Doctor, played by Colin Baker (1984–1986)

7. Seventh Doctor, played by Sylvester McCoy (1987–1989, 1996)

8. Eighth Doctor, played by Paul McGann (1996)

9. Ninth Doctor, played by Christopher Eccleston (2005)

10. Tenth Doctor, played by David Tennant (2005–present)
Τότε που γράφτηκε το παραπάνω μήνυμα υπήρχαν 10 διαφορετικοί Δόκτωρες, τώρα έχω χάσει το λογαριασμό. Εγώ παρακολουθώ την λεγόμενη εποχή του Classic Dr Who (1963-1989) οπότε δεν ξέρω τους πρόσφατους ηθοποιούς, άκουσα πάντως ότι θα βάλουν γυναίκα στο ρόλο του Dr Who την καινούρια σεζόν. Αν και δεν παρακολουθώ τα μοντέρνα επεισόδια, δε λέω, έχω μια περιέργεια να δω το συγκεκριμένο regeneration.

Καλά το οτι ο 10ος έχει ψηφιστεί καλύτερος έχει να κάνει και με το γεγονός οτι αυτός είναι ο πρώτος doc που είδε η νέα γενιά fans (που κυρίως ψηφίζει σε τέτοια internet polls)

Είμαι στην ίδια φάση με τον Wally και ψηφίζω Tom Baker.

Παίζει ρόλο και η 70ίλα που βγάζει η συγκεκριμένη περίοδος του doc.

Ομολογώ πάντως οτι δεν έχω δώσει ευκαιρία στους υπόλοιπους ντόκτορες.Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μου κάνει κλικ να παρακολουθήσω...
Σίγουρα η καλύτερη εποχή ήταν του Tom Baker, με πολλά καλά επεισόδια. Πάντως όλοί σχεδόν οι Δόκτωρες έχουν κάποια καλά επεισόδια, και όποιος είναι φαν της σειράς θα πρέπει να δει το πρώτο επεισόδιο, όπου βλέπουμε ίσως το λόγο που η σειρά ονομάστηκε Dr Who, και επίσης την πρώτη περίπτωση βλάβης του μηχανισμού καμουφλάζ του Tardis (Chameleon Circuit).

Ο καθηγητής της Σούζαν αποκάλεσε το Δόκτωρα "Dr Foreman", νομίζοντας ότι έχει το ίδιο επώνυμο με τη Σούζαν, και ο Δόκτωρας απάντησε "Dr who?"

Το Tardis θα έπρεπε να καμουφλάρεται παίρνοντας τη μορφή κάποιου αντικειμένου της εποχής και τοποθεσίας που βρίσκεται, οπότε στο πρώτο επεισόδιο που βρίσκεται στο Λονδίνο, έχει τη μορφή του Police Box. Μετά όμως που μεταφέρονται στην προϊστορική εποχή, ο Δόκτωρ ανακαλύπτει ότι το Tardis παρέμεινε στη μορφή του Police Box, και από τότε δεν άλλαξε ποτέ μορφή.




Καλησπερα κι απο εμενα... Σε αναμονη του νεου κυκλου και ελπιζουμε (ολοι οι φαν νομιζω) να μας δωσει και ο Ματ Σμιθ συγκινησεις οπως αυτες που μας χαρισε ο τρομερος Ντ. Τενναντ.

Εγω εζησα τις ενδοξες εποχες του Τομ Μπεικερ στην ΕΡΤ2 και τον εχω μεσα στην καρδια μου. Επισης εχω συλλεξει πολλα DVD απο ολους τους Δοκτορες απο το '60 ως σημερα. Πιστευω πως ειναι μεγαλο λαθος να συγκρινουμε Τομ με Ντειβιντ επειδη υπαρχει τεραστιο χασμα μεταξυ του τοτε και του τωρα.

Οι ιδιες οι δομες του δραμματος εχουν υποστει ριζικες αλλαγες και φυσικο ειναι τα παντα να ειναι διαφορετικα. Αλλωστε μη ξεχναμε οτι για να φτασουμε στον Ντειβιντ, επρεπε να περασουμε πρωτα απο τον Τομ, δηλαδη φανταστειτε ποσα αλλαξαν απο το '70 στον τροπο που γραφεται, σκηνοθετειται και ερμηνευεται ενα επεισοδιο (καλα για την εξελιξη των εφε δεν το συζηταμε καν).

