Δώρα παγωτών ΔΕΛΤΑ Lucky-Cup

GregoryGR είπε:
Lord φιλε, εισαι μοναδικος! Πως καταφερες και τα γλυτωσες????
Ευχαριστω φιλε GregoryGR να εισαι καλά... Τα εκρυψα καλα απο την μάνα μου... ημουν φυσικά και λιγο τυχερος γιατί την ημερα που η μάνα μου <<συμμάζευε>> εγω ερχομουν απο άδεια (ήμουν φαντάρος τοτε) και τα προλαβα στο τσακ που λένε... καποια άλλα παιχνιδια ομως δεν τα προλαβα... :cry:

Τελοσπαντων ειμαι ευτυχής που τα κράτησα έστω κι αν δεν ειναι παιχνίδια περιοπής που λενε... μου θυμίζουν πολλα αυτου του είδους τα παιχνιδια... πράγματα που δεν θελω με τίποτα να ξεχασω...
 
Πόσα Laky Cap φάγαμε όταν είμασταν μικροί και πόσα κυπελλάκια σκίσαμε για να πάρουμε τα δωράκια από κάτω :diablotin: . Το τελευταίο ποτέ δεν το έκανα καθώς με εκνεύριζε τρομερά να ψάχνω ένα κυπελλάκι που να μην λείπει το παιχνίδι... Και σαν γεύση καλό ήταν για τα δεδομένα της εποχής. Από παιχνίδια θυμάμαι τα ραλλάκια και τις φιγούρες.
 
εγω θυμαμαι πολλα διαφορα δωρακια που δινανε απο τα παγωτα.εχω αρκετα στην διαθεση μου μιας και τα μαζευα σαν τρελος!ειδικα τα στρουμφακια στην φωτο ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου.το δυσκολο σε αυτα ηταν οτι δεν γνωριζαμε ποσα ηταν συνολο.πχ.τα στρουμφ ποσα κυκλοφορησαν.μεγαλο μειονεκτημα οι συλλογες στην ελλαδα διοτι δεν ειχαν αρχη μεση και τελος.

PB230011.JPGΠροβολή συνημμένου 97417

P4040006.jpg

PB230005.JPG

PB230006.JPG

ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ.jpg
 
Πολυ ομορφα,δεκαετια του 90 ειναι;;
 
retrosilektis είπε:
εγω θυμαμαι πολλα διαφορα δωρακια που δινανε απο τα παγωτα.εχω αρκετα στην διαθεση μου μιας και τα μαζευα σαν τρελος!ειδικα τα στρουμφακια στην φωτο ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου.το δυσκολο σε αυτα ηταν οτι δεν γνωριζαμε ποσα ηταν συνολο.πχ.τα στρουμφ ποσα κυκλοφορησαν.μεγαλο μειονεκτημα οι συλλογες στην ελλαδα διοτι δεν ειχαν αρχη μεση και τελος.Προβολή συνημμένου 97417
τις φιγουρες με τα στρουμφακια δεν τις θυμαμαι καθολου,μηπως ειναι πιο παλιες;δεκαετια 70 ή αρχες 80ς;
 
retrosilektis είπε:
εγω θυμαμαι πολλα διαφορα δωρακια που δινανε απο τα παγωτα.εχω αρκετα στην διαθεση μου μιας και τα μαζευα σαν τρελος!ειδικα τα στρουμφακια στην φωτο ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου.το δυσκολο σε αυτα ηταν οτι δεν γνωριζαμε ποσα ηταν συνολο.πχ.τα στρουμφ ποσα κυκλοφορησαν.μεγαλο μειονεκτημα οι συλλογες στην ελλαδα διοτι δεν ειχαν αρχη μεση και τελος.Προβολή συνημμένου 97413Προβολή συνημμένου 97414Προβολή συνημμένου 97415Προβολή συνημμένου 97416Προβολή συνημμένου 97417
Ω, ρε Γιώργο, τι μου θύμησες!!! Κάπου έχω χωμένα κι εγώ τα δικά μου! Ειδικά τα αυτοκινητάκια μινιατούρες στην τέταρτη φωτό αλλά και τα στρουμφάκια ήταν από τα αγαπημένα μου!!! Έχω 2-3 στρουμφάκια και κάμποσα αυτοκινητάκια αλλά πρέπει να κάνω ανασκαφές να τα βρω!
 
Τις βαρκούλες τις θυμάμαι πολύ καλά. Καλά είστε φοβεροί όσοι κρατάτε ακόμη κι αυτά τα μικροπράγματα. :bow:
 
Γενικά δεν θυμάμαι τίποτα από όσα έχετε ποστάρει!!!Πρέπει να είναι μάλλον 80s.Από lucky cup θυμάμαι τις γόμες με το λαγουδάκι,τα μπρελόκ ρολόι και κάτι μικρά παζλάκια.Ισχύει ότι υπήρχαν και pin y pon?H ξαδέρφη μου,που είναι του 1975 μου το είχε πει και μάλιστα είχε κ συλλογή με 10-15 φιγούρες.
 
Τις βαρκούλες, τις πετύχαινα και εγώ συχνά και τα στρουμφάκια τα θυμάμαι αμυδρά. Τα άλλα όχι.
 