Ο καθενας εχει μια λαμπρη θεση στο Πανθεον (εκτος απο τον Κολιν Μπεικερ, επιτρεψτε μου να πω... ο χειροτερος Δοκτορ, σορυ αλλα δεν τον αντεχω!).

Α και για κατι παλιες τηλεορασεις που λεγατε πριν καιρο σε αυτο το thread... μια ειναι η απολυτη ρετρο-τηλεοραση! Η ασπρομαυρη (φυσικα) URANIA!
Τα τελευταία 2 χρόνια έχω αγοράσει πολλά DVD από όλους τους Δόκτωρες μέχρι το 89, ακόμα και με τον Κόλιν Μπέικερ, ο οποίος πάντως ήταν και άτυχος, αφού η σειρά διακόπηκε για 1 χρόνο ανάμεσα στις 2 σεζόν που εμφανίστηκε.

Οι Dalek ήταν συμπαθητικοί (λόγο του ότι μοιάζουν με αλατιέρες, κ πάντα όταν πάμε σε ταβέρνα με της γνωστές αλατιέρες τους θυμάμαι) Ο Darvos όμως ήταν Μπρρρρ
Παρακολουθώντας επεισόδια μέχρι το 89, οι Ντάλεκς άρχισαν να με εκνευρίζουν, νομίζω οι Cybermen είναι πιο τρομακτικοί.


On 7/2/2011 at 2:40 ΠΜ, evarlam said:

Φυσικά το αυθεντικό μουσικό σήμα του Dr. Who του 1963 είναι το καλύτερο και αξεπέραστο, πνευματικό παιδί της guru της ηλεκτρονικής μουσικής Delia Derbyshire, η οποία όχι μόνο δεν έβγαλε φράγκο από αυτό αλλά πέθανε μόνη και λησμονημένη το 2001. Σήμερα το κοινό της electronica την θεωρεί περίπου ...σαν προφήτισσα και ημίθεο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Το αυθεντικό σήμα, ηχογραφημένο στο BBC Radiophonic Workshop το 1963 μόνο με την βοήθεια ταλαντωτών ακουστικών συχνοτήτων και λούπες μαγνητοφώνου.

 
Και εγώ θυμάμαι τις 2 ταινίες με τον Peter Cushing, η πρώτη λεγόταν "Ο Δόκτωρ Χου εναντίον των Ντάλεκς" και η δεύτερη "Τα Ντάλεκς Εισβάλλουν Στη Γη" ή κάτι παρόμοιο.
Kάποιο μεσημέρι Σαββάτου  στην τότε Ερτ .

(Που σε ρε ΕΡΤ των 80ς  ,πριν καταντήσεις "Ματίνα Μανταρινάκη" )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μιας και τα έχω πιάσει και τα ξαναβλέπω, να πω ότι το επεισόδιο είναι αριστουργηματικό και βγήκε ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ το Alien. Εκείνη η περίοδος του Γοτθικού τρόμου του Doctor Who είναι καταπληκτική με πολύ δυνατά επεισόδια. Και αργότερα με το καταπληκτικό City of Death σε σενάριο Douglas Adams, τι να πούμε; Απλά η εποχή Doctor Who με Tom Baker είναι η καλύτερη. Βέβαια έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για την σαιζόν 7 με Pertwee και για φοβερά επεισόδια με Troughton (ασπρόμαυρα), οπότε έχω να δω ακόμα πολύ πράγμα. Ε σε λίγο θα ξεκινήσω να δω τι λέει και ο νέος γιατρός αλλά προς το παρόν μένω στα παλιά επεισόδια.
Έχω κολλήσει τα τελευταία 2 χρόνια με το Classic Dr Who (μέχρι το 89) και αγοράζω πολλά DVD, ενώ δεν έβλεπα τη σειρά στην τηλεόραση. Τα περισσότερα είναι με τον Τομ Μπέικερ, αλλά έχω αρκετά και με τους άλλους. Οι 2 πρώτοι Δόκτωρες Hartnell και Troughton, εκτός από το ότι είναι ασπρόμαυρα επεισόδια, πολλά είναι και χαμένα. Από τον 3ο Δόκτωρα Pertwee και μετά, όλα τα επεισόδια υπάρχουν, και είναι έγχρωμα. Ένα DVD που αγόρασα (Dr Who - Lost In Time), έχει μεμονωμένες σκηνές ή και μερικά επεισόδια από χαμένες και ανολοκλήρωτες ιστορίες των Hartnell και Troughton, που δεν υπάρχουν αλλού. Κάποιες σκηνές σώθηκαν από ειρωνεία της τύχης, επειδή λογοκρίθηκαν και κόπηκαν στο μοντάζ από την τηλεόραση σε κάποιες χώρες, και αργότερα βρέθηκαν. Άλλες σώθηκαν επειδή γυρίστηκαν ταυτόχρονα και σε άλλο μέσο. Μία σκηνή που περιλαμβάνεται στο DVD είναι το regeneration από τον 1ο στον 2ο Δόκτωρα, ενώ το επεισόδιο είναι χαμένο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλός ο Capaldi  (στο κάτω-κάτω και ο πρώτος δόκτορας στην ηλικία του ήταν ,δεν ήταν κλαρινογαμπρός!)  αλλα η "πολιτική ορθότητα" έχει κάνει πιά τη σειρά να μη βλέπεται. (η ασέβεια ? να βάλουν γυναίκα δόκτορα είναι το λιγότερο!)
 