τα στρουμφακια ειναι πιο παλια γιατι τα πετυχαινα παρα πολυ μικρος,ουτε σχολειο δεν πηγαινα,οποτε κυκλοφορουσαν δεκαετια 80 σιγουρα.τα υπολοιπα τελη με αρχες 90.οποιος εχει απο τα στρουμφακια ας ανεβασει φωτο!ειπαμε ειναι αγαπημενα. :)
 
civic79 είπε:
χάρη στον retrosilektis έψαξα και βρήκα παλιά δώρα.Όμως δεν θυμάμαι αν είναι όλα από παγωτά.Προβολή συνημμένου 97684
!!!Βλεπω κατι που θυμαμαι αλλα οχι απο παγωτο. Δαχτυλιδι με φουσκα που πεταει νερο!!!

Κατω-κατω. Αγοραζαμε τετοια(απο τυχερα;;; ;) αλλα ειχαν πιο μεγαλη φουσκα και κιτρινο δαχτυλιδι με πρασινη ή κοκκινη πετρα.

Civic αψογη συλλογη...
 
Στο Lucky Cup ή στην Καραμπόλα ήταν ως δώρο οι "αλεξιπτωτιστές"; Πλαστικά στρατιωτάκια που ήταν δεμένοι με κορδόνια, από τα οποία κρεμόταν μια πλαστική ζελατίνα-αλεξίπτωτο. Τα πέταγες από ύψος, με ανοιχτή τη μεμβράνη, και έπεφταν σχετικά αργά. Θυμάμαι ότι μου είχε τύχει αρκετές φορές σαν δώρο, και σαν εικόνα στο μυαλό μου το έχω συνδυάσει να το τρώω βλέποντας το Ρέξιο το σκυλάκι στο Juniors TV.
 
Το Lucky cup, στα τέλη της δεκαετίας του '80 είχε στα δώρα, κασετίνα σε σχήμα καρδούλας που όταν την άνοιγες είχε μέσα καθρεφτάκι και χτένα!

Ήταν το "σούπερ" δώρο και φυσικά αρκετά δύσκολο να το πετύχεις. Η κασετίνα έπιανε όλο τον πάτο του κυπέλλου και για αυτό δεν έκανε και θόρυβο όταν κουνούσες το κυπελλάκι. Έτσι καταλαβαίναμε αν μέσα το lucky cup είχε την κασετίνα ή όχι.

Ανοίγαμε τα ψυγεία δήθεν για να διαλέξουμε παγωτό, και όταν δεν μας έβλεπε ο περιπτεράς, κουνούσαμε όσο πια πολλά lucky cup μπορούσαμε για να "ακούσουμε" θόρυβο ή όχι. Όσο πιο πολύ θόρυβο έκανε, τόσο πιο μικροσκοπικό ήταν το δώρο. Όταν δεν έκανε καθόλου θόρυβο και το ασημόχαρτο στον πάτο "φούσκωνε", τότε ήταν η κασετίνα. Οι πιο θαρραλέες μάλιστα είχαν, όταν δεν έβλεπε ο περιπτεράς, τρυπούσαν με τρόπο με μια καρφίτσα το αλουμινόχαρτο για να καταλάβουν τι θα "αγγίξει" η καρφίτσα. Μες την τρέλα να βρούμε την κασετίνα με το καθρεφτάκι και την χτένα. :p

Αν κάποιος/κάποια έχει κρατήσει το συγκεκριμένο δώρο του lucky cup από τότε, please :help: :help: :help: :help: ας τo ανεβάσει σε φώτο...μακάρι να το ξαναβλέπαμε μετά από τόσα χρόνια................
 
lucky cap...πςςςςςς.τι μου θυμήσατε τώρα....ομηρικές μαχες με τα αδέρφια μου για τις φιγούρες
 
pardalotzatziki είπε:
!!!Βλεπω κατι που θυμαμαι αλλα οχι απο παγωτο. Δαχτυλιδι με φουσκα που πεταει νερο!!!Κατω-κατω. Αγοραζαμε τετοια(απο τυχερα;;; ;) αλλα ειχαν πιο μεγαλη φουσκα και κιτρινο δαχτυλιδι με πρασινη ή κοκκινη πετρα.

Civic αψογη συλλογη...
για τα δαχτυλίδια με φούσκα που πετά νερό http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?19037-Δακτυλίδι-νεροπίστολο
 
Φιγούρες από παγωτά Lucky Cup της Δελτα

Πιστεύω υπάρχουν πολλοί που τα γνωρίζουν και άλλοι τόσοι που έχουν ακόμη στη συλλογή τους τέτοιες λαστιχένιες φιγούρες (κι εγώ μαζί).

Έμαθα πως τα κατασκεύαζε η θρυλική el greco παράλληλα με την παραγωγή των εξωγήινων σε διάφορες αποχρώσεις για τα παγωτά Lucky Cup της Δέλτα! Γνωρίζει κάποιος το όνομά τους αν φυσικά υπάρχει;

110-2.jpg

πηγή εικόνας
 
από δωράκια στο παγωτό lucky cup θυμάμαι αυτοκινητάκια, καραβάκια (τα έβαζα σε κουβά με νερό και επέπλεαν!), καρδούλα με καθρεφτάκι-χτενάκι (το είχα για τα μικρά μου πονυ)...πάντα όμως ήθελα να κερδίσω ένα μπρελόκ...
 
τη δεκαετία του 90 (αρχές...) το παγωτό lucky cup έδινε αυτοκόλλητα φουσκωτά με ματάκια (που κουνιόταν όταν κουνούσες το αυτοκόλλητο)...αν θυμάμαι καλά...
 
Πίσω
Μπλουζα