Ναι, οντως εχει γινει βαρετο αυτο το πραγμα και ενιοτε καταστροφικο για παλια franchises...
 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εκει που λες οτι τα πραγματα δεν μπορουν να γινουν χειροτερα...
Εγώ  το σταμάτησα κάπου στην αρχή του Capaldi. Το έβγαλε και το Netflix, και πλέον μέχρι και να το κατεβάσω βαριέμαι!!!!   :D    :D .  Αλλά με τον Moffat, άρχιζα να χάνω και την "'οποια" υπόθεση. Πολύ μπουρδουκλομένο έγινε.

Θα ήθελα πάντως, να γινόταν ένα remastering στα παλιά επεισόδια του Baker,  όπως πλέον γίνεται και με τα επεισόδια του Star Trek.
 
Τα πρόσφατα αποκτήματα της συλλογής μου από DVD του Doctor Who.

20181225_023122.jpg

20181225_023250.jpg

20181225_023405.jpg
 
Παλιότερα κομμάτια της συλλογής μου από DVD του Doctor Who.

20190131_124219.jpg

20190131_115828.jpg

Και οι 2 ταινίες Doctor Who με τον Peter Cushing.

20190131_124129.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρόσφατες αγορές DVD του Doctor Who. Με αυτά πλέον έχω συμπληρώσει όλες τις ιστορίες του Tom Baker.

dr who.jpg
 
Πάντως όλοί σχεδόν οι Δόκτωρες έχουν κάποια καλά επεισόδια, και όποιος είναι φαν της σειράς θα πρέπει να δει το πρώτο επεισόδιο, όπου βλέπουμε ίσως το λόγο που η σειρά ονομάστηκε Dr Who, και επίσης την πρώτη περίπτωση βλάβης του μηχανισμού καμουφλάζ του Tardis (Chameleon Circuit).

Ο καθηγητής της Σούζαν αποκάλεσε το Δόκτωρα "Dr Foreman", νομίζοντας ότι έχει το ίδιο επώνυμο με τη Σούζαν, και ο Δόκτωρας απάντησε "Dr who?"

Το Tardis θα έπρεπε να καμουφλάρεται παίρνοντας τη μορφή κάποιου αντικειμένου της εποχής και τοποθεσίας που βρίσκεται, οπότε στο πρώτο επεισόδιο που βρίσκεται στο Λονδίνο, έχει τη μορφή του Police Box. Μετά όμως που μεταφέρονται στην προϊστορική εποχή, ο Δόκτωρ ανακαλύπτει ότι το Tardis παρέμεινε στη μορφή του Police Box, και από τότε δεν άλλαξε ποτέ μορφή.

Παρακολουθώντας τα έξτρα των DVD μου, είδα και τον πρακτικό λόγο για τον οποίο εμφανίζεται η βλάβη στο Chameleon Circuit. Αν δούλευε σωστά, τότε το TARDIS θα έπρεπε σχεδόν σε κάθε επεισόδιο να αλλάζει μορφή εξωτερικά για να ταιριάζει με το περιβάλλον που βρίσκεται. Παραμένοντας όμως στην ίδια μορφή του Police Box, εξοικονομούνταν χρήματα από το κόστος των επεισοδίων.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα